Første runde i BetXperts Lynholdet-projekt gik ikke efter planen. Back to basics, lyder tilgangen fra Jesper Sørensen, der fortsætter ufortrødent. Se rundens hold her.

Okay, første runde af projektet på Lynholdet* forløb ikke helt efter planen.

Nuvel, jeg sluttede ikke sidst, men det er så også det eneste, jeg kan prale af fra den runde. Næstsidst. Jeg var langt fra de præmiegivende og sjove placeringer, og i det hele taget var der ikke mange gode ting at tage med videre fra den første runde – og så alligevel.

Jeg er jo naturligvis blevet én runde klogere, og det er sådan set vigtig nok. Det er ikke meget anderledes fra bettingverdenen.

Begraver risikospredningen

I den seneste artikel argumenterede jeg for, at risikospredning måske var vejen frem, men efter den første runde er jeg klar til at se bort fra den strategi – måske risikospredning kun kan betale sig i de længerevarende spil og investeringer.

Som brugeren ingemann nævner i en forumkommentar til seneste artikel, så tager de fleste jo (nok) udgangspunkt i bookmakernes odds og chancevurderinger, når de skal udvælge sig ét hold, de satser på.

Men hvis man bevarer værditankegangen og finder et hold, der er prissat for højt (og med en relativt høj sandsynlighed), så er der sandsynligvis ikke mange andre, der har fanget den samme tanke.

Der er selvfølgelig ét problem ved den tankegang: Hvis man vurderer, at odds 12 er for højt, og at et passende odds i stedet skal være omkring 9,5-10, så er sandsynligheden jo blot 10 %.

Der er med andre ord ingen pris eller fordel, der gør det fordelagtigt at satse massivt på at de 10 % går hjem. Så man er jo trods alt stadig ude i, at det skal være et mere sandsynligt udfald, men måske heller ikke så sandsynligt, at alle andre er på den.

Det er i al fald sådan, jeg har tænkt til denne runde.

Hold det simpelt

Jeg havde egentligt planlagt, at dykke lidt dybere i at udvælge spillere, men i stedet for at tilføje flere lag til den proces og gøre det kompliceret som et Westworld-afsnit, vælger jeg i stedet en anden tilgang: At pille et par lag fra. 

Det kan nemlig lynhurtigt blive lidt for smart. Hvis man først begynder at overtænke ens spillervalg, så ender man pludselig med Viborgs hurtige reserveangriber, der kan straffe FCKs måske lidt tunge forsvar. 

Forstå mig ret: Man skal selvfølgelig finde nogle scoops og overraskelser undervejs, hvis man for alvor vil få et forspring. Jeg har bare en tendens til at overtænke tingene en tand.

Det ved jeg. Det har jeg erkendt efter mange års (normale) cykelmanagerhold. Tendensen er næsten altid den samme: Jeg starter ret stærkt ud i de første runder, men til sidst ryger jeg helt ud af kampen. Dels grundet trælse transfergebyrer, dels grundet mine luringer, der bliver frækkere og frækkere for hver etape. 

Så rådet går måske snarere til mig selv end alle andre: Det skal holdes lidt simpelt i denne uge. 

FCK og FCN dominerer denne rundes hold

Nå, lad os komme til det: Denne rundes hold.

Umiddelbart har jeg set mig lun på to ting: FC Nordsjællands offensiv (hjemme mod Horsens) og FC Københavns defensiv (hjemme mod Viborg FF).

Der er egentligt ikke så meget i det. FC Nordsjælland er gode til at producere chancer og score mål, men deres unge hold gør dem måske en kende ustabile. Horsens kommer dog senest fra en 5-1-lussing, der måske stadig synger lidt.

FC København har en fantastisk defensiv og efterlader ikke mange chancer til konkurrenterne. En af deres faste folk, Erik Johansson, er ude med karantæne, mens Ludwig Augustinsson humpede ud af sidste kamp – teamnews afgører hvad jeg gør der.

Som udgangspunkt kan jeg stille med følgende hold:

Målmand: Indy Groothuizen (FCN)

Forsvar: Mikael Antonsson (FCK)

Forsvar: Mathias Zanka Jørgensen (FCK)

Forsvar: Peter Ankersen (FCK)

Forsvar: Ludwig Augustinsson (FCK)

Midtbane: Robert Skov (Silkeborg)

Midtbane: Chrisitan Nørgaard (Brøndby)

Midtbane: Stanislav Lobotka (FCN)

Midtbane: Emiliano Marcondes (FCN)

Angriber: Marcus Ingvartsen (FCN)

Angriber: Godsway Donyoh (FCN)

Midtbanen er lidt præget af at jeg ofrer nogle penge på forsvaret og Ingvartsen, men med to gode præstationer af FCK og FCN burde jeg kunne kravle op ad ranglisten i denne uge. Hvis jeg altså kan ramme starterne i FCKs bagkæde.

Målmand Indy Groothuizen er valgt grundet sin lave pris – der er alligevel 25 målmænd, der er dyrere end ham, selvom han godt nok har indkasseret en del på det seneste. Det må bære eller briste.