I andet afsnit af BetXpert TV er SønderjyskE-træner Jakob Michelsen i studiet for at tale om match-up og momentum - to afgørende faktorer i sportsbetterens jagt på værdi. Hør også den ombejlede Superligatræner fortælle om helt skæve live-odds.

Så er andet afsnit af BetXpert TV i luften!

Denne gang har vi besøg af Jakob Michelsen, træner for SønderjyskE i den danske Superliga. Herudover er han såmænd også årets fodboldtræner i 2015 og lige nu portrætteret i selveste New York Times.

I dette afsnit har vi skruet lidt ned for den rå bettingsnak, men fokuserer derimod benhårdt på de to begreber match-up og momentum. To undervurderede, men ikke mindst helt afgørende faktorer, når man som bettor skal finde sprækkerne i bookmakernes odds.  

Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvordan to Superliga-mandskaber står til hinanden - fysisk, teknisk, taktisk og organisatorisk. Som det kommer frem i videoen, så er der eksempelvis bestemte hold, som SønderjyskE notorisk har det svært imod. Ligesom der er 3-4 hold, som Michelsens tropper næsten altid krøller sammen. Heriblandt OB og FC Nordsjælland.

"OB og Nordsjælland er to hold, som minder meget om hinanden. De vil begge to gerne spille bolden gennem midten, og vi vil rigtig gerne have, at folk spiller den ind i midten," forklarer Michelsen om en af årsagerne til, at SønderjyskE har krammet på de to hold.

Små, men afgørende nuancer

Vi kommer altså helt inden for i taktikrummet hos sølvvinderne og hører desuden også, hvordan Michelsen arbejder med sine spillere, når holdet har momentum eller befinder sig i en resultatmæssig krise.

Skal man have en edge i forhold til bookmakerne, så er det de små nuancer, der gør forskellen. Og har man en forståelse af match-up og momentum, så kan du som bettor justere din chancevurdering de afgørende få procenter i forhold til bookmakerne, der ikke altid går helt så grundigt til værks.

Analyse af match-up og momentum er blandt andet noget, som værten Tonni Munk Jensen i årevis har praktiseret med stor succes.

Se også første afsnit af BetXpert TV her: Mike Larsen taler om chancevurderinger

Skæve live-odds

Jakob Michelsen må som Superliga-træner ikke selv bette på kampene. Men han fortæller i videoen, hvordan han nogle gange står på sidelinjen og får lyst til at tage sig til hovedet over bookmakernes live-odds, som kører på bandereklamerne. Ser bookmakerne virkelig den samme kamp, som han gør?

Ofte får det enkelte opgør nemlig sit helt eget liv, som adskiller sig markant fra bookmakernes oddssætning inden kampen. Michelsen husker blandt andet en hjemmekamp fra denne sæson, hvor SønderjyskE møder Esbjerg efter at have spillet Europa Cup før dage forinden.

Halvdelen af holdet er ude med dårlig mave, mens nogle spillere er på banen med sygdom i kroppen. Kampen var fuldstændig lige, men alligevel var SønderjyskE pæne favoritter på live-oddset i lejet 1,70. Kampen stod 0-0.

"Oddsene virker nogle gange lidt forudindtagede... Man bør se på kampen i stedet for bare at se på, at hjemmeholdet per definition skal være favoritter. For hvis kampen viser noget andet, så er det måske der, hvor man kan lave nogle penge," siger SønderjyskE-træneren.

Til sidst giver Michelsen også sit bud på, hvilke hold man skal holde øje med i den resterende del af Superliga-sæsonen.