Så rammer vi næstsidste runde af CL-gruppespillet med mange spændende kampe på tapetet.

Flere af tirsdagens og onsdagens opgør vil reelt afgøre, hvem der går videre til playoff, og hvem der degraderes til UEFA-cuppen. Som bekendt går de 2 bedste i hver af de 8 puljer videre til ottendelsfinalerne, mens de 2 dårligste ryger ned til rosset.

Nogle hold er allerede sikret en playoff-plads, og det kan måske have indflydelse på deres indsats i denne runde.

Læs BetXperts CL-analyser hér (i skrivende stund er 3 lagt ud, flere følger i løbet af dagen):

http://www.betxpert.com/ekspert/cl/

I pulje A kæmper Olympiakos, Liverpool og Monaco om billetterne, mens Deportivo med kun 2 point nok er hægtet af. Omvendt KAN spanierne med 2 sejre i de 2 sidste gruppekampe stadig nå videre.

I gruppe B ER Roma så godt som ude, med ét sølle point - mens Dynamo Kiev, Real Madrid og Leverkusen ligger side om side med hver 7 point og har alt at spille for. Der er således udsigt til en knaldkamp i Madrid mellem Real og Leverkusen. Den omvendte kamp endte som bekendt med en spansk ydmygelse og tysk sejr på 3-0.

Gruppe C: Juventus er stensikkert videre med maksimumpoint indtil videre (12). Bayern har 6, mens Ajax og Maccabi kun har 3 – men altså i princippet godt kan overhale tyskerne. Således har Maccabi Tel Aviv masser at spille for i dagens udekamp i München.

Gruppe D: Lyon (10 point) og Manchester United (8) spiller i dag reelt gruppefinale i Manchester. Efter dem ligger Fenerbahce med 3 og Sparta Prag med kun ét point.

Gruppe E: PSV fører overraskende med 9 point, mens Arsenal og Panathinaikos med henholdsvis 6 og 5 dyster om andenpladsen. Arsenal kan dog indhente PSV med en sejr over i den indbyrdes kamp onsdag. Rosenborg er fortabt med kun ét point.

Gruppe F: Milan og Barcelona ligger side om side med 9 point – i magelig afstand til Shakhtar Donetsk og Celtic, der begge har 3 point.

Gruppe G: Inter og Bremen burde med 10 og 9 point være temmelig sikre. Valencia har kun 4, og Anderlecht slet ingen...

Gruppe H: Chelsea er suveræn gruppevinder med maksimumpoint indtil videre. CSKA (4), PSG (4) og Porto (2) kæmper om andenpladsen.

I dag spilles følgende opgør:

Dynamo Kiev - Rom
Real Madrid - Bayer Leverkusen
Bayern München - Maccabi Tel Aviv
Manchester United - Lyon
Sparta Prag - Fenerbahce
Monaco - Liverpool
Olympiakos - Deportivo
Juventus – Ajax

Onsdag:

CSKA – Porto
PSV – Arsenal
Rosenborg - Panathinaikos
Barcelona – Celtic
Milan - Sjakhtar Donetsk
Anderlecht - Valencia
Werder Bremen – Inter
Chelsea - PSG