Del 1: Vores tennisekspert Lars Baes har kigget lidt i krystalkuglen og forsøgt at finde de 10 største teenagetalenter på den mandlige tennisscene. Udover at beskrive de tennismæssige egenskaber, så har vi også bedt ham at vurdere hver enkel spillers prissætning hos bookmakerne.

I jagten på værdi er det nemlig afgørende at finde de spillere, som bookmakerne endnu ikke regner for noget, men som kan koste dem kassen. Her følger de første fem store talenter - følg med på BetXpert og læs anden del om få dage.

Da Michael Chang i 1989 vandt French Open markerede han sig samtidigt som den yngste spiller nogensinde til at vinde en Grand Slam. 17 år og 110 dage gammel var han, da han løftede trofæet på Roland Garros, og ingen junior har siden præsteret at vinde en Grand Slam-titel.

I det hele taget er der sket meget i tennissporten de senere år. Man taler meget om, at konkurrencen bliver hårdere og hårdere blandt ATP-spillerne, og de unge har vel aldrig haft sværere kår end nu. Det er yderst sjældent, at 17-årige spillere vinder et par runder i ATP-turneringer – ja, selv de 18-19-årige har svært ved at følge med og skabe succesfulde overskrifter.

Der kan bruges megen spalteplads på at gisne om, hvorfor tendensen har ændret sig i verdenstoppen. De mest plausible forklaringer bunder nok i, at tennis er blevet et mere fysisk betonet spil, mens de nuværende generationer også har ramt et historisk højt niveau, hvor spillerne har formået at presse hinanden til at præstere bedre og bedre ud fra devisen om, at genialitet skaber endnu mere genialitet.

I denne artikel rettes fokus ikke på alle disse gisninger, men derimod på, hvilke unge spillere, der trods alt popper op som funklende stjerner på tennishimlen i en tid med meget hård konkurrence, og hvorledes bookmakerne behandler disse spillere oddsmæssigt. Vi har rangeret spillerne - og starter her med den tiende mest talentfulde spiller.

10. Omar Jasika

Alder: 17 år

Nationalitet: Australien

Højde: ukendt

Nuværende rangering: 444

Vores spådom ultimo 2015: 225

Endnu et australsk stjerneskud skal forsøge at bore sig frem i verdenstoppen de kommende år, men det er ikke sikkert, det bliver lige så let for Jasika, som det gør for Kyrgios og Kokkinakis.

Jasika, der har været oppe som nr. 6 på juniorlisten, vandt juniorernes udgave af US Open 2014 og har allerede gjort sig positivt bemærket i denne sæson ved at slå John-Patrick Smith og Bedene – begge i tætte opgør, hvor 17-årige Jasika slutteligt viste nerver af stål.

Bookmakernes vurdering 

Australieren med bosniske rødder har ikke for alvor vundet bookmakernes tillid endnu, og han gav eksempelvis pengene 4 gange igen mod Bedene i kvalifikationen til Miami i marts måned. Jeg tror, Jasika stille og roligt vil klatre mod top 100, og bookmakerne vil formentlig langsomt få øjnene op for ham. Men eftersom han nok ikke er typen, der pludselig vil vælte tennisverdenen omkuld, så tror jeg, at der går lidt tid, før bookmakerne begynder at åbne op med ”fair” odds på Jasikas kampe.  

9. Quentin Halys

Alder: 18 år

Nationalitet: Frankrig

Højde: 190 cm

Nuværende rangering: 467

Vores spådom ultimo 2015: 275

Frankrig har flere unge spillere på vej, og Quentin Halys er vel nok den af teenagerne, som spås størst chancer for at nå til tops. Han tabte US Open-finalen sidste år til Jasika (var foran med sæt og break), vandt EM og har ligget 3’er på juniorverdensranglisten sidste år, og selv om det ikke ligefrem har væltet ind med franske wild cards eller været en generelt let start på ATP-touren for franskmanden, så ser det ud til, det begynder at gå den rigtige vej for ham i år.

Bookmakernes vurdering 

Efter et magert 2014 (23-20) er han 19-6 i år med to futures-finaler og én futures-titel til samlingen. Ved seneste futures-turnering slog han landsmanden Guez, som har mange flotte resultater bag sig, og hans seneste resultater har også smittet af på stemningen hos bookmakerne. Således giver han i marts måned kun 1,25 i en kamp mod den langt mere rutinerede Adrien Bossel i en futures-turnering – et odds, der startede i 1,40, så spillerne er bestemt også begyndt at åbne øjnene op for Halys’ talent.

8. Yoshihito Nishioka

Alder: 19 år

Nationalitet: Japan

Højde: 170 cm

Nuværende rangering: 151

Vores spådom ultimo 2015: 120

Japanske Nishioka har aldrig været med helt fremme som junior, når det kommer til at hive de store Grand Slam-titler hjem. Han lå på sit bedste nr. 12 på juniorverdensranglisten, så det er egentlig ikke sådan, at han er spået en Nishikori-karriere.

