Del 2: Vores tennisekspert Lars Baes har kigget lidt i krystalkuglen og forsøgt at finde de største teenagetalenter på den mandlige tennisscene. Udover at beskrive de tennismæssige egenskaber, så har vi også bedt ham at vurdere hver enkel spillers prissætning hos bookmakerne.

I jagten på værdi er det nemlig afgørende at finde de spillere, som bookmakerne endnu ikke regner for noget, men som kan koste dem kassen. Dette er anden og sidste del i serien om de største teenagetalenter.

Hvis ikke du nåede første del af vores Top 10-liste over store tennistalenter, så find den her

5. Alexander Zverev

Alder: 17 år

Nationalitet: Tyskland

Højde: 185 cm

Nuværende rangering: 129

Vores spådom ultimo 2015: 85

Tyske Zverev med de russiske aner var allerede i 2013 verdens bedste juniorspiller, og der er grundlæggende store forventninger til ham fra alle i tennismiljøet. Storebror Mischa har ikke rigtigt formået at få det bedste ud af sin skadesplagede karriere, så nu er det op til Alexander at blive den næste store på touren.

2014 blev noget af et gennembrudsår for ham, da han i sommeren vandt en Challenger i Tyskland og nåede helt til semifinalen i ATP 500-turneringen hjemme i Hamburg. Siden har han haft svært ved helt at leve op til hypen omkring sig, og selv om han fik nogle gode skalpe i de to grusturneringer, så fortæller semifinalenederlaget til Ferrer på 61 60 trods alt også, at vi langt fra har at gøre med en flyvefærdig spiller.

Jeg synes, han er kommet bedre efter det her i 2015, hvor han har slået Janowicz, Ilhan, De Bakker og Souza, men jeg tror først, han for alvor bliver et spændende bekendtskab i grussæsonen 2016, eller i bedste fald i nogle af de sene hard court-turneringer i denne sæson.

Bookmakernes vurdering 

Bookmakerne kender til ham, og behandler ham som den spiller, han er pt. (i omegnen af top 100). Men følger man ham tæt, kan man formentlig med lidt snilde fange nogle gode odds på ham, når han tager næste skridt op ad rangstigen. Et skridt som uundgåeligt vil komme, og et skridt som bookmakerne vil have svært ved at læse, hvornår kommer.

4. Jared Donaldson

Alder: 18 år

Nationalitet: USA

Højde: 191 cm

Nuværende rangering: 174

Vores spådom ultimo 2015: 60

Mange amerikanske teenagers tager en lidt anderledes vej mod tennistoppen, og i stedet for at spille den ene turnering efter den anden i juniorårene, holder de fast i en base omkring high school og college i hjemlandet, hvor de så også spiller de fleste turneringer.

Derfor ser man også ofte først amerikanske spillere blomstre lidt senere end andre på ATP-touren, og selv om Donaldson er én af dem, der er blevet sluppet løs på touren i en tidlig alder, så har det for udenforstående været vanskeligt at se, at der her kommer en potentiel verdensstjerne.

Faktisk tog Donaldson en helt anden vej end den traditionelle amerikanske juniorspiller, eftersom Donaldson tog til Sydamerika, hvor han som junior trænede på gruset i to år og på den måde fik optimeret sin stabilitet og hurtighed. Noget, som på sigt vil kunne vise sig at være utroligt godt betalt for ham, så han kan adskille sig lidt fra den klassiske amerikanske hard hitter, som kun kan serve, slå forhånd og spille på hard court.

På juniorverdensranglisten var han højest oppe som nummer 115 i 2013, og selv i de relativt få turneringer, han spillede, var der langt mellem snapsene, men han nåede kvalifikationsfinalen ved de professionelles US Open samme år, hvor han slog Marchenko og Dustov.

Succesoplevelser er der til gengæld blevet en del af, siden han begyndte som professionel sidste sæson. I juni 2014 vandt han 16 kampe i træk (tre futures-titler), og i slutningen af sæsonen slog han gode spillere som Harrison, De Bakker, Vanni og Kuznetsov. 2015 er blevet skudt i gang med en Challenger-titel i Maui, og jeg ser masser af muligheder for ham og hans kraftfulde tennis i denne sæson. Derudover har han en fin kapacitet på trænerbænken i form af den tidligere prof., Taylor Dent.

Bookmakernes vurdering 

Donaldson er én af dem, man regner med fra amerikansk side, og det kan ses hos bookmakerne, der nærmest er begyndt at overvurdere ham en smule. Han var favorit i fire af de fem kampe i challengeren i Maui, storfavorit mod J-P Smith i Delray Beach (tabte 46 46), og vurderet som 50/50 mod Duckworth i Indian Wells. Det er gode spillere, han pludselig prissættes lige med, og jeg tror hurtigt markedet fanger tendensen, når Donaldson for alvor begynder at vinde kampe på højeste niveauu.

3. Thanasi Kokkinakis

Alder: 18 år

Nationalitet: Australien

Højde: 195 cm

Nuværende rangering: 108

Vores spådom ultimo 2015: 55

Endnu et australsk håb, og den her går næppe galt. Allerede nu er Kokkinakis ét af de mest funklende lys på tennishimlen, og der er kun to teenagere placeret foran ham på ATP-ranglisten; Kyrgios og Coric. Kokkinakis har været fremragende i år, og pt. er han vel nærmest tourens højdespringer efter at være avanceret små 50 pladser på listen i år. Han er flotte 15-6 i 2015, og han har slået spillere som Benneteau, Gulbis, Monaco og Garcia-Lopez, og for et par uger siden fik han sin Davis Cup-ilddåb, da han slog Rosol i Davis Cup i Tjekkiet efter at have været bagud 2-0 i sæt og med break i tredje.

