Det er tæt i toppen af den næstbedste engelske række, rigtig tæt. Ikke desto mindre står WBA (pt. nr. 2) i en gunstig position til at vinde The Championship. Odds 2.1 frister dog ikke synderligt, men Betfair* giver odds 1.34 (efter kommission) på, at WBA blot rykker op, dvs. ender som nr. 1 eller 2 - eller rykker op via playoff-spillet, der spilles mellem de fire efterfølgende hold, hvoraf ét rykker op.

Her mener jeg, at jeg har fundet et ganske attraktivt odds, da jeg har svært ved at forestille mig WBA overhovedet ende uden for top 2. Javist, det er ikke jordens højeste odds, men jeg mener absolut, det er spilbart, da jeg ikke tøver med at give WBA 80 % chance for at rykke op. Denne CV har de ordinære bookmakere også givet WBA, da man udbyder odds 1.25, hvilket også kan spilles, da værdien er 100.

Jeg har (kort) prøvet at vurdere de hold, der har en chance for at ende over WBA. I sagens natur kan jeg ikke tage højde for alt, og hvis en vital spiller bliver skadet i næste runde, rykker det selvfølgelig ved nogle procenter. Jeg vil dog stadig forsøge at komme med min korte vurdering af spillertrupperne de og resterende kampe for hvert hold.

Stillingen

1-2 = direkte oprykning
1) Stoke: 43 kampe– 72 point
2) WBA: 42 kampe – 71 point
-
3-6 = spiller om én oprykningsplads
3) Bristol City: 43 kampe – 71 point
4) Hull: 42 kampe – 69 point
5) Watford: 43 kampe – 69 point
6) Crystal Palace: 43 kampe – 65 point
-
7-21 = sker intet
7) Ipswich: 43 kampe – 64 point
8) Wolverhampton: 41 kampe – 62 point

Jeg vil ikke komme ind på hverken Ipswichs eller Crystal Palaces chancer, da sandsynligheden for de ender højere end WBA, er forsvindende lille. Derimod er Wolverhampton ikke definitivt hægtet af, da man har 9 point op til WBA, men med en kamp i baghånden. Wolves vil dog kun kort blive berørt, om end de med en sejr over netop WBA i næste runde vil være ganske godt med i kampen grundet et relativt let slutprogram.

Bud på slutstilling

WBAs sidste 4 kampe: 1-3-1-1 = slutter på 77 point
Bristols sidste 3 kampe: 1-1-1 = slutter på 74 point
Stokes sidste 3 kampe: 1-3-3 = slutter på 77 point
Hulls sidste 4 kampe: 1-1-1-1 = 73 point
Watfords sidste 3 kampe: 1-3-1 point = slutter på 74 point
Wolverhamptons sidste 5 kampe: 1-3-1-1-3 = slutter på 71 point

Ovenstående er hvor mange point, jeg forventer, holdene samler i hver af de resterende runder; naturligvis kan ingen forudse samtlige resultater, og ovenstående er også mere ment som en guideline; WBA får fx sandsynligvis ikke kun 2 point i de sidste kampe, mens Bristol nok ikke henter 9. I hvert fald ikke ifølge min vurdering.

Odds for oprykning (og på at de ender med at vinde):
WBA: 1.34 @ Betfair * (efter nettogevinst-kommission, 1.25 @ såsom Bet365 * og StanJames – odds 2.1 på de vinder
Stoke: 1.95 @ Betfair * , 1.91 @ Bet365 * og StanJames – odds 5 på de vinder
Hull: 2.39 @ Betfair * , 2.35 @ Centrebet, 2.25 @ StanJames – odds 6 på de vinder
Watford: 2.75 @ StanJames, 2.63 @ Betfair * og Bet365 * – odds 10 på de vinder
Bristol City: 2.85 @ Centrebet, 2.84 @ Betfair * , 2.63 @ Bet365 * og StanJames – odds 11 på de vinder
Wolverhampton: 4.5 @ StanJames og Bet365 * , 4.3 @ Betfair * – odds 101 på de vinder

