"Start spreadin' the news!" ESL One er kommet til "the city that doesn't sleep", som Frank Sinatra synger i sin klassiker "New York, New York". Det er tid til at finde ud af, hvem der kan vågne op og indse, at de er "king of the hill". Otte hold skal kæmpe om de $200.000 i præmiepenge og æren af én sejr i den tredje Grand Slam-sæson. Kun ét hold kan være "number one, top of the list" og slippe derfra med forhåbningen om: "If we can make it there, we'll make it anywhere!" Læs BetXperts optakt til ESL One New York her. 

Counter Strike-cirkusset er endnu engang kommet til USA, og denne gang er det New York, der er vært. ENCE, eUnited, Liquid, G2, Astralis, FaZe, NRG og OpTic tager alle turen til Brooklyn for at kæmpe i en firedages turnering. Med en god blading af tophold og underdogs kan New York se frem til at være værter for, hvad der tegner til at blive en god turnering.

Det store spørgsmål er dog, hvem er favoritterne? Astralis fik vist hele verden, at de stadig er at betragte som ét af de bedste hold i verden - hvis da ikke det bedste - da de med lethed valsede igennem slutspillet ved Majoren i Berlin. Her vandt de som det første hold det tredje Major-trofæ i træk, og de er nu det hold, der har vundet flest Majors i form med fire styks i trofæskabet.

Men vil det nu fortsætte? Astralis tabte trods alt 0-2 til NRG i gruppespillet, hvor de viste stor styrke og gik 3-0 i kampe. NRG har set stærke ud siden tilføjelsen af stanislaw og er måske på vej til at blive ét af verdens bedste hold. Liquid derimod så på ingen måde overbevisende ud til Majoren, men det kan jo blot være en langsom start efter et fuldstændigt historisk dominant forår og sommer. 

ENCE, FaZe, G2 og OpTic kommer alle med nye rosters, hvor kun ENCE har haft muligheden for at teste sig selv på LAN. ESL One New York vil for de fire hold blive en test på ikke bare kampform, men også map-pool, strat-bog og samarbejde på holdet. De er nødt til at bringe deres absolutte A-game for at kunne følge med Astralis, Liquid og NRG

Men lad os endelig få gang i debatten. Hvem tror du kommer til at løfte trofæet? Hvor ligger der værdi i kampene og turneringen? Byd endelig ind i forummet og lad os få en god debat op og køre.

Odds på ESL One New York 2019

Odds på vinderen af ESL One Köln 2019 Bedste odds Bookmaker
Team Liquid

3,50

ENCE ​​​​13,00
FaZe Clan  20,00
G2 30,00
OpTic 100,00
eUnited 500,00

Odds på ESL One New York er senest opdateret d. 23. september kl. 15:19.

Turneringsstruktur

Ved ESL One New York er der otte deltagende hold, hvoraf fem er inviteret, og tre har kvalificeret sig. Turneringen inddeles i to stadier - ét gruppespil og en slutrunde:

Gruppestadiet: 26. - 27. september

  • To grupper med fire hold i hver
    • Gruppespillet er et dobbelt knockoutformat (GSL-format)
    • Seeding i gruppen foregår på baggrund af ESL's verdensrangliste
  • Alle kampe er bedst-af-3 (BO3)
  • To hold går videre fra hver gruppe

Slutspillet: 28. - 29. september

  • Enkelt knockoutformat
  • Semifinalerne er BO3
  • Finalekampen er BO5

Holdgennemgang og spiltanker

Deltagerlisten til ESL One New York er lille, men ekstremt spændende.

Favoritterne

Der kan ikke være nogen tvivl om, at favoritværdigheden ligger hos Team Liquid og Astralis.

Astralis spillede med samme styrke som i 2018 ved slutspillet ved Majoren og viste præcis, hvorfor de før har været omtalt som ét af de bedste hold nogensinde. Men på hvilket grundlag vandt de egentligt? Finalen, alle havde håbet på mellem Team Liquid og Astralis, kom allerede i kvartfinalen og bød på en meget énsidet 2-0-sejr til Astralis. 

Nu er spørgsmålet så, hvor meget der skal lægges i Astralis sejr ved Majoren. Der kan ikke være nogen som helst tvivl om, at Astralis var klart det mest forberedte hold af de to. Liquid så ud som om, de stadig var på ferie, mens Astralis anti-strattede dem igennem hele Vertigo. Astralis beviste at de - med tid til forberedelse - er verdens klart bedste hold.

