Nedtællingen til årets Emmy Awards - tv-seriernes svar på The Oscars - er begyndt. Jesper Sørensen har gravet sig ned i materien og fundet hele otte valuebets blandt de mange bookmakere, der udbyder odds. Det hele går løs søndag 20. september, når komikeren Andy Samberg sætter 67. udgave i gang i Nokia Theatre i Los Angeles. Læs optakten til Emmy Awards 2015 her og bliv klædt ulasteligt på. 

 

Emmy Awards anno 2015 skal forsøge at finde frem til de bedste serier og skuespillere, som vi har set i perioden fra 1. juni 2014 og frem til den 31. maj 2015. Og det er ikke just en nem ting.

Tænk blot tilbage på året, der er gået, og overvej hvor mange fantastiske tv-serier, du har set – og hvis du som mange andre også er blevet hooked på Netflix, så ved du ligeledes også, at der konstant kommer nye, fantastiske serier. 

Mad Men, Game of Thrones, House of Cards. You name them.

Nye regler kan få stor indflydelse på dette års Emmy-fest, og måske kan man endda så småt gøre op med den ellers noget konservative stil, der har præget Emmy Awards i mange år. Det kan betyde, at Modern Familys storhedstid er forbi – men hvem skal i så fald overtage tronen som den bedste komedieserie? Veep, Transparent? 

Jeg er spændt som et lille barn. Jeg forventer et fantastisk show med en veloplagt vært i form af Andy Samberg, der har en hel særlig stjerne hos mig, blandt andet for hans præstationer i den ret sjove serie Brooklyn Nine-Nine. Mon ikke han bryder ud i en lille sang sammen med resten af Lonely Island?

Lad os tage et kig på det hele.

Nye regler kan ændre på udfaldet

I forbindelse med sidste års Emmy Awards var der en del diskussion om blandt andet serien "Orange is the New Black" – var det en komedieserie? Var det en dramaserie? Serien er en såkaldt dramedy – en komedie i dramaseriernes rammer, herunder blandt andet længden på hvert afsnit, der nærmer sig 60 minutter, som man kender det fra drama-genren.

Men serien blev altså placeret i comedy-genren, og det var der en del debat om. For at komme disse problemstillinger i møde, har man lavet en grundregel, der sorterer serierne på baggrund af minutter.

Det er blot én af de nye regler, som kan være med til at ændre på udfaldet under årets Emmy Awards. Jeg har her fremtrukket de væsentlige regelændringer:

  • Flere stemmer: Alle, der måtte stemme i nomineringsrunden, må også stemme i den endelige afstemning, der kårer vinderne, så længe de har set det indsendte materiale, og de ikke har en interessekonflikt.

  • Flere serier: Antallet af ”Outstanding Drama Series” og ”Outstanding Comedy Series” øges fra seks til syv, fordi der generelt produceres flere serier nu.

  • Klare regler for genre-inddeling: Det er et afsnits længde, der afgører om det er en komedieserie eller en dramaserie. En serie, hvis afsnit i snit varer 30 minutter er en komedieserie, mens en serie, hvis afsnit i snit varer 60 minutter, er en dramaserie. Der kan dog være undtagelser, hvis serien søger om at rykke over i en anden genre, og det bliver godkendt af Board of Govenors. Glee, Shameless og Jane The Virgin er kommet i comedy-delen, mens Orange is the New Blacks ønske om det samme blev afvist.

  • Gæsteoptræden: En gæsteskuespiller (Guest Actor) er nu klart defineret. For at være med i denne kategori, skal man optræde i færre end 50 % af seriens afsnit. Ingen undtagelser.

Der er få andre regelændringer, men de er ikke så relevante for os. Den væsentligste er, at der er flere stemmer. Dem, der er med i den indledende proces med at nominere serier og skuespillere, får lov til at være med hele vejen nu, modsat tidligere. Det kan ændre udfaldet markant.

Tidligere var det nemlig sådan, at akademiets medlemmer (der tæller et sted mellem 15-17.000 mennesker) kunne nominere en serie eller en skuespiller inden for deres felt, og når den proces var overstået, så var det hemmelige dommere, der skulle udpege vinderne.

Det var akademiet, der valgte dommerne i en hemmelig proces. I skuespiller-kategorien mente man, at der var mellem 50-75 dommere, mens der i serie-kategorien har været omkring 750-900 dommere i alt (250-300 i hver genre). Nu kan der altså komme langt flere stemmer, men ikke 15.000-17.000 stemmer, som medlemstallet siger: man må stadig kun stemme i den kategori, som man er placeret i.

Jeg kan ikke forestille mig andet, end at det kommer til at have en effekt. Det vil jeg komme ind på om lidt. Først lidt om, hvem der egentlig kan stemme.

Disse personer stemmer ved Emmy Awards

For at blive en del af Emmy Awards skal man være engageret i noget inden for tv-industriens verden. Det kunne for eksempel være skuespiller, producer eller andet. 
 
