Det er et stigende problem, at sportsudøvere bliver chikaneret af skuffede bettere, der sender hadfulde beskeder på de sociale medier efter tabte væddemål. Senest har den danske tennisstjerne Holger Rune modtaget dødstrusler fra oddsere.

Med energisk stil og masser af gå-på-mod har Holger Rune taget de danske tennis-fans med storm, men det kan desværre være en hård omgang at tjekke indbakken efter et nederlag.

Han modtager ofte en række hadfulde beskeder fra bettere, der har oddset på den unge dansker.

Efter Holger Runes nederlaget til norske Casper Ruud i weekendens ATP Acapulco-turnering kunne den 20 årige tennisstjerne læse denne besked i indbakken:

- Jeg vil finde dig og fange dig og jage en kniv i nakken på dig. Derpå skærer jeg dit åndssvage hoved af. Det vil være alle steder i nyhederne. Det vil være en lærestreg for alle de andre. Skide afskum. Jeg kommer efter dig. En sløv kniv vil slå dig ihjel.

Det er Holgers mor og manager, Aneke Rune, der valgte at dele dødstruslen mod Holger og hun har forklaret, at beskeden var så ´grotesk, at jeg ville poste den, så andre bettere måske lige tænker sig om, inden de skriver shit til folk´.

Det er bestemt ikke nyt, at skuffede bettere chikanerer eller sender dødstrusler til Holger Rune efter nederlag på tennisbanen og sidste år udtalte han til BT.

"- Beskederne kommer stort set hver gang, jeg taber en kamp. Så kommer der rigtig mange af dem fra alle de sindssyge haters. Og de er virkelig brutale. Det er ofte kommentarer som: 'Jeg vil dræbe din familie' og 'jeg håber, du får kræft', som der kommer væltende. Det er virkelig massivt, hvad folk kan finde på at skrive."

Og Holger Rune er ikke alene om at stå i skudlinjen for de hadefulde beskeder fra sportsbettere med tabte væddemål.

B.T. kørte sidste år med artikelserien 'Med livet på spil', der beskrev, hvordan mange danske sportsudøvere i stor stil udsættes for hadbeskeder og mordtrusler fra personer, der spiller penge på deres kampe.

Det er selvfølgelig ulovligt at sende dødstrusler.

Foto: ADAM HAGY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Holger Rune støtter Børns Vilkår

Den 17. marts holder Børns Vilkårs landsindsamling og det bliver denne gang med støtte fra Holger Rune, der har lavet følgende opslag på X/Twitter.

Under årets Indian Wells turnering kommer jeg ikke kun til at serve for sejre – men også for en sag, som betyder rigtig meget for mig 🙏 Fra i dag og frem til 17 marts er der ekstra fokus på børns vilkår i Danmark. Jeg donerer selv 2.500 kroner for hvert servees, jeg laver under Indian Wells, som starter lige om lidt 🎾 – og som minimum 50.000 kroner. Alle børn har ret til en tryg barndom! Støt indsamlingen via mobilepay til 403154 eller via dette link.

Årets Indian Wells-turnering afvikles fra den 6. til den 17. marts og BetXpert dækker naturligvis samtlige kampe med Holger Rune.