En tæt nedrykningskamp er i vente, hvor flere hold både kan overraske og skuffe. Læs 2. del af vores tyske Bundesliga 2017/18 optakt, der gennemgår de sidste 9 af ligaens 18 hold i alfabetisk rækkefølge.

Den 18. august bliver den første kamp i Bundesligaen 2017/18 spil, hvor Bayern München, der er store favoritter til at tage mesterskabet igen, på hjemmebane starter deres titelforsvar mod Leverkusen. Oprykkerne fra Hannover 96 møder en anden af bookmakernes nedrykningsfavoritter, Mainz 05, mens den anden oprykker, Stuttgart, møder hovedstadsholdet Hertha Berlin. 

Læs første del af Bundesliga 2017/18-optakten her, hvor de første ni hold gennemgås.

Bemærk, at der stadig er en uge til sæsonstart, og transfervinduet er endnu ikke lukket. Hold derfor øje med kommentarerne til denne Bundesliga 2017/18 optakt, hvor de vigtigste og største transfers løbende vil blive nævnt.  

Bundesligaen 2017/18 odds

Blandt bookmakerne er der meget stor tiltro til, at det regerende mestre fra Bayern München i sikker stil tager sig af mesterskabet igen i år. Omvendt, så virker nedrykningsspørgmålet til at være mere åbent. Her er oprykkerne fra Hannover 96 favorit til at tage turen ned til 2. Bundesliga igen, mens bookmakerne forventer, at det andet oprykkerhold, Stuttgart, får endnu en sæson i Tysklands bedste række. Wolfsburg havde en forfærdelig sidste sæson, hvor de kun med nød og næppe klarede frisag i nedrykningsdramaet, da de vandt begge opgør i play off-kampene mod Eintracht Braunchschweig med 1-0. En gentagelse af sidste sæson forventer bookmakerne ikke. 

Vinder Bundesligaen 2017/18: Udvalgte odds

Odds Bookmaker
Bayern München 1,18
Bwin
Borussia Dortmund 8,00
Bet365
RB Leipzig 21,00
Jetbull
Bayer Leverkusen 81,00 Bwin
Schalke 04 81,00 Bwin
Borussia Mönchengladbach 101,00
Bet365

Rykker ned fra Bundesligaen 2017/18: Udvalgte odds

Odds Bookmaker
Hannover 96 2,37 Bet365
Mainz 2,87 Bet365
Hamburger SV 3,25
Danske Spil
Freiburg 3,50 Bet365
Augsburg 3,75 Bet365
Eintracht Frankfurt 5,50 Bet365
Stuttgart 8,00
NordicBet
Wolfsburg 12,00
NordicBet

 

Hannover 96

"Die Roten" lavede 67 point i 2. Bundesligaen, hvilket lige akkurat var nok til en direkte oprykning. Den danske kantspiller Uffe Bech har desværre fået en langtidsskade, og der vil gå noget tid, før vi kan får lov at se ham spille i den røde trøje.

Hannover har det absolut laveste budget i Bundesligaen, og de er også favoritter til at rykke ned (odds 2,37 på Bet365*). De har dog kunne holde på de vigtigste spillere fra sidste sæson og har hentet et par spillere ind til at styrke holdet. Sidste sæson var der til tider stor kvalitet i Hannovers spil. Hvis Hannover kan løfte deres bundniveau igennem sæsonen, tror jeg ikke, de rykker ned.

Hjemmebane: HDI-Arena (49.000)

Træner: André Breitenreiter (2017

Cirka-trupværdi: 40 mio euro (nr 18)

2016/17: 2 (2. Bundesliga)

Startopstilling:

(4-4-2) Tschauner – Sorg, Sane, Anton, Albornoz – Korb, Bakalorz, Ostrzolek, Klaus – Harnik, Füllkrug

Bud på straffeskytte: 

Martin Harnik

Kendetegn:

Sidste sæson ville Hannover gerne spille på modstanderens banehalvdel og have så meget boldbesiddelse som muligt. Som oprykker bliver det nok svært at beholde den slags spilstrategi. Det bliver med stor sandsynlighed ikke det samme Hannover-hold, vi får at se som sidste år, men derimod et mere dybdestående hold, som ikke har bolden nær så meget. Det skal dog siges, at hvis de møder modstandere, som hellere bare vil stå dybt, og som ikke er effektive nok på omstillingerne, vil de få det meget svært mod Hannover. De møder i første runde Mainz, som jeg tror, de sagtens kan drille.

Svagheder:

Sidste sæsons store svaghed var, at Hannover ofte blev fanget meget langt fremme på banen. Deres forsvarskæde ynder at skubbe meget højt op, og derfor var de også mere sårbare over for kontra. Deres største svaghed denne sæson bliver sandsynligvis, at de ikke kan følge deres normale spilfilosofi. Hannover har desværre kun arrangeret træningskampe mod dårligere hold end dem selv eller hold, der næsten er lige gode. De vil få det svært, når de møder hold som Leipzig eller Werder Bremen.

Nøglespiller(e):

Sidste sæson var angriberen Martin Harnik guld værd med sine 17 mål. Den hurtige angriber kan bliver endnu mere nødvendig i år, hvor man nok bliver nødt til at fokusere mere på omstillingerne.

Salif Sane var et monster i midterforsvaret sidste sæson. Med sin store fysik og fantastiske fightervilje bliver han utrolig vigtig i Hannovers defensiv.

