Emmy Awards 2016 nærmer sig med hastige skridt. Jesper Sørensen har kigget nærmere på awardshowet, alle odds og serverer her en optakt med minimum fire solide valuebets.

Det er atter blevet tid til tv-seriernes eget Oscar-show, når den 68. udgave af Emmy Awards afholdes den 18. september i Los Angeles. 

Det er utvivlsomt en guldperiode for tv-serier i øjeblikket. De store stjerner afviser ikke længere bare blankt at medvirke i tv-serier, men kan faktisk finde på at spille hovedroller, hvis rollen er rigtig.

Netflix er blevet allemands eje, og mon ikke flere er tyet til streamingstjenesten oven på en lunken film-sommer? 

Jo, det går ganske fint for tv-serierne i øjeblikket. Netflix, HBO, FX og flere spytter den ene store serie ud efter den anden, og på en søndag i september skal hele serie-sæsonen gøres op i statuetter og hæder.

Til at guide os igennem showet har vi talkshowværten Jimmy Kimmel, der ikke er bleg for at stikke til de store stjerner, men som samtidigt må forventes at være mere struktureret og erfaren end sidste års vært, Andy Samberg, og forhåbentligt er han mere skæg og farverig end Seth Myers for et par år tilbage.

I denne optakt kigges der nærmere på alle de største kategorier, der serveres spilforslag, forklares hvordan showet fungerer og der vil være et kig på de danske Emmy-chancer:

For Danmark er fint repræsenteret i år i form af Susanne Bier.

Brug navigationen i højre side til at gå fra afsnit til afsnit, hvis ikke du vil læse optakten fra start til slut.

Strukturen bag Emmy Awards

Lad os tage reglerne først: Sidste år var der et par væsentlige regelændringer (læs mere om dem her). I år er regelændringerne ikke så store eller væsentlige, men sidste års regler gælder naturligvis stadig.

Den eneste, der er værd at nævne i farten, er at dem, der afgiver stemmer, ikke længere skal rangere deres stemmer i sidste runde (i de kategorier, hvor de blev bedt om det). I stedet gives der én stemme til den øverst placeret.

Jeg vil i optakten nævne Critics' Choice TV Awards fra tid til anden. Det er et andet stort awardshow med fokus på tv-serier. Men mens Emmy Awards afgøres af fagfolk, bliver Critics' Choice TV Awards afgjort af journalister - og det har alt andet lige en effekt.

Det vil sige, at det er skuespillere, der stemmer på skuespillerkategorierne, mens det er makeup-artister, der stemmer på de mere visuelle effekter. Derfor betyder prisen også rigtig meget for modtagerne. 

Vi iler videre - ikke så meget at nævne om strukturen, da den minder meget om andre award-shows.

Et kig på Critics' Choice TV Awards

Den pris, der bedst kan sammenlignes med Emmy Awards, er uden tvivl Critics' Choice TV Awards. Det er en relativt ny pris, der er blevet uddelt siden 2011, men som altid kåres før Emmy Awards, hvorfor man kan skæve lidt til deres uddeling for at lure nogle tendenser.

Det skal dog understreges, at Critics' Choice i år blev afholdt tilbage i januar, og dermed har man valgt at skille sig lidt ud i forhold til Emmy Awards. Da Critics' Choice sidste år blev afholdt i maj, var det faktisk kun perioden fra 1. juni 2015 til 31. december 2015, der var til afstemning.

Emmy Awards følger en lidt anden kalender: Her kåres serier, der bliver vist mellem 1. juni 2015 og frem til 31. maj, 2016, hvor man altså i høj grad følger de fleste større tv-seriers kalender.

Nedenfor har jeg sat Critics' Choice Television Awards-vinderne ind i en overskuelig tabel, samt forsøgt at lave en tendensprocent, der indikerer hvor ofte vinderen af Critics' Choice TV Awards også vinder en Emmy i samme år.

