Efter to dage med lutter favoritsejre ved EM, leverede Dag 3 to velvoksne overraskelser. Rumænien fik 0-0 mod Frankrig, og Holland bankede Italien med 3-0.

For BetXpert var det en indbringende dag. Indrømmet, den hollandske sejr havde vi ikke set komme, men vi havde anbefalet krydsspil (odds 3,55) og et under-spil i Rumænien-Frankrig i visheden om at det var et møde mellem to defensivt solide mandskaber. Og par fine kortspil (antallet af advarsler) gik også hjem.

Dermed er vores EM-team oppe på en tilbagebetaling på 158% efter 13 tip, hvoraf de ni er gået hjem.

Torben N. Sørensen har også lagt ud på flotteste vis. Han har ramt begge sine EM-tip, til henholdsvis 1,55 og 1,6 (dertil kommer en række endnu uafgjorte tip).

Det kan varmt anbefales at man følger med i BetXperts tip - og i vores EM-Guide der ud over en kampplan og grundige landeanalyser indeholder nyheder om skader: http://www.betxpert.com/euro08/

Vores store EM-konkurrence i samarbejde med Sportingbet (i alt 48.000 kr. på højkant) bør man også holde øje med; kupon 2 er stadig åben for deltagelse: http://www.betxpert.com/euro08/comp/


Tirsdagens EM-tip

Tirsdag gælder det Gruppe D, den eneste pulje der endnu ikke har været i aktion. Gruppefavoritten Spanien møder Rusland, og de forsvarende EM-vindere fra Grækenland møder Sverige.

Vi har analyser af begge (og tip): http://www.betxpert.com/ekspert/euro08/  

Se også Torben N. Sørensens tip (han har bl.a. et til Grækenland-Sverige): http://www.betxpert.com/ekspert/torben/  


Overraskelser i Dødens Gruppe

0-0 i Frankrig-Rumænien. En overraskelse? Ja, det var det. Men en sensation var det langt fra. Rumænien har et virkelig velorganiseret og defensivt solidt hold, og Frankrig råder jo over en drønrutineret klasse-defensiv.

Skuffede den franske offensiv – der immervæk råder over folk som Ribéry og Malouda (og Benzema og Anelka)? En smule. Men det skal med at rumænerne gjorde det virkelig svært at være fransk angriber; de stod fremragende i forsvaret og vovede sig sjældent særligt langt frem. Og uden de skadede Vieira og Henry var det franske hold svækket. Makelele og Toulalan på den defensive midtbane er et supersolidt makkerpar, men det er begrænset hvad de kan bidrage med hvad det kreative angår. Og i angrebet gjorde Anelka ikke meget væsen af sig, ud over en kikset hovedstødschance.

Man kan måske sige at Frankrig burde have satset lidt mere, men træner Domenech har nu nok haft en sund respekt for de rumænske kontraevner.


Italien i frit fald

Kontraevner demonstrerede Holland i rigt mål i kampen mod verdensmestrene fra Italien. Selv uden en skadet Robben var Oranje-spillerne meget hurtigere og kvikkere end et italiensk hold der virkede ekstremt inspirationsforladt i offensiven og hullet i defensiven. Og tynget af træner Donadonis tvivlsomme taktiske evner.

Ved 1-0-scoringen var der den tykkeste offside i mands minde (vel var der to italienere bag Nistelrooy, men den ene lå altså skadet BAG baglinjen og havde hverken lod eller del i spillet). Men de øvrige scoringer var gode nok, især Sneijders flotte halvflugter til 2-0, og alt i alt var der ingen tvivl om at Holland fortjente sejren.

Nu bliver Holland nok udråbt som EMs åbenbaring. Spørgsmålet er dog om tirdagens resultat ikke lige så meget hang sammen med italiensk inkompetence (eller var det bare en offday)?

Det vil muligvis vise sig i de næste kampe. Italien kan i hvert fald få særdeles svært ved at nå videre; for lige præcis Rumænien og Frankrig er ikke hold man har lyst til at møde når man SKAL vinde. Men det bliver også interessant at se Holland mod hold der hænger bedre sammen og er mere solide bagude end Italien gjorde og var tirsdag aften.