I juni havde vi Confederations Cup at forlyste os med. I denne måned gælder det en anden landsholds-turnering, en smule mindre prestigiøs måske, men den medfører dog en række spilobjekter.

Det drejer sig om Concacaf Gold Cup, der i disse dage spilles i USA. 11 lande fra Nord-, Mellem- og Sydamerika kæmper sammen med specialinviterede Sydafrika om trofæet der senest, i 2003, blev vundet af Mexico.

Mexico er naturligvis også med i år - og stiller faktisk med flere gengangere fra den trup der for kort tid siden klarede sig så flot ved Confederations Cup. Af samme grund er mexicanerne favoritter til at gentage forrige års triumf. Men der er også andre på papiret stærke nationer med - Columbia og USA, fx.

Spørgsmålet er dog - som det altid er ved denne slags turneringer - hvor meget landene går op i det. Stiller man med førsteholdstruppen eller er det ungdomsspillere og andre reserver, der får chancen?

Concacaf Gold Cup åbnede natten til i dag - med en gevaldig overraskelse, da upåagtede Panama slog Columbia med 1-0. Samtidig spillede Honduras og Trinidad & Tobago 1-1.

I nat spilles Canada-Costa Rica (kl. 2:30) og USA-Cuba (kl. 4:30), og begge kampe har fået en BetXpert-analyse med på vejen. Især kampen mellem værterne og cubanerne, der jo i mange år har været den kommunistiske sten i den amerikanske sko, virker interessant. Mon ikke der i Havana sidder en gal og gråskægget diktator og hepper på sine drenge (eller krydser han bare fingre og håber, at de ikke allesammen hopper af?)...? Bush, derimod, er vist nok mere interesseret i baseball.

Læs analyserne og se, om der mon skulle være lidt guld at hente...: http://www.betxpert.com/ekspert/lk/