Ligaen er skruet sådan sammen, at holdene bliver ”ranked” efter følgende måde: først point (naturligvis), derefter måldifferens og til sidst antallet af mål, holdet har scoret, hvis det skulle blive aktuelt. Det tror jeg dog næppe, det vil, for WBA har ganske enkelt en klart bedre statistik end resten af holdene: målscoren er på +29, hvor forfølgerne har +18 (Hull), +12 (Stoke), +9 (Watford), +2 (Wolverhampton) og præcis 0 (Bristol City). Jeg kan slet ikke forestille mig, at WBA sætter dette målforspring over styr, men selv hvis vi har et scenarie, hvor et af de andre hold kommer a point med WBA med samme måldifferens, vil WBA i kraft af deres mange mål stadig ende som nr. 1. Man har nemlig scoret ca. 20 mål flere end de andre konkurrenter: 82 mål kontra 66 (Stoke), 61 (Watford) og 50 (Hull), 49 (Bristol) og 47 (Wolverhampton). Som jeg forudser slutstillingen, vil både WBA og Stoke altså ende med 77 point, men WBA vil vinde i kraft af målene.

Jeg har regnet lidt på det, WBA skal blot hente 10 point i de sidste 3 kampe for at være matematisk sikre på direkte oprykning (nr. 1 eller 2) – og det er kun under forudsætning, at Hull vinder alle sine sidste 4 kampe, mens Stoke vinder alle sine sidste 3… Taber Hull bare én kamp, kan WBA sikre sig ved blot 7 point, og dette scenarie er særdeles tænkeligt!

WEST BROMWICH ALBION FC

WBA (#2): 20-11-11, 82-53.

Nedrykkerne fra Premier League i 2005/6-sæsonen har satset benhårdt på en tilbagevenden til den bedste række lige siden, og i sidste sæson var man uheldig med at tabe 1-0 til Derby i den afgørende playoff-kamp og måtte derfor forblive i The Championship.’

”The Baggies” (klubben har også mange andre kælenavne, men dette er det hyppigst anvendte) har efter min mening ligaens suverænt bedste trup. Man råder over mange dygtige spillere, og selvom angrebet er WBAs altoverskyggende positive element, fortjener WBAs defensive side af holdet også stor ros. Bl.a. gør danske Albrechtsen det rigtig godt, og jeg glæder mig til at se, om han kan begå sig i PL, såfremt de altså rykker op.
Men tilbage til angrebet; man har en lang perlerække af dygtige og talentfulde angribere, og ligaens topscorer, Phillips, må fremhæves som noget helt ekstraordinært. Den 170 cm høje og 70 kg lette angriber scorer næsten et mål pr. kamp, og hvilken klub ville ikke drømme om at have ham i startopstillingen hver gang? Tjah, tilsyneladende ikke WBA; man behøver ganske enkelt ikke at lade ham starte i hver kamp, for man har et hav af andre angribere og midtbanemænd, der kan score mål: Bednar (17), Miller (16), Koren (9), Gera (8) og Morrison (6), og derfor er Phillips ikke selvskreven starter, men ofte en god joker, man kan have i baghånden.

Netop det faktum at WBA ikke er afhængig af én eller to superangribere, giver dem en fordel blandt de fleste af de andre kandidater, der i langt større grad må forlade sig på, at deres dygtige spillere rammer dagen – WBA kan groft sagt blot skifte en anden ind… I skadesøjemed er det også positivt, at træner Tony Mowbray har en bred trup, for skulle fx Bednar, Miller eller Phillips blive skadet i næste kamp, har man fuldgode erstatninger.
I forsvaret blev Albrechtsen skadet i forrige runde, men han forventes meget snart klar igen; hvis ikke mod Wolverhampton så i næste runde.

Kigger vi på WBAs resterende kampe, er det lidt af en blandet landhandel, men hvis vi starter med det negative, skal man lægge mærke til, at 3 af WBAs sidste 4 kampe spilles ude, hvilket ikke er godt, da WBA blot er 8-4-8, 32-27, og altså har klaret sig meget bedre hjemme på Hawthorne Stadium lidt nord for Birmingham. Meeen man skal også lige have med, at WBA trods alt ikke har tabt de sidste 5 udekampe (inkl. en kamp uden for ligaen).

