Mens vi venter på Wimbledon og lidt senere Tour de France, er der forskellige opvarmningsturneringer og -løb at fordrive tiden med. Og i dag indebærer det fine odds og fiduser til BetXperts læsere, på cykel- såvel som på tennisfronten.

Det Skaldede Bjerg

Det franske etape-cykelløb Dauphiné Libéré er nået til fjerde etape, kongeetapen der ender på toppen af det sagnomspundne Mont Ventoux, hvilket direkte oversat betyder "Det Vindomsuste Bjerg" – men det lyder også navnet ”Det Skaldede Bjerg” pga det specielle golde landskab på toppen.

Mont Ventoux kan bryste sig af at være det første bjerg i verdenshistorien der blev besteget udelukkende for sjov, nemlig af den italienske digter Petrarca i 1336 (det er muligvis sket tidligere og andre steder, men det er i givet fald ikke blevet fortalt). Vandreturen skrev Petrarca der ellers mest forfattede forelskede oder til den henrivende Laura, en spændende beretning om, og så gik det op for folk at naturen kunne bruges til andet end jagt, landbrug og krig. Hvis man altså havde penge og dermed tid nok...

Penge har de såmænd, men tiden kniber det ikke desto mindre med for de cykelryttere der kæmper for at komme først over målstregen på Det Skaldede Bjerg.

Lars Johnsen har fundet en interessant h2h mellem Paris-Nice-vinderen Alberto Contador og veteranen Alexandre Vinokourov. Den energiske kazakhstaner kan skam endnu – faktisk fører han løbet, og han bør også kunne besejre den Contador på Mont Ventoux, selv om den unge spanier er meget talentfuld. Se analysen (spilstop 11:20): http://www.betxpert.com/ekspert/cykling/#61551

Nadal mod Bæstet fra Hviderusland

Tennisspilleren Rafael Nadal er også både spansk og uhyre talentfuld. Men i modsætning til Contador over for Vinokourov, må Nadal - der netop har vundet French Open - siges at være favorit mod Max Mirnyi i 3. runde af græsturneringen Queens.

Og det selv om Mirnyi, ”Bæstet fra Hviderusland”, er ægte græsspiller, med spillet lagt an på server og flugtninger - mens Nadal som bekendt er grusspiller om en hals. Spanieren er favorit pga sit kæmpestore talent der gør ham farlig på alle underlag – hvilket han jo viste i sidste års Wimbledon hvor han nåede finalen mod Federer.

Men favorit eller ej; Nadal kan såmænd godt gå hen at tabe til Mirnyi. Det er og bliver ikke spanierens tallerken paella når underlaget er græs, og modstanderen i dén grad satser på at drøne op til nettet. Spørgsmålet er bare: Hvad er oddset; kan det svare sig at gå efter overraskelsen?

Det kan det bestemt i dette tilfælde. Læs Jesper Røjskjærs analyse og se hans tip (spilstop kl. 13:30): http://www.betxpert.com/ekspert/tennis/#61550