Vinder Bayern for 6. gang i træk (til odds 1,18), eller kan München-giganten udfordres, fx af talentfulde Dortmund? Læs 1. del af vores tyske sæsonoptakt der gennemgår 9 af ligaens 18 hold. Del 2 følger senere på måneden.

Når den nye Bundesliga-sæson går i gang 18. august, er Bayern som sædvanlig kæmpefavorit til at vinde titlen. Sidste år fik man odds 1,14 på Bayern som mester, i år får man en smule mere: 1,18. Spilbart eller for lavt?

Vi hælder mod det sidste. München-storklubben vinder sandsynligvis, men konkurrencen fra fx Dortmund bør være stærkere i denne sæson.

Bemærk: Der er en måned til sæsonstart og halvanden til sommer-transfervinduet lukkes - meget kan altså nå at ske på handelsfronten. Følg med i kommentarerne forneden hvor vi løbende vil fortælle om de vigtigste transfers.

Tips

Vi har kig på et par langtidssspil (der tænkes og skrives stadig), så hold øje med BetXpert i de kommende uger (også for at læse optaktsdel nr 2). Og kig naturligvis forbi når sæsonen starter og vi kører på med kamp-spilforslag.

Odds

Vinder Bundesligaen 2017/18: Udvalgte odds

Odds Bookmaker
Bayern München 1,18
Bwin
Borussia Dortmund 8,00
Bet365
RB Leipzig 21,00
Jetbull
Bayer Leverkusen 81,00 Bwin
Schalke 04 81,00 Bwin
Borussia Mönchengladbach 101,00 Bet365

Rykker ned fra Bundesligaen 2017/18: Udvalgte odds

Odds Bookmaker
Hannover 96 2,37 Bet365
Mainz 2,87 Bet365
Hamburger SV 3,00 Bet365
Freiburg 3,50 Bet365
Augsburg 3,75 Bet365
Eintracht Frankfurt 5,50 Bet365
Stuttgart 7,00 Bet365

Augsburg

Den 37-årige manager Manuel Baum trådte til i december sidste år og sikrede klubben en 13.-plads og dermed endnu en sæson i den bedste række. Augsburg har et af de mindste budgetter i Bundesligaen og vil nok igen få det svært. Målsætningen er ligesom alle andre sæsoner overlevelse. Største problem var sidste sæson offensiven, og den ser også svag ud nu. Ikke så meget fordi topscorer Halil Altintop er væk – han er 34 år og over-the-hill – men fordi der kun skulle 6 mål til for at blive holdets topscorer i sidste sæson, og fordi tilgangene indtil videre er umarkante.

Hjemmebane: WWK Arena (30.000)
 

Træner: Manuel Baum (2014)


Cirka-trupværdi: 63 mio euro (nr 16)

2016/17: Nr 13

Forventet startopstilling:

(4-2-3-1) Hitz - Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis – Khedira, Baier – Heller, Schmidt, Ja-Cheol –Dong Won/Gregoritsch

Bud på straffeskytte

Paul Verhaegh

Kendetegn:

Augsburg spiller mest på kontra og står ofte dybt i banen. Træner Baum har formået at sætte en fightermentalitet ind i holdet der aldrig giver op.

Svagheder:

I Augsburg er offensive kvaliteter og lækre detaljer et særsyn. Det resulterer ofte i mangel på evne til at holde på bolden og skabe noget på egen hånd.

Nøglespiller:

Den 33-årige Daniel Baier havde en stærk sidste sæson. Men nu er makker Kohr solgt. Kohr var bindeleddet mellem forsvar og midtbane sammen med Baier, og de to havde et godt samarbejde. Baier skal i år gøre det mindst lige så godt hvis det skal fungere for Augsburgs midtbane.

Lørdag 19. august kl 15:30: Match Center

HSV Uafgjort Augsburg
2,28 3,35 3,30
NordicBet
NordicBet
Bet365

Transfers:

Ind:

Som en forsøgsvis løsning til den sløve offensiv har Augsburg hentet den tårnhøje angriber Michael Gregoritsch fra Hamburg. Gregoritsch havde svært ved at ramme niveauet i Hamburg og scorede kun 6 mål. Det er svært at se ham være en frelser i Augsburg.

Angrebstalentet Sergio Cordova er hentet efter gode præstationer for Venezuela under U-20 VM  hvor han blev delt turneringstopscorer med 4 mål. Det bliver spændende om han kan udfolde sig i den tyske Bundesliga, men han er kun 19 år, og det er nok meget at forvente at han allerede nu kan blive fast starter.

Rani Khedira er hentet i Leipzig, hvor han ikke havde den store chance for at komme på hold. Den unge midtbanespiller, som er bror til Sami Khedira, har fået en 4-årig kontrakt og ses som en spiller, der kan vokse i klubben. Det planlægges muligvis at han skal tage over for Dominik Kohr.

Den ældre, men overraskende hurtige, kantspiller Marcel Heller er hentet i Darmstadt, og det forventes at han vil få en startplads i Augsburg. Heller bidrog med 3 mål og 3 assists i Darmstadt og kan være farlig på omstillinger.

Ud:

Augsburg har måtte sige farvel til midtbanemanden Dominik Kohr, der ydede et stort defensivt arbejde. En stor største svækkelse, og jeg tvivler på at Khedira kan overtage rollen.

Halil Altintop (offensiv midtbane) blev fritstillet og samlet op af Slavia Prag. Han blev holdets topscorer i sidste sæson, men med kun 6 mål, og det er formentlig ikke den store svækkelse at sige farvel til den 34-årige veteran.