Så mens TV Critics Choice Awards er for journalisterne, så er Emmy Awards for fagfolk. Det er med andre ord altså dem, der er involveret i diverse serier, der selv stemmer. Skuespillere, der er medlem af akademiet, og som ikke er biased, stemmer på de andre skuespillerorienterede kategorier. En instruktør kan altså ikke stemme på en skuespiller. Det er således "eksperter" på området, der giver deres mening til kende. 
 
For at blive medlem af akademiet skal du opfylde nogle krav, sende en ansøgning og have mindst to personer, fra samme "gruppe" som du vil søge om medlemskab i (fx makeup eller skuespil), der kan stå inde for dig. Det kræver altså at man er involveret inden for tv-serier. Hvis du skulle blive nomineret indenfor en kategori, behøver ingen dog at stå inde for dig.

Critics’ Choice TV Awards vs Emmys

På den allersidste dag i maj blev Critics’ Choice TV Awards afholdt. Det er en ceremoni, der har foregået siden 2011, og som altså gør meget af det samme som Emmy Awards: De stemmer på de bedste serier, skuespillere og meget andet.

Men der har hidtil ikke været meget, der har indikeret at det er to prisuddelinger, der i bund og grund giver de samme awards, for mens Critics’ Choice TV Awards har turde omfavne og hylde nye tv-serier ud fra Barney Stinsons mantra ”new is always better,” så har man været anderledes konservative med Emmy Awards.

Det illustreres for eksempel ved, at Modern Family har vundet hver eneste Emmy for bedste komedieserie siden 2011, mens fire forskellige serier har vundet samme kategori i Critics’ Choice TV Awards. Det er ikke for at tage noget fra Emmy Awards, men man virker ikke til at være alt for meget for at hylde nye serier og skuespillere for tidligt – det skal blive spændende at se, om den nye stemmeform ændrer på dette. Det kunne jeg godt forestille mig.

For eksempel blev årets store awards i serierne (bedste mandlige og kvindelige hovedrolle i komedie/drama-serie) vundet af fire skuespillere, der kun havde én sæson under bæltet i den rolle, som de vandt for. Bob Odenkirk fra Better Call Saul og Taraji P. Henson fra Empire tog sig af drama-kategorien, mens Jeffrey Tambor fra Transparent og Amy Schumer fra Inside Amy Schumer tog sig af komedie-kategorien. Det ville i høj grad være utænkeligt, at det samme skete under Emmy Awards – i hvert fald indtil nu, fordi de har været så konservative i deres bedømmelser.

Ændrer det sig meget, blot fordi flere kan stemme under årets Emmy Awards? Ikke nødvendigvis – men der er afgjort en chance. Min tese er, at i og med, at der er flere, der kan stemme, vil man i højere grad nærme sig det, der reelt set er et udtryk for hvad den generelle holdning til tv-serierne er – og så skal det være interessant at se, om Modern Family kan ligge sig i spidsen som den serie, der flest gange er kåret til den bedste komedieserie. I øjeblikket har de fem triumfer, hvilket er en rekord, der deles med Frasier.

Nå. Nok snak. Lad os kigge nærmere på de forskellige kategorier. Pt. er Betsafe, Betfair Sportsbook* og Unibet* ude med odds, mens både Danske Spil og Bet365* har skrevet i mails, at de kommer med odds tættere på begivenheden.

Odds og tips

Jeg lavede en blog sidste år, som du kan læse lige her. Dengang gav jeg også små spiltip, der endte ud i et fint lille overskud. I år laver jeg en decideret optakt, hvor jeg forsøger at finde interessante odds i hver kategori, hvilket har mundet ud i en del spiltips. Det er dog værd at bemærke, at jeg ikke nødvendigvis deler samme smag som resten af Emmy-voterne, men jeg forsøger mit bedste at sætte mig ind i den normale tankegang. Giv endelig dine bud, hvis du er uenige i mine spiltips og procenter.

Jeg vælger dog kun at lægge ganske få odds ud som officielle tips pga. lave markedslimits.

Odds på Outstanding Comedy Series

Vinderodds - Emmy Awards 2015

Bedste odds Bookmaker
Veep 2,25
Unibet
Transparent 3,20
Betsafe
Modern Family 4,00
Betfair Sportsbook
Louie 20,00
Betsafe
Silicon Valley 20,00
Betsafe
Parks and Recreation 24,00
Betsafe
Unbreakable Kimmy Schmidt 30,00
Betsafe

Værdi i Veep

Er Modern Family den bedste komedieserie nogensinde? Det er et spørgsmål, der ikke nødvendigvis er helt relevant, men så alligevel - vinder den i år, vil den sætte rekord som den komedieserie, der har vundet prisen flest gange.

Jeg troede allerede i sidste sæson, at det var slut for den populære serie. Det generelle nomineringsniveau af serien var faldet, men ikke desto mindre løb den af med sejren alligevel. I år er der kun to nye serier, Transparent og Unbreakable Kimmy Schmidt, så den konkurrerer mere eller mindre mod samme felt som sidste år. Jeg elsker den seneste sæson af serien, men spørgsmålet er, om alle andre gør det. For det kunne godt virke til, at der er en stemning af mæthed blandt diverse ‘eksperter’.

