Et doping-spøgelse går gennem Europa i disse dage. Tour de France-feltet er hjemsøgt i en grad, så forhåndsfavoritter som Ivan Basso og Jan Ullrich er blevet suspenderet. Kaos og uvished råder - kommer der til at rulle flere hoveder?

Man kan diskutere, om der sportsmæssigt er det helt store at komme efter i årets tour uden de helt store navne, men spilmæssigt er det franske løb nu stadig interessant.

Følg BetXperts cykeltip i årets tour på følgende side, hvor man til lørdagens prolog kan finde et spil på CSCs Bobby Julich mod Cadel Evans (kl. 11:45): http://www.betxpert.com/ekspert/cykling/#56841

Bemærk dog, at nogle bookmakere pt har lukket for spil på Tour de France; det gælder således Dansk Tipstjeneste.

Doping-skandale: Operation Puerto

I den største skandale siden 1998, hvor Festina blev taget med nallerne i doping-kagedåsen, er en spansk læge, Eufemiano Fuentes, under anklage for at have leveret doping til diverse ryttere. På den baggrund har UCI, den internationale cykelunion, taget kontakt til cykelholdene, og disse har så suspenderet en række ryttere.

Det drejer sig blandt andet om Basso, Ullrich og Mancebo.

Liste over berørte ryttere

Ryttere nævnt i spansk dopingskandale (hentet fra www.dr.dk ):

Iván Basso - CSC
Jan Ullrich, Oscar Sevilla - T-Mobile
Francisco Mancebo - AG2R
Constantino Zaballa - Illes Balears
Carlos Zarate - Saunier Duval
Garcia Quesada - Unibet * .com

Jose Enrique Gutiérrez, Jose Ignacio Gutierrez - Phonak

Joseba Beloki, Jörg Jaksche, Michele Scarponi, Marcos Serrano, David Etxebarria, Angel Vicioso, Isidro Nozal, Unai Osa, Giampaolo Caruso - Astana-Würth

Vicente Ballester, David Bernabeu, David Rodriguez, Jose Adrian Bonilla, Juan Gomis Lopez, Eladio Jimenez, David Latasa, Javier Pascual, Ruben Plaza, Jose Luis Martinez, Manuel Llorent, Antonio Olmo, David Muñoz, Javier Cherro - Comunitat Valenciana

Denis Menchov, Juan-Antonio Flecha - Rabobank

Angel Edo - Andalucía-Paul Versan (spansk hold - kørte sidste år for Saunier Duval)

Juan Angel Casero - pensioneret

Allerede karantæne pga. doping:
Roberto Heras, Igor González Galdeano - tidligere Liberty Seguros
Tyler Hamilton, Santi Pérez - tidligere Phonak

Vinderspil

En del har oplevet at tabe deres vinderspil - fordi Basso, Ullrich m.fl. pludselig ikke stiller op, og så siger mange bookmakeres regler, at indsatsen tabes.

Herfra skal lyde en klar opfordring: Læs reglerne, før du indgår et væddemål.

Når nogle bookmakere har den regel, er det blandt andet fordi de angivne odds skal dække hinanden ind. Hvis Basso ikke stiller op, er et spil på fx Leipheimer blevet temmelig meget mere værd. Og det hører med til spil-risikoen (og indeholdes i oddset) ved vinder-spil, at en deltager kan melde forfald.