Man skal aldrig sælge skindet, før bjørnen er skudt... Men når Danmark i aften (kl. 20:15) møder Rusland ved EM i Herrehåndbold, har Ulrik Wilbeks drenge bestemt en mulighed for at spille lige op med og endda vinde over de tunge bamser fra stormagten i øst!

Russerne råder over lynhurtige og træfsikre Kokcharov, der huserer på fløjen og i kontrafasen, men ellers har man i vidt omfang et hold der består af kæmpestore, tunge folk. Dels på backpladserne, dels i forsvaret. Og bevægeligt dansk spil kan måske gøre russerne trætte og muliggøre en rød-hvid triumf. Læs Carsten Iversens analyse af kampen: http://www.betxpert.com/ekspert/hb/#54633

Det handler om semifinalen

Dette er sidste kamp i mellemrunde-gruppe II, og for såvel Danmark som Rusland handler det om at spille sig i semifinalen - den umiddelbare præmie til gruppens to bedste hold. Det gør det ligeledes for Kroatien og Island, der møder henholdsvis Serbien og Norge - begge uden andet end æren at spille for.

Netop æren skal man dog ikke undervurdere, især Serbien vil sikkert nyde at stikke en kæp i det kroatiske hjul (landene var jo i indbyrdes krig i halvfemserne, først direkte, siden indirekte i Bosnien), og at dømme efter Norges indædte fight mod Danmark (dansk sejr på 35-31), har nordmændene ikke tænkt sig at forære noget til nordatlantiske naboer.

Scenarier

Det er temmelig kompliceret, og man skal holde tungen lige i munden (første udgave af denne artikel indeholdt således noget værre vrøvl...), men lad os kigge på scenarierne.

Rusland går i semifinalen med en sejr og MÅSKE med uafgjort, mens Danmark SKAL have en sejr. Med uafgjort har vi nemlig kun 6 point, det samme som Kroatiens nuværende sum - og i tilfælde af pointlighed (hvis Kroatien altså skulle tabe til Serbien - ja, og hvis Island skulle snuble mod Norge), kigger man på den indbyrdes kamp, som Danmark jo tabte jo til kroaterne.

Men selv med en sejr er vi ikke sikre. Hvis Kroatien spiller uafgjort eller vinder, er de foran os. Og hvis Island vinder større over Norge, end vi vinder over Rusland - ja, så er Island faktisk videre på bekostning af os... DK-Island endte nemlig uafgjort, og så vil man se på den samlede målforskel. Her fører DK pt med 7 plus-mål mod Islands 6 plus-mål.

Russerne kan også risikere at misse semifinalen med en uafgjort. For så kan Kroatien passere dem med en sejr, og Island kan nå op på samme pointtal med en sejr over Norge. Og Island vandt den indbyrdes kamp mod russerne...

Kamp-tidspunkter

Læg mærke til, at kampene ikke spilles samtidigt:

15:45 Serbien-Kroatien
18:00 Norge-Island
20:15 DK-Rusland

Det vil sige, at danskerne ved, hvad de har at forholde sig til, når de går ind til deres kamp. Hvis Island fx har vundet stort over Norge, og Kroatien slået eller spillet uafgjort mod Serbien, så bliver det svært for Danmark, der så kun kan nå semifinalen med en storsejr over Rusland. Om det så i givet fald vil stimulere eller demoralisere, det er et godt spørgsmål.

Stilling

1. Rusland, 6p
2. Kroatien, 6p
3. Danmark, 5p
4. Island, 5p
5. Serbien/M., 2p
6. Norge, 0p

Regler i tilfælde af pointlighed
-Results in points gained in the direct encounter of the teams;
-Goal difference in the direct encounter of the teams;
-Greater number of plus goals in the direct encounter of the teams;
-Goal difference in all matches achieved by subtraction;
-Greater number of plus goals in all matches;