Lørdag 19. august kl 15:30: Match Center

Mainz 05 Uafgjort Hannover 96
2,15 3,40 3,30
NordicBet
Bet365
Tipico

Transfers:

Ind:

Den alsidige højre midtbanespiller Julian Korb er købt i Gladbach, hvor han ikke rigtig kunne slå igennem. Han går formentlig direkte ind i startopstillingen som enten højreback eller som kant.

Målmand Michael Esser er købt hos det nye 2. Bundesligahold fra Darmstadt. Han skal kæmpe mod Philipp Tschauner om pladsen, og her tror jeg, Tschauner kommer ud på toppen.

Den defensive midtbanespiller Matthias Ostrzolek er hentet på en fri transfer i Hamburg. Han vil gå direkte ind i startopstillingen. Ostrzolek kan også spille venstreback.

Midtbanespilleren Pirmin Schwegler er kommet til fra Hoffenheim på en fri transfer.

Yousef Emghames, kant, fri transfer fra Bayerns U19-hold.

Tom Baller, kant, fri transfer fra Gladbachs U19-hold.

Ud:

Andre Hoffmann (forsvar, reserve) til Düsseldorf.

Fabian Senninger (forsvar, reserve) til Meppen.

Artur Sobiech (angriber, reserve) fritstillet.

Stefan Strandberg (forsvar, reserve/fast) slutter sit lejeophold.

Seneste sæson:

Hannover fik, hvad der var deres målsætning: nemlig en oprykning til Bundesligaen. Sidste sæson var de dog for svingende i deres niveau. Nogle kampe spillede Hannover fantastisk fodbold, og de var fuldstændig ustoppelige. Andre kampe var de idéløse og kunne ikke skabe chancer.

Den kommende sæson:

Det bliver en stor omvæltning for Hannover, som slet ikke kommer til at kunne spille deres sædvanlige fodbold. Ved nogle få modstandere vil de få lov til at kunne spille deres spil, men mod langt de fleste skal de komme op med en ny gameplan. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan træner Breitenreiter håndterer denne opgave.

Hertha Berlin

Hovedstadsholdet nåede lige den 6. plads, der gav plads i Europa League. Holdets store profiler Ibisevic og Kalou er ved at være oppe i årene, og allerede sidste sæson sporede man nedgang i deres spil. Sidste sæson led Hertha af mange skader, og det resulterede i dårlige perioder.

Hertha har en dygtig og stærk trup, og de bør igen i år kunne blande sig i den øvre del af ligaen. Pál Dárdai har skabt et fort i Berlin, men udebanen haltede markant sidste år. Hertha har ikke købt voldsomt ind endnu, og det bliver spændende, hvordan de samtidig tackler Europa League.

Hjemmebane: Olympiastadion Berlin (74.649)

Træner: Pál Dárdai (2015)

Cirka-trupværdi: 90 mio euro (nr 10)

2016/17: 6

Forventet startopstlling:

(4-2-3-1) Jarstein – Pekarik, Langkamp, Stark, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger – Weiser, Ibisevic, Darida/Kalou – Selke

Bud på straffeskytte:

Vedad Ibisevic

Kendetegn:

Hertha hjemme var et helt andet hold end Hertha ude sidste sæson, hvor man på hjemmebane skabte chancer og var aggressive. På udebane fungerede offensiven ikke, og der blev ikke spillet nær så aggressivt. Hertha vil gerne spille bolden igennem midten og gerne op på en angriber, der kan lægge den af.

Svagheder:

Hertha svinger alt for meget i niveau. Den ene kamp kan de spille godt og ligne, at de vil vinde for enhver pris, mens de i den anden kamp kan spille som et 3. Bundesliga hold og ligne nogle, der bare vil hjem. Anfører Ibisevic er også en stor humørspiller. Hertha er også dårligt besat i offensiven, hvor Ibisevic og Kalou ikke er de samme spillere, som de har været.

Nøglespiller(e):

Davie Selke er hentet fra Leipzig, hvor han ikke rigtig kunne slå igennem. Ligesom Ibisevic er Selke også en stor humørspiller med et meget stort temperament. Ikke desto mindre så passer han godt ind i Herthas spil. Selke er en stor angriber med sine 1,92 m, og da Hertha gerne vil spille den op på en angriber, kan han muligvis blive et stærkt kort for Hertha.

Den talentfulde kant Mitchell Weiser har en ufatteligt fart og et solidt højreben. Sidste sæson var det flere gange ham, der måtte lave det uventede. Jeg forventer en stor sæson for Weiser, som har potentiale til mere end Hertha Berlin.

Lørdag 19. august kl 15:30: Match Center

Hertha Berlin Uafgjort Stuttgart
2,20 3,40 3,45
Bet365
Danske Spil
Unibet

Transfers:

Ind:

Den store angriber Davie Selke er hentet i Leipzig, og han går sandsynligvis direkte ind i startopstllingen.

Midterforsvar Kerim Rekik er hentet i Marseille som erstatning til John Brooks.

Den offensive australske landsholdspiller er hentet i Ingolstadt, men det bliver nok ikke til mere end en bænkplads.

Ud:

John Brooks var en solid midtstopper sidste sæson, og han var faktisk en af Herthas bedste spillere. Det har resulteret i et salg til Wolfsburg for 120 millioner kroner.

Florian Kohls (midtbane, reserve) fritstillet.

Alexander Baumjohann (midtbane, reserve) fritstillet.

Sami Allagui (angriber, reserve) fritstillet.

