Vi malede med pessimismens sorte pensel da vi forud for sidste lørdags landskamp i Stockholm satte dansk sejr over Sverige som forudsætning for fortsat kvalifikationschance. Virkeligheden viste sig heldigvis at blive en anden.

Selv om Danmark kun fik uafgjort mod Sverige, har vi på næsten mirakuløs vis stadig en reel chance for kvalifikation til EM i Østrig/Schweiz i 2008. Samtidig med slaget i Stockholm, snublede Nordirland nemlig i Letland med et 1-0-nederlag, og Spanien måtte nøjes med 1-1 i Island. Tak til de brave baltere og de vilde vikinger.

Og dermed kan danskerne faktisk selv afgøre det – de skal ”blot” vinde resten af kampene, så er EM-billetten sikret. Det inkluderer hjemmesejr over Spanien i oktober og udesejr over Nordirland i november, og dermed er det også antydet at en skovtur bliver det næppe; det bliver en slidsom rejse opad bjerget.

Men i det mindste har vi stadig håbet. Og faktisk behøver vi måske ikke engang vinde i Nordirland – det kræver dog at nordirerne fx taber i Sverige i oktober, og at Spanien snubler endnu engang. Se stillingen og kampprogrammet på UEFAs hjemmeside: http://www.uefa.com/competitions/euro/standings/round=2241/group=2635.html