Annonce

Trump Exit date: Efter 2017

31. december 2017 kl. 00:00 - Politik
2. maj. 2018 kl. 16:23 02/05
Kommentarer (21)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 90%
Betvalue: 117,90%
Spilbar ned til odds: 1,11
Rigtig/forkert:
Betfair Spillebørs Spil nu hos Betfair Spillebørs

Bemærk! Spillet er opnået ved at lay'e årstallet 2017 på betfair til odds 4, og oddset er efter 6,5 procent i kommision. Bemærk også, at oddset svinger konstant, og at der har kunne opnås væsentlig bedre odds undervejs (op til odds 1,37). Husk endelig, at man ved selv at lægge et bet ud typisk vil kunne opnå lidt bedre odds (men selvfølgelig også løber risikoen for bettet aldrig bliver taget, eller at chancevurderingen for spillet ændrer sig imens man venter).

Bemærk! Spillet bliver først afgjort nytårsaften 2017/18, så man må vente ind til da med at få sin eventuelle gevinst. Husk dog, at hvis oddset ændrer sig væsenligt i den rigtige retning, så kan man bette modsat til bedre odds, og dermed annulere sin risiko (og få de penge man har bundet i bettet ud med det samme) mod at få en lidt mindre gevinst. I det hele taget er alle de strategier man kan bruge på en spillebørs meget anvendelige på dette spil!

Nå, til selve spillet. Trump er som bekendt blevet indsat som præsident i USA, og spillet går på, om han stadig sidder som præsident når de ni næste måneder er gået.

Trump er som bekendt historisk upopulær, og har helt som forventet fået en kaotisk start, bl.a. med et forsøg på at ændre Obamacare, som faldt til jorden trods republikansk flertal i begge kampe. Samtidig vælter pressen sig i historier om hans lidt for tætte forbindelse til Rusland og Putin, og han har måtte afsætte sin nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn af samme grund. Nu har Michael Flynn prøvet at opnå immunitet ved at love at vidne i en undersøgelse af samme sag.

Når jeg alligevel ser gigantisk værdi i dette bet, er det fordi jeg fornemmer, at folk generelt spiller på løse pressehistorier, personlig modvilje mod Trump og manglende viden om det amerikanske politiske system. Jeg forstår godt folk synes Trump er en klovn og at verden ville være sikrere uden ham som præsident, men at han skulle være på kanten af at gå af eller blive afsat er efter min mening ren ønsketænkning.

For det første er Trump en stædig rad. Han har kæmpet sig gennem gigantisk modvind i valgkampen, og jeg kan ikke forestille mig, at han pludselig siger han ikke gider være præsident længere.

For det andet skal der rigtigt meget til at vælte ham. Som minimun en sag som er større end dem som har været fremme i valgkampen allerede. Og dermed også "Pussy-gate" og historierne om Putins folk, som har hjulpet ham ved at hacke demokraterne.

For det tredje - og vigtigst - er en eventuel rigsretssag en langvarig og kompliceret sag. Det er altså ikke noget, som man starter fordi en præsident skriver en fjollet Twitter-bemærkning. Republikanerne prøvede i mange år at vælte Clinton med Lewinski-sagen, men uden at det lykkedes dem. Jeg kan ikke se, at der reelt er en chance for at man ville kunne fjerne Trump inden nytår af den vej.

Hvad er der så af reelle risikoer?

1. En politisk skandale så stor, at Trump selv trækker sig. Jeg har svært ved at se hvad det skulle være. Jeg giver 5 procent til den. Den eneste gang det er sket de sidste 100 år er da Nixon trak sig under Watergate-skandalen. Det er den størrelse vi skal op i.

2. Trump må trække sig af helbredsmæssige årsager. Det er ikke sket de sidste 100 år. Men lade os give den 5 procent også.

Men hvad hvis han bliver udsat for et attentat - det er den mest hyppige årsag til nye præsidenter de sidste 100 år? Her har betfair valgt at undtage denne mulighed for bettet, så man taber det ikke hvis nogen skulle skyde Trump. Et godt etisk valg, synes jeg.

For at opsummere: Trump er en klovn, og jeg indrømmer rent, at jeg ikke så ham blive valgt til præsident (faktisk indkasserede jeg det største tab i min ti-årige betting-karriere på den konto). Men de her odds er mere udtryk for ønsketænkning end for en ædru chancevurdering. 10 procents chance for at Trump går af inden for de næste 9 måneder synes jeg faktisk er meget højt sat, så kan man vente på at bettet bliver afgjort, så er det bare ind med grunkerne!

Feedback