Problemet med et award-show som dette, er at alt for mange ikke vurderer på baggrund af de afsnit, der er placeret inden for deadlinen, men i stedet vurderer ud fra, hvad serien tidligere har leveret. Det kan være både godt og skidt for Modern Family.

Konkurrenterne er som nævnt mange af de sædvanlige: Louie er en fin serie, men ikke lige i min smag. Mange elsker den dog, og Louie C.K. er et ret hot navn. Silicon Valley falder godt ind i tidens smag og leverer mange solide grin. Parks and Recreation er personligt en af mine favoritserier og den siger tak og farvel efter dette award-show, så måske får den (endelig) lidt opmærksomhed.

Unbreakable Kimmy Schmidt er lavet af Tina Fey (som award-shows generelt elsker) og minder om 30 Rock. Ikke just min humor, og heller ikke en jeg tror, der løber af med sejren - heller ikke selvom mange websites vil fortælle dig, at det er det sjoveste på Netflix.

Det efterlader Transparent og Veep, der sammen med Modern Family kæmper om prisen. Transparent har fået meget hype, fordi den bringer et vigtigt og et aktuelt emne på banen. Samtidigt er Jeffrey Tambor en rigtig dygtig skuespiller. Havde Emmy Awards datomæssigt været tættere på Catlyn Jenner-historien, så havde den fået ekstra meget medvind. Men er det en komedieserie? Den har i al fald setuppet - men ligesom mange andre serier, så er den nok i lige så høj grad en dramaserie, og jeg er ikke sikker på, at det er helt optimalt. Det hjalp i al fald ikke Orange is the New Black sidste år, selvom den i mindre grad havde komedie-træk.

Jeg synes, det er tid til noget nyt, og Veep kunne sagtens (endelig) få den helt store pris. Julia Louis-Dreyfus har fem gange vundet en Emmy (tre gange for Veep), men serien har ikke vundet endnu. De er mit bud. I Critics’ Choice TV Awards løb Silicon Valley af med sejren, så hvis man tror de gentager sejren her, så kan man hente et højt odds på det.

Veep til odds 2,25 hos Unibet* og Betfair Sportsbook*

Jeg tror på et tronskifte i år, og Veep ligner afgjort den bedste kandidat til at tage over efter Modern Family. Odds 4,00 på Modern Family er dog højt - tænk på at den har vundet de seneste mange år i streg, men det er måske lige på grænsen. Jeg har 46 % på Veep og 24-25 % på Modern Family, og værdien er således hos Veep til odds 2,25. Se tip her

Odds på Outstanding Drama Series

Vinderodds - Emmy Awards 2015

Bedste odds Bookmaker
Mad Men 1,75
Betsafe
Game of Thrones 2,40
Unibet
House of Cards 25,00
Betsafe
Orange is the New Black 26,00
Unibet
Better Call Saul 34,00
Betfair Sportsbook
Downton Abbey 35,00
Betsafe
Homeland 35,00
Betsafe

Mad Men tager favoritrollen

Normalt dvæler jeg ikke meget over såkaldte snubs – altså de serier/skuespillere, der blev ”snydt” for en nominering, men jeg forstår ikke, hvorfor The Americans ikke fik en nominering for deres seneste sæson – den ville have været min favorit her. Der er mange nomineringer, hvor man godt kan tale om snubs, men for mig er det her afgjort den største. I det hele taget var der flere serier, som man godt kunne have taget med: Empire og Bloodline synes jeg godt, man kunne have nomineret.

Når det så er sagt, så er det stadig en ret god pulje her. Better Call Saul leverede stærkt i sin første sæson, og den er også hjulpet lidt på vej af Breaking Bad-hypen. Game of Thrones leverer år efter år, og House of Cards har virkelig stor opbakning blandt tv-seererne.

Desværre for Netflix er deres to største satsninger, House of Cards og Orange is the New Black, havnet i samme kategori skønt man forsøgte at få Orange is the New Black registreret som en komedieserie. Det er anden sæson af Orange is the New Black, der falder inden for tidsperioden, og det er i min optik en ret stærk sæson.

Mad Men har netop haft sin afslutning, og den har været prisbelønnet i mange år. Jeg har ikke været så vild med den i de senere år, men man må ikke undervurdere, at det er en serie, der ”siger farvel”.

Personligt var jeg ikke vild med den seneste sæson af House of Cards, ligesom Downton Abbey heller ikke siger mig det fjerneste – men dem, der nominerer den år efter år elsker den. 2012-vinderen, Homeland, er tilbage efter at have været væk i en enkelt sæson, men jeg tror ikke helt på den. Ligeledes holder jeg af Better Call Saul, men den kan ikke undgå sammenligningerne med Breaking Bad, og i forhold til den holder den ikke helt vand.

Derfor ligner Mad Men vinderen for mig, mens Game of Thrones godt kunne nuppe sejren. Game of Thrones er dog ikke en typisk award-serie, så skønt dens kæmpe popularitet, så kan den sagtens ende med en lang næse – men det er værd at huske på, at der er et anderledes stemmesystem i år, og det kan måske give bonus for HBO-serien. Men Mad Men har generelt været elsket i award-sammenhæng, og de fik lavet en fornuftig afslutning – den er min favorit her.

