Danmark spillede sig onsdag aften i VM-semifinalen efter et nervepirrende og historisk håndbolddrama mod værtsnationen Egypten. Nu er Spanien næste udfordring for Danmark i jagten på VM-titelforsvaret. 

Hvis du var en af de over to millioner danskere, der så VM-kvartfinalen mellem Danmark og Egypten, så oplevede du formentlig en højere puls, end hvad du normalt gør, når du sidder og ser sport i tv. Det var nemlig et regulært drama, der udspillede sig i Cairo Stadium Indoor Halls Complex onsdag aften. Kampen måtte igennem to gange forlænget spilletid og straffekast, før der blev fundet en vinder. Fløjspilleren Lasse Svan afgjorde dramaet med sin scoring på straffekast, mens Niklas Landin holdt liv i Danmarks gulddrømme med flere fabelagtige aktioner undervejs i den forlængede spilletid.


Kampen endte 28-28 i ordinær spilletid, efter Danmark ellers var gået til pause med en føring på 16-13. Med lidt over 20 sekunder tilbage af kampen var stillingen 28-28, og bolden var på egyptiske hænder. De havde altså alletiders mulighed for at sætte et godt angreb op til at afgøre kampen, men da egypterne havde en mand for meget på banen, endte bolden i stedet på danske hænder. Det formåede Danmark dog ikke at udnytte, og kampen skulle derfor ud i forlænget spilletid.

Danmark var så godt som sikre på semifinalen langt inde i første omgang af den forlængede spilletid, men en brøler af Mikkel Hansen med få sekunder tilbage mundede ud i udvisning til stjernespilleren samt et straffekast til Egypten. Det scorede værterne på, og dermed stod det stadig helt lige.

I anden omgang af den forlængede spilletid havde Danmark utroligt svært ved at få det til at fungere offensivt, men denne gang var det Danmarks tur til at blive reddet af en fejl med få sekunder tilbage. En egypter fik rødt kort, og Danmark fik straffekast. Det scorede Magnus Landin på, da hans straffekast gik ind via hjælp fra stolpen, og kampen skulle dermed afgøres i straffekastkonkurrence. Her trak de forsvarende verdensmestre det længste strå, og Svans afgørende straffekastsscoring må have udløst masser af begejstrede råb ude i de danske hjem. 

Få et live freebet hos Unibet* på 100 kroner til VM i håndbold 2021 

  • Gå til Unibet.dk og log ind eller opret en konto 
  • Spil 100 kroner på håndbold-VM, og få derefter et live freebet på 100 kroner til håndbold-VM
  • Du modtager automatisk dit freebet, når du har placeret dit kvalificerende bet
  • Tilbuddet gælder frem til den 31. januar 23.59
  • Du kan kun benytte dig af dette tilbud én gang
  • Det er tilladt at spille single- eller kombinationsspil for at kvalificere til tilbuddet. Dette så længe at alle valgte odds er på kampe fra VM-slutrunden i håndbold
  • Eventuel gevinst fra live freebettet inkluderer ikke indsatsen

Hent tilbud hos Unibet her

Odds på Danmark - Spanien

Herunder finder du udvalgte odds på VM-semifinalen mellem Danmark og Spanien. Kampen starter fredag klokken 20.30, og du kan se den direkte på DR1 eller DRTV. Du kan også livestreame kampen gratis. Det kan du læse mere om her

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Danmark 2,00
Uafgjort 8,50
Spanien 2,30
Hvem vinder kampen (Handicap)? Højeste odds Bookmaker
Danmark (-1,5) 2,45
Spanien (+1,5) 1,59
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 55,5 mål 1,80
Under 55,5 mål 2,05
Over 56,5 mål 2,00
Under 56,5 mål 1,85
Hvem vinder VM i håndbold? Højeste odds Bookmaker
Danmark 2,90
Frankrig 3,30
Spanien 3,60
Sverige 9,00

Odds er senest opdateret torsdag den 28. januar klokken 12.07. 

Bookmakerne spår en tæt kamp mellem Danmark og Spanien i fredagens semifinale, som det også fremgår af oddstabellen ovenfor. Bookmakerne har dog stadig Danmark som de største favoritter til at vinde guldet, mens Frankrig og Spanien følger tæt efter. 

