Tidens helt store samtaleemne for mange er den verdensomspændende coronavirus. Problemet med virussen er nu så stort, at bookmakeren Betfair* tror, at det får indflydelse på sommerens OL.

Coronavirussen, også kaldet COVID-19, stammer angiveligt fra Kina. Den har dog på kort tid spredt sig til det meste af verden. Indtil videre menes den at være skyld i 3.286 menneskeliv, og minimum 95.700 er lige nu smittede af sygdommen.  Et af de seneste tilfælde af bekræftede smittede personer vedrører den tidligere professionelle fodboldspiller Thomas Kahlenberg

Omfanget af coronavirussen er nu så stort, at det har haft sportslige konsekvenser. Således er blandt andet flere Serie A- og Coppa Italia-kampe blevet udsat grundet smittefaren. 

Betfair*: OL-åbningsceremonien afholdes ikke til tiden

Spørgsmålet er, om myndigheder og organisationer verden over får tilstrækkelig bugt med virussen, inden sommerens to store sportsbegivenheder: OL og fodbold-EM.

Hos bookmakeren og spillebørsen Betfair* er man ikke just optimistiske angående førstnævnte. Her kan man både på Betfair Sportsbook* og Betfair* Spillebørs spille på, om OL-åbningsceremonien finder sted den 24. juli som planlagt. 

OL-åbningsceremonien Højeste odds Bookmaker
Finder OL-åbningsceremonien sted den 24. juli?: Ja 2,00
Finder OL-åbningsceremonien sted den 24. juli?: Nej 1,73

Hvis ellers man er enig i spiludbyderens chancevurdering, er det ikke ligefrem opmuntrende læsning. Der står desuden ikke noget sted på Betfair*, at den potentielle udskydelse eller aflysningen skulle skyldes coronavirussen, men det er meget utænkeligt, at der kan være tale om andet. Det har i og for sig heller ikke betydning for spillet, om det er den ene eller anden årsag, der måtte gøre, at ceremonien bliver udsat. 

Sådan er situationen i Japan 

Dette års sommer-OL skal afholdes i Tokyo, Japan. Her er der p.t. 1.000 bekræftede tilfælde af coronavirussen. Det skal dog med, at over 700 af dem var fra et krydstogtskib, hvilket WHO siger, at man ikke skal tælle med i de enkelte landestatistikker

Der er efter sigende 12 dødtilfælde som konsekvens af virussen i Japan. Heraf seks fra det omtalte krydstogtskib. 

Problemet er imidlertid også, at det selvfølgelig ikke kun er Japan, man skal kigge på. WHO har erklæret situationen for en international sundhedskrise, og det kan blive et problem, da sportsudøvere og tilskuere kommer fra hele verden. 

Kan Italien for eksempel nå at få så meget styr på situationen, at Japan vil lukke dem ind i landet? Kan Kina? Kan nogen? Og er der overhovedet nogen, der er interesserede i at komme til Japan i juni måned? Spørgsmålene er mange, og svarene er få. 

Coronavirussen har også trukket sine spor i cykelverden, hvor blandt andre Astana har meldt ud, at de trækker sig fra en række løb som direkte konsekvens af smittefaren.