Bookmakerbranchen hilser Spillemyndighedens undersøgelsen af deres brug af limits velkommen. "Limits foregår på et oplyst grundlag," lyder det fra brancheorganisationen DOGA. 

Spillemyndigheden vil igangsætte en undersøgelsen af bookmakernes brug af limits overfor kunder, og her vil tilsynsmyndigheden især kigge på, om limits foregår på et oplyst grundlag. Og det mener Danish Online Gambling Association (DOGA), der blandt andet har Unibet*, Nordicbet* og Bet365* som medlemmer, at det gør. 


"Jeg mener, at limits foregår på et oplyst grundlag. Det gør spiludbyderne opmærksomme på i deres spilleregler. Så må vi se, om Spillemyndigheden synes, at de gør det," siger direktør for DOGA Morten Rønde. 

Ifølge Morten Rønde har DOGAs medlemmer ikke noget at frygte i forbindelse med undersøgelsen, da de ifølge ham overholder spilleloven og markedsføringsloven. 

"Det er helt fint med undersøgelsen. Det er Spillemyndighedens ret og pligt som tilsynsmyndighed at kigge på, hvad det er, vi laver. Vi har licenser, så vi skal overholde lovgivningen," siger Morten Rønde. 

"Fuldstændig ude af proportioner"

Hos Unibet* mener pressechef Per Marxen også, at Spillemyndighedens undersøgelse skal være velkommen. 


"Alle ting trænger til et eftertjek en gang imellem, og nu får det her område det så. Det er udmærket, at de kigger forholdene igennem," siger Per Marxen. 

Pressechefen fortæller endvidere, at han synes, at hele debatten om limits til vindende kunder er ude af proportioner. Ifølge ham drejer det sig om et fåtal af kunder hos Unibet*. Han har svært ved at se, hvad Unibet* yderligere kan gøre, end hvad der allerede står i deres regler og vilkår. 

"Denne her debat er fuldstændig ude af proportioner med virkeligheden, og hvordan forretningsmodeller etc. hænger sammen i en spilvirksomhed i Danmark. Det er proportionsforvrængende i yderste potens," siger Per Marxen og fortsætter: 

"Jeg ved ikke, hvad det er, brugerne forestiller sig, at vi skal gøre. Jeg får fornemmelsen af, at vi skal køre tv-reklamer, hvor det (risiko for limits, red.) skal stå på en bjælke, eller at Brian (Laudrup, frontfigur hos Unibet*, red.) skal stå frem på skærmen og sige, at der er en masse ting, der gør, at vi kan behandle kunder individuelt."

Danske Spil*: Relevant med fokus på området

Bookmakerbranchen har behov for større transparens og gennemsigtig, og det skal være mere klart for forbrugere, under hvilke regler de spiller. Sådan lyder det fra Danske Spil* på udmeldingen om Spillemyndighedens undersøgelse. 

"Vi er rigtig glade for undersøgelsen, for vi synes, at det er relevant, at der bliver kigget på det her område. Vi synes, at limitering af enkeltstående vindende kunder er dårlig stil. Ordsproget hedder tab og vind med samme sind, og det gælder både for spillere og udbydere. Det er ikke ulovligt at vinde," siger Stine Hove Marsling, der er CSR-direktør hos Danske Spil*

"Det er helt afgørende for os, at der er fair og lige vilkår hos os," slår CSR-direktøren fast. 

Nordicbet* har ikke ønsket at udtale sig til artiklen. I en mail til BetXpert skriver de, at "vi vil gerne undlade at kommentere på dette og i stedet lade Spillemyndigheden gøre deres arbejde."