Nils Körber (målmand, reserve) fritstillet.

Seneste sæson:

Hertha led meget under deres dårlige udebane, og det kostede dem til tider dyrebare point. De endte med lidt held og fik deres ønskede europæiske pladser.

Den kommende sæson:

Hertha skal have løftet deres bundniveau gevaldigt. Hjemme spillede de godt, men ude var det til tider katastrofalt. Ligaen bliver ikke lige så "let" i år, som den var sidste år. Hvis Hertha vil tæt på top 7 igen, skal de gøre noget ved den dårlige udebane.

Hoffenheim

Succestræneren Julian Nagelsmann formåede at skaffe Hoffenheim en flot 4. plads sidste sæson, hvilket også betød mulige Champions League-pladser. Hoffenheim gik igennem hele sæsonen med kun fire nederlag, og de vandt over Bayern hjemme og spillede uafgjort ude.

Forrige år slap Hoffenheim med nød og næppe for at rykke ned, og dette år skal de muligvis spille Champions League. De har mistet to vigtige spillere i Sebastian Rudy og Niklas Süle, men Serge Gnabry er hentet ind som forstærkning. Nagelsmann fik det absolutte maksimale ud af holdet i den forgangne sæson, men kan han gøre det igen?

Hjemmebane: Wirsol Rhein-Nechkar-Arena (30.150)

Træner: Julian Nagelsmann (2016)

Cirka-trupværdi: 121 mio euro (nr 8)

2016/17: 4

Forventet startopstilling:

(3-1-4-2) Baumann – Bicakcic/?, Vogt, Hübner – Nordtveit – Gnabry, Demirbay, Amiri, Zuber – Kramaric, Wagner

Bud på straffeskytte:

Andrej Kramaric

Kendetegn:

Hoffenheim var utroligt veldisciplineret sidste år. Alle mand forstod deres individuelle opgaver og arbejdede sammen som et hold. Nagelsmann har sammensat et hold, der gerne vil have bolden og tager sig god tid i sine angreb. De har dygtige individer, som kan afgøre kampene alene, men som også er velovervejede i deres chancer. Hoffenheim var også utroligt farlige på standardsituationer sidste år, hvor de sammen med Bayern lavede flest mål (16 mål).

Svagheder:

Det er svært at nævne svagheder ved et hold, der kun tabte fire kampe gennem en hel sæson. Hvis der skal nævnes noget, er det, at Hoffenheim spillede for mange uafgjorte kampe mod middelhold, hvor de enten ikke scorede på deres chancer eller også stillede sig tilfredse med uafgjort efter 70 minutter.

Nøglespiller(e):

De to offensivspillere Kramaric og Demirbay havde muligvis deres bedste sæson nogensinde sidste sæson, og det bliver svært for dem at præstere så godt igen. Men hvis Hoffenheim skal have de samme gode resultater i år, skal de to teknisk dygtige spillere have en god sæson igen. Specielt Demirbay overraskede med hans fantastisk kølige venstreben.

Serge Gnabry bliver helt sikkert også en nøglespiller for Hoffenheim. Den lynhurtige kant vil få en plads i startopstillingen, og rammer han sit topniveau, bliver han afgørende for Hoffenheim.

Lørdag 19. august kl 15:30: Match Center

Hoffenheim Uafgjort Werder Bremen
1,85 4,00 4,50
NordicBet
Bet365
888sport

Transfers:

Ind:

Serge Gnabry er hentet på en lejeaftale i Bayern.

Midtbanespilleren Havard Nordtveit er hentet i West Ham, hvor han ikke rigtig kunne falde til. 

Venstrebacken Nico Schulz er hentet i Gladbach, men er nok mest af alt hentet for at bidrage til bredden af truppen.

Det samme gælder med midterforsvaren Justin Hoogma, der er hentet i Heracles.

Defensiv midt Florian Grillitsch er hentet på fri transfer i Werder Bremen.

Offensiv midt Robert Zulj er hentet på fri transfer i Greuter Fürth.

Ud:

Niklas Süle blev solgt til Bayern for en god sum penge, og der er endnu ikke fundet en erstatning til ham.

Sebastian Rudy valgte ikke at forlænge, og han blev hentet på fri transfer af Bayern. Rudy bliver et kæmpe tab for Hoffenheim, da han var en af nøglerne til Nagelsmann spil sidste sæson.

Antonio Colak (angriber, reserve) lejet ud til Ingolstadt.

Pirmin Schwegler (midtbane, reserve) hentet af Hannover på fri transfer.

Danilo Soares (forsvar, reserve) hentet af Bochum på fri transfer.

Seneste sæson:

Der var stort set ikke noget, der gik galt for Nagelsmanns hold sidste sæson. Deres sammenhold og deres tårnhøje bundniveau var klasse. Inden sæsonen gik i gang, var der ikke mange, der havde forudset, at Hoffenheim ville komme i top 4. Holdet var heller ikke til det på papiret, men spillerne præsterede alle deres topniveau.

Den kommende sæson:

Den sæson, Hoffenheim træder ind i nu, bliver en sand prøve for Nagelsmann. Kritikere vil mene at mange af Hoffenheims spillere overpræsterede sidste sæson. Andre vil også mene, at de blev placeret så højt pga. de andre topholds manglende resultater. Der var dog ikke tale om komplet held, eftersom de skabte chancerne, og de spillede som et tophold. Men hvis de skal ramme top 4 igen, skal de ramme det samme niveau som sidste år, da konkurrencen i år kun bliver mere svær. Hoffenheim har på papiret stadig ikke et top 4-mandskab, men Nagelsmann er muligvis en top 4-træner.

