Med lørdagens 2-1-nederlag i Nordirland mistede Danmark endegyldigt chancen for at kvalificere sig til EM i Østrig/Schweiz næste sommer. For Morten Olsen og co. udgør sidste kvalifikations-spillerunde - onsdagens opgør mod Island - derfor ikke andet end en træningskamp.

Men en del andre nationer har stadig noget på spil. Herunder gennemgås de forskellige puljer.

Hold øje med vores landskampside - her vil man i løbet af tirsdag eller onsdag kunne finde tip til sidste spillerunde: http://www.betxpert.com/ekspert/lk/

Gruppe A

Polen har sikret sig kvalifikation, og Portugal (26 point) ligger til at snuppe den anden plads.

Ronaldo og co. kan dog i teorien nås af såvel Finland (23) som Serbien (20). Finland skal netop møde Portugal i sidste spillerunde onsdag og kan altså med en sejr nå op samme pointtal. Det bliver dog nok svært for finnerne, på udebane mod et portugisisk hold der kan nøjes med uafgjort. Og det frustrerende for Finland at man med en sejr kan gøre sig selv en bjørnetjeneste... For hvis serberne vinder deres to resterende hjemmekampe, mod Polen og Kazakhstan (udsat kamp der spilles d. 24. november), kommer de også op på 26 point. I det tilfælde vil man kigge på det indbyrdes regnskab mellem holdene med samme pointtal, og her vil Portugal stå med 3 point, Finland og Serbien med hver 6. Derefter kigges på den indbyrdes målscore, for at afgøre om Finland eller Serbien skal have pladsen. Pt er Finlands målscore på 1-2, mens Serbien står på 4-2 – hvilket jo ikke ændres, da holdet har mødt Portugal og Finland to gange.

Med andre ord: Hvis Serbien vinder sine to sidste kampe, skal Finland slå med Portugal med tre (måske fire) overskydende mål for at holde serberne bag sig. Det sker næppe... Men serberne skal altså håbe på en smal finsk sejr.

Portugal kan i øvrigt stadig snuppe førstepladsen fra Polen (27 point).

Gruppe B

Italien og Frankrig har sat på pladserne; spørgsmålet er blot hvem der snupper førstepladsen.

Det bliver med stor sandsynlighed Italien der har et point mere og i sidste spillerunde skal møde Færøerne på eget græs – mens Frankrig skal til Ukraine.

Gruppe C

Grækenland er sikker på en plads – førstepladsen, endda. Den næste plads går til enten Tyrkiet eller Norge, med førstnævnte som klar favorit efter at tyrkerne i lørdags vandt i Oslo.

Tyrkiet har et forspring på 1 point og skal onsdag møde Bosnien på hjemmebane, mens Norge skal til Malta.

Gruppe D

Tjekkiet og Tyskland – begge med 26 point – kan ikke nås af forfølgerne.

I sidste spillerunde skal Tjekkiet til Cypern, og Tyskland tager imod Wales. I tilfælde af pointlighed tager tjekkerne førstepladsen; de tabte 1-2 hjemme til Tyskland, men vandt med 3-0 ude.

Gruppe E

Kroatien har taget den ene plads, mens England og Rusland kæmper om den anden.

To point skiller de to hold, i Englands favør, og da englænderne har klaret sig bedst indbyrdes, skal Gerrard og co. blot have uafgjort i onsdagens hjemmekamp mod Kroatien for at holde russerne bag sig. Rusland skal samtidig til Andorra hvor en sejr bør være en formssag.

England kan i øvrigt overhale Kroatien på førstepladsen (pt tre point efter) – ved at vinde 2-0 eller større. Men scorer kroaterne samtidig med at de højst taber med to, så vinder de puljen.

Gruppe F

Spanien har sikret sig den ene plads. Den anden sidder Sverige på – men Nordirland kan i teorien nå op. Danmark må derimod se skuffet til.

Nordirerne har nemlig 20 point, tre færre end svenskerne – og ender de på samme pointtal, går Nordirland videre pga et positivt indbyrdes regnskab (2-1-sejr hjemme, 1-1 i Sverige). Det forudsætter dog at Nordirland vinder i Spanien onsdag, og at Sverige samtidig taber hjemme til Letland.

Det sker næppe.

Spanien kan holde fast i førstepladsen med mindst uafgjort mod Nordirland. Taber holdet, samtidig med at Sverige vinder over Letland, snupper svenskerne førerpositionen.

Gruppe G

Rumænien og Holland, begge 26 point, har sikret sig EM-billetterne.

I tilfælde af pointlighed tager rumænerne førstepladsen, pga positivt indbyrdes regnskab. I sidste spillerunde tager Rumænien imod Albanien, mens Holland skal til Hviderusland.