Seneste sæson:

Offensiven sidste år fungerede ikke, og deres mangel på kreativitet var ekstrem. De fik dog alligevel skrabet nok point sammen til at redde sig.

Den kommende sæson:

Augsburg bør få det svært i den kommende sæson hvor nogle stærke oprykkere kan gøre det endnu hårdere at få skaffet de nødvendige point sammen. De offensive problemer fra sidste års sæson ser jeg ikke blive ændret ved de transfers klubben har gjort. Det bliver spændende at se hvad unge Cordova har at byde på, men han bliver næppe, fra dag eet, den nye, store stjerne i Bundesligaen.

Bayer Leverkusen

Storklubben fra Vesttyskland havde en elendig sidste sæson hvor hele 3 trænere nåede at have tøjlerne, og det kun blev til en 12.-plads. Nu er et par profiler blevet solgt. Holdet har dog stadig mange dygtige spillere og besidder kvaliteten til at være med i toppen. Spørgsmålet er om den nye træner Herrlich er manden der kan genrejse Bayer-klubben. Han overtager et hold, der sidste sæson havde mistet modet, og hvis han får genskabt gejsten, er der stort potentiale med spillere som Brandt, Chicharito, Tah, Volland, Kampl og mange flere.

Hjemmebane: BayArena (30.000)

Træner: Heiko Herrlich (2017)

Cirka-trupværdi:
229 mio euro (nr 3)

2016/17: Nr 12

Forventet startopstilling:

(4-4-2) Leno – Henrichs, Tah, Ramalho/Jedvaj,Wendell – Bellerabi, Aranguiz, Kampl, Brandt – Chicharito, Volland

Bud på straffeskytte

Kevin Volland

Kendetegn:

Leverkusen vil gerne spille flot fodbold, og de har muligheden for det med alle de teknisk dygtige spillere. De vil gerne have bolden og spille mulighederne store.

Svagheder:

Holdet kan svinge i niveau, og formkurven ændres i løbet af ingen tid. Der er også en tendens til at holdet ikke kæmper nok, og spillerne blev igennem sidste sæson kritiseret for ikke at ville det nok. På grund af de mange dygtige individer bliver der også taget mange chancer. Det kostede dem dyrt sidste sæson, og det kan ske igen medmindre Herrlich får styr på det. Sidste sæson var Leverkusen også det absolut dårligste hold når det gjaldt standardsituationer imod dem. Hele 19 mål lukkede de ind på standardsituationer, hvilket var 6 flere end det næstdårligste hold.

Nøglespiller(e):

Offensivmand Julian Brandt besidder et talent større end de fleste og kan skabe kampene på egen hånd. Han lider dog under at hans bundniveau ikke er godt nok, og sidste sæson kunne han ikke præstere mod topholdene. Hvis Brandt kan holde niveauet oppe, kan han blive et stort aktiv for klubben i den kommende sæson.

Midterforsvarer Jonathan Tah er endnu et stort talent. Med Toprak ude af billedet og Tin Jedjav skadet de første 10 uger, bliver Tah nødt til at få det fulde ud af sit talent. Defensiven haltede for Leverkusen sidste sæson, og en god sæson for Tah kan være løsningen på dette.

Fredag 18. august kl 20:30: Match Center

Bayern München Uafgjort Leverkusen
1,29 5,60 10,00
Bet365
NordicBet
Bet365

Transfers:

Ind:

Indtil videre har Leverkusen kun købt Dominik Kohr i Augsburg, en hidsig midtbanespiller med et kæmpe løbepensum. Han er ikke manden, der skal lave målene for Leverkusen, men han er en fightertype som de bestemt mangler.


Forsvarer/defensiv midtbanemand Andre Ramalho er vendt tilbage fra leje i Mainz, og han ser ud til at få en rolle.

Ud:

Holdets bedste spiller sidste sæson var Hakan Calhanoglu, som løb ind i en slem karantæne halvejs og til sidst blev træt af tilværelsen i Leverkusen. 10’er-positionen ser svækket ud uden ham, og hans giftige dødbolde vil nok også blive savnet.

Rutinerede Ömer Toprak er blevet solgt til Dortmund. Det bliver spændende hvordan det unge midterforsvar kommer til at klare sig uden ham.

Seneste sæson:

Leverkusen havde en spøjs sæson og levede bestemt ikke op til forventningerne. Chicharito ramte ikke det vanlige målsnit, og den rutinerede angrebskollega Kieslling var heller ikke imponerende. Spillet var ikke ringe, men det var heller ikke imponerende. Der blev i løbet af sæsonen begået mange dumme fejl, og det var tydeligt at se moralen ikke var hvor den skulle være. På trods af at Leverkusen har et af de mest talentfulde hold i Tyskland, formåede de ikke at skabe et ordentligt holdspil.

Den kommende sæson:

Et år er gået og talenterne har taget et skridt videre mod at blive topspillere. Der kan sagtens argumenteres for at Leverkusen har det tredjebedste hold i ligaen, og hvis de rammer niveau, har chancer for at spille med helt i toppen. Det vil dog kræve, at de lærer at fungere som et hold, og undgår mange af de fejl de begik sidste sæson. Leverkusen lægger hårdt ud med en udekamp mod Bayern, og allerede her bør vi kunne se om Herrlich har fået noget ud af sommeren.

 

Bayern München

De forsvarende mestre kræver ingen større introduktion. Bayern har vundet 27 tyske mesterskaber, inkl de seneste fem. München-storklubben har langt det største budget i ligaen og klart den bedste trup. På papiret og nok også i virkeligheden. Men det kan blive sværere end i sidste sæson. Dels fordi flere af konkurrenterne underpræsterede, dels fordi nogle af Bayern-stjernespillerne er ved at være oppe i alderen. Den kompetente træner Ancelotti har dog fået lavet et par interessante handler.