Mad Men til odds 1,75 hos Betsafe

Mad Men har i mange år været elsket af anmelderne og awardshows, og med tanke på at serien siger farvel, så er der værdi at hente her. Personligt har jeg 58 % på Mad Men, hvis største konkurrent er Game of Thrones, der ikke just har vist sig at være en Emmy-favorit. Se tip her

Outstanding Lead Actor in Drama Series

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Jon Hamm som Don Draper (Mad Men) 1,35
Unibet
Bob Odenkirk som Jimmy McGill (Better Call Saul) 8,00
Betsafe
Kevin Spacey som Francis Underwood (House of Cards) 10,00
Betsafe
Kyle Chandler som John Rayburn (Bloodline) 21,00
Unibet
Liev Schreiber som Ray Donovan (Ray Donovan) 21,00
Betfair Sportsbook
Jeff Daniels som Will McAvoy (Newsroom) 30,00
Betsafe

Nu er det John Hamms tur

Det her er en stærk kategori. Der er mange stærke præstationer her, men der er også en klar favorit.

For Jon Hamm i rollen som Don Draper må være favoritten. Det er ottende gang han er nomineret for denne rolle, og endnu har han ikke vundet prisen. Han er faktisk nomineret for to forskellige roller i år, da han også er nomineret som bedste gæsteoptræden i en komedie. Men hvis han ikke har vundet de seneste syv år, hvorfor skulle ottende gang så være lykkens gang?

Fordi det er sidste gang. Det er ikke en tilfældighed, at han er blevet nomineret hele syv gange før. Han har været dygtig, og han er elsket i Emmy-sammenhænge, så det er slet ikke utænkeligt, at han får en farvel-pris. Samtidigt er Bryan Cranston væk ligesom også Matthew McConaughey er ude af billedet.

Det åbner for, at Hamm endelig kan få prisen. Der er ingen tvivl om, at Hamm har gjort det fremragende i rollen som Don Draper, hvor man gennem serien har heppet på ham trods af alle de usympatiske ting, han leverer afsnit efter afsnit. 

Han er favoritten. Men ingen triumf i syv nomineringer åbner op for at en anden kan slå ham. Jeg tror hverken på Liev Schreiber eller Jeff Daniels, så de tre outsidere består af Kevin Spacey, Kyle Chandler og Bob Odenkirk. Kevin Spacey spiller den meget populære Francis Underwood, men som jeg tidligere har skrevet, så var tredje sæson ikke den bedste - samtidigt "glemte" han ofte at snakke til kameraet.

Men han er meget populær, og han kan høste stemmer. Han har vundet både Oscar, en Golden Globe og Tony-priser tidligere, så han mangler kun en Emmy.

Kyle Chandler er en prisbelønnet skuespiller, der før har fået kærlighed fra Emmy-folkene. Han er en dygtig skuespiller, og han skal bære Bloodline i sæson to, men det er svært at se ham vinde i år, når man tænker på at Mendelsohn (også nomineret som bedste supporting actor) i den grad stjal alle scenerne i seriens første sæson.

Det efterlader så Bob Odenkirk. Han kommer fra Breaking Bad, der i den grad var elsket, og med spinoff-serien Better Call Saul kan man risikere, at de ruller videre på hypen. Det Odenkirk gør så brilliant, er at han virkelig kan balancere mellem drama og komedie uden at overspille den ene del. Han har to gange tidligere vundet en Emmy, men det var som writer for Saturday Night Live og The Ben Stiller Show tilbage i 1989 og 1993. Saul Goodman er meget, meget elsket, og jeg tror at mange var meget spændte på, om han kunne bære en serie alene, og det er vist en mission, der er lykkes. 

Hvis nogen skal "snyde" Jon Hamm for ottende gang i streg, så er det en af de sidste tre - og nok mest af alt enten Kevin Spacey eller Bob Odenkirk.

Jon Hamm til odds 1,35 hos Unibet*

Odds 1,35 er ikke meget - men Jon Hamm ER favoritten. Mad Men siger farvel, og Don Draper har været den bærende person gennem alle sæsonerne. Det ville kun være passende at give ham en Emmy som en farvel-pris. Jeg har i al fald 75 % på ham.

Outstanding Lead Actress in Drama Series

Odds på vinderen - Emmy Awards 2015

Bedste odds Bookmaker
Viola Davis som Annalise Keating (How to get away with murder) 1,50
Betfair Sportsbook
Taraji P. Henson som Cookie Lyon (Empire) 5,00
Betfair Sportsbook
Robin Wright som Claire Underwood (House of Cards) 11,00
Betfair Sportsbook
Tatiana Maslany som Sarah, Alison, Cosima, Helena, Rachel og Krystal (Orphan Black) 11,00
Unibet
Claire Danes som Carrie Mathison (Homeland) 19,00
Betfair Sportsbook
Elisabeth Moss som Peggy Olson (Mad Men) 21,00
Betfair Sportsbook

Flot værdi i Taraji P. Henson

En ret spændende kategori her. Personligt holder jeg med Tatiana Maslany, men jeg tror ikke hun vinder. I kloningsserien Orphan Black spiller hun adskillige karakterer, og får virkelig vist sit repertoire frem. Det er også på tide, at hun blev nomineret, efter at hun er blevet overset i et par år.