Mainz 05

Sidste år blev Mainz nummer 15 og slap med nød og næppe for nedrykning. I år bliver der tilbudt odds 2,87 på at Mainz skal gå hele vejen ned i 2. Bundesligaen. Vi skal dog ikke længere tilbage end forrige sæson for at finde Mainz på en 6. plads.

Efter en skidt sæson blev Martin Schmidt fyret. De har derefter valgt og ansætte træneren for andetholdet, Sandro Schwarz. Schwarz havde Mainz II i 90 kampe og i den vandt han 28, spillede 24 uafgjort og tabte 38. Mainz har mistet angriberen Jhon Cordoba, men i stedet hentet danskeren Viktor Fischer ind. Skal Mainz virkelig være så store favoritter til at rykke ned?

Hjemmebane: Opel Arena (34.000)

Træner: Sandro Schwarz (2017)

Cirka-trupværdi: 72 mio euro (nr 12)

2016/17: 15

Forventet startopstilling:

(4-2-3-1) Adler – Donati, Bell, Hack, Brosinski – Latza, Gbamin – Öztunali, Blasis, Fischer – Kodro

Bud på straffeskytte: 

Pablo de Blasis

Kendetegn:

Schwarz er et forholdsvist ukendt trænernavn, men ifølge Mainzs sportsdirektør har han en meget aggressiv og pressende spillestil, som han vil bringe til holdet. Under Schmidt ville de gerne have afviklet deres angreb hurtigt, og det endte tit i lange bolde og skud fra distancen. Det forventes dog, at Schwarz gerne vil spille mere fodbold og have bolden noget mere, end hvad de havde under Schmidt.

Svagheder:

Defensiven var det største problem sidste sæson. 55 mål blev lukket ind, og de var specielt sårbare på kontra og dødbolde. Jhon Cordoba, som nu er solgt, blev bestemt heller ikke den store målscorer, man havde håbet på med

Nøglespiller:

Rene Adler er hentet på en fri transfer i HSV, hvor han ikke havde sin bedste sæson. Adler har dog et meget højt topniveau, og hvis han kan finde det frem i den kommende sæson, bliver han mange point værd for Mainz. Det må også erkendes, at danske Jonas Lössl ikke havde en specielt god sæson og kostede en del point.

Lørdag 19. august kl 15:30: Match Center

Mainz 05 Uafgjort Hannover 96
2,15 3,40 3,30
NordicBet
Bet365
Tipico

Transfers:

Ind:

Den unge midterforsvar Abdou Diallo er hentet i Monaco, hvor han ikke havde helt nemt ved at komme på holdet. I de minutter han spillede, var han dog solid.

Vores danske offensivspiller Viktor Fischer slog ikke igennem i Premier League, og han er nu røget til Mainz. Fischer har pæne chancer for at få en startplads i Mainz, men om det bliver som angriber eller kant, vides ikke.

10’eren Alexandru Maxim havde en blandet sæson i Stuttgart, hvor han egentlig leverede gode præstationer, men ikke fik nok spilletid.

Angriberen Kenan Kodro er kommet til fra Osasuna. Kodro scorede 7 mål, men var stadig ikke helt god nok til at spille fast.

Målmand Rene Adler er hentet på fri transfer i HSV, og han går direkte ind i startopstillingen og erstatter Lössl.

Ud:
Angriber Jhon Cordoba er blevet solgt for 125 millioner kroner til Köln, og her har Mainz sandsynligvis lavet et godt salg.

Jonas Lössl er blevet lejet ud til Huddersfield. 

Forsvar Andre Ramalho har afsluttet sin lejeaftale.

Det samme har offensivspilleren Bojan.

Venstreback Pierre Bengtsson er solgt til FCK efter at have været lejet ud.

Seneste sæson:

Det kan ikke diskuteres, at når man går fra en 6. plads den ene sæson og bliver nummer 15 den næste, så har det været en skidt sæson. Mainz deltog også i Europa League sidste sæson, hvor de egentlig præsterede ganske fint. Truppen er dog på ingen måde bred nok til at spille to store turneringer samtidig. Schmidt så til tider ud til at have svært ved at implementere en fast spilleplan, og det kostede i sidste ende.

Den kommende sæson:

Mainz går nu ud til en ny sæson med en ny træner, hvilket også betyder, at de får en frisk start. Cordoba, som fyldte meget i truppen er solgt, og der er hentet nye offensivspillere, som skal udfylde hans plads. Det er vigtigt at huske, at det kun var otte point, der skilte Mainz 15. plads og en 7. plads ad, som gav europæiske pladser. Hvis Mainz kan minimere nogle af de mange tab på udebane, skal de nok klare en sæson mere i Bundesligaen.

  

RB Leipzig

Leipzig overraskede alt og alle med en flot 2. plads sidste sæson. Det Red Bull-sponsorerede hold har formået at holde på alle profilerne, og de er kun blevet forstærket hen over sommeren. I den kommende sæson får vi f.eks. angrebstalentet Jean-Kevin Augustin at se, og også den drible stærke kant Bruma er blevet hentet.

Træner Hassenhüttl har formået at skabe en taktik, som passer perfekt til truppen, der står bag ham. Flere spillere blomstrede dog også til stor fordel for Hassenhüttl sidste sæson. Spillere som Naby Keita, Timo Werner og Emil Forsberg spillede alle på topniveau sidste sæson. Kan Hassenhüttl levere endnu en pragt sæson, eller har holdene lært "The Leipzig Way" nu?