Hjemmebane: Allianz Arena (75.000)
 

Træner: Carlo Ancelotti (2016)


Cirka-trupværdi: 603 mio euro (nr 1)

2016/17: Nr 1

Forventet startopstilling:

(4-2-3-1) Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Thiago, Vidal – Robben, James, Müller/Ribery – Lewandowski

Bud på straffeskytte

Robert Lewandowski

Kendetegn:

Bayern er dominerende i næsten alle kampe de spiller i den tyske liga, selv når de ikke stiller i stærkeste, er de som oftest bedst. De skaber masser af chancer og tillader få. De spiller oftest possession-bold, men kan med deres fantastiske kantspil også slå kontraer. Sidste år var de også, sammen med Hoffenheim, det hold der lavede flest mål på standardsituationer.

Svagheder:

På trods af deres brede trup løb de sidste sæson ind i en dårlig stime. De blev på det tidspunkt presset af ligaen, CHL og pokalen, og det var en træthed at spore. De kom dog stærkt tilbage da de var ude af CHL. Mange af Bayerns tidligere bærende spillere er kommet op i alderen, og det bliver interessant at se om de kan klare et år mere.

Nøglespiller(e):

Et hold som Bayern er spækket af stjerner, men typer som centreforward Lewandowski og højrefløj Robben fylder mere end andre. Lewandowski er een af verdens bedste angribere og er en trussel hver eneste kamp. En spiller der blomstrede op sidste sæson var Thiago Alcantara som styrede midtbanen.

Fredag 18. august kl 20:30: Match Center

Bayern München Uafgjort Leverkusen
1,29 5,60 10,00
Bet365
NordicBet
Bet365

Transfers:

Ind:

Bayern har hentet Corentin Tolisso for små 300 millioner kroner. Den målfarlige midtbanemand har gjort det flot i Lyon, men det bliver interessant om han kan præstere på et af de bedste hold i verden.

Midterforsvarer Niklas Süle er hentet i Hoffenheim. Jeg tvivler stærkt på, at han kan tilspille sig en fast plads allerede i første sæson, men U21-europamesteren er et talent med tid til at udvikle sig.

Venstrefløj Serge Gnabry, hentet i Werder Bremen, har bevist at han besidder et fornemt talent. Der er dog mange spillere om kantpladserne i Bayern, og han bliver muligvis lejet ud med det samme igen.

Sebastian Rudy er hentet på en fri transfer i Hoffenheim, hvor han var en af nøglerollerne til Hoffenheims flotte sæson. Den defensive midtbanespiller har en stærk spilintelligens – senest demonstreret under Confederations Cup - og der kunne godt være muligheder for ham i Bayern med Xabi Alonso ude. Alonso og Rudy minder faktisk ganske pænt om hinanden, og det ligner en god handel Bayern har lavet.

James Rodriguez er hentet på en 2-årig lejeaftale. Carlo Ancelotti og James kender hinanden fra Real Madrid hvor colombianeren var fast starter i sin første sæson; så drog Ancelotti til Tyskland, og James overgik til en afløserrolle i Madrid. Han er nok udset en startplads i München. Hvorvidt James passer ind på Bayerns hold og deres spillestil må tiden vise, men han er en fleksibel klassespiller og kan både spille kant og 10’er.

Ud:

Klublegenden Philipp Lahm er stoppet og vil blive savnet i klubben, som anfører, men også som en uhyre solid højre back. Det forventes at fleksible Kimmich rykker ned på backen og erstatter Lahm.

Xabi Alonso har også trukket sig tilbage. Han bragte en del rutine og ro ind til midtbanen i Bayern, men bliver formentlig ikke det største tab, da Thiago trådte i karakter i sidste sæson, og man desuden har hentet Rudy og Tolisso.

Juventus valgte at købe midterforsvarer Benatia efter et lejeophold i det italienske.

Seneste sæson:

Bayern viste igen klasse og vandt sikkert den tyske Bundesliga. Konkurrenterne var ikke så stærke som vanligt, og modstanden kunne bestemt have været større. Men med 25 sejre, 7 uafgjorte, 2 nederlag og en målscore på 89-22 kan man ikke sige andet end at titlen var fortjent. Det eneste svaghedstegn der var at spotte, var når de skulle motivere sig i tre forskellige turneringer samtidig.

Den kommende sæson:

Bayern har endnu en sæson den stærkeste trup og de bedste midler, men jeg begynder at se svaghedstegn hos de tyske mestre.

Igennem mange år har Robben, Ribery, Lahm og Müller været bærende kræfter i Bayern, men Lahm er stoppet, og ”Robery” er oppe i alderen. Robben er nu 33 år og kan næppe blive ved i al evighed. Ribery er 34 år og havde flere småskader i løbet af sidste sæson. Müller er kun 27 år, men har været med så længe at der måske kan være noget mæthed/metalttræthed. Han imponerede ikke synderligt sidste sæson, hvor han havde svært ved at præstere i de store og vigtige kampe.

Min ydmyge forudsigelse er at Bayern vil få det sværere i denne sæson end de forrige, et hold som Dortmund kan evt godt udfordre.

