18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Uruguay - Holland: Stilling ved pausen: 0-0

Match center
6. juli 2010 kl. 20:30 - Fodbold, VM
Cape Town Stadium
4. jul. 2010 kl. 18:02 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 04/07
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (11)
Chance: 42%
Betvalue: 107,10%
Spilbar ned til odds: 2,38
Rigtig/forkert:
Bwin Spil nu hos Bwin
Semifinale, Cape Town.

Efter at have slået VM-giganten Brasilien ud, er Holland naturligvis ret klar favorit mod Uruguay. Sydamerikanerne har ikke mødt modstandere på niveau med Brasilien og har vist manglende kreativitet på midtbanen.

Uruguay har dog også vist stærkt forsvarsspil og kun lukket to mål ind i fem kampe. Og det bliver ikke nødvendigvis nemt for hollænderne hvis skræmmende offensiv ikke for alvor har imponeret (der har dog været fine glimt fra Robben, Sneijder og co). Pga en ret defensiv indstilling fra træner Marwjiks side, og pga ego-problemer hos især van Persie.

Dette er sidste skridt før finalen. Endnu mere end i de forrige kampe vil frygten for at fejle nok være større end modet til at satse, i hvert fald indledningsvist. Jeg tror på en første halvleg præget af forsigtighed, især fra Uruguay, men også fra Holland der nok vil have respekt for Forlán - selv om han mangler sin giftige makker, Suarez (3 mål hver).

Begge hold har skades- og karantæneproblemer i defensiven, men det kan godt tænkes at øge forsigtigheden, snarere end chancen for mål.

I længden bør Holland - det mere komplette hold - kunne vinde denne semifinale, men chancen for en nulløsning i 1. halvleg ser pæn ud.

Med målfarlige folk som Forlán og Sneijder (4 mål) på banen kan det selvfølgelig gå galt - som mit halvlegs-krydsspil i Uruguay-Ghana gjorde (Muntaris langskud ødelagde det få sekunder før pausefløjt), men sådan er spil jo...

Note

Der tages forbehold for at skadessituationen kan ændre sig.

Alternative spil og chancevurderinger

Så vidt jeg kan vurdere, er der værdi, omend ikke overvældende meget, i diverse spil på Uruguay (lige på eller med asian handicap) og på kryds (ved pausen eller fuld tid).

1X2-chancevurdering, 1. halvleg: 14-47-39
1X2-chancevurdering, fuld kamp: 15-28-57
Over/Under, fuld kamp: 39-61

Dommer

Ravshan Irmatov, Uzbekistan.

VM:

Gruppespil:

Sydafrika-Mexico: 4 gule kort

England-Algeriet: 2 gule kort

Argentina-Grækenland: 2 gule kort

Kvartfinale: Argentina-Tyskland: 3 gule kort

Bemærk at eventuelle gule kort opnået indtil nu ikke tages med ind i semifinalerne (bortset fra de spillere der har karantæne i semifinalen); finalekarantæne opnås altså kun hvis man vises ud i semifinalen.

URUGUAY

Uruguay har demonstreret stor defensiv soliditet og sylespids giftighed fremme. Det kniber med kreativiteten på midtbanen (der til gengæld er særdeles solid), men de hårdtarbejdende og effektive angribere som Forlán og Suarez - der begge selv kan både kreere chancer og afslutte - har kunnet kompensere for denne mangel.

En anden ting Uruguay har demonstreret, er kynisme. Holdet er ikke kommet til Sydafrika for at spille smukt (selv om det ind i mellem sker); er bestemt ikke blegt for at grave sig ned og satse på kontra.

Det så man i det indledende gruppespil hvor det i en forsigtig og kedelig forestilling blev 0-0 mod Frankig, 3-0 over Sydafrika efter en forsigtig start, et flot Forlán-langskudsmål og derefter effektiv kontrabold, samt 1-0 over Mexico efter et tidligt Suarez-mål og derefter en benhård defensiv der lukkede af for den mexicanske offensiv.

Resultat: Førsteplads i Gruppe A med syv point og en målscore på 4-0.

Og man har set det i de efterfølgende opgør. I 1/8-finalen mod Sydkorea kom Uruguay foran tidligt i kampen - ved Suarez - efter en målmandsfejl og trak sig derefter tilbage. Hvilket gik fint i 1. halvleg, men i anden halvleg vaklede forsvaret under det koreanske pres, og udligningen var logisk (omend den ellers dygtige målmand Muslera ikke så alt for godt ud i situationen). Men så begyndte Uruguay at spille fodbold, og Suarez satte det fortjente sejrsmål ind.

