USA Topscorer: Landon Donovan

2. juni 2014 kl. 00:00
2. maj. 2018 kl. 15:25 02/05

Kommentarer (11)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 6%
Betvalue: 150,00%
Spilbar ned til odds: 16,67
Rigtig/forkert:
Unibet Spil nu hos Unibet
Donovan har rundet 32 år og har for nyligt holdt et halvt års pause fra al fodbold, men USA's mest scorende VM-spiller gennem tiden bør ikke give odds 25 som holdets topscorer i et VM hvor 1-2 mål kan være nok til at få tildelt æren.

Derfor skal du spille den

 • Oddset vil sandsynligvis blive justeret når USA's 30-mandstrup udtages mandag aften d. 12. maj.
 • Donovan har allerede 3 VM-slutrunder i bagagen (5 mål i 12 slutrunde-kampe).
 • Donovan var med 3 mål USA's topscorer ved VM 2010. 
 • Donovan er ikke sikker på at være fast starter, men har dog spillet 12 landskampe siden juli 2013 (de 11 fra start).
 • I en svær gruppe er sandsynligheden for at USA må nøjes med 3 kampe stor - et enkelt eller to mål kan være nok til at blive holdets topscorer (alene eller delt). 

Det skal du holde øje med

 • Donovans placering er usikker. Tidligere var han typisk hængende angriber på landsholdet (som hos LA Galaxy), men han kan dække alle positioner på midtbanen. 
 • Efter sæsonafslutningen i MLS 2012 trak Donovan stikket og tog et "sabbat-halvår" fra al fodbold, herunder også landsholdet.
 • Donovan sparker ikke straffespark (det gør Clint Dempsey).
 • Efter sin tilbagevenden sidste sommer har Donovan skullet spille sig tilbage blandt Klinsmann's udvalgte.
 • For første gang siden sin tiltrædelse startede Klinsmann med Donovan på bænken i seneste landskamp mod Mexico (3/4-2014). 
 • Donovan har endnu ikke scoret for LA Galaxy i 2014 (9 kampe á 90 min.). 

Uddybninger/analyse
Unibet har på dette marked listet 11 spillere med lavere eller tilsvarende odds som på Landon Donovan. Blandt disse 11 figurerer imidlertid adskillige spillere som med stor sandsynlighed slet ikke kommer med til Brasilien (Alan Gordon, Carlos Bocanegra, Bobby Wood, Juan Agudelo, Herculez Gomez), og som måske ikke engang kommer med i den 30-mandstrup som Klinsmann offentliggør senere i dag (mandag d. 12. maj). Dette styrker kun troen på at Unibet ikke har gjort deres benarbejde ordentligt for dette marked, og at oddset på Donovan er sat ud fra nogle forkerte forudsætninger.

Overraskelser er set før, men i en gruppe hvor modstanderne hedder Tyskland, Portugal og Ghana, må USA nok indstille sig på at der skal mindst én kæmpe-præstation og lidt held til for at komme videre fra gruppespillet ved VM. Ghana har været USA's bøddel ved de seneste to VM-slutrunder, begge gange med 1-2 nederlag til følge, så åbningskampen mod afrikanerne bliver på mange måder afgørende for USA's videre skæbne, eftersom det er to mastodonter der venter herefter. Portugal blev besejret 3-2 ved landenes seneste møde ved VM 2002, og en overraskelse i samme kaliber er nok påkrævet. Endelig slog USA faktisk Tyskland med 4-3 i en venskabskamp for knap et år siden, men der er trods alt forskel på en sommerkamp på amerikansk grund (mod et tysk landshold i svækket opstilling), og så en VM-kamp i Brasilien. 


USA's landstræner, Jürgen Klinsmann, har siden sin tiltrædelse i 2011 haft fokus på at ingen spillere kan vide sig sikre på en plads i startopstillingen. Klinsmann veksler mellem 4-4-2 eller 4-2-3-1, og placerer gerne spillerne udenfor deres vante positioner (fx har midtbane-veteranen DaMarcus Beasley ageret venstre back ved flere lejligheder). Hvis udgangs-formationen bliver 4-4-2, så ser de største trusler til Donovan ud til at være Fabian Johnson på venstre midtbane og Graham Zusi på højre, og Dempsey i rollen som 2.angriber.