 

Dortmund

Borussia Dortmund har fyret træneren Tuchel efter en halvskidt sæson – Bundesligaens normale 2er blev kun nr 3 - og ansat Ajax-manden Peter Bosz. I ham har de fået en træner der gerne vil spille fodbold og som forstår hvordan man håndterer unge spillere. Dortmund har ikke et lige så stort budget som Bayern og kan ikke tiltrække lige så gode spillere, men de forstår at kæmpe og har et meget talentfuldt hold. Topscorer Aubamayang kan være på vej væk, men Dortmund har stadig et stærkt hold, inkl store talenter som Dembélé og nytilkomne Dahoud. Borusser-klubben ligner Bayerns primære udfordrer.

Hjemmebane: Signal-Iduna-Park (80.000)
 

Træner: Peter Bosz (2017)


Cirka-trupværdi:

409 mio euro (nr 2)


2016/17: Nr 3

Forventet startopstilling:

(4-3-3) Bürki –Durm, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Castro, Weigl, Dahoud/Götze – Dembélé, Philipp, Reus

Bud på straffeskytte

Aubameyang – hvis han bliver. Ellers Dembélé/Reus

Kendetegn:

Dortmund skifter typisk spillestil når en ny træner kommer til. Under Klopp var de kendt for et fantastisk højt pres med en stor fightermentalitet til hver kamp. Under Tuchel blev de mere possession-orienterede og mindre aggressive i deres spil. Bosz kommer ikke til at genindføre det høje pres. Han vil bygge videre på den spilstyrende form som Tuchel tilførte, og som Bosz også selv udførte i Ajax. Han vil

ligesom i Ajax have nogle hurtige teknisk dygtige kanter, som kommer til at få stor del i offensiven. Noget Bosz kan tilføre som Tuchel ikke havde så meget fokus på, er omstillinger, da der er rig mulighed for det hos Dortmund.

Svagheder:

Sidste år var den største svaghed, at der blev lukket for mange mål ind og ikke var tilstrækkelig koncentration i de ”nemme” kampe. Det skal der arbejdes på. Dortmund har et ret ungt hold, og det kan også være grunden til nogle af de koncentrationssvigt vi så sidste sæson.

Dortmund vinder ligaen (uden Bayern): odds 1,85

Dortmunds unge spillere er kun blevet bedre og mere erfarne siden sidste sæson. Hvor det kun blev til bronze, men sølvvinder Leipzig og Hoffenheim skal gøre noget de ikke er vante til: bruge kræfter på Champions League.
Læs hele analysen

Nøglespiller:

Ousmane Dembélé er et af de største talenter i verden og er ved at erobre en fast startplads på det franske landshold. Hans speed og dribleevner er outstanding, og når han rammer sit topniveau er der ikke mange forsvarsspillere der kan lukke ham ned. Sidste sæson blev det til 12 mål og 6 assists. Hans største svaghed er at han ikke har nok kynisme foran mål; det kunne være blevet til endnu flere mål sidste sæson. Kan han løfte den del i sit spil, bliver det en rigtig flot sæson for den unge franskmand.

Lørdag 18. august kl 15:30: Match Center

Wolfsburg Uafgjort Dortmund
4,40 4,00 1,80
Bwin
Bet365
NordicBet

Transfers:

Ind:

Maximilian Phillipp er kommet til fra Freiburg hvor den unge angriber havde en okay sæson med 9 mål og 2 assists. Potentialet i den 23-årige angriber er stort, men hvorvidt han kan udfylde støvlerne efter Aubameyang, som lavede 28 mål, forholder jeg mig meget skeptisk overfor.

Midterforsvareren Ömer Toprak er kommet til fra Leverkusen, hvor han og holdet ikke havde den bedste sæson. Han får næppe en startplads i første omgang.

Mahmoud Dahoud kommer fra Gladbach, hvor han havde en ganske godkendt sæson. Den unge midtbanespiller havde en stor rolle hos Die Fohlen og er vant til at tage ansvar.

Den gamle midtstopper Subotic er kommet tilbage fra en lejeaftale i Köln, men får næppe en vigtigt rolle.

Ud:

Forsvarstalentet Mathias Ginter er blevet solgt til Gladbach, og hans afløser er Toprak. Det er nok en lille nedgradering for Dortmund.

Adrian Ramos (angriber, reserve) er blevet solgt efter lejeophold i Granada.

Seneste sæson:

Dortmund sluttede skuffende nok kun på en 3.-plads isidste sæson, tre point bag overraskelsen fra Leipzig. Holdet led af mange koncentrationssvigt, og det kostede dem alt for mange point.

Den kommende sæson:

Peter Bosz virker bestemt som en kompetent træner, og hans spilfilosofi passer fint overens med det Tuchel forsøgte at indføre. I den næste sæson skal Dortmund have endnu større fokus på hver enkelt kamp. Dortmund har et meget ungt hold og det må håbes at talenterne er blevet klogere siden sidste sæson. Aubameyang drager nok bort, og det bliver særdeles interessant at se hvordan de klarer sig uden sikre +20 mål. Holdet i Dortmund er dog ekstraordinært talentfuldt, og med et lettere aldrende Bayern-hold ser jeg borussernes chancer som værende større i denne sæson end de forrige.

 

Gladbach

Die Fohlen skal forsøge at revanchere sidste sæsons skuffende 9.-plads. Dieter Hecking tog over midtvejs i sidste sæson efter et dårligt efterår og fyringen af Schubert. Derefter gik det fremad, men Gladbach måtte nøjes med en midterplacering. Hecking har nu muligheden for selv at starte sæsonen op, men om holdet er til den 3.-4-plads det blev til i 2015 og 2016, er tvivlsomt. Truppen ser lidt smal ud. Jannik Vestergaard er stadig i Gladbach, men landsmand og midterforsvarskollega Andreas Christensen er væk. Ambitionerne til den kommende sæson går på en Europa-billet, men konkurrencen i Bundesligaen er skarp.

