Vinter OL 50 km klassisk herrer: Niklas Dyrhaug top 3

24. februar 2018 kl. 06:00 - Langrend
2. maj. 2018 kl. 16:31 02/05
Kommentarer (4)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 10%
Betvalue: 180,00%
Spilbar ned til odds: 10,00
Rigtig/forkert:
Danske Spil Spil nu hos Danske Spil

Så er vi snart kommet igennem nok et vinter OL. Den største testen kommer her til sidst hvor herrene skal gå 50km klassisk. Det er denne distancen som virkelig betyder noget indenfor langrend. Nå er det ikke uheld og smørebommer det snakkes om. Her skal hver enkelt få lov til at vise hvem som er den bedste skiløberen. Feltet er skrumpet godt ind og flere løbere gidder ret og slet ikke gå det sidste løbet.

Favorit feltet er dermed også komprimeret. En af de løberne jeg forventer kan vinde, er Niklas Dyrhaug og Danske Spil ligger igen langt over resten af markedet, akkurat som i skiathlon hvor de gav odds 20 på at Holund/Krueger skulle tage medalje.

Startfeltet består af 71 løbere.

Dyrhaug med startnummer 21 og langt i fra en af de største favorittene. Faktisk vil jeg våge mig at sige at de med startnummer 22-71 er sjanseløse i morgen.

Så tror jeg vi kan afskrive Boegl, Bing og Halfvarsson(som faktisk helst ville være fri i morgen)

Da har vi ca 15 løbere igen.

Klæbo har meldt fra og ind har så Iversen kommet ind. Iversen er lidt som en Northug JR. Utrolig stor i kæften, men modsat Northug har Iversen svært lite at skryte af. Han vant dog 30km klassisk i Falun lige før VM ifjor. Han er lidt tung i det, men en stærk afslutter - men jeg har lidt lyst at afskrive han og. 

Han kommer godt udhvilt til dette løbet og hvis det gåes langsomt så kan han sagtens vinde, men det er for mange løbere med langt større motor, som ikke kan vinde om det gåes langsomt, så da tror jeg Iversen falder af længe før det hele afgøres.

Russerne stiller med fire løbere og de kan aldrig afskrives. Man ved ret og slet ikke hvad man får med russerne og med deres historie i tidligere mesterskab og dette mesterskab - med haugevis med dopingtatte vindere, så kan de selvfølgelig slå til her.

Favorittene:

Poltoranin er favoritten og han gik og et flott 1.etappe løb på stafetten. Han gik lidt hurtigere end Niskanen som dro 25 min. til skiathlon. Poltoranin er nok en lidt bedre afslutter end Niskanen og slipper næppe, så skulle jeg vælge en vinder så skulle det være Poltoranin - og oddsen er lige på grænsen med odds 4 ish. Selv om Poltoranin er på ca. samme nivå som Niskanen + en bedre spurt, så er det andre løbere disse to skal kvitte sig med for at vinde.

Harvey og Bolshunov fx. Bolshunov er vel feltets bedste afslutter, men det er heller tvilsomt om han kan hænge med hele vejen.

Da er Harvey en mere erfaren og taktisk stærk løber som også i klassisk kan begå sig - men så skal han ha spart noget, for han har ikke set så stærk ud i dette OL, som jeg havde ventet mig. 

Sundby. Han har gået mange løb og har til gode at for alvor vise sig frem. Jada han tog sølv til skiathlon og har fået to stafettguld. Det er selvfølgelig ikke skidt, men hans store mål om guld i 15km fri endte med en stor skuffelse og 4.plads. Er han i form, så er han og Cologna de to som er bedst til at sætte en lang spurt når det genstår små 2km.

Outsiderne:

Her kan man jo nævne de resterende op til startnr 21.

Vær dog oppmerksom på Chervotkin som gik et minutt langsommere end Kruger på stafetten. Russeren havde været syg op til OL og var et usikkert kort. Han gik helt ned og lignet ikke en som var i form, men det var fristil og russerne må aldrig afskrives:-)

Det bliver sjældent gået 50km. Typisk 1-2 gange i året og så gåes det klassisk den ene gangen og fristil den andre, så det er lite tørre fakta at benytte for hvem som er godt kledd på til 50km.

Fabiani, Heikkinen, Gaillard og Parisse er dermed svære at vurdere.

En af de løberne som dermed sejler op som svært spændende bag Poltoranin/Niskanen - Sundby/Cologna er bl.a. Dyrhaug.

Dyrhaug har ikke gået nogen løb i dette OL. Han blev fravalgt på stafetten som selvfølgelig ikke er et godt tegn, men det blev fx Holund og - som har et godt OL.

Begge disse to står til odds 18 hos danske spil på top 3.

(Unibethar top 6 og der ligger de rundt 3 tallet)

Dyrhaug har sin styrke i de lange løb og kun i klassisk. 

Han har normalt set en stærkere afslutning end fx Holund - og det skal vel godt gøres om fx Holund får lov til at gå alene i front, efter hvad vi har oplevd i dette mesterskabet.

Dyrhaug har haft en heller svag sesong. Han har dog været ganske sikker på at gå få dette afsluttende løbet, så han har ikke set sig nødt til at toppe formen, før nå.

Han har gået mange 50km løb tidligere og flere gange været i top 3.

Til sidste VM tog han bronze på 15km klassisk.

Man kan selvfølgelig vurdere mindre risikable varianter som at Dyrhaug slår Richardsson og ender i top6, men den store værdien ligger her hos danske spill på top3.

Ellers har jeg set mig ud:

Poltoranin/Niskanen top3.

Holund slår Heikkinen.

Selv en stor i kæften og ikke for god løber -Iversen slår vel likevel Halfvarsson.

Harvey top6.

Husk at løbet starter gry tidlig kl 06.00 - så går du ud i aften og vil se løbet, så kan du likså greit bare vente med at gå i seng.

  • Høje odds på udvalgte kampe
  • Mange livebetting markeder
  • Stærk mobil-app
Feedback