I fredagens 1/4-finale mod Ghana var første halvleg præget af forsigtighed fra begge sider - og vældigt få chancer. Alt pegede på en 0-0 ved pausen indtil Muntari få sekunder før dommerens pausefløjt satte et fremragende langskud i nettet. Skulle Muslera have snuppet den? Måske, men det var virkelig flot og yderligt sat ind. I anden halvleg var Uruguay så tvunget frem på banen - og det gav bonus da Forlán i 55. minut sparkede et frispark i nettet (flot spark, men en fejl af målmand Kingson). Derefter havde især Uruguay gode chancer for at afgøre kampen, men det endte uafgjort og dermed forlænget spilletid. Her virkede ghaneserne som de stærkeste (mindre trætte), og umiddelbart før slutfløjtet fremtvang de straffespark og en udvisning da Suarez stoppede en bold på målstregen med hænderne. 

Gyan - der ellers havde scoret på to straffespark i gruppespillet - brændte dog, og i straffesparkskonkurrencen reddede Muslera to spark (Maxi Perreira brændte for Uruguay), så en kølig Abreu kunne lobbe den afgørende bold i nettet.

Læs mere om Uruguay i BetXperts VM-Guide: http://www.betxpert.com/vm-2010/hold/uruguay

Trupnyt for Uruguay

Mangler: Fucile, Suarez, Lodeiro

Tvivlsom: Lugano

Uruguay har bekymringer i både forsvar og angreb.

I forsvaret måtte den rutinerede og hovedstødsstærke anfører Lugano udgå i første halvleg mod Ghana, og han er nu tvivlsom til semifinalen. I givet fald en svækkelse selv om forsvaret sådan set kørte ok i anden halvleg mod Ghana - med erfarne Scotti som Luganos afløser. Og ellers er der også fx Victorino der har gjort det godt.

Man må helt sikkert undvære den karantæneramte Fucile der efter at have været på bænken mod Frankrig er startet inde i de øvrige fire kampe, som venstreback. Det går dog nok - forsvaret gjorde det fint mod Frankrig, og man kan fx sætte Caceres ind på en backplads eller gå fra 4 mand i forsvaret til 3/5 - dvs med to wingbacks og tre midterforsvarere.

I øvrigt får man nok en anden ideal-forsvarsstarter tilbage; den både hovedsstødsstærke og boldfaste Godin; han måtte stå over mod Ghana med en lårskade.

Værre er fraværet af løbestærke og giftige Suarez i angrebet. Han er startet inde i alle VM-kampene, har scoret 3 mål og i det hele taget ydet et kæmpe arbejde for holdet. Man kan evt erstatte ham med den rutinerede Abreu der kom ind mod Ghana og gjorde det fint, men Uruguay ser noget mere tandløs ud uden Suarez. Han og Forlán har stået for praktisk talt alle offensive initiativer.

Endelig mangler den offensive midtbanemand Lodeiro - pga en skade. Men dette svækker kun bredden; han ville næppe være startet inde.

At dømme efter meldingerne fra Uruguays lejr (bl.a. ifølge goal.com), vil Uruguay nok stille således:

4-4-2

Forlán - Cavani

A. Pereira - Gargano - Arevalo Rios - Perez

Caceres - Godin - Victorino - M. Pereira

Muslera

Dvs en 4-4-2 med en særdeles solid (men ikke særligt kreativ) midtbane.

HOLLAND

Man kan ikke påstå at den imponerende hollandske offensiv - med de mange stjernenavne - har sprudlet ved dette VM. Ikke desto mindre står holdet - fortjent - i en semifinale.

Dette skyldes nok tre ting. Dels har forsvaret været virkelig solidt - fraset en blunder i starten af kvartfinalen mod Brasilien (og dén usikkerhed skal nok tilskrives at Ooijer - afløser for Mathijsen der blev skadet under opvarmningen - og Heitinga lige skulle finde hinanden).

Dels har offensivspillerne så mange individuelle kvaliteter at de kan afgøre kampene - selv når sammenspillet ikke rigtigt glider. Og helt skidt har det såmænd ikke set ud; der har været diverse gode angreb (blot ikke så mange som man havde forventet, og mange er løbet ud i sandet pga misforståelser eller egoisme).

