CL-gruppespillet går i gang i næste midtuge. Lad os få kigget på de forskellige puljer. Her er Gruppe C: Milan, Zenit, Málaga og Anderlecht...

Meningen med denne optakt - og de andre gruppekig - er at det skal være en kollektiv opgave. Jo flere der byder ind med viden om de enkelte klubber, jo bedre. Inputs - information om holdene og spilforslag - er yderst velkomne (faktisk nødvendige). Fra BetXpert-eksperter såvel som -brugere.

Kilde mht transfers: transfermarkt.de


GRUPPE C

AC Milan (Italien)

Zenit Skt. Petersborg (Rusland)

Málaga (Spanien)

Anderlecht (Belgien)

Tryk på et klubnavn eller scroll længere ned for at læse nærmere om holdene.


Overblik

Gruppens favorit er italienske AC Milan der dog har gennemgået en større omvæltning i sommerens transferperiode og sagt farvel til flere profiler.


Blandt disse er Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva der er draget til nyrige PSG mens flere af de aldrende kræfter, der var med til at vinde CL i 2007, også har forladt klubben.


Russiske Zenit er bookmakernes andenfavorit og det er næppe helt uden grund. Holdet har nemlig haft det store checkhæfte op af lommen og knyttet Hulk og Axel Witsel til en i forvejen spændende trup.

Malaga spås en lille chance for at levere overraskelsen, men den spanske klub har været nødsaget til at sælge ud af en række profiler (bl.a. Santi Cazorla og Rondon) og ser svækket ud i forhold til sidste sæson.

Favorit til at nuppe sidstepladsen er belgiske Anderlecht der nok må se sig overmatchet af i hvert fald to af holdene i gruppen. Det bliver heller ikke lettere af at holdets offensive profil, Matias Suarez, i hvert fald er ude indtil november.

Odds

(Hentet hos Bet365*)


Vinder

AC Milan 2,0

Zenit 2,88

Malaga 5,5

Anderlecht 17


Går videre

AC Milan 1,25

Zenit 1,5

Malaga 2,2

Anderlecht 5,0


AC MILAN

AC Milan (nr. 2 i Serie A sidste sæson) kom videre fra Gruppe H i 2011/12-versionen af Champions League. Det gjorde man via en andenplads efter Barcelona, men foran Viktoria Plzen og BATE. Hjemmekampen mod Barcelona bød på eneste nederlag, men skuffende blev de tre udekampe blot vekslet til tre point.

I playoff-kampene slog man først Arsenal 4-0 hjemme (og tabte 0-3 ude) inden Barcelona igen blev en for stor mundfuld. På eget græs blev det ellers til 0-0, men spanierne var for stærke i returkampen der endte 3-1.

Steffen de Vries (hentet fra hans Serie A-optakt):

Transfers

Sæsonens afslutning markerede også enden på en række AC Milan-legenders karrierer i Rossoneros trøje; 39-årige Filippo Inzaghi, som fortsætter i klubbens ungdomsafdeling, forsvarskaptajnen Alessandro Nesta, som er taget på eventyr i MLS-klubben Montreal Impact, den italienske pitbull, Gennaro Gattuso, der fortsætter i Schweiziske Sion og den hollandske verdensmand Clarence Seedorf, der efter ti år i AC Milan rejser til brasilianske Botafogo.


Det er slutningen på en æra i Milano-klubben, da midtbanespilleren Massimo Ambrosini nu er eneste tilbageværende spiller på lønningslisten, der var en del af startopstillingen i Champions League-finalen i Athen i 2007.


Derudover er også fighteren Mark van Bommel, som var en vigtig del af sidste sæsons sølvmedaljehold, væk, da han er taget hjem til Holland og PSV. Man udnyttede heller ikke købsoptionen på den lange angriber Maxi Lopez, som var på lån i foråret med begrænset succes, og den kreative midtbanespiller Alberto Aquilani, som det i stedet lykkedes Fiorentina at hente.


