Det er længe siden, Danmark herskede over Norden. I de gode, gamle dage var det den danske konges lov, der gjaldt - og han kunne tage blodbad i Stockholm og undertrykke Norge efter forgodtbefindende. Herlige tider - men det er desværre en saga blott. I 1658 måtte vi afstå Skåne, Halland og Blekinge - og en ekstra ydmygelse kom i 1814, da vi også tabte Norge...

Siden har Danmark været lillebror - især i forhold til Sverige, men i de senere år absurd nok også til Norge. Udenrigspolitisk - og fodboldmæssigt.

I går fik danskerne endnu et slag i fjæset med en svensk surstrømming og en norsk tophue, da Brøndby tabte på hjemmebane til IFK Göteborg, Esbjerg blev knægtet af Rosenborg og OB og FCK kun fik uafgjort mod Halmstad og Tromsø. 2 sølle point i 4 kampe var den danske høst. Pinligt og skammeligt!

Især fordi det i høj grad gik ud over BetXperts indtjening på Royal League. Vi ramte kun plet med 2 analyser (hjemmesejre til Vålerengen og Brann) og missede 3 (nr 6 var en info-analyse).

Men så kunne vi da vende blikket udad og favne Europa i stedet for det sure, indelukkede Norden? Desværre. Også i UEFA-cuppen gik det galt med blot 1 rigtigt tip ud af 6. Oven på en onsdag, der var næsten lige så slem - 2 ud af 6 tip gik hjem.

I det hele taget var det en sort miduge for BetXpert. Men både på UEFA-cuppen og i Royal League holder BetXpert sig dog over de 100% i tilbagebetaling. Et slag er tabt, men VI skal nok - i modsætning til Christian den 4. og co. - vinde krigen.

Vi tager selvfølgelig revanche, dels i den kommende weekend, dels i de næste runder i UEFA-cup og Royal League.

Allerede søndag spilles yderligere 3 Royal League-kampe, alle med dansk deltagelse, og vi vil selvfølgelig analysere alle 3. Djurgården møder Esbjerg, OB tager imod Brann - og sidst men ikke mindst skal FCK og Brøndby spille et af deres efterhånden klassiske arvefjendeopgør.

Følg med på BetXperts Royal League-side:

http://www.betxpert.com/ekspert/royal/

UEFA-cuppen venter til 16. og 17. december, hvor sidste runde i puljespillet afvikles. Mens man venter på de kampe, kan man jo tage et blik på de tidligere analyser og prøve at finde ud af, hvor det gik galt for vores ellers så garvede UEFA-team:

http://www.betxpert.com/ekspert/uefa/old.asp