Fra den glitrende, stjernebestrøede Champions League-front kan vi tirsdag præsentere 8 kampe - og 8 BetXpert-analyser. Her følger en kort præsentation af hver kamp og links til analyserne.

Analyserne findes på:
http://www.betxpert.com/ekspert/cl
og i tilfældet Panathinaikos-PSV (analyseret af vikar Jens Bøye) på:
http://www.betxpert.com/ekspert/andre/#43296

Arsenal tager imod norske Rosenborg. The Gunners skal vinde for at have en chance for at erobre førstepladsen fra PSV – og samtidig holde Panathinaikos bag sig. Rosenborg kan intet nå og er ikke ligefrem i kampform. Analysator: Benjamin Holm.

Celtic kan ikke nå CL-play-off, men kan til gengæld nå med i UEFA-cuppens play-off og ville i øvrigt alligevel altid have skotsk mod og mandshjerte til at fighte og spille for sejren mod Milan, der på sin side skal holde Barcelona bag sig i kampen om førstepladsen. Ét point er dog nok for italienerne, fordi de har klaret sig bedst i de indbyrdes kampe mod den katalanske klub (en sejr til hver, men Milan scorede et udebane-mål). Analyseret af Benjamin Holm.

Porto og Chelsea mødes i et på mange måder interessant opgør. Chelsea har for længst vundet gruppen, mens de forsvarende mestre fra Porto kæmper med PSG og CSKA om andenpladsen. Englændernes træner, Mourinho, havde jo ansvaret for Porto i sidste sæson, og hvem ved, om han kunne finde på at spare nogle ekstra stamspillere som en gestus over sin gamle arbejdsplads? Eller kunne han omvendt finde på at give en lærestreg til de Porto-fans, som råbte skældsord og spyttede efter ham under Chelsea-Porto? Analysator: Emil Nyhuus.

Inter-Anderlecht. Tjah, her er der ikke meget, ud over æren, at spille for. Dog har Inter en gruppe-førsteplads at forsvare. Men Anderlecht er uhjælpeligt fortabt på sidstepladsen, uanset. Det betyder dog ikke, at der ikke kan være penge at hente på kampen. Analysator: Emil Nyhuus.

Panathinaikos-PSV. Hollænderne skal bare hente ét point i Athen – så har de vundet gruppe E foran Arsenal. Men grækerne har en (meget) lille chance for at overhale englænderne og vil selvfølgelig kæmpe for det. Analyseret af Jens Bøye (findes hos Andre Ligaer, da Bøye kun er CL-vikar).

PSG-CSKA: Vinderen af denne kamp er ikke sikker på noget – det afhænger nemlig også af det andet opgør i gruppen, mellem Porto og Chelsea. Vinder Porto, er denne kampe ligegyldig. Spiller portugiserne derimod uafgjort eller taber, er alt åbent for kombattanterne i Paris. Saint Germain-pariserne og russerne fra CSKA kan begge nå andenpladsen, og man kan derfor vente et højspændt opgør. Analyseret af Jacob Severin.

Shakhtar-Barcelona: Barcelona er sikker på kvalifikation, men vil gerne vinde gruppen foran Milan. For at opnå det, skal denne udekamp i Hviderusland vindes (samtidig med, at Milan taber til Celtic). Men Shakhtar Donetsk har også noget at kæmpe for; klubben kan nemlig nå tredjepladsen. Analyseret af Emil Nyhuus.

Valencia-Werder Bremen: Her gælder det for tyskerne om på den ene side at holde spanierne bag sig (3 point skiller dem) og samtidig eventuelt overhale Inter, der har førstepladsen 1 point foran. Det første virker dog mere realistisk end det andet. Valencias mål er endnu mere klart: Kun sejren kan bruges til noget. Analyseret af Jacob Severin.

Fra hver gruppe går 2 hold videre i CL-play-off, mens nr 3 ryger i UEFA-cuppens play-off. Nr 4 er helt ude i mørket. Hvis flere hold i gruppen har lige mange point, kigger man først på de indbyrdes kampe – point, målforskel, udebanemål – og derefter på den generelle målscore (målforskel, antal scorede mål). CL-play-off starter ud som ottendels-finaler. Der trækkes lod om, hvem der skal møde hinanden, med den præmis, at gruppevindere kan kun komme til at møde gruppe-toere.

Hold også øje med BetXpert onsdag, hvor de resterende 4 grupper får afgjort deres skæbne. Yderligere 8 kampe – og 8 BetXpert-analyser.