Hjemmebane: Red Bull Arena (42.558)

Træner: Ralph Hasenhüttl (2016)

Cirka-trupværdi: 181 mio euro (nr 5)

2016/17: 2

Forventet startopstilling:

(4-2-2-2) Mvogo/Gulasci – Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg – Keita, Demme – Bruma, Forsberg – Werner, Poulsen/Augustin. (Jeg tror, at Augustin ender med at spille mest, men Hassenhüttl har udtalt, han ikke bare er på holdkortet.)

Bud på straffeskytte: 

Timo Werner

Kendetegn:

Leipzig havde sidste sæson stor succes i deres kontraspil. Med 11 mål var Leipzig det hold, der scorede flest mål på kontraer i sidste sæson. På trods af at Hassenhüttl helst gerne vil spille kontra, viste de dog også andre takter. Det åbne spil fungerede også, specielt på hjemmebane hvor de også var dygtige til at skabe chancer i de små rum. En god solid defensiv blev dog også et kendetegn for dem, da der var næstfærrest skud mod dem pr. kamp.

Svagheder:

Selvom Leipzig er det bedste kontrahold i ligaen, er de også det dårligste til at stå imod dem. De var det hold, der sidste sæson lukkede flest mål ind på kontraer med hele 9 styks. Hassenhüttl har stor tiltro til sine faste 11 spillere, og det betyder også, at det ikke altid er nemt med nye mænd på banen. Leipzigs reserver var sidste år ikke udslagsgivende, og skulle holdet løbe ind i mange skader i år, kan de få det svært.

Nøglespiller(e):

Man kan intet andet end fremhæve Emil Forsberg med 19 assists i ligaen og otte mål. Det er hele syv flere assists end den næstbedste. Hans gyldne højreben slår de skarpeste indlæg og nogle farlige dødbolde. Hans evne til at trække ind i banen er af den højeste standard. Han bliver særdeles interessant at se på i den kommende sæson.

Naby Keita skal dog også fremhæves. Den lille vævre midtbanespiller var bestemt også en af nøglerne til succes-sæsonen. Den tyske version af Kante er muligvis lidt dårligere i det defensive aspekt end den originale, men til gengæld er han bedre i det offensive. Dette bliver formentligt Keitas sidste sæson i Leipzig, hvis han præsterer det samme som sidste sæson.

Lørdag 19. august kl 18:30: Match Center

Schalke 04 Uafgjort RB Leipzig
2,65 3,40 2,65
Danske Spil
Bwin
NordicBet

Transfers:

Ind:

Angrebstalentet Jean-Kevin Augustin har været inde over PSGs førstehold i en god periode nu. Den hurtige franskmand vil passe ganske fint ind i på et kontrahold som Leipzig.

Den driblestærke kant Bruma er hentet i Galatasaray, hvor han havde en god sæson. Bruma vil blive en spændende tilgang til Bundesligaen.

Kanrad Laimer er hentet i søskendeklubben Salzburg, hvor han var fast inventar på den centrale midtbane. Den unge østriger vil dog nok ikke gå direkte ind i startopstillingen.

Målmand Yvon Mvogo er hentet i Young Boys, og det bliver en tæt kamp mellem ham og Gulasci.

Endnu en målmand er hentet i den unge Philipp Köhn, der er kommet til fra Stuttgart.

Den unge midterforsvar Ibrahima Konate er hentet i Sochaux.

Ud:

Angrebsreserven David Selke er taget til Hertha for at få mere spilletid.

Rani Khedira (midtbane, reserve) er solgt til Augsburg.

Seneste sæson:

Det var bestemt en overraskelse, at Leipzig skulle ende på en andenplads, men det var dog intet mindre end fortjent. Taktikken fungerede, og spillerne præsterede på et meget højt niveau. Specielt linket mellem Forsberg og Werner blev en stor succes.

Den kommende sæson:

Leipzig virker til at have holdet til at ende i toppen af Bundesligaen igen. Denne sæson kommer de med en endnu bredere trup og en større erfaring. Det bliver også nødvendigt med en bredere trup, når de nu skal spille Champions League. Det er altid en udfordring at præstere i de to store turneringer på samme tid. Om de kan takle det, er uvist. Jeg spår dog endnu en succes-sæson for Leipzig, da de har spillerne og træneren til det.

Schalke 04

De kongeblå skal forsøge at rejse sig efter en ikke tilfredsstillende sidste sæson. Den daværende træner Markus Weinzierl formåede kun at skaffe sit hold en 10. plads. Det betyder også, at Schalke ikke skal spille europæisk i år, hvilket altid er deres minimumsambition.

Den blot 31-årige Domenico Tedesco er manden, der har overtaget trænersædet. Tedesco har en meget kort karriere i bagagen. Han kommer fra Aue, hvor han havde sit eneste seniorjob. Tedesco havde Aue i 11 kampe, og i de 11 kampe snittede han 1,82 point pr. kamp, hvilket er ganske imponerende. Schalke 04 har kunnet holde på de fleste talenter i dette transfervindue og er klar på en ny sæson.