Den økonomiske virkelighed, som en direkte konsekvens af, at klubejer Silvio Berlusconi ikke længere skyder enorme millionsummer i foretagenet hver sommer, har de senere år tvunget AC Milan til at kigge efter billige eller transferfrie spillere.


I starten af sommeren offentliggjorde man Fiorentinas demotiverede midtbanemand Riccardo Montolivo, hentet ganske gratis; en spiller som kan blive en stor gevinst på den milanesiske midtbane, hvis han finder sit gamel niveau tilbage. Hos Chievo har man fisket den 1,92-høje centralforsvarer Francesco Acerbi, samt Genoas lovende midtbanespiller Kévin Constant, der fik sit gennembrud i Chievo i forrige sæson, men ikke helt leverede varen i den norditalienske havneby i fjor.


I juli kom så transferbomben, der rystede Italien; AC Milan accepterede et astronomisk bud fra nyrige PSG på klubbens to bedste spillere, Thiago Silva og Zlatan Ibrahimovic, kort efter, at transferguruen Adriano Galliani ellers offentligt havde afslået et bud på førstnævnte og forsikret fansene om, at de to stjerner ville blive i Milano.

Økonomisk er det ingen dårlig handel for AC Milan i den nuværende situation, også med tanke på den sum penge, der bliver sparet i løn til de to tunge herrer i fremtiden, men sportsligt er det et hak i tuden på klubbens ambitioner om at udfordre Juventus. Salgene af Silva og Ibrahimovic skabte vrede blandt fansene, der krævede at få deres sæsonkort refunderet, og selvom kun få har benyttet sig af muligheden, har AC Milan solgt et rekordlavt antal sæsonbilletter op til denne sæson.


I kølvandet på de overraskende salg, har angrebskreatøren Cassano ønsket at forlade klubben, hvorfor man har byttet ham med Inters spidsangriber Giampaolo Pazzini, der altså bliver Ibrahimovics direkte erstatning. Hos de spanske nedrykkere Villarreal har man snuppet den colombianske forsvarer Cristián Zapata, som var blandt ligaens bedste centralforsvarere i forrige sæson for Udinese, og han kan sagtens vise sig at udfylde hullet efter Silva ganske godt.

Note: Siden optakten blev skrevet er offensivmand Bojan og midtbaneterrier Nigel de Jong kommet til. Steffen kommer i øvrigt med opdaterede Milan-input i den kommende uge.


ZENIT SKT. PETERSBORG

De russiske mestre gik videre fra sidste sæsons tætte Gruppe G, der husede APOEL, Porto og Shaktar Donetsk. Zenit høstede ligesom APOEL ni point, men cyprioterne var indbyrdes bedre og tog sig derfor af førstepladsen.

I den første playoff-kamp ventede Benfica, men trods en 3-2 sejr i det første opgør, var portugiserne for stærke og gik videre efter en 2-0 sejr i Lissabon.

Transfers

Der er vægtet kvalitet over kvantitet i sommerens transfervindue hvor kun to spillere er hentet ind. De to er brasilianske Hulk fra Porto og belgiske Axel Witsel fra Benfica, der er blevet købt for den nette sum af i alt 95 millioner euro. De to indkøb vidner om store ambitioner i det russiske og de ambitioner skal indfries i Champions League, hvor man håber at kunne gøre sig gældende efter gruppespillet.

Sæsonstart

Zenit er kommet pænt fra start i den hjemlige liga, men er lidt overraskende blevet henvist til andenpladsen af Terek Grozny efter otte kampe - der sammen med Rubin Kazan er de eneste to der har vundet over Zenit indtil videre.

Hulk og Witsel har begge fået en kamp, men i offensiven er det indtil videre Alexander Kerzhakov der har stjålet opmærksomheden med seks mål i fem kampe.

Chancer i CL

Med de penge der er blevet brugt vil alt andet end avancement fra gruppefasen betegnes som en fiasko. Med tanke på et AC Milan-hold der ser svækket ud og i forvejen haltede på udebane, kan Zenit måske endda gå hen nuppe gruppens førsteplads.

Malaga og Anderlecht bør man i hvert fald være i stand til spille mindst lige op med.


