EM 2020-slutrunden har været ganske forrygende, dramatisk, målrig og yderst spændende. Tipredaktør Frank Pilantra ser tilbage på slutrunden og ekspertpanelets resultater.

Der er fortsat én kamp tilbage ved EM 2020, da England og Italien mødes i finalen på Wembley på søndag. Allerede nu kan vi, Danmark, dog sætte punktum for en helt fantastisk slutrunde, og pladsen i semifinalen vil gå over i historien som et af de absolutte højdepunkter i dansk fodbold nogensinde.

Sammenholdet og figterviljen på det danske landshold skabte EM-feber hos de danske fodboldfans, og hele verden har fulgt med og støttet de danske drenge.

EM 2020 vil blive husket for de berusende kampe med dansk opvisning og vidunderlige scoringer som eksempelvis Mikkel Damsgaards frisparksperle mod Englang i semifinalen. Hertil kommer, at der er stor respekt, både i ind- og udland, for det danske landshold, der på imponerende vis kæmpede sig vej tilbage i turneringen efter Christian Eriksens kollaps i opgøret mod Finland.

Derudover må vi også sige, at der ved EM 2020 har været urealistisk mange misbrugte straffespark og en stor portion selvmål. Vi fik endda begge dele i den dramatiske semifinale mellem England og Danmark.

Hvis vi kigger udenfor kridtstregerne, så lykkedes det UEFA undervejs i turneringen at skabe konflikt over regnbuefarver, mens der helt sikkert også kommer en evaluering af forløbet omkring afviklingen af Finland-kampen i Parken.

Fodboldfansene smed COVID-frygt og skabte EM-fest

EM 2020 blev også et startskud til, at vi igen kan tillade os at holde folkefest og mødes i større forsamlinger og feste sammen.

Vi har været hele turen igennem følelsesregistret fra tragisk til magisk. EM-festen fik en gevaldig mavepuster med den dramatiske situation med Eriksen i Parken.

Vi turde først sætte gang i EM-feberen igen, da der kom billeder af en smilende Christian, der sendte opløftende en hilsen til de danske spillere og fans. Herfra gik det til gengæld også helt amok i fodboldglæde og begejstring!

I den mere kulørte afdeling gik en dansk fan viralt, da han formåede at drible tilbage på plads i Parken med favnen fuld af fadøl.

Det har også været en enorm befrielse, at vi i disse uger har talt om andet end COVID-19 og smittetal.

Der har dog været besværlige rejserestriktioner, og vi havde meget gerne set en dansk landsholdskaravane mod Wembley til semifinalen.

Heldigvis fik fodboldfansene i det mindste lov til igen at blive lukket ind på lægterne til EM-kampene, og det må som sådan betegnes en succes at have kampene fordelt i 11 lande fremfor én samlet værtsnation. Til EM 2024 kan vi dog se frem til en mere normal slutrunde med Tyskland som vært.

Dommerne har også generelt holdt et højt niveau ved EM 2020. Men ak, hverken Rusland eller England skulle have haft straffespark imod Danmark, men VAR-dommerne har tilsyneladende fået en klar besked om at holde sig fra at dominere slutrunden.

EM 2020: Masser af EM-tips fra ekspertpanelet

Med EM 2020 udvidet til hele 24 hold så blev der også skruet voldsomt op for antallet af EM-ekspertanalyser. Vores eksperter har været yderst aktive og leveret et hav af EM-tips under slutrunden.

Det er således i alt blevet til lige over 100 spilforslag til EM 2020 med et samlet overskud på 1,66 units.

Her kan vi især takke den flittige ekspert Fønix, der leverede hele 47 EM 2020-tips, og her var der særligt fokus på special-spil som antal kort, afleveringer, boldbesiddelse og skud på mål.

Der har også været rigtig godt gang i forumdebatten med flere gode oddsforslag og her har Highroller igen vist den udsøgte evne til at finde saftige odds på special-spil.

BetXperts EM2020-regnskab

Balance: +2,91
Hitrate: 51/102
Tilbagebetaling: 103 %

Dette regnskab dækker EM-specials som vinderspil, trup-udvælgelse samt ekspertanalyser til EM-kampene.

Vi opdaterer artiklen og regnskabet, når finalen er afviklet. For selvfølgelig skal I ikke snydes for eksperttips til den store finale. Hold øje med forsiden og/eller vores særskilte side over EM 2020 spilforslag.