Kategori Critics' Choice-vinder Tendens
Bedste dramaserie Mr. Robot*

80 % 4/5 gange

Bedste komedieserie Master of None*

20 % 1/5 gange

Bedste skuespiller i komedie Jeffrey Tambor

60 % 3/5 gange

Bedste skuespillerinde i komedie Rachel Bloom*

40 % 2/5 gange

Bedste skuespiller i drama Rami Malek*

0 % 0/5 gange

Bedste skuespillerinde i drama Carrie Coon*

40 % 2/5 gange

Bedste birolle (M) i drama Christian Slater*

20 % 1/5 gange

Bedste birolle (K) i drama Constance Zimmer*

20 % 1/5 gange

Bedste birolle (M) i komedie Andre Braugher

0 % 0/5 gange

Bedste birolle (k) i komedie Mayim Bialik

60 % 3/5 gange

* = Første gang det var muligt at vinde for den serie/skuespiller i den rolle...

Der er selvfølgelig en del ting, man skal huske på. Først og fremmest er det kun sjette gang i år, at Critics' Choice TV Awards er blevet afholdt, hvorfor det er alt for tidligt at snakke om tendenser.

Dernæst er de to awardshows også ret forskellige. Det mærker man i enkelte kategorier, hvor Emmy Awards ofte gerne hylder den samme serie - eller skuespiller - i flere år streg, mens Critics' Choice TV Awards meget ofte fremhæver noget nyt.

Sådan er tilfældet også i år. Mr. Robot, Master of None, Rachel Bloom, Rami Malek og Carrie Coon har alle vundet for første gang i hovedkategorierne ved Critics' Choice Awards, og jeg vil blive særdeles forbavset, hvis de alle gik hen og vandt en Emmy.

Ligeledes er der også en lille tendens til, at komediekategorien er lidt sværere at vurdere end dramakategorien. Folk har ekstremt forskellig humor, og det kan være en del sværere at finde nogle kriterier, som en komedieserie skal vurderes på, hvorimod det synes lettere at vurdere en god dramatisk præstation eller dramaserie.

Derfor bruger jeg som oftest også Critics' Choice TV Awards som et pejlemærke - men i år mindre end normalt, grundet afstanden i datoerne mellem de to shows.

Et bedre pejlemærke: Antal nomineringer

Hvis man virkelig vil forsøge at lure tendenser og andet, så skal man nok kigge et helt andet sted.

Seriens antal nomineringer kan nemlig afsløre rigtig meget om den generelle holdning til serien og dens skuespillere.

Lad os sige, at en serie er nomineret som bedste dramaserie for andet år i streg, og den fik 11 nomineringer sidste år og 18 nomineringer i år, så kan man godt tillade sig at konkludere, at opbakningen til serien er opadgående - og omvendt hvis en serie mister antal nomineringer. 

Selvfølgelig er det ikke en fejlfri metode. Der kåres alt i disse shows, og hvis en serie skruer op for makeup-budgettet, vil de jo muligvis opleve en stigning i nomineringer på baggrund af dette og ikke nødvendigvis fordi serien eller skuespillet er blevet bedre.

Men som en grov metode fungerer det meget godt: Modern Family mister årligt flere og flere nomineringer, hvilket tyder på at det er en serie, der er på vej tilbage rent award-mæssigt. Silicon Valley går den anden vej, og følelsen er lidt, at de er på vej mod mere award-hæder i nær fremtid.

Jeg har lavet en lille tabel herunder - måske kan vi efter showet se, om den afslørede nogle tendenser.

Udvalgte serier 2016 2015 2013
Game of Thrones 23

24

17
Veep 17

9

5
House of Cards 13

11

9
Silicon Valley 11

7

-
Downtown Abbey 10

8

14
Better Call Saul 7

7

-
Big Bang Theory 7

7

5
Modern Family 2 6 12

Selvfølgelig er det ikke en facitliste. Veeps spring skyldes blandt andet, at serien faktisk blev ret populær efter Emmy-sejren sidste år, men se for eksempel Modern Familys antal nomineringer, og man forstår hvorfor oddset er så voldsomt højt for den rekordvindende serie. 