Sidste års vinder, Julianna Margulies er ikke nomineret i år, hvorfor vi skal have en ny vinder.

I det hele taget er det en åben kategori. Taraji P. Henson og Viola Davis er mine umiddelbare favoritter. De har gjort det godt i deres serier. Robin Wright er også relativt elsket i rollen som Claire Underwood, men personligt finder jeg hendes karakter træls, og hvis hun ikke vandt sidste år, så bør hun heller ikke vinde for hendes præstation i sæson 3, der - ligesom serien i min optik - tog et dyk ned.

Jeg har svært ved at se både Elisabeth Moss (som Peggy Olson i Mad Men) og Claire Danes (som Carrie Mathison i Homeland) ende med at nuppe prisen her. Elisabeth Moss er en glimrende skuespiller, men det er hendes mandlige kollega, Jon Hamm (Don Draper), der bærer den serie, og så bliver det trods alt lidt sværere at vinde en kategori som denne, hvor de øvrige er seriens klare hovedperson.

Claire Danes har jeg bare ikke den store tro på, men Homeland er en af de serier, jeg kun har set meget lidt til. Odds 19 er dog for højt for en, der har vundet to gange tidligere.

Så for mig står det mellem Taraji P. Henson og Viola Davis. Jeg har personligt en svaghed for Taraji P. Henson efter hendes præstation i Person of Interest, og oddset er mere interessant for hende, men Viola Davis er med rette favoritten - hun er dygtig, og hendes serie er god.

Taraji P. Henson til odds 5,00 hos Betfair Sportsbook*

Viola Davis er favoritten, men Taraji P. Henson gør det glimrende i den nye serie, Empire, og det er slet ikke utænkeligt, at det er hende, der ender med hæderen. Odds 5 hos Betfair Sportsbook* er ret højt. Fair odds omkring 4.

Outstanding Lead Actor in Comedy Series

Vinder - Emmy Awards 2015

Bedste odds Bookmaker
Jeffrey Tambor som Maura Pfefferman (Transparent) 1,15
Unibet
William H. Macy som Frank Gallagher (Shameless) 16,00
Unibet
Will Forte som Phil Miller (The Last Man On Earth) 19,00
Unibet
Louis C.K. som Louie (Louie) 20,00
Betsafe
Anthony Anderson som Andre Johnson (black-ish) 20,00
Betsafe
Don Cheadle som Marty Kaan (House of Lies) 25,00
Betsafe
Matt LeBlanc som Matt LeBlanc (Episodes) 25,00
Betsafe

Transparent-stjerne favorit

Det her er ikke min stærkeste kategori, da der er flere af serierne - Shameless, The Last Man On Earth, Episodes og black-ish - som jeg slet ikke ser. Men det går vist nok, for der synes at være ret stor enighed i denne kategori. Sidste års vinder Jim Parsons (Sheldon Cooper fra Big Bang Theory) er end ikke nomineret, skønt der ellers er fundet hele syv andre. Det må siges at være lidt af en overraskelse. 

Personligt er jeg vild med Don Cheadle som Marty Kaan i House of Lies. Han formår at være decideret usympatisk - men uden at for alvor blive hadet af seererne. Hans serie startede ud som en rendyrket komedie, men bevægede sig hurtigt over som en dramedy. Og Louis C.K. gør det fortsat godt i rollen som Louie i serien af samme navn.

Men sejren går efter alt at dømme til Jeffrey Tambor for hans udlægning af Maura Pfefferman i Transparent. Det er i al fald hvad oddsene indikerer og hvad diverse eksperter selv peger på, og da jeg ikke har set synderligt mange af aktørerne i denne kategori, vælger jeg at holde mig fra den.

Outstanding Lead Actress in Comedy Series

Vinder - odds 

Bedste odds Bookmaker
Julia Louis-Dreyfus som Selina Meyer (Veep) 1,57
Betfair Sportsbook
Amy Poehler som Leslie Knope (Parks and Recreation) 3,75
Betfair Sportsbook
Amy Schumer som Amy (Inside Amy Schumer) 16,00
Unibet
Edie Falco som Jackie Peyton (Nurse Jackie) 17,00
Betfair Sportsbook
Lisa Kudrow som Valerie Cherish (The Comeback) 17,00
Betfair Sportsbook
Lily Tomlin som Frankie (Grace and Frankie) 21,00
Unibet

Odds 16 på Amy Schumer er alt for højt

Julia Louis-Dreyfus har vundet tre år i streg. Derudover har hun også vundet en Emmy fra to andre serier. I alt har hun altså vundet hele 5 Emmys (og har faktisk 20 nomineringer), så der er ingen tvivl om, at hun er meget elsket i Emmy-sammenhænge. Det er hendes serie, Veep, også. Ingen tvivl om at hun gør det godt, og hun må også være favoritten.