Som nævnt måtte Danmark igennem en utroligt spændende og dramatisk kamp i kvartfinalen mod Egypten for at booke en plads til semifinalen.

TV 2's håndboldekspert Bent Nyegaard skrev da også efter kampen, at det var en til historiebøgerne. 

- Det her er lige til historiebøgerne. Jeg tror ikke, der findes en håndboldkamp med det her udfald.

- Intet hold har vundet - som Danmark - med fire sekunder tilbage, for at der så bliver straffekast. Efter en dumhed til sidst.

Ekspert: Den reelle VM-finale

BetXperts håndboldekspert, Mads Madsen, ser gode muligheder for dansk sejr i fredagens semifinale mod de spanske europamestre. 

- De ser bestemt gode ud, synes jeg. Jeg tror, vi kommer til at se en Mikkel Hansen, som stepper gevaldigt op efter det noget haltende spil i går, siger Mads Madsen.

Eksperten mener, at det er de to stærkeste hold, der mødes i fredagens semifinale. 

- Kommer de videre fra semifinalen, så ser jeg gode muligheder mod enten Frankrig eller Sverige, som jeg synes, Danmark har spillet bedre end i denne slutrunde. I mit hoved er Danmark - Spanien den reelle VM-finale, hvis man kigger på de to holds turneringer, fortæller Mads Madsen og kommer med et forsigtigt spilforslag til semifinalen. 

- Jeg lurer lidt på en dansk sejr til odds 2,00. Jeg synes, der er god værdi i den, lyder det fra Madsen.

Du kan læse Mads Madsen uddybe sit spilforslag her

Da Danmark og Spanien senest mødte hinanden ved EM i 2018, vandt Danmark med 25-22 i det indledende gruppespil. Spanierne vandt dog senere hen guldet efter finalesejr på 29-23 mod Sverige. Danmark røg dengang ud i semifinalen til netop Sverige efter forlænget spilletid. 

Mikkel Hansen: Det har været en lang nat

En af dansk håndbolds største profiler gennem tiden er utvivlsomt Mikkel Hansen, men stjernespilleren havde en dårlig dag, til trods for han scorede ti gange i opgøret mod Egypten. Hansen begik en stor fejl med blot få sekunder tilbage, der resulterede i et rødt kort til danskeren samt et straffekast til egypterne.

Hovedpersonen selv fortalte på et pressemøde torsdag formiddag, at han tænkte meget på episoden i nat. 

- Jeg har haft svært ved at sove. Jeg tænker, at I kan regne ud hvorfor. Det har været en lang nat, fortalte Mikkel Hansen på pressemødet.

- Mentalt var det hårdt at sætte sig ud, fordi kampen egentlig var ovre, og jeg så lavede sådan en fejl. Samtidig kunne jeg se, at spillet hakkede lidt, og at det ikke kørte offensivt.

- Heldigvis begyndte både forsvaret og Niklas Landin at melde sig helt ind. Men det var selvfølgelig rigtig hårdt, og der var mange tanker, der gik igennem mit hoved, lød det blandt andet fra Hansen.

Mikkel Hansen, der sad ude i kampene mod Japan og Kroatien grundet maveonde, forklarede også, at hans energiniveau ikke var i top mod egypterne.  

- Jeg manglede forholdsvis meget energi, vil jeg sige. Det var en lang kamp, og sådan en overtid hjælper heller ikke på det. Forhåbentlig er det endnu en dag, hvor jeg kan få fyldt depoterne. Det hjælper en lille smule, fortalte han.

Gratis Danmark - Spanien livestream

Hvis du leder efter et gratis livestream til Danmark - Spanien, er det nemt at finde. Det kræver blot, at du har en konto hos enten Bet365* eller Unibet*. Hvis ikke du har en konto, er det ligeledes nemt at få. Du skal bare følge de trin, der vises på din skærm.

Livestream Danmark - Spanien hos Bet365


For at kunne se semifinalen mellem Danmark og Spanien, skal du have penge på din konto. Det er dog nok at have bare én øre stående, og så kan du se kampen gratis. Du behøver ikke at spille på kampen for at se med, men det kræver som nævnt, at du har minimum én øre på din bettingkonto, for at du kan se Danmarks semifinalekamp. Minimumsbeløbet for indbetaling er på 50 kroner hos Bet365*, mens beløbet er 40 kroner hos Unibet*