WBA spiller allerede i morgen, d. 15., mod Wolverhampton, og denne kamp kan godt gå hen og blive meget taktisk betonet – begge hold vil stå markant bedre med en sejr, men omvendt vil et nederlag også være en katastrofe!
WBA har det klare overtag med 4-1-1 i de indbyrdes, og de to sidste ude over Wolves er da også vundet, og Wolverhampton er kun 2-4-3 hjemme i de sidste 9 kampe.

Derefter drager man til Norwich, der er 3-2-1 i de sidste 6 hjemmekampe. Naturligvis lidt skræmmende, men de vundne har været over Barnsley (der på daværende tidspunkt havde tabt 11 af de 13 foregående udekampe!), Colchester (der er uden sejr på udebane i de sidste 9 kampe!) og Burnley (der har 6 nederlag og 2 uafgjorte i de sidste 10 udekampe)… Ikke just hold, der an sammenlignes med WBA! Derudover er der den meget vigtige detalje, at Norwich stort set er sikret nedrykning (men ikke helt), og hvor er motivationen så henne for Norwich i dette ligegyldige opgør?
Hvis det bliver nødvendigt, har Norwich to kampe efter WBA til definitivt at sikre sig en sæson mere – og det er mod langt svagere hold, så det er trods alt ikke en katastrofe, hvis man taber mod WBA.

I runden efter tager man hjemme mod Southampton, og her SKAL der simpelthen komme mindst et point – Southampton er et klart dårligere hold og kommer med 0 udebanesejre i de sidste 12 forsøg… Dog er kun 3 tabt, så X’et lurer, hvilket 2 af de sidste 3 siden 2006 er endt med – og går vi længere tilbage, 4 af de sidste 5.

Nu er WBA så fremme ved sidste spillerunde, hvor man gæster QPR, der er et hjemmehold i en kanon form – 7-2-1 lyder de sidste 10 hjemme! Men spørgsmålet er, om QPR overhovedet gider vinde denne kamp? For QPR er stort set sikret nedrykning (ikke matematisk set), så man behøver ikke at vise noget som helst i denne kamp. I sidste hjemmekamp fik man en ekstremt heldig uafgjort: man var bagud 0-2 indtil det 90. minut, hvor man reducerer, hvorefter udligningen falder dybt inde i overtiden… De indbyrdes taler også for WBA, da man er 2-1-0 og vandt sidste kamp hele 5-1…

WBAs form er ikke fremragende, og kigger man bare på resultaterne, er de måske lidt halvsløje, men spillet har så sandelig været til mere – seneste illustreret ved 1-1 hjemme mod Watford. 1-1 var på alle måder et misvisende resultat, for WBA pressede under hele kampen The Yellow Army, som Watford også kaldes, men anstrengelserne blev dog afvist af et godt spillende Watford-forsvar, der ikke gav ved dørene. Boldbesiddelsen hed 58-42, skudstatistikken viste 17-7 og antallet af hjørnespark blev 10-5: så er det vist sat på plads, hvem der dominerede…

WBAs sidste 8 kampe har blot resulteret i et enkelt nederlag: 3-4-1.

Skulle WBA ende i play-off, ser det også fornuftigt ud mht. konkurrenterne; siden 2006 og frem har man spillet kampe mod disse hold med følgende udfald: man er som sagt 4-1-1 mod Wolves, man er 1-1-0 mod Watford, man er 3-0-1 mod Hull og man er 1-1-0 mod Bristol… Ydermere har man den fordel, at man også spillede playoff i sidste sæson, så man kender lidt til det.

Odds 1.38 er ikke meget, men jeg tror fuldt og fast på, at WBA gør arbejdet færdigt. Hermed ikke sagt, spillet ”med sikkerhed går hjem”, for det er der intet, der hedder, når bolden er rund…

STOKE CITY FC

Stoke (#1): 19-15-9, 66-54

Før denne sæson var der ikke andre udover klubbens hardcore fans, der havde forventet, at den næstældste fodboldklub i verden, Stoke, ville være så tæt på at rykke direkte op – holdet indtager en øjeblikkelig førsteplads 1 point foran WBA, dog også for en kamp mere. Flot af Stoke, der ellers har været kendt som et typisk midterhold i de seneste par år i The Championship.

