UEFAs lodtrækning har sat FC Nordsjælland i gruppe med Chelsea, Shakhtar og Juventus (evt med Bendtner). Dynamitpuljen er Real, City, Dortmund og Ajax...

De danske mestre fra FC Nordsjælland får fornøjelsen af CL-titelholderne fra Chelsea i efterårets Champions League-gruppespil (18. september - 5. december). De andre hold i Gruppe E er ukrainske Shakhtar Donetsk og italienske Juventus.

FC Københavns franske overmænd fra Lille er havnet i gruppe med sidste sæsons CL-sølvvindere fra Bayern München samt spanske Valencia og hviderussiske BATE. FC København er henvist til at spille Europa League-gruppespil (hvortil der trækkes lod denne fredag).

Sæsonens dynamitpulje i CL-gruppespillet ser ud til at være Gruppe D der rummer Real Madrid, Manchester City, Dortmund og den hollandske danskerklub Ajax Amsterdam.

Præsentation af Gruppe E

Chelsea der vandt sidste sæsons CL-titel med en ultradefensiv spillestil (samtidig med at det kun blev til en sjetteplads i Premier League), er i sommerens løb blevet forstærket af blandt andre den lille superdribler Eden Hazard, og den russisk ejede London-klub har åbnet den nye engelske Premier League-sæson med tre sejre og en målscore på 8-2.

Juventus er italiensk mester (tabte ikke een eneste kamp i Serie A i sidste sæson) og kan ud over stort set hele det italienske landsholdsforsvar byde på midtbanegeneral Pirlo der senest ved EM viste at han stadig har visioner i verdensklasse. Angrebet rummer diverse gode navne - inklusive muligvis danske Nicklas Bendtner der i skrivende stund skulle være tæt på at skrive kontrakt med den Fiat-sponsorerede Torino-klub.

Ukrainske Shakhtar Donetsk har været en temmelig fast bestanddel af CL-gruppespillet de seneste år; siden 2006 er deltagelsen kun glippet een gang, i 2009. I sidste sæson blev det kun til 5 point og en sidsteplads i gruppe med

APOEL, Zenit og Porto, men i 2010/11 nåede ukrainerne kvartfinalen (hvor holdet fik tæv af Barcelona). Shakhtar råder over diverse ukrainske landsholdsspiller plus en række stærke udlændinge, herunder den farlige brasiliansk-kroatiske angriber Eduardo og den brasilianske midtbanespiller Willian (sidstnævnte jagtes af Tottenham Hotspur).

FCN lægger ud med udekampen mod Shakhtar 19. september. Nordsjællændernes kampprogram er listet til højre på denne side, i faktaboksen. Det fulde kampprogram for alle gruppe kan ses her.

Gruppe A
FC Porto (POR)
FC Dynamo Kyiv (UKR)
Paris Saint-Germain FC (FRA)
GNK Dinamo Zagreb (CRO)

Gruppe B
Arsenal FC (ENG)
FC Schalke 04 (GER)
Olympiacos FC (GRE)
Montpellier Hérault (FRA)

Gruppe C
AC Milan (ITA)
FC Zenit St Petersburg (RUS)
RSC Anderlecht (BEL)
Málaga CF (ESP)

Gruppe D
Real Madrid CF (ESP)
Manchester City FC (ENG)
AFC Ajax (NED)
Borussia Dortmund (GER)

Gruppe E
Chelsea FC (ENG)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)
Juventus (ITA)
FC Nordsjælland (DEN)

Gruppe F
FC Bayern München (GER)
Valencia CF (ESP)
LOSC Lille (FRA)
FC BATE Borisov (BLR)

Gruppe G
FC Barcelona (ESP)
SL Benfica (POR)
FC Spartak Moskva (RUS)
Celtic FC (SCO)

Gruppe H
Manchester United FC (ENG)
SC Braga (POR)
Galatasaray A? (TUR)
CFR 1907 Cluj (ROU)