Og endelig har taktikken været ret stram. Således har de Jong og van Bommel på den defensive midtbane ikke vovet sig ret meget frem, og ditto med venstreback van Bronckhorst. Den unge højreback van der Wiel har forsøgt en del på højrekanten, men mest før Robben vendte tilbage; derefter har Robben nærmest monopliseret højre-tiltagene.

Holland vandt Gruppe E med maksimumpoint: 2-0 over Danmark, 1-0 over Japan og 2-1 over Cameroun. Uden nogensinde at være presset; cruise control.

I 1/8-finalen mod Slovakiet (2-1) var Holland også spillemæssigt overlegen (omend begge mål, først Robben, siden Sneijder, sådan set kom på kontrabolde), og Slovakiet fik først et trøstemål til allersidst. Der var dog en vis usikkerhed at spore i det hollandske forsvar under det slovaviske pres i de sidste 10 minutter.

I fredagens 1/4-finale mod Brasilien viste Holland fighterhjerte og effektivitet. Og så var holdet også temmelig heldigt. Det startede med et Robinho-mål der næppe var blevet til noget hvis ikke Mathijsen var blevet skadet kort før kampen. Men derefter trak Brasilien sig for langt tilbage (dels dét, og dels var den brasilianske midtbane og offensiv simpelthen ikke synderligt gode), og Holland kæmpede sig tilbage. Afgørende blev Robbens højrekants-tryllerier. Det gav en masse frispark (i 73. minut en udvisning) og andre indlægsmuligheder - og det var på en af disse at Sneijders høje bold gik i nettet (53. minut) , via en misforståelse mellem Julio Cesar og en forsvarer. Heldigt, men ikke ufortjent. Og det var sejrsmålet heller ikke, sat ind med hovedet af Sneijder efter et hjørnespark blev forlænget (68. minut).

Bemærkelsesværdig var i øvrigt van Persies egoisme (der også har været evident, omend i mindre grad, i de andre kampe). Gang på gang valgte han den forkerte løsning - hvor en aflevering kunne have givet en stor chance til en holdkammerat. Havde han været mindre selvisk, kunne den hollandske sejr have været på 3-1 eller 4-1. Men det er ikke kun van Persie der er et problem; også Robben kunne muligvis tjene sit hold bedre hvis han ikke stort set hver gang gik selv...


Læs mere om Holland i BetXperts VM-Guide: http://www.betxpert.com/vm-2010/hold/holland

Trupnyt for Holland

Mangler: de Jong, van der Wiel

Tvivlsom: Mathijsen, van Persie

To faste startere har karantæne, den talentfulde højreback van der Wiel og den hårdtarbejdende midtbanedefensivmand de Jong.

Man kan fx skubbe Heitinga ud på højrebacken, og så bruge Ooijer og Mathijsen i midterforsvaret - hvis altså Mathijsen der måtte stå over mod Brasilien, er klar. Hvis ikke, kan man bruge fx Boulahrouz på højrebacken. Han er rutineret (og en særdeles kontant spiller), men det ligner en svækkelse. Dels fordi han ikke har spillet ret meget for Stuttgart i 09/10 og ikke har fået spilletid ved VM. Dels fordi han offensivt ikke er ret god.

På midtbanen ligner de Jongs oplagte afløser Ajax-manden de Zeeuw. I sagens natur meget mindre rutine end City-plæneklipperen, men et stort defensivtalent. Han har dog kun fået 2 minutters ved dette VM.

Fremme ville det mest rimelige være at sætte van Persie af - men problemet er at van Huntelaar er meget mere stationær, så mon ikke Marwijk holder fast i Arsenal-egoisten. Hvis van Persie altså er klar - han er tvivlsom efter at have slået sin albue mod Brasilien.

Det kunne i øvrigt være fint hvis Marwijk tog konsekvensen af Elias flotte indskifter-indsatser (fik ikke chancen mod Brasilien, men imponerede i de første fire kampe) og gav HSV-venstrekanten en startplads. Men det sker næppe. I de første kampe kørte Marwijk med van der Vaart til venstre og Kuyt til højre. Da Robben blev klar, røg van der Vaart ud, og Kuyt blev flyttet over til venstre. Sådan fortsætter det nok. Kuyt er ikke særligt elegant, men han arbejder stenhårdt.

Bud på opstilling

van Persie

Kuyt - Sneijder - Robben

de Zeeuw - van Bommel

van Bronckhorst - Mathijsen/Ooijer - Ooijer/Heitinga - Heitinga/Boulahrouz

Stekelenburg

  • Stort spiludbud
  • Fremragende livebetting-sektion
  • Stærk mobil platform

Kommentarer

Feedback