Holdet har spillet godt på det sidste, og det er tydeligt at se, at en del af spillerne har spillet sammen i nogle år. Man er dog i alt andet end god form, da man kun har vundet 2 af de sidste 9 – og tabt 3. At jeg alligevel forventer, at Stoke slutter sæsonen stærkt af, skyldes primært det faktum, at Stoke har to hjemmebanekampe – og en udebanekamp mod det dårligste hjemmehold, Colchester, der allerede er rykket ned.

Hjemme på Britannia Stadium har man nemlig vist sig at være meget stærke, hvor man i 21 kampe har hentet 39 point via 11 sejre, 6 uafgjorte og 4 nederlag. Man har dog ikke vundet de sidste 3 hjemmekampe, men nu møder man de direkte oprykningsmodstandere Bristol City i næste runde, og de er bestemt ikke noget godt hold ude; jeg forventer dog en taktisk præget kamp, som sagtens kan tænkes at ende uafgjort, om end Stoke bør vinde den. Derefter skal man til Colchester, hvor 3 point ganske enkelt skal hentes, mens man i sidste runde tager mod Leicester, der på det tidspunkt måske allerede er rykket ned; i hvert fald er Leicester et ringe udehold, for man har blot vundet 4 af de 21 udekampe.

Både Ameobi (a, res) og Griffin (f, fast) måtte begge udskiftes i første halvleg i sidste kamp, men jeg kan ikke finde oplysninger om, hvor slemme skaderne er. At Ameobi er skadet betyder ingenting, da man har yderst kompetente herrer som Fuller og Lawrence, der hver har scoret 15 mål mod Ameobis 0 (dog kun for 3 kampe).

Stokes form på 2-4-2 er ikke alt for prangende, og at man vandt sidste kamp (2-1 ude mod Coventry) var meget misvisende, da Coventry havde flest skud på mål, flest hjørnespark og en boldbesiddelse på 67 % - men sådan er fodbold jo, og det kendetegner også et klassehold at vinde, når man spiller skidt.
Jeg mener, at ”The Potters”, som Stoke kaldes blandt fansene, sagtens kan blive en stor trussel mod WBA – og måske kan Stoke endda vinde The Championship…? Det er i orden med mig, hvis WBA i så fald slutter som nr. 2! ;)

WATFORD FC

Watford (#5): 18-15-10, 61-52

Puha, Watford, det var skidt. Længe så det ud til, at ”Hornets” skulle rykke direkte op i Premier League efter en enkelt sæson i The Championship, men her til sidst har det knebet gevaldigt med resultaterne, og når man kun kan vinde én sølle kamp af de sidste 11 (hvor man dog også kun har tabt 2), så er det svært at sikre sig oprykning.

Holdet lidt nordøst for London har skuffet mange, men skal spillet være et kriterie for oprykning, så er det faktisk fint, at Watford ikke rykker op, for man har været pinligt ringe… Retfærdigvis skal det siges, at man i de sidste 4 kampe har været uden den vigtige anfører, forsvarsspilleren Eustace, som vendte tilbage til truppen i sidste runde, hvor man (heldigt!) klarede 1-1 mod WBA.

De resterende kampe ser lidt blandet ud; man har to hjemmekampe hjemme på Vicarage Road og én på udebane i sidste runde, men om hjemmebanefordelen har den store fordel, er tvivlsomt. Det skyldes, at Watford rent faktisk er det bedste udehold, hvor man har hentet 38 point, mens man på hjemmebane blot har hentet 31 (dog for en kamp færre).
Først tager man mod Crystal Palace, der er det 4.bedste udehold og som blot har tabt 2 af de sidste 16 udekampe… CP har jf. tabellen også alt at spille for, så det bliver en svær kamp. Derefter tager man dog mod det dårligste udehold, Scunthorpe, der har tabt 14 af de 22 udekampe og 9 af de sidste 10 ude, og her må 3 point bestemt ligge og vente. I sidste runde skal man så på en svær tur til Blackpool, der kun har tabt 1 af de sidste 10 kampe; sjovt nok i sidste runde mod WBA.

