BetXpert har talt med 28-årige Casper Frost Christiansen, der har haft en utroligt dårlig oplevelse med den ikke-licenserede bookmaker 18bet. Frost måtte have en tredjepart indover sin sag, før han fik sine penge.

OBS: Dette er tredje artikel i BetXperts artikelserie om spillesikkerheden i Danmark kontra ditto i udlandet. Fik du ikke læst de to første artikler, kan de læses her og her.

Casper Frost Christiansen er 28 år og bosat i Randers. Til dagligt studerer han til socialpædagog, og så kalder han betting for sit studiejob. Han er limiteret på stort set alle dansklicenserede bookmakere, hvorfor han i efteråret 2019 valgte at oprette sig som kunde hos 18bet, der ikke har spilletilladelse i Danmark. 

Det skulle dog vise sig at blive et kedeligt bekendtskab for Casper Frost Christiansen. 

- Jeg oprettede min konto hos dem i august eller september i 2019, fordi jeg var limiteret hos alle bookmakere med dansk licens. Måske lige på nær en enkelt. Det går rimelig godt derinde (hos 18bet, red.), og jeg laver 30-35.000 kroner i overskud frem til december måned, hvor jeg så får en mail fra dem, hvor de skriver, at de har lukket min konto, og de har indefrosset det, der var tilbage på kontoen, fortæller Casper Frost til BetXpert og fortsætter: 

- De mente jo, at jeg havde flere kontoer end blot min egen hos dem. De sendte så et screenshot af, at jeg åbenbart skulle være logget på en konto tilhørende en pige på Frederiksberg midt om natten i december måned 2019. På screenshottet fortæller de, at IP-adressen skulle have matchet min IP-adresse. Altså med login fra min konto og så med det login, der var logget ind på hendes konto den dag. Det var sådan set rimelig mærkeligt, fordi jeg ved jo, at jeg aldrig nogensinde har logget på andre konti end min egen på 18bet. Hvorfor skulle jeg gøre det? siger Casper Frost Christiansen undrende. 

Frygten blev til virkelighed

Inden oprettelsen på 18bet havde Casper Frost Christiansen en underliggende frygt for, hvad der kunne ske ved at oprette sig hos en ikke-licenseret bookmaker.

- Det var det, jeg frygtede, da jeg oprettede mig derinde, og nu var det pludselig virkelighed, siger Casper Frost Christiansen. 

- Jeg havde selvfølgelig en frygt for, at det kunne gå galt, og at det ikke var sikkert, at jeg fik mine penge. Men det er jo også bare det, at når man ikke rigtigt har andre steder, man kan spille, så er det også bare fristende at oprette en konto hos en ikke-licenseret bookmaker, for man regner jo ikke med, at det går galt for en selv, fortæller Casper Frost. 

Den 28-årige Casper Frost har kun ganske få muligheder for at bette hos licenserede bookmakere i Danmark, da han som nævnt er limiteret hos en lang række af bookmakere. 

- Jeg kan spille i kiosker, og jeg kan spille hos Spillebørsen, så det var sådan set lidt et håb om at kunne finde en bookmaker, hvor man kunne sætte sine spil, fortæller Casper Frost. 

- Det var nemt at oprette sig. Det kunne man gøre lynhurtigt, ligesom det er tilfældet hos enhver anden bookmaker med dansk licens. De skulle have noget legitimation såsom pas og kørekort, og jeg sendte dem begge ting. Derudover holdt jeg også mit pas op og tog et selfie, så de kunne se, at det var mig, der var på det her pas, siger Casper Frost og fortsætter: 

- Jeg brugte både mit kort og Skrill til at indbetale med, og det foregik uden problemer. Men det var ikke, fordi jeg lavede så mange indbetalinger. Det var faktisk 5.000 kroner, jeg indbetalte på én gang, lyder det fra Frost. 

Selvom det var nemt for Casper Frost at oprette sig som kunde hos 18bet, så tror han ikke, det vil være muligt for personer under 18 år at kunne gamble hos dem. 

- Jeg tror ikke, at en person på under 18 år ville kunne spille på 18bet, da de jo skal se legitimation, før du kan spille, siger Casper Frost. 

Det gik ellers godt for Casper Frost Christiansen hos 18bet i starten, indtil han begyndte at vinde for meget. 

- I starten kunne jeg jo bare spille det, jeg ville. Selvfølgelig var der generelle limits på nogle markeder, men der var ikke det store, indtil jeg blev limiteret, og så kunne jeg jo så kun spille ti kroner på de fleste markeder. Men til at starte med kunne jeg bare give den fuld gas, og hvis du så laver overskud, så bliver du limiteret, og så kan du spille for to kroner, fortæller Casper Frost. 

Da 18bet valgte at lukke hans konto og indefryse hans penge, var Casper Frost i vildrede. 

- Jeg prøvede jo at søge hjælp flere steder i Danmark. Både Spillemyndigheden, forbrugerombudsmanden, og faktisk har jeg også snakket med en advokat. Men der var sgu ikke rigtigt nogle, der kunne gøre så meget. Jeg stod derfor på egen hånd og var nødt til selv at researche mig frem til, hvor jeg kunne få hjælp. Her stødte jeg så på Pardee Consulta, som er et firma i Malta. Det er et forbrugerråd, som hjælper med sådan nogle sager som den, jeg havde. Det er en lang proces, hvis man skal have kontakt til dem, men det var dem, der gjorde, at jeg i sidste ende fik mine penge, siger Casper Frost.

- Det kostede mig ikke en krone at få den hjælp, jeg fik fra Pardee Consulta. Det er et pålideligt firma, fortæller Frost.

Første og sidste gang

Casper Frost Christiansen havde ikke tidligere prøvet at oprette sig hos en ikke-licenseret bookmaker. 18bet var første og formentlig sidste gang for ham.

- Man skal være meget, meget påpasselig med, hvor man opretter sig henne. Man skal først ind og researche på eksempelvis Trustpilot for at blive klogere på andre folks oplevelser. For hvis der er nogle, der har oplevet noget skidt, så er det heller ikke sikkert, at du får dine penge tilbage, så du skal være meget påpasselig, siger Casper Frost.

- Jeg tror ikke, jeg kunne finde på at oprette mig hos en ikke-licenseret bookmaker igen. Så skulle det være, hvis jeg har fået det anbefalet af kammerater eller lignende, fortæller Casper Frost. 

Casper Frost er af den overbevisning, at han ville tjene mange flere penge, end han gør nu, hvis bookmakerne ikke havde sat begrænsninger på hans spil.  

- Jeg ville tjene mange, mange flere penge, hvis jeg ikke var limiteret hos alle andre bookmakere. Men lige p.t. er der ikke så meget andet at gøre. Der kan laves overskud på den måde, jeg gør det på nu, og så længe jeg kan det, så er jeg egentlig meget tilfreds, siger Frost. 

I morgendagens artikel kan du læse om BetXpert-forumbrugeren ElMalo. Han fortæller om sine mange erfaringer med at spille hos ikke-licenserede spiludbydere.