Odds og tips - Emmy Awards 2016

Herfra følger et kig på de seks af de ti førnævnte kategorier - birollen er der pt. ikke odds på, så det bruger jeg ikke tid på i optakten her. Jeg har set det meste (men desværre ikke alt), og jeg kan derfor også give mit personlige input til mange af serierne. Jeg forsøger dog så vidt muligt at fange Emmy-voternes smag, hvorfor der bag hver vurdering også er rigtig meget research. 

Bemærk at ikke alle spilforslag i denne optakt kommer ud på hovedsiden. Årsagen er primært at der kan være lave limits på disse underholdningsspil.

Kom endelig med inputs til spiltips og chancevurderinger.

Dramaserie: Mr. Robot er den nye dreng i klassen

Odds på Outstanding Drama Series - Emmy Awards 2016

Bedste odds Bookmaker
Game of Thrones 1,35
Danske Spil
Mr. Robot 4,75
Danske Spil
Homeland 13,00
Betsafe
Better Call Saul 35,00 Danske Spil

En rigtig spændende kategori, hvor jeg har flere favoritter. Det er faktisk et uhyre vanvittigt felt.

Først og fremmest er der jo sidste års vinder, Game of Thrones. Fantasy-serien er vanvittig populær, og måske lukrerede de ekstra meget på, at stemmeformatet blev lavet om sidste år, så endnu flere end normalt kunne få lov til at stemme. Serien er naturligvis god, men den fik uhørt meget Emmy-kærlighed sidste år i forhold til normalt.

Heruodver tæller kategorien også The Americans, som er en af mine klare favoritserier, men som hidtil har været meget overset i Emmy-sammenhæng, og det gør lidt at jeg tvivler på den som et reelt vinderbud. Stod det til mig, så vandt den - men jeg tror ikke helt, at jeg får lokket nok med på vognen.

House of Cards, Homeland, Downtown Abbey og Better Call Saul er alle 'gamle' i denne kategori. Alle fire serier er afgjort serier, der holder et meget, meget højt niveau, men det er lidt ligesom hypen er aftaget for dem allesammen.

Hvis en serie skal have mulighed for at snyde Game of Thrones, så skal det nok være Mr. Robot. Serien bragede igennem lydmuren, da den fik debut, og første sæson var generelt af rigtig høj klasse. Mange kan finde den for forvirrende, men kan man koncentrere sig igennem første sæson, så er jeg ret overbevist om, at de fleste vil kunne lide den. 

Det er dog ved at være længe siden, at første sæson af Mr. Robot kørte over skærmen. Faktisk kører sæson 2 i øjeblikket, og selvom vurderingerne af serien stadig er ganske solide, så virker det ikke helt til, at sæson 2 formår at fange samme hype - og det kan svække dem i vurderingen her. 

Mr. Robot til odds 4,75 hos Danske Spil*

Mr. Robot var en kæmpe succes, da første sæson kørte over skærmen, og serien vandt faktisk en Critics' Choice Awards. Måske er den lidt for spraglet for de nogle gange konservative Emmy-voters, men serien har potentiale til at overraske Game of Thrones her.

Det er dog en svær konkurrence, især fordi Game of Thrones sluttede af med et par ganske stærke afsnit i denne sæson. Derudover er det også et stærkt felt med The Americans, Homeland og House of Cards (midt i en præsidentkampagne), men oddset på Mr. Robot lokker mest.

Komedieserie: Det ligner Veep igen

Odds på Outstanding Comedy Series - Emmy Awards 2016

Bedste odds Bookmaker
Veep 1,35
Betsafe
Transparent 11,00
Danske Spil
Unbreakable Kimmy Schmidt 12,00
Danske Spil
Silicon Valley 33,00
Danske Spil

Komediekategorien er måske den kategori, der er fjernest fra min egen smag.

