To gange har Patrick Smith været i omsang, og begge gange er han overlevet. Nu går den dog ikke længere, mener Danske Spil, der vurderer det til at være 70 % sikkert, at Patrick ryger ud i aften.

"Min mand her kan man slå sig på. Han er vild. Han bliver ikke kedelig. Han bliver ved med at udfordre os og provokere os," sagde Ankerstjerne, da han i fredags  igen måtte kæmpe for at holde sin unge solist, Patrick Smith, fra at ryge ud.

Patrick var røget i farezonen for anden gang ud af to mulige, så han havde oddsene imod sig. Som beskrevet i sidste uge har det i de seneste to sæsoner betydet exit i næste program i 80 % af tilfældene for den sanger, der senest har overlevet en omsang.

Odds på X Factor hos Danske Spil

Men Patrick overlevede, da Oh Land valgte at smide Andrea Brøndsted ud i stedet. Oh Land mente ikke, at Patricks samarbejde med Ankerstjerne er blevet ordentlig forløst, men hun har fra første dag været betaget af Patrick - blandt andet fik han hende til at græde under sin audition med en personlig, sangtekst om at længes efter storbyen, indtil man står midt i den.

Og i sidste ende kunne hun ikke få sig selv til at sende ham ud.

Odds på X Factor - hvem ryger ud?

Odds på X Factor: Patrick er dead man walking Bedste odds Bookmaker
Patrick Smith ryger ud i aften 1,33
Patrick Smith ryger IKKE ud i aften 3,00
Echo ryger ud i aften 6,50
Maria og Bea ryger ud i aften 8,00
Gina Michaells ryger ud i aften 18,00
Live Vogel ryger ud i aften 28,00
Kristian Kjærlund ryger ud i aften 30,00
Benjamin Rosenbohm ryger ud i aften

50,00

X Factor odds er opdateret 15. marts klokken 12:00.

Danske Spil: Patrick skal have hjælp fra seerne

Hos Danske Spil var oddsansvarlig, Peter Emmike Rasmussen, forbløffet over, at Patrick fik lov at blive hængende efter at have været i omsang for anden gang.

Han tror dog, at Patrick har opbrugt dommernes goodwill og ryger ud, hvis han igen er at finde blandt de to, der har fået færrest stemmer af seerne.

”Vi var noget overraskede over, at Patrick gik videre, da det er yderst sjældent, at nogen har overlevet Farezonen hele to gange, så statistikken siger, at nu må det være det slut, medmindre han da præsterer så godt, at seerne stemmer ham direkte videre og dermed udenom farezonen,” siger Peter Emmike Rasmussen i en pressemeddelelse.

Pilen peger på Ankerstjerne

Peter Emmike Rasmussen er enig med Oh Land, som i sidste uge kritiserede Ankerstjernes sangvalg til Patrick.

”Det store spørgsmål bliver, om hans sangvalg kommer til at passe bedre til ham, end vi har set de sidste to uger. Her har hans sang til farezonen været mere velvalgt end hans sang til showet. Vi tror dog ikke på, at han holder en uge ekstra, og derfor giver vi odds 1,33 på, at han ryger ud, hvilket svarer til 70 % sandsynlighed,” siger han.

Det er hos Danske Spil muligt at spille på, hvem der kommer i farezonen, og her tror den statsejede bookmaker, at pigegrupperne vil være udsat.

”Den attitude og popularitet, som Maria og Bea allerede nu har opnået, tror vi, gør, at de redder sig fri fra farezonen, og derfor vurderer vi, at det bliver Echo til odds 2,05. Maria og Bea giver odds 2,50 til at stå i farezonen, siger Peter Emmike Rasmussen.”

Odds på X Factor: Hvem må i omsang?

Odds, på hvem der ryger i omsang, indikerer, at det mest spændende i aftenens liveshow er, hvem der følger med Patrick i farezonen.

Odds på X Factor: Hvem ryger i farezonen? Bedste odds Bookmaker
Patrick Smith 1,25
Echo 2,05
Maria og Bea 2,50
Gina Michaells 3,50
Kristian Kjærlund 4,00
Live Vogel 5,00
Benjamin Rosen Bohm 

13,00

X Factor odds er opdateret 15. marts klokken 12:00.

X Factor live show 15. marts: Det skal de synge

Patrick Smith - Sort Tulipan, af Folkeklubben

Echo - Blur, af MØ

Maria og BeaI Like it, af Cardi B, Bad Bunny & J Balvin

Gina MichaellsHope is a dangerous thing for a woman like me to have - but I have it, af Lana Del Rey

Live Vogel - God is a Woman, af Ariana Grande

Kristian Kjærlund - Electrified, afJust Loud

Benjamin Rosenbohm - Be My Mistake, af The 1975