Umiddelbart har Watford ingen nævneværdige skader (et par langtidsskadede), så på den led ser det fint ud for Watford, men man har dog måtte afhænde King (11 mål) til Wigan, og det er et relativt stort tab, da man så kun står tilbage med Henderson (12) til at score målene, og han er lige kommet tilbage efter en lille skade. Derudover har også Johnson (5 mål) forladt klubben, så man er lidt svækket her. Det siger også en hel del, når næsttopscoreren er forsvarsspiller Shittu (9 mål (!)), hvorefter angriber Ellington med sølle 4 kasser følger to pladser længere nede på topscorerlisten.

Watford ender efter al sandsynlighed nok på mindst en playoff-plads, men jeg har svært ved at se dem krybe forbi WBA, for dertil har man mistet for mange dygtige spillere, og spillet og moralen blandt spillerne har bestemt ikke været på et højt niveau på det seneste.

BRISTOL CITY FC

Bristol (#4): 19-14-10, 49-49

Helt fantastisk. Sådan må Bristol Citys (ikke at forveksle med ærkerivalerne Bristol Rovers fra League One) sæson betegnes. Holdet fra Sydvestengland spiller sin første sæson i The Championship i år, efter man sluttede som nr. 2 og dermed rykkede direkte op fra League One i sidste sæson, og holdet var af mange spået til at få det yderst svært i The Championship. En 3.plads kun 1 point efter førerholdet Stoke vidner dog om en anden historie, men selvom ”the Robins” har gjort det over al forventning, tvivler jeg på, man slutter helt i top; dertil har man set over hele sæsonen været heldig og haft marginalerne med sig mange gange. 4 kampe er vundet via scoringer i overtiden, og man har hentet mange relativt ufortjente sejre Truppen er generelt for uerfaren og for tynd, og klasseangribere er en by i Rusland, hvilket topscorer Byfields blot 8 mål vidner om.

I sidste runde tog man hjemme på Ashton Gate mod Wolverhampton, der blev spist af med 0-0; meget, meget heldigt resultat for Bristol! Ganske vist havde holdene bolden ca. lige meget, men Wolverhampton var klart farligst og havde mange flere skud på mål; endvidere fik Wolves underkendt et mål for offside, ligesom man dybt uforståeligt ikke fik tilkendt et straffespark til sidst… Trods hjemmebanefordelen var man altså i vanskeligheder mod et fint spillende Wolves-hold, der efter min mening burde være endt højere, end de sandsynligvis ender med, men det vil jeg komme ind på senere.

Netop hjemmebanen har haft stor betydning for Bristols succes, der har vundet 12 af sine 19 sejre og kun tabt 3 af de i alt 10 nederlag. Man har en statistik på 7-7-7 på udebane og en målscore på -10, og man har tabt de to sidste udekampe og kun vundet 2 af de sidste 8 ude, og eftersom Bristol har tre kampe tilbage, hvoraf de to er på udebane, ser det ikke helt så let ud…

Først skal man spille en vital kamp mod mesterskabsaspiranterne Stoke, der er uhyre stærke hjemme og således kun har tabt én hjemmekamp (dog den seneste) af de sidste 13. Runden efter drager man til Bramall Lane for at møde Sheffield United, der ligeledes er stærke hjemme og kun har tabt én af de sidste 8. Endelig tager man i sidste runde hjemme mod Preston, der ganske vist over hele sæsonen har vist sig som et svagt udehold, men som er kommet bedre igen, hvilket 0 nederlag i de sidste 5 udekampe viser.

Bristols form siger 1-4-3, og det er en dårligere form end alle de modstandere, man skal møde i de næste runder, og jeg synes, at formen frem for deres placering afspejler Bristol langt bedre som det mandskab, de nu engang er…

Bristol har et par skader, men det er ikke sikkert, at spillerne er ude i længere tid. Det gælder Johnson (m, fast – faktisk trænerens egen søn) og McAllister (f, fast). Klare svækkelser, da de to profiler har ydet en godkendt indsats for Bristol i indeværende sæson. At man derudover ikke har nogen reelle målslugere kommer i sidste ende til at koste for Bristol, tror jeg.

