Der er så meget kvinder ikke forstår... er et bøvet slogan som gendrives af Anita Pedersen – ny ekspert i MLB og NFL hos BetXpert.

Anita-guldkorn:

Yndlingsklub?

En hurtig optælling giver 18 hold/sportsudøvere jeg følger, hvor jeg holder øje med deres resultater og ser deres kampe hvis jeg har mulighed for det. 21 hvis man tæller Purdues baseball, basketball, football og softballtur som fire separate hold.

Men i forhold til de ting jeg skal skrive om er det Tampa Bay Buccaneers i NFL, Tampa Bay Rays i MLB og Purdue i college.

Derudover kan nævnes Esbjerg Vikings i speedway, FC Midtjylland i fodbold og Quick Step i cykling. Og som sagt mange andre også.

Der er en historie bag hvert hold, men det må komme hen af vejen :)

Se hendes første eksperttips http://www.betxpert.com/ekspert/anita-pedersen

Danske Spils overkække og chauvinistiske slogan og kampagne har altid irriteret mig. Men ikke desto mindre har BetXpert i min tid som redaktør – dvs i 11 år – aldrig haft en kvinde i ekspertpanelet. Simpelthen fordi der har været meget få kvindelige ansøgere.

Men nu går vi endelig ind i en æra med feminint islæt i panelet. Vi har nemlig hyret Anita Pedersen som ekspert udi MLB og NFL.

NFLXpert-fortid

Anita er ikke helt ubekendt med BetXpert-universet, for hun har faktisk engang været ekspert for NFLXpert, vores søsterside der beskæftiger sig med amerikansk fodbold. Det var i 2010, men nu har hun igen fået blod på bettingtanden og er klar til at tørne ud for os med ikke bare NFL, men også baseball.

NFLXpert-tiden samt erfaringen fra skriveopgaver for NFL Magasinet (TV2/Tipsbladet) har naturligvis talt for Anitas kandidatur, ligesom hendes arbejde som økonom (talindsigt er altid et plus).

Tungen på vægtskålen har været en frugtbar dialog samt en række fine brugertip-analyser: http://www.betxpert.com/bruger/bucsgirl

Keep it simple

Om sin betting-filosofi siger Anita:

Keep it simple. Ethvert spil kan analyseres ihjel hvis man dykker langt nok ned i statistikkerne og de enkelte spillere. Det er min erfaring at den første indskydelse ofte er korrekt og man kan komme rigtig langt med at se på nogen udvalgte overordnede statistikker og formkurver.

Det afhænger dog af hvilken sport der er tale om. I baseball er der forholdsvis få faktorer at tage i betragtning. NFL er mere kompleks med mange flere spillere på banen, flere kæder og skader har ofte lidt større betydning i NFL end i MLB. Der er desuden heller ikke så mange kampe på en sæson, så der opbygges ikke samme datagrundlag, som der er i MLB.

Men selvom der er flere ting der skal kigges på og vejes mod hinanden gælder det stadig om ikke at dykke alt for langt ned og tillægge enkelt spillere eller obskure stats for stor betydning.

Generelt spiller jeg med forholdsvis lav risiko og tager ikke de store chancer.

Kompetente forumdebatter

Anita er meget lydhør over for konstruktiv kritik og ser frem til en række kompetente debatter med kyndige og/eller nysgerrige brugere i vores forum. Og personligt glæder jeg mig til at se Anita folde sig ud i ekspertpanelet og lukke munden på bøvede PR-folk og andre med fordomme om kvinder og sport.