Men som jeg også skrev i sidste års blogindlæg her på siden, så er Amy Poehler enestående i Parks and Recreation, og trods mange, mange nomineringer har hun endnu ikke hentet den helt store pris. Serien er dog afsluttet, så det er hendes sidste chance, og jeg kunne sagtens se hende få en pris. Jeg synes virkelig, hun har fortjent det. 

En anden Amy kunne sagtens være en joker i denne pris. Amy Schumer er så langt fra en favorit hos mig, men hun er et stort navn i USA, der er rigtig hot lige for tiden. Hun er allevegne, og har senest lavet en film. Man skal ikke undervurdere vigtigheden af at være et kendt navn, for jeg kan godt mistænke rigtig mange af dem, der må stemme, for aldrig at se ret meget af det materiale, de burde se, før de kan stemme. Hun vandt en Critics' Choiche TV Award i samme kategori, så hun er bestemt med i kampen. Ligeledes er hendes serie - Inside Amy Schumer - blevet en tand bedre på det seneste.

De tre øvrige er også ret store navne. Lisa Kudrow spiller Valerie Cherish i serien The Comeback, der ret fint lige havde en pause på 9 år, før der kom et comeback. Dengang blev Lisa Kudrow også nomineret til en Emmy, så det er en lidt spøjs information. Lisa Kudrow er også en ret populær skuespiller, der har vundet en Emmy i 1998.

Edie Falco er også ret populær med 13 nomineringer gennem tiden. Hun har vundet fire gange tidligere, og faktisk vandt hun for rollen tilbage i 2010. Hun har dog ikke vundet siden, så det vil være lidt overraskende, hvis hun vender tilbage med en triumf i år. Den kan Lily Tomlin dog godt stikke: 22 nomineringer og 6 sejre siden 1971. Men det her er første gang som hovedrolle i serien, hvor hun spiller sammen med Jane Fonda. Det er dog seriens eneste nominering, og det er sjældent det bedste tegn. Hun er et langskud.

Amy Schumer til odds 16 Unibet*

Amy Schumer er afgjort ikke min favorit - men odds 16 er simpelthen for meget, når man tænker på, at hun er et sindssygt hot navn i USA. Hendes serie er også blevet bedre, så her går jeg med hypen. Jeg tror dog, det er mest sandsynligt, at hun får en pris et andet sted denne aften. Julia er favoritten, og så kan man også diskutere om Amy Poehlers odds 3,75 ikke også er en tand for højt. 

Outstanding Supporting Actor In A Drama Series

Vinderodds - Emmy Awards 2014

Bedste odds Bookmaker
Jonathan Banks som Mike Erhemntraut (Better Call Saul) 1,70
Unibet
Peter Dinklage som Tyrion Lannister (Game of Thrones) 1,90
Unibet
Ben Mendelsohn som Danny Rayburn (Bloodline) 10,00
Unibet
Jim Carter som Mr. Carson (Downton Abbey) 12,00
Unibet
Alan Cumming som Eli Gold (The Good Wife) 21,00
Unibet
Michael Kelly som Doug Stamper (House of Cards) 21,00
Unibet

Stort valuebet på Ben Mendelsohn

Det her er en spændende kategori. Ved første øjekast tænkte jeg, at der kun kunne være én vinder: Peter Dinklage. Dinklage var eminent i fjerde sæson af Game of Thrones og har taget det med over i femte sæson, og Game of Thrones har om nogen en masse fans – men de har ikke fået meget Emmy-kærlighed de seneste par år.

Sidste år var det Aaron Paul, der vandt for rollen som Jesse Pinkman i Breaking Bad, men nu hvor den serie er afsluttet, er det måske på tide, at man igen kigger mod Peter Dinklage.

Men jo mere jeg tænker over det, jo mere bliver jeg interesseret i at kigge mod Jonathan Banks, der spiller Mike Erhmentraut i Better Call Saul.

Jonathan Banks har tidligere været nomineret for samme rolle i Breaking Bad, og i prequel-serien fortsætter han med at levere et højt niveau – og når jeg personligt tænker tilbage på seriens første sæson, så var det bedste afsnit i min optik seriens stærkeste afsnit nummer 6, hvor man igennem hele afsnittet følger Mike, og ikke seriens hovedperson, Jimmy/Saul. Allerede her har vi altså to forrygende præstationer – og så er det ikke engang sikkert, at det er en af dem der vinder.

For Michael Kelly spillede godt som Doug Stamper, der blev udfordret godt og grundigt i House of Cards, hvor han kæmpede nogle personlige slåskampe. Ligeledes har Alan Cumming spillet solidt som Eli Gold i The Good Wife, hvor han nærmest har udskiftet Josh Charles i serien. Jim Carter fortsætter med at levere som Mr. Carson i Downton Abbey. Og så er der Ben Mendelsohn.

Bloodline er en lille perle på Netflix, som mange har rost til skyerne. I serien spiller Ben Mendelsohn Danny Rayburn, der er familiens sorte får. Ben Mendelsohn er en dygtig skuespiller, der igennem karrieren har leveret flere store præstationer, som han har fået forskellig hæder for. Han spiller med i en serie, der tæller veletablerede stjerner som Kyle Chandler (Emmy-vinder) og Oscar-vinder Sissy Spacek – og han stjæler scenerne - HVER gang. Han er afgjort ikke favorit i kategorien. Det er Dinklage. Men tager man højde for oddset, så synes jeg Mendelsohn er mest interessant.

