Efter søndagens pragtkørsel af Michael Rasmussen - og den medfølgende etapesejr - kan man som TV-seer eller bjergside-tilskuer næsten ikke bede om mere i årets Tour de France... Men det gør vi alligevel!

Tirsdag rammer feltet nemlig Alperne, og vi kan se frem til en vaskeægte bjergetape - dvs med målstregen placeret på toppen af et bjerg.

Søndagens rute var også en bjergetape - der var immervæk 6 tinder, der skulle passeres undervejs, heraf fire kategori-3, en kategori-2 og en kategori-1 - men fra toppen af det sidste bjerg var der cirka 50 kilometer til målstregen i Mulhouse. Så meget desto mere fantastisk var det, at Michael Rasmussen, den danske bjergspecialist (ja, sgu!), kunne gennemføre sit soloridt og vinde med 3 minutter ned til de nærmeste forfølgere og 6 ned til feltet!

Nu gælder det så den første Alpe-etape, og det bliver interessant at se, om Kyllingen fra Tølløse via hviledagen har samlet kræfter til endnu et offensivt forsvar af den polkaprikkede bjergtrøje. Ligesom det bliver fascinerende at se kampen mellem Kong Armstrong og alle tronebejlerne, fra Basso til Ullrich.

Eller hvad med Vinokourov? Formelt set er han løjtnant for Ullrich på Telekom-holdet, men den angrebsivrige kazakhstaner har set skarpere ud end den trinde tysker og kan meget vel udgøre Armstrongs værste konkurrent.

Netop Vinokourov og Armstrong er sat over for hinanden i en h2h hos Unibet* - med noget der ligner deciderede fejlodds. Læs Thomas Foged Thomsens analyse af denne duel - og se også hans øvrige tip til tirsdagens etape (spilstop kl. 11:55): http://www.betxpert.com/ekspert/cykling/

Jeg skrev indledningsvist, at man som TV-seer eller bjergside-tilskuer har fået i pose og sæk - men det gælder altså også spillefolket, i hvert fald brugerne af BetXpert, hvis de har været så fonuftige at følge Thomas´ forslag. Ud af hidtil 15 Tour-singletip har Thomas ramt de 11 - og en indsats på 3.900 kr. er blevet til 5.948, dvs. en tilbagebetaling på 152%!

Husk i øvrigt, at du i BetXperts Tour-optakt kan læse om både etapeprofilerne og om stjernerne & vandbærerne på alle hold: http://www.betxpert.com/articles/tour05/