Kongen er død. Længe leve Kongen. Når denne altså kåres... Mens vi venter på Champions League-finalen d. 23. maj, kan Liverpool efter en spændende ottendedelsfinalekamp tirsdag aften i hvert fald bryste sig af at have slået de forsvarende CL-mestre fra Barcelona ud af denne sæsons turnering.

Onsdag venter de fire resterende ottendedelsfinale-returkampe. Blandt andet Bayern München-Real Madrid. Spanierne vandt det første opgør med 3-2, men kan få svært ved at holde skansen i Sydtyskland, uden Reyes og Beckham – og muligvis også uden Cannavaro.

Læs Morten Blonds grundige analyse og se hans tip til kampen: http://www.betxpert.com/ekspert/andre/#60347

De øvrige kampe der også går i gang kl. 20:45, er:

Manchester United-Lille:
http://www.betxpert.com/ekspert/cl/#60357

Milan-Celtic:
http://www.betxpert.com/forum/display.asp?threadID=32397&ForumID=1#4

Arsenal-PSV

Benitez’ triumf i Liverpool

De Røde fra Merseyside havde vundet med 2-1 i Spanien, og tirsdag aften blev det til endnu en taktisk genistreg fra træner Benitez og hans håndgangne mænd, herunder danske Daniel Agger og überfighter Steven Gerrard. Man tabte ganske vist 0-1 til Barcelona, men katalanerne var aldrig rigtigt tæt på at indhente forspringet (pga reglen om udebanemål SKULLE de score 2 mål); det havde i hvert fald været temmelig heldigt, hvis det var sket. Tværtimod havde englænderne på spil og chancer fortjent at vinde kampen eller i hvert fald at få uafgjort. Ronaldinho var ved siden af sig selv – bortset fra nogle få lynglimt, hvor han viste sin genialitet.

Nu skal det blive spændende at se om Liverpool kan gå hele vejen - som de gjorde det i 2005...

Slagsmål i Valencia

Der var også andre overraskelsende kvartfinale-kvalifikationer denne tirsdag. Valencia holdt Inter stangen og gik videre med 0-0 (det var blevet 2-2 i Italien). En halvtrist kamp der fik en dramatisk afslutning med et masseslagsmål mellem de to holds spillere. Bagefter var Inter-folket fuldt af hån over for Valencias Navarrro der med et vildt slag brækkede Inter-back Burdissos næse og derefter flygtede med halen mellem benene. Men ret beset burde italienerne måske have spurgt sig selv, hvorfor slagsmålet overhovedet brød ud. Det var naturligvis fordi Materazzi – en af fodboldverdenens mest usympatiske og brutale personligheder (apropos VM-finalen) – til allersidst begik et voldsomt frispark på en spanier.

Romersk effektivitet i Lyon

Noget mere chokerende end Valencias triumf (men mindre chokerende end slagsmålet) var det dog at Roma kunne vinde med 2-0 i Lyon. De fremragende franskmænd havde det meste spil og de fleste chancer – og som de har spillet de seneste år, havde Juninho og co. vel fortjent at gå videre. Men hvad nytter det, når effektiviteten mangler på dagen – mens romerne forstår at slå til...

Chelseas comeback

Den sidste tirsdagskamp stod mellem Chelsea og Porto, og her sørgede englænderne for at i det mindste een forhåndsfavorit gik videre. Det holdt dog hårdt, da portugiserne kom foran. Men med en kraftanstrengelse, en god anden halvleg og mål af Robben og Ballack fik Mourinho og co. strittet de talentfulde og genstridige portugisere ud af vagten.