Veep tog sejren sidste år og er således storfavorit til at gøre det igen. Serien er fyldt med award-favoritter som e Louis-Dreyfus, og var ganske populær sidste år - det er den nok også i år.

I al fald tilskrives Modern Family ikke mange chancer for at få den sjette triumf, hvilket vil gøre den til den mest vindende komedieserie. I øjeblikket deler de førstepladsen. Serien virker til at være nedadgående i award-regi. Det er ikke rigtigt nyt og spændende mere. Oddset er dog rigtig, rigtig højt, men der virker til at være en mæthed.

Unbreakable Kimmy Schmidt er stadig ikke min kop te, og den er nok også lidt for spraglet for voterne, tror jeg. Tina Fey er dog engageret i serien, og hendes navn alene høster stemmer.

Silicon Valley er sjov og skæg, men mon ikke HBO-netværket i højere grad prioriterer Veep? Det har betydning. Noget andet, der dog også har betydning, er at de generelle nomineringer for Silicon Valley er stigende (11 i år). Det plejer at betyde, at kærligheden til serien vokser. Oddset på serien er højt - måske lurer en overraskelse? Det er min favoritserie i dette felt, men ikke min favorit til at vinde prisen.

Dermed er der tre serier tilbage: Transparent er en serie, der virkelig stjæler overskrifter i USA for deres tema. Jeg har det dog sådan lidt, at det nok var sidste år, man skulle have vundet. Her var kønsspørgsmålet virkelig i fokus med Bruce Jenner/Caitlyn Jenner. Amazon storsatser dog på serien, og hvem ved om deres øgede promovering kan have en positiv indvirkning. Hvis serien vinder er der i al fald kun meget få, der vil argumentere imod det.

Serien Black-ish deler vandene, virker det til. I al fald hvis man læser rundt omkring på nettet. Jeg har endnu ikke set serien endnu, så det er svært at bedømme den, men den berører diversity - og det er altså ikke et helt skidt emne at bringe på banen i USA.

Men skulle man pege på en serie, der kan vælte Veep af pinden, så er det nok Master of None. Man kan mene, hvad man vil om serien, men Aziz Ansari leverer glimrende, og den er ny og anderledes i dette selskab. Serien vandt en Critics' Choice Awards, men det awardshow er også mere til at hylde det nye og spændende, hvorimod Emmys nogle gange fremstår mere konservative. 

Spiltanker: Veep, Master of None eller Silicon Valley

Ved første øjekast tænkte jeg helt klart Veep: Serien er elsket i award-sammenhæng, hovedpersonen er en guru i award-sammenhæng og præsidentdebatten raser i USA. Alt taler for Veep, men oddset er jo også derefter.

Men så er der Master of None, der kommer med noget nyt. Aziz Ansari er forrygende, og afsnittet, de er blevet nomineret på, er rigtig godt. Overordnet bliver det dog lidt for meget med sådan en stil i en hel sæson, synes jeg. 

Silicon Valley er klart min favoritserie i dette selskab. Den er rigtig, rigtig sjov. I 2014 blev den nomineret i fem priser. I 2015 i seks priser. I 2016 i hele 11 priser! Det kan jeg ikke lade være med at tænke på. Det viser en klar tendens om at serien bliver mere og mere elsket. 

Men samtidigt skal man huske på, at både Veep og Silicon Valley kommer fra HBO. De har jo klart taget et valg om at promovere én serie over for voterne, for ellers risikerer de at fordele stemmerne så tilpas meget, at en anden serie løber af med triumfen. Mon ikke de har valgt at satse mest på Veep, der vandt titlen sidste år?