Dermed ikke sagt, at Team Liquid er færdige som verdens bedste hold. Tværtimod. De har stadig ét af, hvis ikke dét, individuelt bedste hold. Liquids imponerende sejrsstime i foråret og sommeren gav dem uhyggelige mængder selvtillid, og de viste en umættelig motivation for at vinde. De virkede usårlige. Efter sommerpausen så det ud som om, at netop motivationen var væk. De spillede uinspirerende og uden den store lidenskab, som man ellers altid kan mærke på eksempelvis Stewie2k. Kan Liquid finde den motivation frem igen, kan de stadig forsvare deres plads som nr. 1 på HLTVs verdensrangliste.

Den nærmeste udfordrer

NRG: I mit hoved kan de nærmeste udfordrere tælles på én hånd. Ja, sågar én finger. NRG spillede sindsygt flot CS i gruppespillet ved Majoren, hvor de gik 3-0 i kampe - heri inkluderet en 2-0-sejr over Astralis og en 16-9-mapsejr over Liquid. De præstationer blev efterfulgt af en tæt 2-0-sejr mod Na'Vi i kvartfinalen. Undertegnede røg efter de præstationer med på hype-toget og var uhyre glad for at et nyt skud på den nordamerikanske stamme af CS-hold endelig stod frem. Meeen så kom Astralis og satte en stopper for legen. 

NRG har formået at få mere struktur og balance i deres spil, hvilket gør, at de ikke laver helt så mange fejl, som de tidligere var plaget af. Det betyder, de er mere sikre mod de små hold og har en bedre chance mod hold som Astralis, Liquid og Na'Vi, der alle slår ned på hver eneste lille fejl. CeRq bliver bedre på AWP'en kamp for kamp, og med Brehze, der kan spille verdensklasse-CS, har de opskriften på noget godt. De kan blive overraskelsen, der sniger sig ind, mens vi alle snakker om Liquid og Astralis.

De nye hold

G2, ENCE, FaZe og OpTic kommer alle med relativt nye roster-ændringer.

G2 dukker op med én ny spiller i form af KioShiMa. Han har været uden hold, siden Cloud9 kickede hele deres hold i februar. Derudover er der også rygter om, at G2 søger forsøger at udskifte Lucky. Uden at generalisere for meget eller støde nogen er det fair at sige, at de franske hold har haft en tendens til at bære nag og te sig diva-agtigt. I mit hoved er der en god chance for, at G2 vil bære præg af nogle interne problemer, som meget nemt kan komme til at blive tydelige i deres spil.

ENCE derimod virker til at have taget udskiftningen af Aleksib og Sunny markant bedre, hvad angår holdets moral. Spilmæssigt så det skidt ud ved BLAST Pro i Moskva, men med kun få dage til at træne et skifte af deres IGL er det svært at klandre dem for. AWP'eren allu har overtaget jobbet som IGL med intentionen, om at Sunny skal udfylde de positioner, Aleksib spillede før. Jeg tror, ENCE kommer til at få en svær periode. Sunny kommer med markant mere firepower end Aleksib, men spillere som xseven og aerial, der er uhyre dygtige holdspillere, men som ikke laver de store individuelle ting, kan få svært ved at spille under en ny IGL, som også skal varetage primær AWP-rollen. Sunnys firepower tror jeg ikke er nok til at gøre op for manglen på struktur.

OpTic kommer som ét af to hold, der ikke ligger meget pres på. Efter en tid med det unge talent Refrezh valgte OpTic at signe den erfarne cajunb. Siden har OpTic spillet fornuftigt, men udskiftningen har ikke for alvor gjort noget prangende ved deres spil. OpTic kan få en rigtig hård turnering, hvor de lander lige ned i en magtkamp mellem Liquid og Astralis, og en masse hold der gerne vil udnytte en ESL-turnering til at vise, at de også kan følge med, hvor det gælder.

Det sidste hold med rosterændringer er FaZe, og her bliver det hele lidt lakrids. I skrivende stund (tre dage inden turneringsstart) mangler FaZe stadig at offentliggøre, hvem der træder ind som deres femte mand. På nuværende tidspunkt er der en god chance for, at træner Janku må spiller som fem mand. Dét er ikke FaZe's eneste problem. NEO, deres IGL, er ude af holdet, og det samme er deres primære AWP'er, Guardian, der netop har skiftet til Na'Vi. En IGL og en primær AWP skifter man ikke bare lige ud. FaZe har meldt ud, at de vil teste den kun 18-årige, talentefulde entry-fragger Broky i New York, og det skal blive spændende at se, hvordan han klarer sig på den helt store scene.

Underdogs

Herunder må vi nok lægger OpTic og eUnited. eUnited er det svært at forvente meget fra, men de har dog taget maps af Liquid i ECS Season 8. De får det svært, og jeg ser dem ryge ud med en bundsolid 0-2 i gruppe 1 sammen med OpTic i gruppe 2. Måske en sejr over henholdsvis G2 eller FaZe kan sniges ind, men med grupperne så ligeligt inddelt tror jeg ikke, at ét af de to hold går videre.