Hjemmebane: Borussia-Park (55.000)
 

Træner: Dieter Hecking (2016)


Cirka-trupværdi:
153 mio euro (nr 6)

2016/17: Nr 9

Forventet startopstilling:

(4-4-2) Sommer – Jantschke/Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Hazard, Kramer, Zakaria, Grifo – Stindl, Raffael/Hofmann

Bud på straffeskytte

Lars Stindl

Kendetegn:

Hecking vil gerne spille possession-fodbold. I og med at borusserne gerne vil være spilstyrende, er de også meget tålmodige i deres spil og nogle gange for tålmodige.

Svagheder:

Når Gladbach blev presset og ikke kunne være spilstyrende, havde de sidste sæson ikke nogen backup-plan. Midtbanen er både deres styrke og deres svaghed. Da de spiller en 4-4-2, er det oftest sådan, at alle på midtbanen også skal yde noget defensivt, hvilket ikke altid fungerede sidste sæson. Dahoud, Hofmann og Hazard er alle fremadrettede, og deres defensive pligter blev ikke altid fulgt.

Nøglespiller(e):

Offensivspilleren Lars Stindl havde en god Confederations Cup for det tyske landshold, og kan han spille på det niveau hele sæsonen igennem, kommer han til at få en stærk sæson i Gladbach.

Offensivmand Thorgan Hazard (lillebror til Chelsea-stjernen Eden) er Gladbachs bedste spiller. Sidste sæson led han af mange små skader og havde generelt svært ved at holde formen oppe, alligevel blev det til 6 mål og 4 assists.

Søndag 18. august kl 18:00: Match Center

Gladbach Uafgjort Köln
2,11 3,50 3,50
NordicBet
NordicBet
Jetbull

Transfers:

Ind:

Som en løsning til problemet på den defensive midtbane har Hecking investeret i den unge Denis Zakaria. Han kommer til fra Young Boys, hvor han har været en fast starter de sidste to sæsoner.

Talentfulde Mathias Ginter – allerede inde omkring det tyske landshold - erstatter danske Andreas Christensen i midterforsvaret.

Den italienske offensivspiller Vincenzo Grifo kommer til fra Freiburg, hvor han havde en ganske pæn sæson med 6 mål og 8 assists.

Reece Oxford er blevet lejet i West Ham, og den blot 18-årige midterforsvarer kommer til at agere backup.

Ud:

Sidste sæsons gennembrudsmand Dahoud er blevet solgt til Dortmund. Han er svær at erstatte, men en forholdsvis ukendt Zakaria kan evt få fansene til at glemme Dahoud det ved at fokusere på den defensive balance; noget som Gladbach har manglet.

Andre Hahn (midtbane, fast/reserve) havde en slap sæson og er røget til Hamburg. Ingen svækkelse.

Det samme gælder Nico Schulz (midtbane, reserve) og Julian Korb (midtbane, teserve), som er røget til henholdsvis Hoffenheim og Hannover.

Den boldfaste dansker Andreas Christensen (midterforsvar) er færdig med sin lejeaftale og er taget tilbage til Chelsea. Erstattes af Mathias Ginter, som ligner en ganske kompetent arvtager som makker til DK-fyrtårnet Jannik Vestergaard.

Seneste sæson:

Gladbach havde en meget sløj start på sæsonen, og trænerfyringen kom desværre for sent til at nå europæisk kvalifikation. Der var dog klare bedringer at spotte efter Dieter Hecking trådte til. Det største problem var den meget offensivt orienterede midtbane, og det er et problem Hecking skal have løst.

Den kommende sæson:

Gladbach kommer indtil videre ind til denne sæson med en smal trup, hvor startelleren er ganske pæn, men når først skaderne kommer, ser de svækkede ud. Der er stadig ikke blevet købt en reel angriber og Raffael er ved at være oppe i årene. Hvis de kan holde sig fra at få lige så mange skader som sidste sæson, er der muligheder, men hvis ikke, lignerr det endnu et svært år for danskerklubben.

Eintracht Frankfurt

Pokalfinalisten havde en god sæson i 16/17 trods mange skader og få mål – ud over slutkampen i Berlin (snævert tab mod Dortmund) blev det til en pæn 11.-plads i ligaen. Spillere som offensivmand Marco Fabian og forsvarer David Abraham blomstrede. Truppen er stadig meget smal; træner Kovacs tropper er på papiret eet af de dårligst stillede hold i ligaen. Nu er den boldfaste forsvarer Vallejo endda væk. Men fight og defensiv organisation rakte langt i sidste sæson, og måske kan hovedstødsstærke Haller øge holdets magre målhøst.

Hjemmebane: Commerzbank-Arena (52.000)
 

Træner: Niko Kovac (2016)


Cirka-trupværdi:
66 mio euro (nr 14)

2016/17: Nr 11

Forventet startopstilling:

(3-4-1-2) Hrádecky – Hasebe, Abraham, Salcedo – Oczpika, Gacinovic, Mascarell, Chandler – Fabian – Jovic, Haller

Bud på straffeskytte

Sebastien Haller

Kendetegn:

Frankfurt er under den kroatiske træner Kovac et vældigt aggressivt hold der går 100% ind i alle dueller. Sidste år fik de hele 91 kort uddelt, 10 flere end Hamburg, som fik næstflest. Alle hjælper til med de defensive pligter, og der bliver kæmpet som et hold. Den defensive organisation er Frankfurts force, og med kun 40 mål mod sig sidste år, var tremandsforsvaret en stor succes.

