BLAST Pro Series 2018 i København kan byde på en ny triumf for danske Astralis, der har været det bedste hold i 2018. Men stærke hold som FaZe, MIBR og især Na'Vi står klar i kulissen for at spolere den danske fest. Læs BetXperts optakt til BLAST Pro Series 2018 og bliv klædt på til CS:GO-turneringen.

BLAST Pro Series vender tilbage til København efter debuten i 2017. Og akkurat som året forinden, så er det et vildt stærkt felt, der stiller op til kamp i Royal Arena.

Således kommer NaVi, MIBR, FaZe, NiP og Cloud9 til Danmark. Og de har alle den samme mission: De vil vippe Astralis af CS:GO-tronen på danskernes egen hjemmebane. 

For der er ingen tvivl om, at Astralis - med længder - har været det bedste hold i 2018, mens deres normale rivaler, såsom MIBR og FaZe, har haft lidt svært ved at matche danskerne. Begge hold råder dog over en imponerende talentmasse, der kan - når alt klikker - matche Astralis på flere områder.

Men er det nok foran et dansk publikum, der denne gang ikke er splittet imellem to danske hold? Turneringen arrangeres af RFRSH, der også står bag Astralis. Det andetbedste danske hold, North, er således ikke blevet inviteret til BLAST Pro Series 2018. Det var de ikke helt tilfredse med i North-lejren, der havde set frem til at spille foran et københavnsk hjemmepublikum. 

Det betyder, at Astralis-opbakningen bliver enorm, og når danskerholdet i forvejen har været det bedste hold i 2018, så kan det blive hamrende svært for konkurrenterne. 

BLAST Pro Series 2018 Odds

Hold øje med tips fra BetXperts CS:GO-ekspert, Il_Falco.

Odds BLAST Pro Series Bedste odds Bookmaker
Astralis 1,80
Natus Vincere 5,50
MIBR 8,00
FaZe 9,00
Ninjas in Pyjamas 13,00
Cloud9 40,00

BLAST Pro Series 2018: Kan nogen true Astralis?

Der kan ikke være nogen tvivl om, at Astralis har været det bedste CS:GO-hold i 2018. I al fald ikke siden tilføjelsen af Magisk tilbage i februar.

Siden da har de vundet DreamHack Marseille, ESL Pro League Season 7, ECS season 5, ELEAGUE CS:GO Premier, Majoren i London og senest BLAST Pro Series i Istanbul. Man har været skræmmende stærke, og der kan nok godt laves en argumentation, at Astralis anno 2018 er blandt de bedste CS:GO-hold nogensinde. Der er dog et par yderst gode kandidater.

Det er ikke fordi, at Magisk erstattede en nulbon. I forvejen havde man Kjaerbye, der skillwise er rigtig dygtig. Men da han forlod Astralis til fordel for North, gav det dem muligheden for at hente en spiller, der gjorde, at de kunne udnytte hinandens roller bedre. Dupreeh ønskede en ny rolle - nemlig Kjaerbyes - og det fik man muligheden for. Man erstattede en god spiller med en, der var næsten lige så god - og blev meget bedre af det.

Siden tilføjelsen af Magisk har man spillet 195 maps ifølge HLTV. Man har vundet 155 af disse og blot tabt 40 maps. Crazy. Bedst har man været på Nuke, hvor man har vundet 96,3 % af gangene, mens man har været svagest på Cache, som man næsten aldrig spiller. Her har man dog vundet 62,5 % af kampene.

Ved denne turnering skal de i gruppespillet spille Overpass (75 %) og Inferno (80 % - og deres mest spillede map), hvorfor de bør have gode chancer for at avancere til finalen. Især fordi der vil være et meget passioneret hjemmepublikum, der bakker dem op og hyper alt, hvad de gør.

For et år siden var North også inviteret med i turneringen. Det er de ikke i år, hvorfor publikum ikke er delt mellem Astralis og North. Det, tror jeg godt, kan mærkes, når Astralis spiller kampe.

Astralis er et klinisk og effektivt hold, der sjældent er voldsomt flashy, men til gengæld har fastdefinerede roller og en stabil taktik. De går ikke i panik. De kan finde på at spice tingene op og forsøge at udmanøvre konkurrenterne, men som regel bunder det hele i, at de er et godt coached hold. Det gør også bare, at stabiliteten er der.

De er selvfølgelig favoritter. Men det er værd at bemærke, at gruppespillet består af en række BO1-kampe mod nogle ret stærke mandskaber. Man kan nemt komme til at snuble. I en eventuel finale vil de stå noget stærkere, eftersom det er en BO3-kamp, og der er ikke mange hold, der kan stå distancen mod Astralis.

Unibet: Få et dagligt 25 % profit boost til Blast Pro Series Bwin

  • Klik her og gå til Unibet.