Forsigtige bud fra min side er, at man kan hente uafgjort i de sidste tre kampe, men der er muligvis større sandsynlighed for, at man taber dem. Med en målscore på præcis 0 og et svært slutprogram har jeg svært ved at forestille mig, at Bristol City ender højere end WBA.

HULL CITY AFC

Hull (#4): 19-12-11, 60-42
Det er gået stærkt for Hull, rigtig stærkt. I 2003/4 befandt man sig i League Two, hvor man sikrede sig oprykning til League One, hvor man i første sæson fortjent rykkede direkte videre op til The Championship! Dér havde man et par hårde sæsoner med bundplaceringer – sidste sæson endte man som nr. 21 på pladsen lige over stregen… Nu ligger man på 4.pladsen kun 3 point efter Stoke, så Hulls historie har sandelig været lidt af et eventyr!

The Tigers’ fremragende form, der med 6-1-1 er den suverænt bedste i ligaen, kan der ikke indvendes så meget mod, for man har hevet mange fortjente sejre hjem. Man skal dog lige skrive sig bag øret, at modstanderne på nær Watford (der jo for øvrigt er inde i en krise!) ikke har været nogen af de tunge drenge, og hvad der er endnu vigtigere at lægge mærke til, er Hulls slutprogram: man har tre udekampe og blot én hjemmekamp.

Dette er meget kritisk for Hull på nuværende tidspunkt, for Hulls succes er mere eller mindre fremkommet af stærke præstationer på hjemmebanen KC Stadium, hvor man har hentet 43 point mod 26 på udebane. Ja, Hull har vundet de sidste to udekampe – men mod Leicester og Colchester, der er det dårligste og fjerdedårligste hjemmehold… I de sidste tre udekampe gæster man Sheffield United, der som sagt kun har tabt 1 af de sidste 8 hjemmekampe (og 5 i alt), Barnsley, der blot har tabt 3 hjemmekampe i alt og så Ipswich, der er ligaens suverænt bedste hjemmehold med kun ét eneste nederlag… Ikke just lette modstandere! Hjemme på KC Stadium mangler man at møde Crystal Palace – som er det fjerdebedste udehold…
Alt i alt er Hulls slutprogram alt andet end let, og der skal mirakler til, hvis Hull skal ende over WBA! Det er også værd at bemærke, at Hull fik 1-1 hjemme mod QPR i sidste runde på et mål scoret i det 92. minut.

Før det hele nu lyder alt for pessimistisk mht. Hulls chancer, vil jeg gerne understrege, at Henrik ”Tømrer” Pedersens hold altså har vundet 6 af de sidste 8 kampe – eller omvendt kun tabt 3 af de sidste 21! Det er noget, man bør have med i sine overvejelser, men som sagt har det primært været grundet stærke hjemmebanepræstationer, at man har vundet så mange kampe.

Mht. truppen kan jeg ikke umiddelbart finde nogen skader, så det er jo ganske positivt for Hull (men negativt for vores bet). Man har spillet god fodbold de sidste par kampe og vundet fortjent, og selvom angrebet med spillere som Campbell (14 mål), Folan (10) og Turner har gjort det rigtig godt, fortjener forsvaret også ros, eftersom man blot har lukket 3 mål ind i de sidste 8 kampe.

Hull møder Barnsley ude i morgen, samme dag om Wolves-WBA, og taber de, ser det rigtig godt ud for bettet – men vinder de, samtidig med WBA evt. taber, ser det pludselig lidt skidt ud, men naturligvis slet ikke umuligt for WBA.

