For tredje gang på fire år mødes Liverpool og Chelsea i en Champions League-semifinale. Snupper The Reds fra Merseyside mon igen finalebilletten mens The Blues må stå deprimerede tilbage? Den indledende kamp afvikles i aften på Anfield Road (med returkamp i London om en uge) - og BetXpert har naturligvis en analyse af opgøret.

Læs Nicolaj Stages analyse og se det medfølgende tip: http://www.betxpert.com/ekspert/cl/#64942

Den anden semifinale-dyst der står mellem Barcelona og Manchester United, spilles i morgen, onsdag.

Dermed består de fire semifinalister for tre ud af fires vedkommende af de samme som sidste år. Dengang var Milan det eneste ikke-engelske hold; United, Liverpool og Chelsea var dengang som nu med hvor det sneede. I sidste ende var det dog netop italienerne der trak det længste strå, med en finalesejr over Liverpool.

Tætte kampe

I semifinalen 2006/07 endte begge kampene mellem Chelsea og Liverpool med en 1-0-hjemmesejr. Først på Stamford Bridge i London, derefter på Anfield Road i Liverpool (i øvrigt på mål af danske Daniel Agger). Hvorefter The Reds vandt straffesparkskonkurrencen.

De to klubber mødtes også i semifinalen i 2004/05. Dengang var der ikke behov for straffesparkskonkurrence; efter at have fået 0-0 i London, vandt Liverpool nemlig 1-0 på eget græs. Hvorefter den nordengelske klub gjorde et af fodboldhistoriens mest spektakulære comebacks da man i finalen i Istanbul vendte Milans 3-0-føring til 3-3 - og siden vandt på straffespark.

I år har Liverpool ikke fordel af at skulle møde Chelsea på udebane først. Denne gang lægger man ud på Anfield Road. En anden forskel - i forhold til sidste år; han var ikke med i 04/05 - er at Agger desværre er ude af stand til at være med, pga en skade. Men det ligner stadig et tæt opgør mellem de to engelske storklubber.

Andre tirsdagstip

Bemærk at tirsdagen byder på andet end Champions League; således er der gang i de lavere engelske rækker. Se oversigten over dagens analyser på forsiden eller hér: http://www.betxpert.com/ekspert/analyser.asp