Meget skal ske hvis Donovan ligefrem skal slå Dempsey af, så enten skal han foretrækkes på bekostning af Johnson eller Zusi (hvilket der objektivt set er pæn sandsynlighed for, da især Johnson også kan indtage en plads i forsvaret), eller sætte sin lid til at Klinsmann vælger den lidt mere smalle og mere defensivt robuste 4-2-3-1, hvor Donovan, med sin tendens til at søge ind i banen, umiddelbart passer bedre ind i kæden lige bag angriberen.

Klinsmann fremhævede sidste år angriber Jozy Altidore og anfører Clint Dempsey som værende en del af hans "kerne" til VM-truppen, men forårets træningskampe og spillernes klub-situationer kan give anledning til at påvirke denne status. Gennem efteråret 2013 og i forårets træningskampe har Altidore været decideret uskarp som en naturlig følge af manglende spilletid i Sunderland, mens Dempsey har haft sværere end forventet ved at falde til i Seatlle Sounders efter skiftet fra Tottenham, tillagt et noget nær katastrofalt lejeophold hos Fulham i januar 2014 - et lejemål som Dempsey, målt på hvor lidt både Fulham og han selv fik ud af det (sportsligt), nok havde haft bedre af at veksle til ren vinterferie. Både de individuelle præstationer og sammenspillet mellem Altidore og Dempsey har i flere betragteres øjne øget muligheden for at spillere som Donovan, Aron Johansson, Chris Wondolowski, eller sågar det 18-årige stortalent Julian Green, er mindst lige så selvskrevne til holdets "kerne" som Altidore og Dempsey.

USA's landshold er generelt en svær størrelse at vurdere, ikke mindst pga. Klinsmanns store fokus på konstant intern konkurrence om alle pladser. Tidligt i 2014 spillede holdet to venskabskampe mod Sydkorea og Ukraine, og i ingen af kampene var der gengangere blandt aktørerne. Den ene kamp (mod Ukraine) blev spillet på en officiel FIFA kampdag, side om side med andre venskabskampe, hvilket betød at Klinsmann havde alle legionærer til rådighed. Dette var ikke tilfældet mod Sydkorea, hvor det udelukkende var spillere med base i USA der deltog. Donovan deltog i den første kamp mod Sydkorea, men var skadet forud mod kampen mod Ukraine. Det er derfor ikke muligt at sige om Donovan reelt var tiltænkt en rolle i kampen mod Ukraine.

Den amerikanske VM-bruttotrup på 30 mand offentliggøres mandag aften d. 12. maj, og her er jeg ikke i tvivl om at Donovans navn figurerer. Klinsmanns mål er at køre med 30 mand helt frem til 2. juni, hvor de endelige trupper skal indgives til FIFA, og det bør kun være skader der kan forhindre Donovan i at komme med til VM. En rutineret herre på 32 år med 156 landskampe under vesten, som stadig kan gøre en forskel for både landhold og klubhold (Donovan er ét mål fra at være den mest scorende i MLS-historien), bliver svær for Klinsmann at se bort fra.

Spørgsmålet er så om Donovan er blandt de 11 udvalgte når USA går på banen mod Ghana d. 17. juni. Under alle omstændigheder er det min overbevisning at Donovan får spilletid i Brasilien, og med sigte på at der pga. den hårde modstand i gruppespillet muligvis kun skal et enkelt eller to mål til at blive holdets topscorer, er odds 25 for holdets mest scorende spiller gennem tiderne en kende for højt, og et odds omkring 15-16 virker mere realistisk.


Bemærk: I tilfælde af at flere spillere fra USA bliver topscorer med samme antal mål, træder Unibet's dead heat regler i kraft, og indsatsen reduceres i forhold til antallet af vindende udfald.

Sådan finder du spillet hos Unibet: Fodbold -> VM 2014 -> Holdets topscorer -> USA 

 • Stort udvalg af sportsgrene
 • Ofte fokus på Skandinavien/DK
 • Stærk mobil platform
Feedback