Hjemmebane: Veltins-Arena (62.271)

Træner: Domenico Todesco (2017)

Cirka-trupværdi: 186 mio euro (nr 4)

2016/17: 10

Forventet startopstilling:

(3-4-2-1) Fährmann – Nastasic, Höwedes, Naldo – Caligiuri, Geis, Bentaleb, Konoplyanka – Meyer, Goretzka – Burgstaller/Embolo

Bud på straffeskytte: 

Guido Burgstaller

Kendetegn:

Sidste år var Schalke kendt for at tage sig god tid i sine angreb og spille bolden rundt på alle positioner, lidt ligesom en træningsøvelse. Jeg forventer dog slet ikke at se det samme Schalke hold i år. Tedesco vil gerne spille med højt pres og hurtige pasninger, og mod Inter i en træningskamp så det rigtig fornuftigt ud indtil konditionen svigtede.

Svagheder:

Igen kan man ikke bruge sidste sæsons svagheder til meget, da det med stor sandsynlighed er et helt andet Schalkje 04-hold, vi får at se. Hvis der skal nævnes noget, er det dog deres alt for passive tilgang til kampene mod bundhold. Den største svaghed på holdet var ifølge mig deres træner. Han formåede ikke at få det optimale ud af deres talentmasse og ragede sig uklar med nogle vigtige spillere.

Nøglespiller(e):

Yevhen Konoplyanka var sidste sæson ikke alt for gode venner med træneren, og derfor blev det heller ikke til meget spilletid. Han ser dog ud til at få en ny chance under Tedesco, hvor han indtil videre har gjort det fremragende i træningskampene. Kantspilleren har en fantastisk teknik og et godt spark, men er også den typiske humørspiller med et vanvittigt topniveau og et lavt bundniveau. Hvis han kan hæve bundniveauet, bliver han en nøglespiller i Bundesligaen i år.

Leon Goretzka er muligvis en af de største talenter i tysk fodbold. Med sin utrolige ro på bolden og fantastiske løbemønstre, er han i en alder af blot 22 år, en af de bedste midtbanespillere i Bundesligaen. Han får en stor rolle i det hurtige "shortpassing" spil, som Tedesco gerne vil udføre. Forvent endnu en stor sæson fra Goretzka.

Lørdag 19. august kl 18:30: Match Center

Schalke 04 Uafgjort RB Leipzig
2,65 3,40 2,65
Danske Spil
Bwin
NordicBet

Transfers:

Ind:

Schalke 04 har købt midtbanespiller Benteleb og kantspiller Konoplyanka efter, at de begge var lejet sidste sæson.

Den offensive midtbanespiller Amine Harit er kommet til fra Ligue 1-holdet Nantes, hvor han var fast mand.

Venstreback Bastian Oczipka er købt i Frankfurt, hvor han også var fast mand.

Midterforsvar Pablo Insua er købt i La Coruna. Han har fået godt med spilletid i træningskampene og ligner en udfordrer til en startplads i forsvaret.

Ud:

Venstrebacken Sead Kolasinac er taget til Arsenal. Han bliver et tab for Schalke.

Angriber Klaas-Jan Huntelaar er taget tilbage til Ajax, men bliver ikke det store tab.

Chouop-Moting spillede mange kampe i angrebet og på kanten, men er nu blevet fritstillet.

Venstreback Baba Rahman har afsluttet sin lejeaftale og er røget retur til Chelsea.

Det samme gælder midterforsvarer Holger Badstuber.

Seneste sæson:

Sidste sæson var Schalkes bundniveau ikke højt nok, og deres tilgang til kampene var til tider kedelig. Der var ikke den dominans i kampene, som der bør være fra Schalke.

Den kommende sæson:

Personligt forventer jeg intet mindre end en fantastisk sæson fra Schalke. På papiret har de en fantastisk trup, som kan deltage i top 4. Domenico Tedesco virker også som et godt match til Schalke. Hans spilfilosofi passer ind til truppen, og han er god med unge spillere. Jeg bliver bestemt ikke overrasket, hvis Schalke ender i top 4 i år.Stuttgart

Der er store forventninger til Stuttgarts sæson i år, og de kommer endda også ind til Bundesligaen som vinder af 2. Bundesligaen. Hannes Wolf formåede sidste sæson at skabe et hold, der gerne ville spille fodbold og vinde.

Stuttgart er efter en tur i 2. Bundesligaen tilbage i den bedste række. Der er holdt på de fleste profiler, og samtidig er der lavet et par indkøb. Der tilbydes hele odds 7 på, at Stuttgart rykker ned, og de er på trods af deres oprykkerstatus altså ikke favoritter til at rykke ned.

Hjemmebane: Mercedes-Benz Arena (60.449)

Træner: Hannes Wolf (2016)

Cirka-trupværdi: 58 mio euro (nr 17)

2016/17: 1 (2. Bundesliga)

Forventet startopstilling:

(4-1-4-1) Zieler – Pavard, Baumgartl, Kaminski, Insua – Grcic - Mane/Asano, Genter, Zimmermann, Akolo – Terodde


Bud på straffeskytte:

Simon Terodde

Kendetegn:

Sidste sæson ville Stuttgart gerne spille bolden meget rundt for til sidst at spille den i dybden ude på kanten, hvor de kunne smide den i hovedet på angriberen Terodde. En meget simpel taktik, der dog virkede 9 ud af 10 gange.

Svagheder:

Kanterne bliver dog Stuttgarts svagheder i den kommende sæson. Alexandru Maxim er solgt, og Carlos Mane er skadet indtil januar. Det er altså deres to bedste kanter og to af deres bedste spillere hele sidste sæson. Dertil bliver det heller ikke helt så nemt for Terodde at lave mål, da det fysiske niveau i Bundesligaen er noget højere end 2. Bundesligaen.

