En skærpet strategi førte til en samlet triumf i seneste Superliga-runde for BetXperts Lynhold. Nu forsøges der med en mere konservativ strategi til næste runde, hvor formatet er lidt anderledes...

Lad mig starte med at fortælle lidt om mit seneste managerhold. I runde 18 var jeg endt næstsidst, og valgte at omlægge strategien en anelse til 19. runde. Her fokuserede jeg mere på få hold - navnligt FCK og FC Nordsjælland - og den beslutning bar frugt.

FCKs overbevisende sejr, samt FCNs sene comback var stærkt medvirkende til at jeg endte med at vinde runden mod de 21 øvrige konkurrenter. 

Faktisk var jeg nummer to, da sidste kamp mellem OB og Esbjerg gik i gang - uden at have nogle spillere i ilden - men da Esbjerg vandt 0-1, fik min modstanders to OB-spillere tilpas med minuspoint, så jeg lige akkurat sneg mig forbi ham. 

Nyt format til 20. runde

Nu er det så tid til at fokusere på den 20. spillerunde, og her bliver det et nyt format.

Det vanlige format, hvor alle hold kæmper om den store pulje og med et indskud på 100 kroner, bliver nemlig ikke udbedt til denne runde. I stedet har jeg valgt 50/50-formatet, hvor præmierne er lige store og udbetales til halvdelen af de deltagende.

Det kan jo ændre lidt ved tankegangen bag holdsammensætningen. Det gør det også lidt for mig - jeg skal ikke længere sætte et hold, der nødvendigvis skal hente førstepladsen, så jeg kan tillade mig at være lidt konservativ.

Det er ikke nødvendigvis skidt, men jeg tror overordnet, at man stadig skal holde fast i spillere, der kommer fra hold som man spår gode chancer.

Som pointsystemet er skruet sammen, er det hele nemlig mere eller mindre bygget op omkring mål: Scorer dit hold mål, får du point. Indkasserer dit hold mister du point. Ender kampen 0-0 er det lidt trist, medmindre du har målmanden eller forsvaret fra holdet.

Så jeg satser stadig på en række hold, jeg har en god fidus til. 

Tankerne om holdudvælgelsen

Jeg hopper bare direkte ud i det i dag - holdudvælgelsen. 

Jeg starter med målmandsposten. Jeg kan godt se fidusen i at købe Robin Olsen eller Johan Dahlin, for hvis de holder nullet - som de ofte gør - samtidigt med at holdet får scoret et par mål, så kan målmanden hurtigt hive mange point hjem.

De er bare så pokkers dyre. Og når Esbjergs Jonas Jensen, der stod en forrygende kamp mod OB forleden, kun koster 3 millioner, så slår jeg til. Det kan godt være, at måske ikke er her, man skal spare, men nu prøver jeg mig lige frem i denne uge.

Taber Esbjerg 2/3/4-0, så gør det naturligvis lidt ondt. Men er Robin Olsen (6 millioner) dobbelt så meget værd, når man tænker på de møder Randers, der har et par farlige spillere hist og her? FCM mod AGF er heller ikke en stensikker clean sheet. Nej, jeg satser på Jonas Jensen. 

I forsvaret har jeg en klar strategi: Brøndby. Jeg er nemlig ret enig med Tonni, når han skriver at han anser Esbjerg som det ringeste hold i Superligaen i øjeblikket. De kan få problemer med at score mod Brøndby.

FCKs defensiv på hjemmebane er rigtig flot, men de er også bare lige ét tak dyrere end Brøndbys spillere, så økonomen i mig vælger Brøndby.

Samtidigt er der selvfølgelig også en fare i, at Brøndby af og til indkasserer nogle lidt unødvendige mål, men det er nu noget jeg tager med, når de møder Esbjerg. Bagkæden hedder således Larsson, Chrone, Rocker og Hermannsson. Sidstnævnte er klart billigst med sine 3 millioner, mens de øvrige koster mellem 4-4,5 millioner.

Foruden Brøndby, kan jeg også lide FC Midtjylland, FC Nordsjælland, FC København og SønderjyskE i denne runde. Grundet prisen har ingen FCK'ere dog fundet vej til mit hold.

Samtidigt kommer det konservative op i mig nu: Havde det været en almindelig pulje, hvor vinderen hev den største gevinst hjem, så havde jeg nok satset en del mere på SønderjyskE. Men blot én sønderjyde har fundet vej til holdet.

Det har han på midtbanen. Janus Drachmann udgør sammen med Christian Nørgaard, Stanislav Lobotka og Rilwan Hassan midtbanekæden. I sidste runde nedprioriterede jeg midtbanen lidt til fordel for angrebet og forsvaret, og det samme har altså gjort sig gældende denne gang.

Dog valgte jeg at bruge de penge, jeg sparede på en god målmand, til at købe Rilwan Hassan fra FC Midtjylland. Kampen mod AGF kan godt indeholde en del mål, og han er en fræk spiller at have med, synes jeg. 

Christian Nørgaard er nok lidt for defensiv til for alvor at være god i disse spil, men han laver af og til lidt mål og nogle assists, så måske rammer han dagen. Lobotka og Drachmann kan begge lave en assist på dagen.

Det bringer mig så til angrebet, hvor jeg har kopieret sidste uges angreb. Blandt de dyreste angribere i spillet finder man Marcus Ingvartsen (7,5 millioner). Det er samme pris som Santander, Onuachu, Pukki og Wilczek. Jeg vælger at gå med den varme fod, og den sidder på Ingvartsen, der også sparker straffe for FCN.

Ved siden af ham har Godsway Donyoh fundet plads til opstillingen igen. Han er ikke helt ufarlig selv, men laver også en pæn mængde assists. 

Målmand: Jonas Jensen (Esbjerg) - 3.000.000

Forsvar: Hjörtur Hermannsson (Brøndby) - 3.000.000

Forsvar: Benedïkt Rocker (Brøndby) - 4.000.000

Forsvar: Svenn Crone (Brøndby) - 4.500.000

Forsvar: Johan Larsson (Brøndby) - 4.500.000

Midtbane: Christian Nørgaard (Brøndby) 4.000.000

Midtbane: Janus Drachmann (SønderjyskE) 4.000.000

Midtbane: Stanislav Lobotka (FC Nordsjælland) 4.000.000

Midtbane: Rilwan Hassan (FC Midtjylland) 6.000.000

Angriber: Marcus Ingvartsen (FC Nordsjælland) 7.500.000

Angriber: Godway Donyoh (FC Nordsjælland) 5.500.000

Umiddelbart frygter jeg mest på målmandsposten, hvis Brøndby for alvor får tur i den. Det ville da lige passe, at Brøndby spiller Esbjerg ud af banen og lader dem score et mål til 4-1 til allersidst.