Han er ikke som de andre i klassen, og han går til tider utraditionelt til værks. Fodboldeksperten Estadisticas tippede Portugal til at vinde EM og er indtil videre den eksperttipper med størst overskud i 2016. Læs om ekspertens strategi og hjemmestrikkede algoritmer.

Estadisticas har været fast ekspert på BetXpert siden starten af året, og det har indtil videre været med stor succes.

Han har i skrivende stund en tilbagebetalingsprocent på 130 % og ramt 66 ud af 116 spil. Han tippede Portugal til at vinde EM til odds 31, og det har selvsagt skæppet godt i kassen.

Så meget at han er den ekspert med det største overskud i kalenderåret 2016. 

Bag den dygtige tipper gemmer sig en 28-årig mand med store fodboldinteresser.

Han har været vidt omkring, da han er født i Norge, har tidligere boet i Sverige, men han er nu bosat med familien i Århus. Han har udviklet nogle komplekse algoritmer i jagten på profit, og for at blive klogere på denne dygtige tipper, har vi taget en snak med ham.

Viden betyder alt

Vi skal lige vide et par få ting om din person - hvem er du, og hvor længe har du arbejdet med sportsbetting?

"Jeg er 28 år gammel, bor i Aarhus og har arbejdet med betting on and off de sidste 10 år. Jeg er forholdsvis ny på BetXpert, da jeg har været her siden årsskiftet."

Lige på og hårdt - hvad er første skridt i jagten på værdi?

"Første skridt i jagten på værdi er viden. Viden er essentiel for overlevelse i denne branche. Du kan kun få den nødvendige viden, hvis du har et stort netværk. Det netværk kan være alt fra andre bettere til fodboldspillere og deres fysioterapeuter."

Komplekse algoritmer bygget på statistik

Jeg har hørt en fugl synge om nogle hjemmelavede algoritmer - tag den uvidende læser i hånden og forklar; hvordan er de blevet skabt, og hvordan fungerer de?

"Mine algoritmer er ret komplekse. Men de bygger i høj grad på statistik samt "retfærdige score". Sammen med mit netværk ser vi samtlige kampe og bestemmer ud fra spil og chancer, hvordan kampen skulle være endt. En stor chance kan for eksempel være 0,20 mål, og så lægger man bare til løbende.

Ud fra den samlede score smider jeg det ind i forskellige ark for at vurdere, hvor holdene står ud fra spil og chancer."
 
Hvilke typer spil og markeder vælger du som oftest, og hvorfor?
"Jeg spiller stort set altid kun Asian og O/U. Af den simple årsag, at der kan mine algoritmer hjælpe mig. Men det er også der, du kan få flest penge igennem."
 
Hvilke hjemmesider/medier/kilder bruger du i din research?
"I forhold til research bruger jeg mit netværk og Twitter. Det er ofte mange af de klassiske sider, som tager fejl. Som tidligere nævnt - viden er essentiel!"
 
Hvilke bookmakere bruger du som oftest, og hvorfor?
"Jeg bruger som oftest Pinnacle, SBObet og Bet365*. En sjælden gang imellem udnytter jeg dog et par af de fine specials ved 888Sport* og Unibet*."
 

Betting kontra familieliv

Hvor meget tid bruger du på betting, og harmonerer tidsforbruget med arbejds- og familieliv?
"Betting tager rigtig meget af min fritid. Det er selvfølgelig blevet svært med tiden, da der er kommet både børn, kæreste, hus og et krævende arbejde. Men det er min store fritidsinteresse, og det er en interesse, der har betalt for mange ferier og glade stunder."
 
Det er vist ingen hemmelighed, at fodbold er dit hellige område. Hvad er dit forhold til fodbolden - hvordan er det startet, og spiller du selv?
"Mit forhold til fodbold er ren kærlighed. Jeg har aldrig været særlig god selv - et par talenttræninger hist og her, men jeg har aldrig troet på, at jeg skulle blive til noget i den retning.
Men fodbold fylder meget i mit liv. Det er ingen hemmelighed. Mit bedste bud er, at jeg ser 5-10 kampe hver uge. Det kan dog være en prøvelse at få det hele til at hænge sammen i hverdagen!"
 
Du kan løbende følge Estadisticas her på BetXpert, hvor han pryder vores portal med kompetente spilforslag. I aften er han ude med spil på CL-kampen Celtic og Hapoel Beer Sheva. Se spilforslaget her.

Læs også hans artikel om, hvordan man rejser sig efter en periode med dårlige resultater: Resilience - Sådan lærer ud at tabe i betting.