Svagheder:

På trods af en flot defensiv præstation hjalp det ikke altid meget når der ikke blev scoret i den anden ende. De sidste to år har Ørnene haft meget svært ved at finde netmaskerne, og det har derfor ikke kunnet blive til europæiske pladser. Oddsmæssigt bør der måske kigges efter målfattige kampe hos Frankfurt i den kommende sæson?

Nøglespiller(e):

Sidste års nøglespiller var Marco Fabian. Den vævre mexicaner stod for mange af de offensive aktioner, og uden ham havde det nok set endnu mere sløjt ud med målene.

Dette års nøglespiller kan meget vel være en sommertilgang. 23-årige Sebastien Haller er kommet til fra Utrecht, hvor han lavede flotte 15 mål. På grund af hans gode løb og 190 centimeter er han en stor trussel i luften. Dette vil passe ganske fint til Kovacs taktik med mange indlæg.

Søndag 18. august kl 15:30: Match Center

Freiburg Uafgjort Frankfurt
2,40 3,40 3,00
Bwin
Bwin
Bet365

Transfers:

Ind:

Angriberen Sebastien Haller er kommet til fra Utrech, hvor han er blevet købt for omkring 50 millioner kroner.

Daichi Kamda er blevet købt i Sagan Tosu fra den japanske liga, hvor han lavede 7 mål og 5 assists på den offensive midtbane.

Højrebacken Danny Da Costa er kommet fra Leverkusen, hvor han ikke kunne spille sig på holdet.

Den mexicanske landsholdsspiller Carlos Salcedo er blevet lejet til at udfylde en plads i midterforsvaret.

Målmand Jan Zimmermann er hentet på en fri transfer i 1860 Münich, kommer formentligt til at være reserve.

Den tidligere Swansea-midtbanespiller Jonathan De Guzman har været en tur i det italienske, hvor det bestemt ikke blev til succes. Nu er han lejet af Frankfurt og skal se om han kan slå igennem i Bundesligaen.

Det serbiske angrebstalent Luka Jovic er lejet i Benfica. Det forventes at han får en rolle som reserve for Haller hvis der spilles med 1 angriber, eller en startplads hvis der spilles med 2.

Ud:

Midterforsvar Michael Hector har sluttet sin lejeaftale og er taget retur til Chelsea. Hector var afløser, men fik en del spilletid når der var skader i defensiven.

Fløjspiller Ante Rebic har også afsluttet sin lejeaftale, efter en del minutter i Frankfurt, må han tilbage til Fiorentina.

Jesus Vallejo var endnu en lejet spiller og han skal tilbage til Real Madrid, som mener han kan få en rolle i den kommende sæson. Vallejo havde en god sæson i Frankfurt, hvor han var den boldspillende af de 3 i bagkæden. Han kan blive svær at erstatte i den kommende sæson.

Guillermo Varela (forsvar, reserve) og Shani Tarashaj (angriber, reserve) har begge også afsluttet deres lejeaftaler.

Zorba (målmand, reserve), Lindner (målmand, reserve) og Seferovic (angriber, reserve) er alle blevet fritstillet.

Seneste sæson:

Efter en flot pokalkampagne der endte med nederlag til Dortmund i finalen, stod Frankfurt med en lang næse, dvs uden Europa-billet. Den defensive organisation sikrede en 11.-plads i ligaen, hvor de ikke var langt fra europæiske pladser. Der manglede dog det sidste med en dårlig offensiv uden en målscorer i front.

Den kommende sæson:

Frankfurts ambitioner er ikke europæisk bold, og kvaliteten er formenligt heller ikke til det. Uden Jesus Vallejo bliver det spændende om de kan bevare den gode defensiv. Hvis den nyindkøbte angriber Haller kan slå igennem i Tyskland, kan det i ligaen måske komme til at blive til mere end en 11. plads.

FC Köln

Köln skal spille Europa League efter en flot 5.-plads, efter mange år som middelhold. Startopstillingen er ganske nydelig, men om truppen er bred nok til de europæiske anstrengelser ved siden af Bundesligaen, er tvivlsomt. Målmonstret Modeste der scorede 25 mål, er taget til Kina, og erstatningen er Cordoba, købt for et rekordbeløb på 120 millioner kroner. Kan colombianeren (kun 4 mål for Mainz i sidste sæson) leve op til det store prisskilt og overtage Modestes målscorerrolle?

Hjemmebane: RheinEnergieStadion (50.000)
 

Træner: Peter Stöger (2013)


Cirka-trupværdi:
99 mio euro (nr 9)

2016/17: Nr 5

Forventet startopstilling:

(4-4-2) Horn – Olkowski/Klünter, Sørensen, Heintz, Rausch/Horn – Bittencourt, Hector, Höger, Risse - Osako, Cordoba

Bud på straffeskytte

Jonas Hector

Kendetegn:

Köln vil helst stå dybt, forsvare sig kompakt og slå til på kontra når muligheden byder sig. Det har fungeret ganske udmærket for dem, og selvom de skaber temmelig få chancer udnytter de dem fortræffeligt.

Svagheder:

Anthony Modeste var med sine 25 mål Kölns vigtigste spiller, og formåede modstanderen at lukke ham ned, havde Gedebukkene ikke så meget andet at komme med i offensiven. På trods af den flotte 5.-plads, var Köln det 3.-dårligste hold til at skabe chancer, og med kun 3.5 skud på mål pr. kamp, kan offensiven måske blive udstillet i den kommende sæson.