MÁLAGA

Malaga var ikke med i sidste sæsons europæiske turneringer, men i ligaen blev det til en fjerdeplads og dermed kvalifikation til dette års udgave af Champions League. En enkelt kvalrunde skulle man igennem og her bød Panathinaikos ikke på det store besvær (2-0 hjemme efterfulgt af 0-0 ude).

Morten Frydendal (spansk ekspert):

Málaga som ellers var i dybe økonomiske problemer da 2012/13 sæsonen skulle til at begynde (og derfor måtte sælge flere profiler), fik alligevel også købt ind i transfervinduet, dog med 3 korte kontrakter og 1 lejeaftale.

Pellegrini stadig er stadig ved trænerroret, og at de kunne holde på ham under krise-tiden er et kæmpe plus! Det har dog været de unge kræfter der har skulle trække læsset indtil videre offensivt, men med et transfervindue der endte positivt for Málaga er der nu kommet lidt rutine ind til de offensive folk.

Transfers

Ind er kommet Javier Saviola (angriber) på en 1-årig kontakt, Roque Santa Cruz (angriber-leje fra Man C.) de 2 unge Fabrice Olinga (angriber/wing - er allerede debuteret), Pol (målmand) & Manuel Iturra (def. midtbane- tidl. Murcia spiller).

Men de måttet sælge Cazorla (wing-fast), Rondon (angriber-fast), Apóno (wing-resv), Mathjisen (forsvar-fast) & Enzo Maresca (midtbane-fast i den nye sæson), for at få styr på det økonomiske. Så trupmæssigt er de stadig stærke, men dog svækket i forhold til sidste sæson.

Saviola & Santa Cruz går nok direkte i start-opstillingen hvor det pt. enten har været Juanmi (19-årig), Olinga (16-årig) eller Sebastian Férnandez (28 år) der har skullet stå for målene. Sidstnævnte gør det ikke specielt prangende, så tit har han været bænket til fordel for de 2 unge. De 3 bliver nok breddespillere i truppen.

Dertil skulle Baptista (angriber) blive klar i løbet af sæsonen (september/oktober), så der kan spædes yderligere til offensivt.

Chancer i CL

De er jo havnet i en forholdsvis god gruppe, kan man vist roligt sige. Videre avancement ser ikke umuligt ud, efter de alligevel har kunne hente nogle erfarne herrer ind inden vinduet lukkede. AC Milan vinder nok puljen, men 2. pladsen synes jeg der er frit slag om.


ANDERLECHT

De belgiske mestre måtte sidste sæson nøjes med Europa League, hvor man gik videre fra gruppen foran AEK Athen, Lokomotiv Moskva og Sturm Graz. I første playoff-runde var hollandske AZ Alkmaar dog en for stor mundfuld.

I år kom man igennem CL-kvalifikationen ved at slå temmeligt overkommelige modstandere som Ekranas og AEL Limassol.

Transfers

Aktiviteten på transfermarkedet har været til at overse, hvor angriberen Cyriac (Standard Liege) og forsvarerne Bram Nuytinck (NEC) og Osama Hawsawi er eneste tilføjelser.

Sæsonstart/Chancer i CL

Sæsonens første seks kampe har budt på 12 point og man indtager derfor en andenplads i ligaen bag Club Brügge.

Det til trods for, at man har måtte se bort fra angrebsesset Matias Suarez, der sidste sæson leverede 12 mål og 20 assists. Han er som minimum ude til midten af november og da nyindkøbet Cyriac er ude resten af året, er det en svækket offensiv der er at finde i Anderlecht.

Målscoringen er derfor indtil videre overladt til Milan Jovanovic og Mbokani.

Der er ikke megen tvivl om at Anderlecht trupmæssigt halter efter de øvrige gruppemedlemmer, men lodtrækningen kunne have set værre ud og med lidt fight og held, kan der måske hentes point hist og pist. Man kan dog næppe sætte næsen op efter meget andet end en tredjeplads og kvalifikation til EL - hvilket da nok også vil blive anset som godkendt hos de belgiske underhunde.