170 cm umuliggør det nærmest at blive en kommende verdensstjerne, men det han mangler i højde og drøjde, kan han måske kompensere for i hurtighed og snilde. Jeg synes egentlig, han banker godt til den fra begge sider, og han er selvsagt utroligt let bevægelig på banen. Den helt store serv får han nok aldrig, og det er meget vanskeligt at komme til tops i dag, hvis ikke serven er et våben i sig selv.

Til trods for de fysiske mangler har han alligevel formået at spille sig op i nærheden af top 150 via bl.a. en challengertitel sidste år og en kvartfinaleplads i ATP 250-turneringen i Delray Beach i år, og derudover vandt han Asian Games sidste år ved at slå Lu 62 62 i finalen.

Nishioka har allerede slået spillere som Devvarman, Kokkinakis, Young, Ilhan, Lu, Coric, Smith, Matosevic og Sijsling, men selv om det er en imponerende række af sejre for en 19-årig, så er det i mine øjne lidt alarmerende, at han ofte bliver blæst af banen i to klare sæt. Det kunne lugte lidt af, at han i nogle opgør ganske enkelt er for begrænset, hvor spillere med store våben har lettere ved at holde sig inde i kampene og gøre dem tætte, selv om de ikke lige rammer dagen 100%.

Bookmakernes vurdering 

Bookmakerne har fået øjnene op for ham, men det er ikke sådan, at han hverken bliver over- eller undervurderet. Mod etablerede top 100-spillere vil han stadig være underdog et stykke tid endnu, mens han bliver rangeret nogenlunde lige med de spillere, der ligger placeret omkring ham selv på listen.

7. Andrey Rublev

Alder: 17 år

Nationalitet: Rusland

Højde: 188 cm

Nuværende rangering: 389

Vores spådom ultimo 2015: 185

Rublev topper juniorverdensranglisten pt., men det er ikke sådan, at det bare står skrevet i stjernerne, at han ender ud som den næste helt store på tennisscenen. De russiske talenter har generelt skuffet fælt de senere år, og siden Safin og Youzhny har der ikke været megen kreativitet og x-factor at spore i de mange russiske spillere, som stadig popper op i de lavere rangerede turneringer indimellem.

Om Rublev kan adskille sig fra Donskoy, Kuznetsov, Gabashvili, Kravchuk og hvad de ellers hedder, kender jeg ham ikke godt nok til at vide, men det kræver noget mere end den klassiske transport-tjubang fra baglinjen, hvis man vil nå ind i top 20 på verdensranglisten.

Rublev vandt juniorernes French Open 2014, men han skuffede ved både Wimbledon og US Open, så det overrasker mig egentlig lidt, at hans professionelle start her i 2015 har været så fin, som den har været.

Bookmakernes vurdering 

Han har både slået Rola og Sela, og selv om ingen af disse har ramt storformen i år, så er det faste spillere på ATP-Touren med gode meritter bag sig. Rublev slog i øvrigt danske Martin Pedersen 63 64 i en ”dead rubber” i Davis Cup forleden – ingen tvivl om, at russerne forsøger at køre ham i stilling som deres nye stjerne i svøb.

Der er stadig et stykke op for Rublev til de bedste spillere, men med masser af motivation og blod på tanden er det smart at holde øje med oddset på ham, når han møder lidt formsvage højererangerede spillere. Her kan bookmakerne godt være lidt for gavmilde.

6. Hyeon Chung

Alder: 18 år

Nationalitet: Sydkorea

Højde: 183 cm

Nuværende rangering: 121

Vores spådom ultimo 2015: 95

Sydkorea har ikke ligefrem tradition for at avle store tennisspillere, men der er måske én på vej her. Chung, som er et produkt af Bolletieri-akademiet, har taget Challenger-touren med storm og er røget helt op som 121 på verdensranglisten efter at have vundet to titler og spillet sig i yderligere én finale indenfor det sidste halve år.

I modsætning til det andet asiatiske stjernefrø, Nishioka, har han andre fysiske forudsætninger, og selv om jeg ikke er voldsomt imponeret over den fart, han får i slagene, så kan han et eller andet ift. stabiliteten derfra, og så synes jeg egentlig, hans baghånd er ganske nydelig.

Bookmakernes vurdering 

Han tabte Wimbledonfinalen på juniorsiden til Quinzi 2013 (slog både Coric og Kyrgios undervejs), og han har ikke været højere oppe end nummer 7 på juniorverdensranglisten, men hans entré på de professionelles tour har været flot, og bookmakerne har i takt med hans avancementer i challengerturneringerne justeret til, således at han nu er én af de spillere, der oftest favoriseres i challengers.

De sidste fem - og mest talentfulde teenagere - følger en af dagene...