Nøglespiller(e):

Når der er en dansker i Bundesligaen, som præsterer godt, skal han også nævnes. Frederik Sørensen var en fast del af Kölns startellever hele sidste sæson og præsterede på et meget højt niveau. Ifølge Whoscored så var han endda den bedst præsterende BL-højreback i sæsonen 2016/2017, og han er en vigtig spiller for Köln, hvor han dog nok mest skal bruges i midterforsvaret i den nye sæson.

Jonas Hector bliver et mere og mere kendt navn i Tyskland. Han er noteret for 33 landskampe (mest som venstre wingback) og var senest med til at vinde Confederations Cup. Han kan spille mange pladser og har et stort ansvar i Köln hvor han mest spiller på midtbanen. Han er rolig med bolden, og meget spil går gennem ham.

Søndag 18. august kl 18:00: Match Center

Gladbach Uafgjort Köln
2,11 3,50 3,50
NordicBet
NordicBet
Jetbull

Transfers:

Ind:

Angriberen Jhon Cordoba er kommet til fra Mainz, hvor han lavede 5 mål og ikke havde en prangende sæson. Ikke desto mindre er den fysisk stærke colombianer der sammenlignes med Drogba, det dyreste køb Köln nogensinde har foretaget sig, og der er store forventninger til ham.

Venstrebacken Jannes Horn er hentet i Wolfsburg og er sandsynligvis købt for at Jonas Hector kan spille mere fast på midtbanen hvor træner Stöger mener han er bedst.

Ud:

Den suveræne topscorer Anthony Modeste er røget til Kina, og betydningen af hans afgang bliver meget interessant at se.

Marcel Hartel (midtbane, reserve) er solgt til Union Berlin.

Midterforsvarer Neven Subotic (fast/reserve) er røget tilbage til Dortmund efter lejeophold.

Seneste sæson:

En 5.-plads er flot, og måske også i overkanten af hvad Köln havde fortjent. Effektiviteten og den kompakte 4-4-2 fungerede for dem, og det bliver sandsynligvis båret videre i den næste sæson.

Den kommende sæson:

Som der efterhånden er blevet skrevet nogle gange, kommer afgangen af Modeste til at få betydning, men spørgsmålet er hvor meget. Jhon Cordoba er en dygtig angriber, men besidder umiddelbart slet ikke de samme afslutningsevner. Kan Stöger finde nøglen til at få produceret flere chancer, er der muligheder for at skabe fine resultater i den kommende sæson. Det skal dog slet ikke forventes at Cordoba går ind og laver 25 mål ligesom Modeste gjorde.

Freiburg

Sidste års sæson bød på en flot 7. plads for oprykkerklubben, men den kommende sæson bliver næppe lige så tæt igen i subtoppen. Det kan blive hårdere at holde sig til. Og nu skal Freiburg endda bruge kræfter på Europa League, en turnering som de ikke har meget erfaring med. Freiburg er blandt favoritterne til at rykke ned i år, og det er forståeligt når sidste års offensivprofiler Grifo og Philipp er blevet solgt. Denne sæson byder på to stærke oprykkere, og hvis Freiburg skal klare sig godt igen i år, skal de nok ud at investere.

Hjemmebane: SchwarzwaldStadion (25.000)
 

Træner: Christian Streich (2011)


Cirka-trupværdi:
64 mio euro (nr 15)

2016/17: Nr 7

Forventet startopstilling:

(4-4-2) Schwolow – Stenzel/Kübler, Gulde, Söyüncü, Günter – Haberer, Frantz, Höfler, Kapustka – Niederlechner, Petersen

Bud på straffeskytte

Florian Niederrechner

Kendetegn:

Freiburg spiller med en meget defensivt orienteret midtbane, nærmest med to 6’ere. Det betyder at de offensive spillere ofte er i undertal i angrebet. Vincenzo Grifo (væk nu) var nøglen til alligevel at skabe noget i offensiven sidste år. Når først Freiburg kommer foran, stiller de sig typisk ned og forsvarer dybt.

Svagheder:

Kreativitet er ikke det store varemærke hos Streichs drenge, og uden Grifo og Phillip, er det svært at se hvor målene skal komme fra. Når Freiburg bevæger sig frem på banen, er de ofte sårbare over for kontraangreb, og deres resultater mod de stærke kontrahold sidste sæson var ikke imponerende.

Nøglespillere(e):

Florian Niederlechner viste sidste sæson nogle kvaliteter, som kan blive meget nødvendige for Freiburg i den kommende sæson. Angriberen er dygtig til at løbe i dybden og har ofte et godt slutprodukt. Uden Philipp og Grifo til at sætte ham op kan det blive sværere, men finder Freiburg en der kan fodre Niederlechner i dybden, er der mål i ham.

Bartosz Kapustka er blevet lejet i Leicester, hvor han havde svært ved at falde til i Premier League. Den unge offensivspiller kan meget vel blive manden, der skal overtage Grifos rolle som oplægger. Han har fart overblik og hurtige føder, og kan Niederlechner og Kapustka finde hinanden, er der gode muligheder for kontramål.

Søndag 18. august kl 15:30: Match Center

Freiburg Uafgjort Frankfurt
2,40 3,40 3,00
Bwin
Bwin
Bet365

Transfers:

Ind:

Angriber Niederlechner er blevet købt i Mainz efter han var lejet ud til Freiburg sidste sæson.

Højre back Pascal Stenzel er også blevet købt efter at have været lejet sidste år.

Midterforsvar Philipp Lienhart er blevet lejet i Real Madrid Castilla (B. Hold).

