BetXpert har denne uge den professionelle spilekspert Steffen Dam i studiet til en snak om at finde bookmakernes sprækker, en lang arbejdsmandag og at lave langsigtet plus på betting.

Steffen Dam er sandsynligvis den mest kendte spilekspert i landet.

Han har huseret på diverse spilsites rundt omkring og har sin egen spilleside hos BT. Tidligere på året udkom han også med den første bettingbog i Danmark i årevis: Sådan vinder du på Oddset.

Nu er han i studiet hos Tonni Munk Jensen til en snak om livet som professionel bettor. Hvad kræver det, og hvordan kommer du i gang? Hør også om Steffen Dams arbejdsuge, forberedelsen, der allerede begynder søndag aften, og den maratonlignende mandag, hvor han gerne hænger på kontoret fra tidlig morgen til klokken 22 om aftenen.

At få langsigtet plus er ikke noget, som sker fra dag til dag eller år til år. Det er et langt sejt træk.

"Jeg startede også fra bunden. Det var ikke sådan, at der kom en stork forbi med en halv million og sagde værsgod at gå i gang. Det handler om at bygge sig selv op fra bunden," siger han i udsendelsen.

Det lyder da besnærende trods alt - at kunne tjene mange penge på sport. Men det er faktisk enormt svært. Det kræver en veludviklet disciplin og ikke mindst stor selvindsigt.

"Hvis der er nogen, du nem kan narre, så er det dig selv. Det er nemt bare at tænke, at det var da også et super væddemål osv. Men man har altid tendens til at glemme de dårlige," siger han. 

Derfor skal du have et regnskab, som hele tiden kan holde dig opdateret på sandheden.

Ryger du først i nul, kommer du aldrig op igen 

Den mentale faktor er det allervigtigste i betting ifølge Steffen Dam. Det mentale kommer i den grad på prøve, når du ryger ind i en af de uundgåelige nedture. Det vil sige, at når alt går imod dig, så skal du være stærk.

"Mange derude er gode til at se værdien, men har lidt sværere ved at holde disciplinen. Kommer man ud i en dårlig periode, så har man en tendens til at skabe dårlige beslutninger," siger han.

Og her er det særligt vigtigt at have styr på money management. Du kan være nok så god til at spotte de rigtige odds, men hvis ikke du har styr på at forvalte dine penge, så tilter det før eller siden.

"Hvis ikke du kan formå at omsætte din viden til kapital, så er det jo fuldstændig ligegyldig. Hvis først du ryger under nul, så kommer du aldrig op igen."

Find din edge

Steffen Dam bliver tit spurgt om, hvad der er det bedste råd i betting. Og her svaret næsten altid: Specialisér dig.

Lad være at tro, at du kan finde en edge i Premier League som det første.

"Prøv at specialisere dig i en af de mindre rækker, som ikke er så overvåget af bookmakerne. Så er det klart, at tilbagebetalingsprocenten er lidt lavere, men fejlene er også markant større," forklarer Steffen Dam.

Egentlig var det meningen, at der kun skulle være ét afsnit BetXpert TV med Steffen Dam. Men der var så meget gods, at vi har lavet to. Næste afsnit bliver en julespecial, som kommer engang i julen. Her vil han fortælle om den lange vej fra amatørspiller til professionel bettor.