  • Spil dagligt op til 500 kroner prematch eller live til mindst 1,40 på Blast Pro Series og få boosted din gevinst med 25 %.
  • Dit profitboost kan ses på din spilkupon, når du har valgt dit væddemål.
  • Du kan maksimalt vinde 20.000 kroner i bonuspenge om ugen.
  • Regler og vilkår gælder.

Få dagligt 25 % profit boost til Blast Pro Series

Stærke udfordrere står klar til at spolere dansk fest

Mens Astralis er turneringens største favoritter, så er det et ret spændende felt af udfordrere, der står klar, hvis danskerne skulle fejle på hjemmebane. 

Først og fremmest er der Na'Vi, der er anført af s1mple og electronic. Det er en rigtig spændende duo, og jeg synes godt, at man kan argumentere for, at s1mple har været den bedste spiller i år. Det afslører HLTVs store statsdatabase i al fald, hvor han står noteret for en rating på 1,34 ved LANs i år, mens dev1ce er to'er på listen med en rating på 1,27. Electronic har også en høj rating med 1,21. 

Na'Vi er et godt hold, der blandt andet vandt ESL One Cologne 2018 og blev nummer to ved London-majoren efter Astralis. De er dog bare mere afhængige af, at deres to spillere dukker op i storform, fordi det er sådan, de iscenesætter holdet. Leverer én af dem ikke, kan det blive svært at vinde turneringen.

Hos FaZe har man lutter stærke navne, men de er simpelthen bare ikke lige så homogene, som de var i store dele af 2017. I år har de ganske vist vundet IEM Sydney og ESL One Belo Horizonte, men på det seneste har formen været nedadgående.

Holdets danske kaptajn, karrigan, mistede endda kaptajnansvaret under Majoren i London til NiKo. Ikke just et fantastisk tegn, og resultaterne udeblev også i New York, hvilket efterfølgende fik NiKo til at udtale, at han var holdets in-game leader fremadrettet. Det skal blive spændende at se, om det så er tilfældet her i Danmark.

Kan de vinde? Tja. De har talentet, uden tvivl, men de virker til at mangle selvtilliden. Kommer den tilbage, så klart - så kan de sagtens gå hele vejen. 

Det samme kan MIBR, der med FalleN og Coldzera har to af verdens bedste spillere - det har bare ikke kørt voldsomt godt for dem i år.

Det er ikke fordi, de er faldet igennem. De blev 3/4 ved begge Majors, og senest blev de nummer to ved BLAST Pro Series i Istanbul. Man skal dog bare huske på, at de var flyvende og knusende stærke i 2017, og det niveau har de alt andet lige haft svært ved at opretholde. 

De har været ramt af lidt udskiftninger. Tidligt på året gik der snak om, at s1mple var på vej til holdet, men i stedet endte de med Stewie2k. Kort efter fulgte Tarik trop. I løbet af ganske kort tid har man således sagt farvel til først felps, siden Taco og senest boltz, som spillede med i et stykke tid, trods alle vidste, at de ønskede at skifte ham ud igen. Det har været lidt kaotisk. De har dog efterhånden haft en lang periode med den nuværende trup, så måske er de ved at være varme. Spillet har været lidt opadgående på det seneste, og bliver FalleN og coldzera varme, så kan de være svære at køle ned igen.

De to øvrige hold - Ninjas in Pyjamas  og Cloud9 - vinder næppe BLAST Pro Series 2018.

Kampprogram & mappicks ved BLAST Pro Series 2018

Kampprogrammet er allerede på plads, og det samme er mapvalgene for hele gruppespillet. Sidder du og håber på en masse tætte opgør på en masse varierede maps, så er der dårlige nyheder: det er overvejende Overpass, der skal spilles ved BLAST Pro Series 2018.

Således skal Astralis - i gruppespillet - udelukkende spille Overpass og Inferno, mens Mirage i alt bliver spillet tre gange. Train og Cache bliver blot spillet en enkelt gang, mens både Dust og Nuke helt bliver forbigået.

Første runde:

  • FaZe - NiP: Mirage
  • MIBR - Astralis: Inferno
  • Natus Vincere - Cloud9: Mirage

Anden runde:

  • Cloud9 - MIBR: Inferno
  • Astralis - NiP: Overpass
  • FaZe - Natus Vincere: Overpass

Tredje runde:

  • Natus Vincere - Astralis: Overpass
  • Cloud9 - FaZe: Overpass
  • NiP - MIBR: Train

Fjerde runde:

  • FaZe - Astralis: Overpass
  • Cloud9 - NiP: Mirage
  • Natus Vincere - MIBR: Overpass

Femte runde: 

  • Cloud9 - Astralis: Inferno
  • Natus Vincere - NiP: Inferno
  • FaZe - MIBR: Cache