Den fantastiske 3-2-sejr over Portugal har givet det danske fodboldlandshold optimismen tilbage; nu står vejen til VM i Sydafrika åben. Hvis Olsens drenge altså ikke lige snubler over en lille knold - i aftenens kamp i Parken mod Malta.

Øen i Middelhavet, mellem Sicilien og Tunesien, er på størrelse med Als. Har dog lidt flere indbyggere end Sønderborg og co., nemlig cirka 400.000. Men en lilleputnation er det, også i fodboldmæssig sammenhæng. Malta er nr 146 på FIFAs verdensrangliste.

Med andre ord oplagt barnemad for Jon Dahl, Nicklas Bendtner og de andre danskere...

Jon Dahl og Bendtner mangler...?

Men netop Jon Dahl, landsholdets topscorer må pga en skade se til fra sidelinjen i denne kamp; og angrebskollega Nicklas Bendtner er tvivlsom og starter muligvis ikke. Hvad gør man så? Tjah, Morten Olsen har udtaget Søren Larsen der tidligere har bombet flittigt for landsholdet. Den lange centerforward har dog været væk længe, og lige pt er han kun indskifter for sit klubhold i franske Toulouse. Men han er fysisk stærk og fremragende i hovedspillet - og ligner det rette middel mod de temmelig små maltesere.

Larsen får - hvis han starter - nok den lille og fiffige FCK-angriber Morten Nordstrand som makker, og det ligner en effektiv Fy & Bi-konstellation. Også fordi holdet med tilbagevendte Thomas Kahlenberg på den offensive midtbane er blevet styrket markant hvad det kreative angår.

Der er to hold på banen i aften. Men Malta der i forvejen ikke ligefrem har et frygtindgydende hold (det kan dog bide fra sig fra tid til anden), har indledt VM-kvalifikationen med to store nederlag og ligner bestemt ikke et hold i topform. Hvilket nok også hænger sammen med at flere af profilerne, fx den hurtige Coventry-angriber Michael Mifsud (holdets stjerne), ikke kan spille sig på holdet i deres klubber.

Med andre ord: Danmark er storfavorit, selv uden Jon Dahl og Bendtner. Men arbejdet skal stadig gøres. Lad os håbe at Morten Olsen har sat sine spillere op til en koncentreret indsats.

Læs analysen af Danmark-Malta.

Andre landskamp-fiduser

Se også Torben N. Sørensens tip til dagens landskampe. Han har bl.a. kig på England-Kazakhstan - og ser værdi i et spil på underhundene.

Dagens øvrige tip

Lørdagen byder på andet og mere end landskampe. Vi har trav, håndbold, dansk serie-fodbold samt bold fra de lavere engelske rækker.

Se oversigten over dagens tip på forsiden eller hér.