Ben Mendelsohn til odds 10,00 hos Unibet*

Ben Mendelsohn er i den grad en tyv - han stjæler scenerne i Bloodline, og serien bliver en del mere uinteressant, når han ikke er i billedet. Det er en ny serie, og det er et stærkt felt, hvor Peter Dinklage - der spillede bragende godt i Game of Thrones - er favoritten sammen med Jonathan Banks, men til odds 10 er der værdi i Ben Mendelsohn. Fair odds omkring 6,67. 

Outstanding Supporting Actress In A Drama Series

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Christina Hendricks som Joan Harris (Mad Men) 2,00
Unibet
Lena Headley som Cersei Lannister (Game of Thrones) 2,20
Unibet
Joanne Froggatt som Anna Bates (Downton Abbey) 6,00
Unibet
Emilia Clarke som Daenerys Targaryen (Game of Thrones) 10,00
Unibet
Uzo Aduba som Suzanne ”Crazy Eyes” Warren (Orange is the New Black) 16,00
Unibet
Christine Baranski som Diane Lockhart (The Good Wife) 16,00
Unibet

Værdien findes hos Hendricks

Det her er en åben kategori. Favoritten er Christina Hendricks, der er blevet nomineret for sjette gang i streg. Hun har endnu aldrig vundet, men i og med at hun i mange år har været en darling hos mange eksperter og seere, så kunne det sagtens være endnu en af de der farvel-priser, som man ofte ser, da Mad Men har sagt farvel.

Men som sagt er det en åben kategori. Både Lena Headley og Emilia Clarke kan forvente stor fanopbakning for deres præstationer i Game of Thrones. Emilia Clarke slår mig som den mest populære af de to, da hun i det hele taget spiller en mere likeable karakter end Cersei Lannister. Samtidigt har Clarke også scoret en stor filmrolle i den seneste Terminator-film, så hun er ved at være et kendt navn.

Men - og det er vigtigt - Game of Thrones er ikke den store award-vinder trods seriens popularitet, og jeg er ikke sikker på, at en rolle i Terminator er noget, der nødvendigvis trækker op hos dem der skal stemme. Trods populariteten er det nok Lena Headley, der er den største vinderkandidat her, da hendes præstation og rolle passer bedre ind i dette show. Men de kan udvande stemmerne lidt blandt Game of Thrones-entusiasterne. 

Jeg har skrevet det andetsteds, men Downton Abbey er ikke en serie, der falder i min smag. Joanne Froggatt er nomineret, og flere elsker hende. Hun vandt en Golden Globe, men de to priser går ikke hånd i hånd særlig ofte. Det er hendes tredje nominering. Hendes kollega, Maggie Smith, vandt samme pris i 2012.

En stor joker er Uzo Aduba, der spiller "Crazy Eyes" i Orange is the New Black. Hendes odds er ret højt, men jeg er lidt i tvivl her. Hun spiller uden tvivl enestående i en svær rolle, men hun deler scenerne med mange personer, og det kan trække hende lidt ned. Orange is the New Black er en serie, der ikke for alvor har en hovedperson (i al fald ikke for alvor i 3. sæson - men det er 2. sæson, der er nomineret i år!), og samtidigt er der ret mange karakterer. 

Slutteligt er der Christine Baranski fra The Good Wife. Det er 13. gang, hun er nomineret, og hun har vundet én gang tidligere (i 1995). Det er sjette gang, hun er med for hendes præstation i The Good Wife, men jeg synes ikke, hun har flyttet sig nævneværdigt, og hun må være et langskud.

Christina Hendricks til odds 2,00 hos Unibet*

Den her kategori virker ret lige, men Christina Hendricks er min favorit og til odds 2,0 synes jeg, hun er fint betalt. Der er ingen oplagt kandidat, efter at de to seneste års vinder, Anna Gunn, er væk. 2,00 på et pænt farvel til Hendricks giver knebent værdi, selvom jeg dog godt kan tvivle på, at Mad Men skulle høste så mange priser. Jeg holder 50-51 %.  

Outstanding Supporting Actor In A Comedy Series

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Tony Hale som Gary Walsh (Veep) 2,30
Unibet
Tituss Burgess som Titus Andromedon (Unbreakable Kimmy Schmidt) 2,50
Unibet
Ty Burrell som Phil Dunphy (Modern Family) 4,00
Unibet
Andre Braughner som Captain Ray Holt (Brooklyn Nine-Nine) 7,00
Unibet
Keegan-Michael Key som forskellige karakterer (Key & Peele) 11,00
Unibet
Adam Driver som Adam Sackler (Girls) 15,00
Unibet

Andre Braugher ligner et flot spil

Endnu en af de mange åbne kategorier her. Bookmakerne har gjort Tituss Burgess til del-favorit, og hvis der er en karakter jeg ikke kan holde ud i Unbreakable Kimmy Schmidt, så er det Titus Andromedon. Op til flere eksperter og diverse fansider har dog Tituss Burgess som favoritten til at vinde prisen, så det er sandsynligvis blot mig, der ikke er den store fan af hverken ham eller serien. 

