Den førende internet bookmaker-virksomhed Expekt.com, som har mange danske spillere, og som til daglig beskæftiger sig med sportsvæddemål, casino- og pokerspil, har lagt odds ind på det europæiske Melodi Grand Prix, som i år finder i maj i Kiev, Ukraine – og det ser ikke godt ud for Jakob Sveistrup.

Ifølge Expekt.com står den danske sang, ”Tænder på dig” (eller ”Talking to you”, som den hedder på engelsk) med Jakob Sveistrup uden de store chancer for at vinde den traditionsrige europæiske sangdyst i Ukraine medio maj. Skulle Danmark gå hen og vinde giver det pengene 45 gange igen, og Danmark er således af Expekt.com tippet til en slutplacering i det store midterfelt. Både Sverige, Norge og Finland vurderes til en bedre placering end Danmark.

Odds på Europæiske melodi grand prix 2019

Favoritter i sangdysten er ifølge Expekt.com Grækenland, vores broderland Norge samt Schweiz – disse lande giver pengene hhv. 7,5 og 8,5 gange pengene igen. Bulgarien og Portugal er derimod tippet til absolutte bundplaceringer og giver pengene igen hele 200 gange, såfremt de skulle løbe af med sejren.

Bookmakere som Expekt.com har i øvrigt gode erfaringer med at sætte odds på begivenheder som f.eks. et Melodi Grand Prix, og deres ”meningsmålinger” er ofte bedre og mere præcise end de fleste musikeksperters.
”Vores kunder giver et meget præcist billede af udfaldet af Grand Prix'et. Kunderne ønsker naturligvis at vinde og sætter deres penge på den sang, de tror på, og som med alt andet bliver det mere seriøst, når der er penge involveret”, udtaler Claus Rademacher, Country Manager for Danmark fra Expekt.com

Se odds og optakt til Eurovision semifinale 2019

”Det forholder sig på samme måde for bookmakerne. Vi har jo selv penge på højkant og er derfor påpasselige med at vurdere situationen. Vi justerer oddsene på de forskellige sange i forbindelse med de iagttagelser, vi gør os undervejs, og vi holder øje med hvilke lande, der bliver sat flest penge på”, slutter Claus Rademacher.

Yderligere informationer om den europæiske sangdyst og dens deltagere kan findes på http://www.eurovision.tv

Som tiden nærmer sig finalen kommer Expekt.com med flere odds, foreløbig kan der spilles på.

Eksempler på odds:

Danmark vinder Grand Prix : Odds 45
Sverige vinder Grand Prix : Odds 14
Norge vinder Grand Prix : Odds 8,5
Portugal vinder Grand Prix : Odds 200