Nøglespiller:

Emiliano Insua er venstreback og muligvis Stuttgarts vigtigste spiller. Det er sjældent, at en venstreback bliver erklæret nøglespiller, men Insua er så vigtig for Stuttgart, at det må gøres i dette tilfælde. Insua har en utrolig ro på bolden, og han er en stor leder for Stuttgart. Han lavede blandt andet også syv assists sidste sæson.

Lørdag 19. august kl 15:30: Match Center

Hertha Berlin Uafgjort Stuttgart
2,20 3,40 3,45
Bet365
Danske Spil
Unibet

Transfers:

Ind:

Kant Chadrac Akolo er hentet i Sion, hvor han lavede 15 mål sidste sæson.

Målmand Ron Robert Zieler er hentet i Leicester, og han er tiltænkt en startplads.

Midtbanespiller Orel Mangala er hentet i Anderlecht.

Venstreback Ailton kommer til fra Estoril.

Anastasios Donis er angriber og kommer fra Juventus.

Ud:
Alexandru Maxim var en profil sidste sæson, men er nu solgt til Mainz. Han bliver et stort tab.

Seneste sæson:

Stuttgart gik bestemt ikke ubesværet igennem 2. Bundesligaen, men de fik lavet de point, der skulle til. Havde det ikke været, fordi Terodde muligvis havde sin bedste sæson i karrieren med 25 mål, så havde de nok heller ikke rykket op.

Den kommende sæson:

Jeg tror, Stuttgart får det sværere end bookmakerne lige antyder med både salget af Maxim og den lagtidsskadede Mane. På papiret har Stuttgart heller ikke en fantastisk trup, og deres bredde er ikke stor. Løber de ind i en række skader, bliver det svært for dem at stille en startopstilling med kvalitet. Det forventes, at Stuttgart får det svært mod hold, der spiller hurtigt og i små rum.

 

Werder Bremen

Thomas Delaney tog hurtigt Werder Bremen med storm, og han blev i løbet af ingen tid en profil for klubben. Alexander Nouris tropper er muligvis et af de mest underholdende hold at se på i hele Tyskland. Med et målgennemsnit på hele 3,7 kan man ikke andet end at elske holdet fra Bremen.

Det er dog ikke altid, at "Bremen elsker Bremen", da de virkelig får nogle nedture i løbet af en sæson. Det er noget, Nouri skal arbejde på inden starten, da materialet er til at spille med i den bedste halvdel, men bundniveauet er for lavt. De har mistet klubprofilen Serge Gnabry, men har ellers holdt på de fleste andre.

Hjemmebane: Weserstadion (42.100)

Træner: Alexander Nouri (2016)

Cirka-trupværdi: 68 mio euro (nr 14)

2016/17: 8

Forventet startopstilling:

(3-1-4-2) Pavlenka – Veljkovic, Sane, Moisander – Delaney – Selassie, Junuzovic, Gondorf, Augustinsson – Bartels, Kruse

Bud på straffeskytte:

Max Kruse

Kendetegn:

Sidste sæson vendte de nogle kampe, som alle tænkte var tabt, og de giver sjældent op. Nouri vil gerne spille på kontra, og står gerne tilbage og forsvarer dybt. De har en giftig offensiv, men også en svag defensiv, hvilket afspejles klart i deres målstatistik sidste sæson. (61-64)

Svagheder:

Deres defensive organisation kan til tider være dårligere end et 3. Bundesliga hold, og det koster dem mange mål. Nouri vil helst gerne spille med tre nede bagved, men pga. deres meget offensive wingbacks, bliver der ofte plads på kanterne, hvor de er meget sårbare.

Nøglespiller:

Max Kruse er uden tvivl den største spiller i Bremen med sine 15 mål og syv assists sidste sæson. Det er dog på trods af, at han startede sidste sæson med at være skadet i en del kampe. Kruse er en klog spiller, som har et fantastisk spark. Han slog virkelig igennem i Bremen sidste sæson, og han blev også blandt de bedste angribere i ligaen. Hvis han kan opretholde niveauet fra sidste år og holde sig fra skader, kan han være god for omkring 20 mål.

Lørdag 19. august kl 15:30: Match Center

Hoffenheim Uafgjort Werder Bremen
1,85 4,00 4,50
NordicBet
Bet365
888sport

Transfers:

Ind:

Venstrebacken Ludwig Augustinsson er kommet til fra FCK, og han går formentlig direkte ind i startopstillingen.

Jiri Pavlenka er hentet i Slavia Prag, og han overtager målmandsposten i Bremen.

Angriber Yuning Zhang er hentet i West Bromwich, hvor han var en rimelig uprøvet størrelse.

Midtbanespilleren Jerome Gondorf er hentet i Darmstadt, hvor han var en af de eneste, der egentlig havde en hæderlig sæson. Gondorf kan også spille offensiv midt, hvilket jeg tror, han kommer til i Bremen.

Ud:

Kantspilleren og det store talent Serge Gnabry blev fisket op af giganterne fra Bayern for en meget lille pris. Gnabry kunne nogle ting som ingen af de andre på Bremens hold kunne, men er ikke uerstattelig.

Sidste års faste målmand Felix Wiedewald er taget til Leeds, men havde ikke nogen fremragende sæson.

Angrebsveteranen Claudio Pizzaro er blevet fritstillet.

