15. september lukker Centrebet.dk. Kunderne får indestående udbetalt og langtidsspil annulleret. Bag lukningen står William Hills delvise køb af Sportingbet. BetXpert har talt med Sportingbet...

Centrebet fortalte kunderne om lukningen via email 6. september.

Australske Centrebet blev i maj 2011 købt af Sportingbet, men fortsatte som selvstændigt brand, og da det nye danske licensmarked åbnede i januar 2012 var det med licens til både Sportingbet og Centrebet der dog i vidt omfang kørte med samme væddemål og odds.

I slutningen af 2012 blev det ekstra kompliceret - da blev Sportingbet nemlig selv opkøbt, af William Hill og investeringsselskabet GVC. Sidstnævnte overtog bl.a. Sportingbet.dk, mens William Hill overtog bl.a. Centrebet.

Nu har William Hill så valgt at lukke Centrebet.dk.

Lukningen vækker umiddelbart minder om hvad der skete med Danbook som Sportingbet købte i slutningen af 2011 og lukkede i oktober 2012. Dengang valgte Sportingbet at overtage Danbook-kundernes langtidsspil, men det sker altså ikke med Centrebet-kunderne.

"Forskellen ligger i at vi, da vi foretog en migration af Danbooks kunder, flyttede vi databasen af kunder fra Danbook til Sportingbet. Dette bliver ikke gjort denne gang. Da kundedata ikke rykkes over til hverken Sportingbet.dk eller Scandicbookmakers.com, kan vi ikke flytte igangværende spil," siger Christian Brink Nyberg der er Skandinaviens-manager for Sportingbet.

Sportingbet ejer også Scandic der siden december 2012 har kørt med samme væddemål og odds. Og et nærtliggende spørgsmål er nu om Sportingbet har planer om at lukke Scandic?

Nej, siger Christian Brink Nyberg: "Planen med Scandic er at fastholde brandet og siden i Danmark." Han understreger desuden at lukningen af Centrebet ikke har noget med Sportingbet som sådan at gøre:

"Jeg må afvise at det at Centrebet.dk lukker har noget at gøre med hverken Sportingbet.dk eller Scandicbookmakers.com. Da William Hill ikke har licens til at udbyde spil Danmark, kunne de naturligvis ikke fortsætte med at udbyde spil her."