Real Madrid-spillerne bør have røde ører og sammenbidte tænder når de i aften løber på banen på Santiago Bernabeu til returkampen i Champions League-ottendedelsfinalen mod Roma.

Sidst kongeklubbens hold befandt sig på den imponerende hjemmebane, for at møde bysbørnene fra Getafe, gik det nemlig grumme galt. Mens Real-spillerne og stort set alle tilskuerne jublede over et mål af Robben, var Getafe-spillerne vakse. Der var nemlig vinket og fløjtet for offside, og så var det jo bare at sparke bolden hurtigt i spil og løbe op og score bag en forundret Casillas i Real-målet. Mens de fleste af hans holdkammerater havde travlt med at kindkysse og skulderklappe en glad Robben.

Dermed vandt Michael Laudrup og Getafe 1-0 på storebrors hjemmebane. En gevaldig sensation. Og et pinligt udfald af en kamp hvor Real i forvejen havde svært ved at sætte sig igennem.

Der skal andre boller på suppen i aften hvis Real Madrid skal indhente Romas forspring på 2-1 fra den første kamp for to uger siden.

Real er naturligvis favorit (det kan da også dårligt blive ringere end mod Getafe), men uden chancer er romerne bestemt ikke. Hjemmeholdet må undvære Ramos, Robben og Nistelrooy, mens Totti og co. er ved fuld styrke. En overraskelse kan ikke afvises.

Se Nicolaj Stages tip: http://www.betxpert.com/ekspert/cl/#64442

Svær opgave for tysk danskerklub

Lidt længere sydpå tager Porto imod Schalke 04. Tyskerne har en 1-0-føring med sig i bagagen fra hjemmekampen for to uger siden, men kan få svært ved at holde skansen mod et stærkt hjemmehold.

Schalke råder i øvrigt over de danske offensivfolk Peter Løvenkrands og Søren Larsen, men vi skal ikke forvente at se en dansker på banen fra start. Larsen er slet ikke med i Portugal, og Løvenkrands starter nok på bænken.

Se Torben N. Sørensens tip: http://www.betxpert.com/ekspert/torben/#64444

Kongens fald

For de gamle der faldt, er der nye overalt.

Så poetisk (og grusomt) lyder det i en sang som tilskuerne passende (hvis de altså kunne dansk) kunne have istemt i går aftes på San Siro i Milano efter returkampen i Champions League-ottendedelsfinalen mellem AC Milan og Arsenal.

De forsvarende CL-mestre fra Milan tabte 0-2 og røg ud, og det betød internationalt farvel til den spillende legende Paolo Maldini, 39 år og i gang med sin sidste sæson som aktiv. Han og resten af Milans gammelmands-hold med en gennemsnitsalder på 30,9 år fik bøllebank af The Young Guns fra Arsenal der knapt nok har smidt sutten og bleen og i går kunne bryste sig af en nærmest provokerende lav gennemsnitsalder på 24 år.

Den første kamp, på Emirates Stadium i London, var endt 0-0. Her lykkedes det de rutinerede italienere at holde de unge fra livet, men på eget græs kom AC Milan til kort. Arsenals uimponerede stjernefrø stressede modstanderne på hele banen og lod aldrig Ancelottis tropper få gang i deres normale elegante spil. Og til sidst satte opkomlingene energisk trumf på med to mål.

20-årige Cesc Fabregas scorede et flot mål i Arsenals sejr (det andet mål blev sat ind af 24-årige Adebayor) og var blandt de mest fremtrædende på det ”engelske” hold (der var ikke en eneste englænder blandt Arsène Wengers udvalgte 11; fem franskmænd, to spaniere, og så en enkelt repræsentant fra henholdsvis Schweiz, Togo, Elfenbenskysten og Hviderusland).

Arsenal havde ikke een eneste over 30 år i startopstillingen. Målmand Almunia og forsvarsklippe Gallas er begge 30; den fiffige dribler Hleb har rundet de 26 – men ellers var alle under 25 på gårsdagens hold. Og så holdt man i øvrigt den 20-årige dansker Nicklas Bendtner på bænken; han kunne ellers have givet snittet endnu et nøk nedad.

En æra er slut

I hvert fald for Maldini. Og nok også for en mand som Filippo Inzaghi, selv om den 34-årige bomber synes at have ni liv. Milan som sådan skal såmænd nok komme igen. Det skal folk som Kaká (26) og Pato (18) nok sørge for.

Men lige nu er det Arsenal der strutter, ikke bare af talent, men i høj grad også af klasse og effektivitet. Om det så rækker til at føre holdet hele vejen til tops i Europa; tjah, det vil vise sig.

Kongen er død, men endnu er det for tidligt at sige: Kongen leve!

Andre kan tænkes at stikke en kæp i Arsenals hjul, fx Manchester United hvis hold er stort set lige så ungt som Arsenals. I gårsdagens 1-0-hjemmesejr over Lyon (kampen i Frankrig var endt 0-0) havde United en gennemsnitsalder på 25,5 år. Man manglede veteraner som Paul Scholes og Ryan Giggs, men 21-årige Nani og 19-årige Anderson var fine afløsere.

En anden titelbejler er Barcelona der i går var det næstældste hold af de otte Champions League-kombattanter i aktion. 28,9 lød gennemsnitsalderen på, primært pga et forsvar bestående af Thuram (36), Zambrotta (31), Sylvinho (33) og Puyol (29) (på holdet var også 20-årige Messi, den argentinske supertekniker – der desværre blev skadet og er ude i 4-6 uger).

Der er altså stadig nogle der holder den modne fane højt. Barcelona slog Celtic (1-0 hjemme og 4-2 i alt), og skotterne var faktisk kun 25,9 år i snit. Med andre ord:

Ungdom er ikke alt

Det håb kan Chelsea hvis hold jo bestemt ikke består af ret mange vårharer, også klynge sig til i marchen frem mod CL-titlen. I første omgang skal London-klubben dog pudsigt nok skubbe en anden aldersstegen herre af banen.

Chelsea tager i aftenens tredje ottendedelsfinale-returkamp imod græske Olympiakos. I den første kamp – der endte 0-0 – havde Chelsea en gennemsnitsalder på 28 år. Mens grækerne var helt oppe på 30,6 – på højde med Milans!

Inter – Liverpool (første kamp: 2-0 til Liverpool på Anfield Road) spilles i næste uge, d. 11. marts.

Tirsdagens resultater

Manchester United - Lyon 1-0 (i alt: 2-1)
Barcelona - Celtic 1-0 (i alt: 4-2)
Milan - Arsenal 0-2 (i alt: 0-2)
Sevilla-Fenerbahce 3-2 (i alt: 5-5. Fenerbahce videre efter sejr i straffesparkskonkurrence).