Venstrewing Santiago Garcia har længe ikke ville forlænge og er blevet erstattet af Augustinsson.

Midtbanespiller Florian Grillitsch (fast) er hentet på en fri transfer af Hoffenheim.

Anfører og midtbanemand Clemens Fritz er gået på pension.

Seneste sæson:

Bremen startede sidste sæson ganske skidt, og der var til tider snak om nedrykning. De fik dog vendt skuden drastisk og endte på en flot 8. plads. Der var meget plads i defensiven, og de var til tider nemme at spille ned.

Den kommende sæson:

Hvis den flotte 8. plads skal opretholdes i den kommende sæson, skal Nouri have styr på den defensive organisation. De er nu uden den driblestærke Gnabry, men de klarede sig også ganske godt i de perioder, hvor han var ude. Jeg tror dog, vi kommer til at se endnu en sæson, hvor Bremen bliver et underholdende hold at følge.

Wolfsburg

Wolfsburg havde muligvis den dårligste sæson af alle holdene i Bundesligaen. Går man blot tre sæsoner tilbage, endte de på en 2. plads i en af deres bedste sæsoner nogensinde. Siden da er det gået drastisk ned af bakke. Sidste år var de i nedryknings-playoff og slap med nød og næppe for en nedrykning.

Der er blevet købt ind og solgt ud i Wolfburgs lejr, og profiler som Ricardo Rodriguez og Luiz Gustavo er ikke længere at finde i den grønne trøje. Andries Jonker er stadig i trænersædet, men han imponerede bestemt ikke i de 14 kampe, han var træner for dem. Ikke desto mindre er han manden, der skal forsøge at vende skuden og føre dem tilbage af toppen af ligaen.

Hjemmebane: Volkswagen Arena (30.000)

Træner: Andries Jonker (2017)

Cirka-trupværdi: 135 mio euro (nr 7)

2016/17: 16

Forventet startopstilling:

(4-2-3-1) Casteels – William, Brooks, Bruma/Knoche, Gerhardt – Camacho, Guilavougi – Vieirinha, Arnold/Divadi, Malli - Gomez

Bud på straffeskytte: 

Mario Gomez

Kendetegn:

Jonker vil så vidt muligt gerne stille i en 4-2-3-1 med to meget defensivt orienterede midtbanespillere. Det betyder, at meget af det offensive arbejde skal komme igennem kanterne og deres backs. Wolfsburg vil helst gerne til indlæg, hvor de kan ramme deres store angriber i boksen.

Svagheder:

Selve deres fodboldtilgang var sidste sæson meget forenklet. De havde svært ved at skabe chancer i det åbne spil, og kontraspillet var heller ikke eksisterende, hvilket endte med få mål. Den defensive organisation led under, at de aldrig fandt de "faste" spillere, og der sjældent var aftaler i forsvaret.

Nøglespiller(e):

Josuha Guilavogui var en af de eneste højdepunkter for Wolfsburg sidste sæson. Den 26-årige midtbanespiller havde en god sæson, men var til tider præget af skader. Guilavogui er klog på bolden og meget stærk i duelspillet. Med salget af Luiz Gustavo får han et endnu større ansvar i den kommende sæson. Hvis ikke han får samarbejdet med den nye spiller Camacho til at køre, bliver det endnu en grum sæson for Woflsburg.

Lørdag 19. august kl 15:30: Match Center

Wolfsburg Uafgjort Dortmund
4,50 4,00 1,80
Tipico
Bet365
NordicBet

Transfers:

Ind:

Midterforsvar John Anthony Brooks er hentet i Hertha Berlin, hvor han havde en ganske fin sæson. Brooks kommer til at gå direkte ind i startopstillingen, og han kan blive et godt køb.

Ignacio Camacho er hentet i Malaga og skal gå direkte ind og erstatte Gustavo på den defensive midtbane.

Den blot 19-årige angriber Nany Dimata kommer til fra Oostende i Belgien, hvor han her lavede 11 mål sidste sæson. Han skal på sigt erstatte Gomez.

Højreback William er hentet i Internacional, fordi der ikke var en højreback, der kunne præstere sidste sæson.

Kant Marvin Stefaniak er hentet i Dresden, hvor han havde en ganske godkendt sæson.

Ohis Uduokhai kommer fra 1860 München og skal formentlig agere reserve i forsvaret.

Ud:

Klubprofil og venstreback Ricardo Rodriguez er blevet solgt til Milan. Han bliver ikke den nemmeste at erstatte.

Det samme gælder den defensive midtbanemand Luiz Gustavo, der er taget til Marseille.

Venstreback Jannes Horn er solgt til Köln.

Reservemålmand Benaglio er solgt til Monaco.

Reserveangriber Borja Mayoral har aflsuttet sin lejeaftale.

Forsvarsreserven Philipp Wollscheid har også afsluttet sin lejeaftale.

Seneste sæson:

Man kommer ikke uden om, at Wolfsburgs sidste sæson var en katastrofe. Spillet så ustruktureret og idéløst ud, samtidig med der ikke kunne findes en ordentlig bagkæde.

Den kommende sæson:

Jonker har en del ting, han skal have ændret på hen over sommeren. Han har nu fået lov at skifte ud i truppen, så han kan bygge det hold, der passer ham. Hans evner som træner er dog stadig rimeligt uprøvede, og jeg tvivler på, han er manden for Wolfsburg. Jonkers trup starter mod Dortmund hjemme i første kamp, og allerede her bør vi se et andet Wolfsburg-mandskab.