Hvor er værdien, spørger du? Jeg har forsigtigt forsøgt mig med et lille indskud på Silicon Valley til odds 33 hos Danske Spil*, mens også odds 31 hos Unibet* kan være værd at tage med. Sandsynligheden er ikke så stor, men oddset på Veep lokker ikke, og jeg ved ikke helt, hvad Emmy-voterne synes om Master of None.

De elsker Aziz Ansari, men kan de lide serien? Måske er odds 7,5 hos Unibet* værd at overveje også.

Bedste skuespiller i drama: Malek imponerer alle

Odds på Outstanding Lead Actor in Drama - Emmy Awards 2016

Bedste odds Bookmaker
Rami Malek (Mr. Robot) 2,75
Betsafe
Kevin Spacey (House of Cards) 2,75
Danske Spil
Bob Odenkirk (Better Call Saul) 7,50
Danske Spil
Liev Schreiber (Ray Donovan) 35,00
Danske Spil

En ret spændende kategori med flere store stjerner - men for mig at se også én klar favorit, selvom oddsene måske siger andet.

Liev Schreiber gør det godt som Ray Donovan, og den dygtige Kyle Chandler gjorde alt for udfylde Ben Mendelsohns - første sæsons helt store stjerne i min optik - hul i Bloodline. 

Og Matthew Rhys får endelig hæder for hans fantastiske præstation i The Americans, som man efterhånden vil kunne forstå, at jeg holder svært meget af. Han er dog blevet så overset i de seneste par år, at jeg har svært ved at se ham gå hele vejen og tage statuetten.

Bob Odenkirk brillerer også som Saul Goodman i Better Call Saul, selvom jeg mener at anden sæson lider lidt og ikke for alvor lever op til potentialet. Det er der dog mange, mange andre, der er helt uenige i.

Alle kan vel i princippet vinde den, og hvis Matthew Rhys fejrer triumfen, så vil I ikke høre ét ondt ord fra min side af, og hvis Bob Odenkirk vinder er jeg heller ikke vildt overrasket, selvom jeg nok er af en anden mening.

Jeg har bare svært ved at se det ske, selvom Emmy fra tid til anden leverer en overraskelse eller to.

Det efterlader to personer: Kevin Spacey fra House of Cards og Rami Malek fra Mr. Robot. 

Kevin Spacey er en legende, og han mangler den Emmy-sejr, som mange mener han burde have fået for en af de foregående sæsoner. Hans portræt af Frank Underwood som en kyniker, der jagter præsidentembedet, og som siden vil gøre alt i sin magt for at beholde embedet, sidder lige i skabet. Netflix arbejder hårdt på at han kan få sejren i hus, og han har en vild opbakning blandt mange. En Oscar-triumf hjælper i det hele taget, vil jeg mene.

Men Rami Malek har leveret den bedste skuespillerpræstation i tv i den forgangne periode. Det er jeg slet ikke i tvivl om - spørgsmålet er om han kan få opbakningen.

Rami Malek til odds 2,5 hos Danske Spil*

For mig er der ingen tvivl: Kigger man udelukkende på skuespillerevnerne, så ryger denne pris til Rami Malek. Men der er naturligvis andet, der spiller ind, hvorfor det ikke er helt så lige til. Han var dog helt igennem fænomenal i rollen som Elliott Alderson, og i min optik udspillede han samtlige andre skuespillere i 2015-16. Det er dog naturligvis kun min holdning.

Kigger man på navnene, så er Kevin Spacey dog i særklasse det største navn. Han har vundet en Oscar. En Golden Globe. Han mangler en Emmy Award, og min frygt er at han får den i år, fordi 'han fortjener den' ifølge folk - og ikke fordi han rent faktisk fortjener den. Han vil være det sikre valg for voterne - især i en tid, hvor præsidentkampagnen dominerer snakken i USA. Jeg tror, den står mellem de to.