Offensiv midtbanespiller Bartosz Kapustka er blevet lejet i Leicester.

Ud:

Angrebstalentet Maximilian Philipp er blevet solgt for ca. 140 millioner kr. til Dortmund. Philipp scorede sidste sæson 9 mål og var en af de største profiler for Freiburg.

Venstrekant Vincenzo Grifo er solgt til Gladbach. Han lavede sidste sæson 6 mål og 8 assists og var klubbens bedste spiller.

Havard Nielsen (angriber, reserve) solgt til Düsseldorf.

Marc Torrejon (forsvar, reserve) solgt til Union Berlin.

Seneste sæson:

Når man rykker op i Bundesligaen og samme år kvalificerer sig til Europa League, må noget have været gjort rigtigt. Alle mand hjalp til i defensiven og der blev satset hårdt på at holde alle føringer. Den offensive del bestod mest af at Grifo, Philipp og Niederlechner fandt hinanden. Frantz og Höfler var solide inde på midtbanen, hvor de begge stort set altid var bag bolden og ikke kom for langt frem i banen. Det fungerede fordi der var offensivspillere, der ikke behøvede mange chancer, men nogle af dem er nu væk.

Den kommende sæson:

Streich har været træner i Freiburg i mange år og han kender gamet. Han står dog nu med en trup, der ikke har samme kvalitet som sidste år. Kapustka er blevet hentet på en lejeaftale, men er noget af en lottokupon, da han ikke fik vist noget i Leicester. Den meget defensive tilgang virkede sidste år, men her var ligaen dårligere end den ser ud til at være i år. Freiburg vil få en svær sæson, hvis ikke de når at købe noget ind inden sæsonen starter.

Hamburger SV

Der Dino” er det eneste hold, der har været en fast del af Bundesligaen siden den blev dannet i 1963. Men det var på et hængende hår i sidste sæson hvor der i dén grad blev flirtet med nedrykningsspøgelset. Den kommende sæson kan næsten kun blive en forbedring, og Markus Gisdol der overraskende stadig sidder på trænerposten, har på papiret et ganske interessant hold at gøre godt med. Efter nogle år i økonomisk krise ser det ud til at Hamburg er ved at være på fode igen, og de kan koncentrere sig mere om fodbolden. HSV har spillere som Papadopoulos, Lewis Holtby og Filip Kostic, der alle har gode kvaliteter, og der bør være muligheder for at hamburgerne kan gøre det bedre i den kommende sæson.

Hjemmebane: Volksparkstadion (57.000)
 

Træner: Markus Gisdol (2016)


Cirka-trupværdi:
71 mio euro (nr 12)

2016/17: Nr 14

Kendetegn:

HSV vil helst gerne spille fodbold og gerne også på modstanderens banehalvdel. Sidste sæson blev dog en rodet omgang, hvor man ikke kunne finde ud af hvordan kampene skulle spilles. Gisdol vil helst spille igennem midtbanen, hvor HSV også har deres største kvaliteter.

Svagheder:

Gisdol formåede ikke sidste sæson at få implementeret sin spilfilosofi i HSV, og det så ofte ud til at spillerne kom ind på banen uden en plan. Specielt defensiven led meget, mange fejl og dumme frispark, og var det ikke for forsvarskapacitet Papadopoulos, der kom til i løbet af sæsonen, var der nok gået flere end 61 mål ind.

Nøglespillere(e):

Kyriakos Papadopoulos tog ansvar i midterforsvaret da han kom til, og han bliver igen en vigtig del af defensiven i HSV.

Offensivmand Filip Kostic havde en fin sidste sæson for HSV og har et højere topniveau end de fleste i truppen.

Lørdag 19. august kl 15:30: Match Center

HSV Uafgjort Augsburg
2,28 3,35 3,30
NordicBet
NordicBet
Bet365

Transfers:

Ind:

Midterforsvar Papadopoulos er købt i Leverkusen efter at have været lejesvend.

Angriber Andre Hahn er købt i Gladbach, hvor han ikke spillede en prangende sæson.

Målmandstalentet Julian Pollersbeck – vandt U21-EM denne sommer og blev kåret som turneringens bedste keeper - er købt i Kaiserslautern.

Ud:

Angriber Michael Gregoritsch (fast/reserve) er solgt til Augsburg.

Matthias Ostrzolek (forsvar, fast) solgt til Hannover.

Rene Adler (målmand, fast) solgt til Mainz.

Midtstopper Johan Djorou er blevet fritstillet efter at have haft problemer med træneren.

Seneste sæson:

Sæsonen 16/17 var som bekendt ikke nogen succeshistorie for HSV. En blanding af en dårlig defensiv og en rodet offensiv gjorde at man endte på en skuffende 14.-plads. Gisdol formåede ikke at få spillet til at køre, og taktikken var ikke til at spotte.

Den kommende sæson:

Træner Markus Gisdol skal have styr på sit hold og få lagt en fast taktik. Spillerne har kvaliteten, men mangler en game plan, og jeg tror på at de kan gøre det bedre end seneste sæson. Andre Hahn er blevet hentet i Gladbach og han går sandsynligvis direkte ind i startopstillingen. Han har også noget af den erfaring, der måske mangler i HSV. Jeg tror personligt ikke på HSV rykker ned, på trods af at de er 3.-favorit til at ende som nedrykker.

Startopstilling:

(4-2-3-1) Pollersbeck –Diekmeier, Mavraj, Papadopoulos, D. Santos – Sakai, Jung/Wallace – Kostic, Holtby, Müller – Wood/Hahn

Bud på straffeskytte

Hunt hvis han starter inde – ellers nok Wood