WOLVERHAMPTON WANDERERS FC

Wolverhampton (#8): 16-14-11, 47-45
”Wolves” er for alvor ved at melde sig ind i kampen om playoff-pladserne efter en god stime, hvor man kun har tabt én kamp af de sidste 10 – oven i købet på udebane og pga. et straffespark… I mange år har Wolves konstant været et af topholdene i The Championship, men hver år har det været lige-ved-og-næsten: sådan ser situationen også ud i år. Det er dog sandsynligt, at man ender i playoff, og derfra kan alt jo ske.
En af Wolves’ forcer i denne sæson har været, at man har været ganske gode på udebane hvor man har hentet 30 point. Problemet har været, at man på Molineux Stadium har hentet 32 point, og det er ganske enkelt ikke godt nok for en topklub, og eftersom man er 2-4-3 i de sidste 9 hjemmekampe og 4 af de resterende 5 kampe spilles hjemme, kan det godt give anledning til bekymringer hos træner McCarthy.

Jeg vil ikke gå så meget i dybden med Wolves’ chancer for at ende over WBA, da de er ganske minimale. På den anden side kan Wolves med en sejr over WBA i morgen, d. 15., og en sejr i den kamp de har i baghånden, pludselig være blot 3 point efter WBA med 3 runder igen. Deres målscore er dog stadig elendig, og derfor kræver det, at WBA ikke må vinde mere end én af deres sidste kampe, hvilket virker utænkeligt…

Efter i lang tid at have manglet en decideret målræv, hentede man i transfervinduet Ebanks-Blake fra Plymouth, og det har vist sig at være et rigtig godt køb. Ebanks-Blake har nemlig scoret hele 9 mål i de blot 15 gange, han har optrådt for Wolves, og han er om nogen manden, der har fået Wolves tæt på playoff-zonen.

Wolverhampton har et ganske godt slutprogram, der på nær WBA-kampen vel godt kan ende med fuldt udbytte; holdet er som sagt ovenpå rent mentalt, og spillet flyder også godt, samtidig med man kommer til mange oplagte chancer – her har man så bl.a. Ebanks-Blake til at sætte dem ind, men også nuværende topscorer, Keogh (10 mål) er en habil spiller. Et minus for Wolves er dog, at Henry (m, fast) blev skadet i forrige runde, og det vides ikke, hvor længe han er ude.

Som nævnt ovenfor spilles 4 af de sidste 5 kampe på hjemmebane, og netop denne faktor kan godt få indflydelse, da fansene uden tvivl vil skabe en god stemning. Mit bud er, at Wolves ender i playoff, men trods alt et stykke under WBA.

Opsummering

Denne sæson i The Championship har vist sig meget tæt og meget svær at spå om, da alle mere eller mindre kan slå alle, så jeg vil opfordre folk til at overveje det nøje. Derudover skal man også tænke på i morgen, hvor Wolverhampton hjemme møder WBA – en kamp, der kan blive afgørende for spillet. Taber WBA vil oddset på dem som vindere naturligvis stige en del, men vinder de, vil der sandsynligvis ikke længere være værdi i at spille på dem, så har man temperamentet til det, kan man vente til efter kampen…

Jeg har aldrig før spillet så lavt et odds, men lige netop dette spil ser i min optik ganske fornuftigt ud, da den eneste risiko for, at WBA havner uden for top 2, er hvis de bliver bortdømt af dommerne i samtlige kampe og halvdelen af holdet bliver skadet… Nej, spøg til side, det er selvfølgelig sat på spidsen, men det er min umiddelbare vurdering af de forskellige holds resterende kampe og trupper. Derudover skal man huske på, at vi stadig vinder bettet, hvis WBA slutter som nr. 3-6, men ender med at vinde playoff’en. Sidste år endte WBA som nr. 4, og vandt så let over Wolverhampton i de to første runder af playoff’en for derefter at tabe sølle 1-0 til Derby, som dermed indløste den sidste billet til Premier League… Skulle det ende med en 3-6-plads til WBA, er jeg sikker på, man har lært af sine fejl fra sidste sæson, men dette er naturligvis blot spekulationer.

WBA har ganske enkelt vist sig som det stærkeste hold gennem hele sæsonen, og jeg tror, de slutter som en fortjent nr. 1 og rykker direkte op – hvordan de så kommer til at klare sig i Premier League, er en helt anden sag …