Bedste skuespillerinde i drama: Meget åben kategori

Odds på Outstanding Lead Actress in Drama - Emmy Awards 2016

Bedste odds Bookmaker
Viola Davis (How to Get Away with Murder) 3,00
Danske Spil

Der er mange stærke kategorier i årets Emmy Awards, men blandt de allerstørste ser jeg ikke én kategori, der er lige så åben som denne. Jeg tror oprigtigt på, at alle kan løbe af med statuetten.

Bookmakerne peger primært på Viola Davis, der vandt sidste år eller Robin Wright, der efterhånden har været nomineret et par gange.

Viola Davis skrev historie sidste år, men How to get away with murder har ikke for alvor fundet samme melodi i anden sæson, som den spillede på i første sæson. Så hælder jeg mere til Robin Wright, der ikke kun er en god skuespillerinde, men som i den seneste sæson af House of Cards for alvor fik en central rolle - og udnyttede den.

Men der er flere gode skuespillere: Claire Danes er igen-igen nomineret for hendes rolle i Homeland, som hun har vundet et par Emmys for tidligere. Hun er altid et godt bud. Det samme er Keri Russell fra The Americans. Jeg behøver næsten ikke skrive, at jeg virkelig er fan af den serie og af Keri Russell. 

Og så er der Taraji P. Henson, som jeg spåede en Emmy sidste år for hendes portrættering af Cookie Lyons i serien Empire. Empire havde virkelig meget hype for et år siden, men det virker til, at den er lidt nedadgående i år. Kan hun stadig vinde? Bestemt.

Afslutningsvist er der Tatiana Maslany, og jeg kan kun tage hatten af for hende. I kloningsserien Orphan Black spiller hun adskillige roller, og hun gør det overbevisende - men hun er generelt lidt overset i dette selskab. Stod det til mig, så var hun afgjort en af favoritterne.

Robin Wright til odds 2,75 hos Unibet*

Jeg bliver næppe nogensinde Robin Wrights største fan (om end jeg glæder mig til at se hende i Wonder Woman-filmen), men jeg synes, der er flere ting, der taler for hende som vinder af kategorien, selvom hun deler 'sin' serie med en mand, mens flere af konkurrenterne er seriens eneste hovedperson.

Men Robin Wright har været nomineret i flere år, Netflix gør med garanti en del for at få 'hvervet' stemmer på serien, og i den seneste sæson fik hun en langt større rolle end vanligt. Jo, i en svær kategori mener jeg godt, man kan finde værdi i odds 2,75.

Bedste skuespiller i komedie: Kan Tambor gøre det igen?

Odds på Outstanding Lead Actor in Comedy - Emmy Awards 2016

Bedste odds Bookmaker
Jeffrey Tambor (Transparent) 1,60
Betsafe
William H. Macy (Shameless) 17,00
Danske Spil
Will Forte (The Last Man on Earth) 22,00
Danske Spil

Jeffrey Tambor har hentet den ene award efter den anden det sidste halvandet år, og tendens kunne sagtens fortsætte her - for mig at se er han bare det kedelige, lette valg.

Han briger naturligvis et vigtigt emne på bane, og han spiller fremragende i rollen, men så er jeg ikke heller ikke mere imponeret.

Alternativt ligner hans største trussel Aziz Ansari, der har fået nogle flotte nomineringer, og da han ligesom udgør hele serien - Master of None - er det slet ikke utænkeligt, at han hiver denne pris hjem. 

Man må heller ikke glemme Anthony Anderson. Igen: Jeg har så svært ved at sige alt for meget om ham, fordi jeg ikke har set Black-ish, men i min research falder jeg hele tiden over folk, der peger på ham og serien, trods de noget lunkne anmeldelser på diverse sider. 

De øvrige nominerede er alle gode, og jeg holder særligt af Willam H. Macy i Shameless og Thomas Middleditch i Silicon Valley, mens Will Fortes serie, The Last Man of Earth, mangler lidt buzz omkring sig.

