Midt- og Vestsjællands Politi har i dag bekræftet, at sagen om matchfixing i Roskilde FC er droppet. 

I går skrev Ekstra Bladet, at Midt- og Vestsjællands Politi ville droppe sigtelserne mod en række FC Roskilde-spillere i sagen om matchfixing. 

I dag har politikredsen så bekræftet nyheden, skriver B.T. Det er simpelthen ikke lykkedes at finde de nødvendige beviser i sagen. 

Lettede spillere

Ekstra Bladet har været i kontakt med en gruppe af de anklagede personer, og det er selvsagt en flok lettede spillere, der kan ånde ud efter mere end ti måneders uvished og mistanke. 

Spillerne er i øvrigt spredt fra alle vinde, siden sag opstod. 

Christian Lønstrup risikerer retssag

Det lyder videre, at de anklagede spillere nu skal finde ud af, om de vil rejse sag – grundet økonomiske tab som konsekvens af miseren – mod deres tidligere træner, Christian Lønstrup. Det var ham, der for ti måneder siden satte skub i sagen. 

Det gjorde han, da han til et holdmøde fortalte, at han havde fået oplysninger om spillernes matchfixing, og at han følte sig overbevist om informationernes ægthed. 

Det var dog Danmarks Idrætsforbund (DIF), der politianmeldte sagen. 

Spillerforeningen: Stærkt problematisk forløb

Hos Spillerforeningen ser man positivt på, at sagen nu er afsluttet. Man er dog ikke begejstret for forløbet undervejs, fortæller Michael Sahl Hansen, administrativ chef i Spillerforeningen.

”Det er stærkt problematisk, at sager som denne i praksis undersøges og håndteres af DIF ud fra en præmis om omvendt bevisbyrde, og at en samlet spillertrup mistænkeliggøres uden nogen konkrete beviser. Og det er endnu mere problematisk, at DIF i sine undersøgelser via trusler om sanktioner forsøgte at presse samtlige spillere til at give DIF indsigt i både spillernes og deres partneres private forhold.”