Kokkinakis, som faktisk ”kun” har været oppe som 10’er på juniorranglisten, har mange af de samme dyder som Kyrgios med en stor serv og en powerbetonet forhånd, men han mangler stadig lidt saft og kraft i sine slag. I mine øjne bevæger han sig fornemt af en mand på næsten to meter. Derudover har han indtil nu vist stor mental styrke og masser af motivation og vildskab. Der er ingen tvivl om, at Kokkinakis, Tomic, Kyrgios osv. får en masse ud af at kunne presse hinanden. Australien hungrer efter tennisesser, og de her spillere ser ud til at ville give landet det.

Bookmakernes vurdering 

Bookmakerne er meget pro-Kokkinakis pt. I Miami Masters 1000 kan man ikke engang få 1,40 på ham mod den rutinerede argentinske ræv, Berlocq. Kokkinakis vil stadig være stor underdog mod de bedste, men han mangler også stadig noget for at kunne spille helt op med dem efter min mening.

2. Borna Coric

Alder: 18 år

Nationalitet: Kroatien

Alder: 185 cm

Nuværende rangering: 59

Vores spådom ultimo 2015: 40

Kroatiske Coric er nok den spiller, der de senere år har formået at omstille sig hurtigst fra juniortouren til ATP-touren. Han er uomtvisteligt et stortalent med en fin fremtid foran sig, og han ved det også selv. Han har en temmelig selvsikker fremtoning (nogle vil måske endda kalde den arrogant), han er meget højlydt på banen, han har udtalt, at han er sin generations bedste spiller, og han har i bedste overmodige teenagestil fået tatoveret sætningen; ”der er intet værre i livet end at være middelmådig” på sin underarm.

Sådan noget kan man kun grine lidt af, når man selv er dobbelt så gammel, men der er ingen tvivl om, at Coric alligevel lever fint op til lommefilosofien, for han ER typen, der går benhårdt efter det hele.

Bookmakernes vurdering 

Kroaten, der har et fint all court-game og har sine helt store forcer i sin attitude, vilje og mentale styrke har allerede nu slået spillere som Nadal og Murray. Det betyder naturligvis også, at han for længst er kommet under bookmakernes radar, når vi snakker oddssætning.

I skrivende stund giver han eksempelvis ikke pengene mere end ca. 1,40 gange tilbage mod verdens nr. 56, Haider-Maurer, i kvalifikationen i Miami, og det viser meget godt, at bookmakerne allerede nu nærmere er begyndt at overvurdere ham end det modsatte. Ligesom Kyrgios har Coric i øvrigt også toppet juniorernes verdensrangliste.

1. Nick Kyrgios

Alder: 19 år

Nationalitet: Australien

Højde: 193 cm

Nuværende rangering: 37

Vores spådom ultimo 2015: 25

Mange australske håb er knyttet til 19-årige Kyrgios, efter Tomic-hysteriet har lagt sig i takt med dennes manglende evne til for alvor at skabe de store resultater som en stolt tennisnation som Australien hungrer efter. Kyrgios har været 1’er på verdensranglisten for juniorer, han vandt sin første Challenger-titel som 17-årig, og da han ved Wimbledon i 2014 gik hele vejen til kvartfinalen (tabte til Raonic) efter bl.a. at have slået Nadal, så var der for alvor tale om et gennembrud på touren.

I 2014 snuppede han desuden tre Challenger-trofæer og gik 12-1 på græs, hvilket kunne være et klart vidne om, at det særligt er her, Kyrgios kan høste sine store bedrifter.

2015 er startet flot med en kvartfinaleplads ”hjemme” i Melbourne, og var han ikke blevet skadet mod Dimitrov i Indian Wells, så havde han formentlig servet den kamp hjem og snuppet endnu en skalp til den samling, som vokser temmelig hurtigt. Kyrgios helt store problem indtil videre er, at han døjer med skader, hvor særligt ryggen ser ud til at drille – det er ekstremt tidligt at begynde med skadeskvaler, og det kan ende med at ødelægge legen for ham, inden den for alvor er begyndt.

Det australske es har en fremragende serv og en stærk forhånd, hvor der genereres en masse fart. Hans baghånd kræver stadig en del arbejde, ligesom hans højde og dermed lidt manglende mobilitet gør, at benarbejde og hurtighed altid vil stå højt på dagsordenen ift. indsatsområder. Mentalt virker han stærk. Han elsker den store scene, og han udstråler en fandenivoldsk- og selvsikkerhed, som formentlig er alfa omega for ham, hvis han skal kunne gå hele vejen.

Bookmakernes vurdering 

Bookmakerne er stadig ikke helt overbeviste om, at han kan være med på højeste niveau, og han var eksempelvis ret stor underdog mod Dimitrov i Indian Wells. De har dog efterhånden luret, at vi har at gøre med en kommende verdensstjerne – det er ikke svært, når manden allerede to gange har stået i en GS-kvartfinale – så oddsmæssigt er der generelt ingen særlige fiduser at hente på ham.

Det kan der dog meget vel komme, når vi nærmer os grussæsonen. Han ligner ikke den klassiske grusspiller, men en stærk serv og psyke kan tilsat masser af motivation tage ham langt, og jeg ser ham ikke som en spiller, der med tiden aldrig vil høste succeser på gruset.