Ingen spil i denne kategori

Jeg tør ikke for alvor røre denne kategori. Tambor er favoritten, og selvfølgelig er han det - men jeg er ikke helt vild med ham. Skulle jeg pege på én i denne kategori, så bliver det nok Aziz Ansari, men jeg er i tvivl om der er værdi eller ej.

Bedste skuespillerinde i komedie: Emmy-dronningen fortsætter

Odds på Outstanding Lead Actress in Comedy - Emmy Awards 2016

Bedste odds Bookmaker
Julia Louis-Dreyfus (Veep) 1,55
Betsafe
Lily Tomlin (Grace and Frankie) 9,00
Danske Spil

Fire sejre i streg, syv Emmy-triumfer i alt. Det er status for Julia Louis-Dreyfus, der ligner den helt store favorit til at tage endnu en Emmy.

Dels fordi det er midt i en præsidentkampagne, dels fordi Veeps popularitet synes at være større end nogensinde før - og Julia Lous-Dreyfus er meget elsket af voterne. Hun er min klare favorit, og det primære, der taler imod, er naturligvis at der kan komme en mæthed - jeg ser bare ikke tendenserne til det.

Skal en slå hende af pinden, så er det måske Ellie Kemper fra Unbreakable Kimmy Schmidt. Jeg hader Unbreakable Kimmy Schmidt, og jeg synes ikke helt, den lever op til 30 Rock, som den ellers læner sig op af. Bag Ellie Kemper står Tina Fey, og hun er i den grad elsket af Emmy-voterne. 

Uanset hvad man synes om serien, så spiller Ellie Kemper dog fremragende som den evige optimistiske Kimmy Schmidt, der rejser sig igen og igen efter at blive trampet på.

Øvrige kandidater tæller Amy Schumer fra Inside Amy Schumer, men sammenligner man hypen fra dengang og i dag, så synes den ret død omkring hende og programmet. Lily Tomlin har vundet en række Emmy Awards, men jeg tror simpelthen ikke, at hun kan vinde på baggrund af hendes serie - heller ikke selvom hun er et velkendt navn.

Det efterlader Tracee Ellis Ross og Laurie Metcalf. Begge er langskud, menjeg holder lidt øje med Tracee Ellis Ross. Black-ish virker til at dele folks holdninger lidt, men det virker til at være en serie, der virkelig kan fange folk, baseret på de holdninger, jeg har læst. Jeg tør dog kun røre én i denne kategori.

Julia Louis-Dreyfus til odds 1,50 hos Danske Spil*

Emmy-dronningen Julia Lous-Dreyfus kan tage sin femte triumf i streg og sin ottende i alt. Veep er mere populær end nogensinde før (virker det til), og jeg er ikke overdrevet imponeret af konkurrenenterne. 

Umiddelbart virker 'mæthed' og en ukuelig optimist til at være de største konkurrenter her - men jeg holder nu på Julia Louis-Dreyfus. SE TIP HER

Svær kategori for Susanne Bier

Jeg lovede også et lille kig på Susanne Biers chancer. The Night Manager er nomineret til en række Emmys, men vigtigst er nok kategorien 'bedste miniserie'. Bookmakerne giver dog ikke serien de største chancer. Faktisk kan man score det højeste odds på danskeren serie.

Favoritten i kategorien er The People V. O.J. Simpson: American Crime Story, og den bliver på mange måder svær at besejre. Selv hvis den skulle fejle, så står Fargo og American Crime klar i baggrunden til at tage statuetten.

The Night Manager har dog i alt fået 12 nomineringer. Susanne Bier er også nomineret som bedste instruktør i en miniserie, ligesom flere af skuespillerne er nomineret. Serien har allerede vundet én Emmy (en Daytime Award for musikken), og er i spil til yderligere 6 Emmys.

Set med danske øjne er det dog kun hovedkategorien 'bedste miniserie' og underkategorien 'bedste instruktør', der for alvor er interessante.