Næste mand på listen er Tony Hale, der spiller Gary Walsh i Veep. Veep er elsket, og han vandt prisen i 2013, så han er afgjort en realistisk kandidat. Han var også nomineret sidste år, men måtte der se prisen gå til Ty Burrell. Han kunne snildt løbe med prisen, men jeg tror det ikke personligt. 

Ty Burrell virker der ikke til at være den helt store opbakning til i år, men det hænger nok sammen med, at rigtig mange forventer, at Modern Family-hypen så småt dør ud i Emmy-sammenhænge. Jeg synes dog, at han formår at holde et højt niveau, og at han er seriens rigtige omdrejningspunkt. Han er hysterisk morsom, også selvom det nu kører på sjette sæson. Samtidigt er han også ret populær i den brede befolkning, så det øgede antal stemmer kan være til hans fordel.

Jeg har slet ikke set Key & Peele, hvilket er lidt ærgerligt, så det er svært at udtale meget om Keegan-Michael Key - jeg kan dog læse mig til, at ret mange er glade for ham. Han har spillet mange mindre roller i forskellige ting, både film og serier, herunder Parks & Recreation. Ligeledes har jeg heller ikke set meget Girls på det seneste. Serien har mistet lidt af sin hype, og det må gå udover de andre - herunder også Adam Driver.

Slutteligt er der Andre Braugher. Det er hans niende nominering i den sjette serie (hvoraf han har vundet to gange), og han er elsket af dem, der er involveret i Emmy Awards. Jeg forstår ingenlunde oddset. Han er den eneste fra Brooklyn Nine-Nine, der er blevet nomineret, og han gør det enestående i serien, hvor han har den tørreste humor. Han har tidligere spillet drama-roller, og han har klaret transformeringen ret godt. Jeg slår afgjort til ved dette odds.

Andre Braugher til odds 7,00 hos Unibet*

Han er elsket i Emmy-sammenhænge og kan alene på den baggrund skrabe mange stemmer sammen. Samtidigt gør han det enestående i Brooklyn Nine-Nine, og generelt er oddset for højt på Braugher, der spiller Captain Raymond Holt. Personligt havde jeg forventet at se dette spil omkring odds 5. Alternativt er også Ty Burrells odds for højt - jeg er ikke meget for de to favoritter.

Outstanding Supporting Actress In A Comedy Series

Vinderodds - Emmy Awards 2015

Bedste odds Bookmaker
Allison Janney som Bonnie (Mom) 1,30
Unibet
Anna Chlumsky som Amy Brookheimer (Veep) 6,00
Unibet
Julie Bowen som Claire Dunphy (Modern Family) 8,00
Unibet
Jane Krakowski som Jacqueline Voorhees (Unbreakable Kimmy Schmidt) 8,00
Unibet
Gaby Hoffmann som Ali Pfefferman (Transparent) 15,00
Unibet
Mayim Bialik som Amy Farrah Fowler (The Big Bang Theory) 16,00
Unibet
Kate McKinnon som forskellige karakterer (Saturday Night Live) 21,00
Unibet
Niecy Nash som Denise “Didi” Ortley (Getting On) 26,00
Unibet

Anna Chlumsky lokker med odds 6

Det er niende gang, at Allison Janney er nomineret til en Primetime Emmy. Hun har vundet seks gange, seneste sidste år, hvor hun vandt i netop denne kategori for samme rolle. Det er ikke bare flot - det er drønhamrende imponerende, og det gør hende også til en klokkeklar favorit her i denne kategori. 

Det endda på trods af at der er mange navne i denne kategori. Hele otte skuespillere er blevet nomineret, så stemmerne kan virkelig blive fordelt ud over dem. Allison Janney gør det som altid godt i rollen som Bonnie i serien Mom, der har Anna Faris i hovedrollen. 

Julie Bowen har været nomineret hvert år siden 2010, og hun har vundet prisen to gange tidligere. Hende må man aldrig undervurdere, og hun er afgjort en kandidat til at vinde tredje gang. Også Jane Krakowski har prøvet at være nomineret før, da hun prøvede det tre gange for hendes rolle i 30 Rock. Mayim Bialik har også været nomineret hvert år siden 2012, men har endnu en sejr til gode. De kan måske vinde.

Jeg tvivler på Gaby Hoffmann, Kate McKinnon og Niecy Nash. For mig står den mellem Anna Chlumsky og Allison Janney, og Janney er retfærdig favorit - men oddset trækker lidt på Chlumsky.

Odds 6 på Anna Chlumsky hos Unibet* lokker - men er værdien der?

Allison Janney er storfavorit - hun er forrygende i serien Mom. Hun er en vaskeægte Emmy-kæledække, og chancen er også at hun tilføjer en syvende Emmy-sejr i år. Men oddset trækker på Chlumsky, der gør det godt i Veep. Personligt tror jeg meget på Veep i år, og til odds 6 er det måske et spil værd. Jeg er lidt i tvivl, og vælger at holde denne i overvejelserne indtil videre.