18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Sturm Graz - Salzburg: Salzburg vinder til nul

Match center
10. juni 2020 kl. 20:30 - Fodbold, Østrig - Bundesliga
Merkur-Arena
10. jun. 2020 kl. 13:30 (Opdateret 10. jun. 2020 kl. 20:46) 10/06
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (2)
Chance: 44%
Betvalue: 102,08%
Spilbar ned til odds: 2,27
Rigtig/forkert:
NordicBet Spil nu hos NordicBet

Salzburg gnider yderligere salt i såret

Hvis det ikke var fordi Sturm Graz er inde i en spillemæssig krise – og i særdeleshed offensivt – ville jeg umiddelbart se deres vej i dette opgør. Salzburg er blevet gjort til overordentligt store favoritter. Men hvor der med andre ord ikke er meget at hente i udesejren som sådan, finder jeg i stedet en smule værdi i et spil, der både spiller imod hjemmeholdets svage offensiv og samtidig med udeholdets imponerende form.

Det taler for spillet

 • Efter et noget svingende grundspil er Salzburg kommet flyvende fra start efter pausen. Lidt ligesom FC København herhjemme virker de yderst oplagte og med fornyet energi. I de to første runder efter pause har man sikret sig to sejre på i alt 8-0. Man har således set knivskarpe ud både offensivt og defensivt: Først holdt man hjemme Rapid Wien til blot én chance gennem 90 minutter. Ligeledes hold man i 6-0-sejren ude mod Hartberg i sidste runde stort set modstanderen fra chancer.
 • Dermed har Salzburg vundet deres seneste tre kampe i den østrigske Bundesliga til nul, heraf deres seneste 2 hjemmekampe. Gennem sæsonen har det været tilfældet i 42% af Salzburgs udekampe i Bundesligaen. Inddrager man også cupkampe har Salzburg vundet deres sidste 5 kampe til nul.
 • Sturm Graz er derimod i knæ. Topscorer, Kiril Despodov (6 mål og 6 assists i 13 Bundesligakampe), har døjet med en ankelskade og er stadig kun på vej tilbage. I hans fravær har offensiven mildest talt set sløv ud. I første kamp mod Wolfsberger AC kreerede man 13 chancer, dog ingen registreret hos FotMob som ’store chancer.’ Man havde 6 forsøg uden for målrammen, 4 indenfor og 3 blokerede skud. Man dog ramte træværket en enkelt gang, og værterne fra Graz kan i den forstand med rette ærgre sig over ikke at få ét point i det mindste. Alt i alt var resultatet dog fair nok.
 • Mod Rapid Wien så man endnu værre ud. Man havde i alt 12 skudforsøg. Igen ingen registreret som ’store chancer.’ Man havde 4 forsøg på mål, 4 forsøg ved siden af og 4 blokerede. Rapid Wien var kolde og kyniske i deres omstillinger, udnyttede flere åbenlyse fejl i opspillet og tog en fortjent sejr.
 • Mod Salzburg må man forvente et anderledes kampbillede. Her kan Sturm Graz spille afventede og satse på omstillinger. Gennem hele sæsonen har hjemmeholdet imidlertid generelt haft det svært mod deres modstandere i mesterskabsslutspillet. I kampene mod de øvrige 5 tophold er det blevet til 8 nederlag, 4 uafgjorte og kun 1 sejr, hvilken var over Hartberg, der sammen med Sturm Graz er at betegne som de svageste hold i mesterskabsslutspillet. I 7 af de 8 nederlag formåede man ikke at score, hvilket også var tilfældet klubberne sidst mødtes i sidste runde før coronapausen. Her vandt Salzburg 2-0.
 • Graver man lidt dybere i den indbyrdes historik tegner der sig et lignende billede. Ud af 40 opgør siden 2010 har gæsterne 22 sejre, 11 kampe er endt uafgjort, mens værterne kun har vundet 7. Salzburg har holdt nullet i alt 15 gange, herunder i 10 af sejrene, hvoraf 4 faldt på banen i Graz.
 • Sturm Graz ligger sidst i mesterskabsslutspillet. De har ét point op til Hartberg på 5.-pladsen, der giver playoff til Europa Leauge. Netop Hartberg er modstanderen i næste runde, der finder sted d. 14. juni. I det tætpakkede kampprogram har Sturm Graz allerede roteret i truppen gennem de forudgående kampe. Med tanke på den vigtige udekamp, der venter om blot 4 dage, er det nærliggende at spekulere i, om ikke hjemmeholdet vælger at gøre sådan igen – og måske endog sparer spillere i løbet af opgøret her, skulle kampen gå dem imod undervejs.

Hold øje med

 • Det tilsvarende opgør i grundspillet, der fandt sted i oktober, endte 1-1.
 • Sturm Graz er kun gået målløse fra banen i 3 af deres hjemmekampe denne sæson, svarende til 25%.
 • Selvom Salzburg Seneste gang Salzburg vandt til nul ude mod Sturm Graz var helt tilbage i 2016, hvilket også var seneste gang man holdte nullet i Graz.
 • Ligesom værterne har Salzburg en vigtig kamp om 4 dage, hvor de hjemme tager imod grundspilsvinderne fra LASK Linz; en på papiret noget sværere modstander end Graz. Det er derfor ikke utænkeligt, at Salzburg ligeledes vil rotere og spare i dette opgør. Omvendt råder de over en stærk og bred trup, hvor det endvidere tyder på, at et par startere er på vej tilbage fra skade (se nedenfor).

Oddsmarkedet

Generelt må markedet siges at have udbudt kampen til priser, der afspejler de ovenforstående forhold. Med henholdsvis 2.30 og 2.32 for en udesejr til nul ligger Betfair og Nordicbet dog en tand over de øvrige bookmakers, og her finder jeg, at der er en smule værdi at hente.

Holdnyt

Sturm Graz: Forsvarsgeneral, Anastasios Avlonitis, vender tilbage efter karantæne, hvilket er en væsentlig forstærkning i bagerste geled hos hjemmeholdet. Sturm Graz er uden Jakob Jantscher (fløj, rotation).

Salzburg: Salzburg er helt sikkert uden danske Rasmus Kristensen (højreback, fast). Transfermarkt melder desuden, at Antoine Bernede (centralmidtbane, rotation) samt Masaya Okugawa (offensivspiller, fast) ligeledes er skadede. De er dog ikke meldt ude fra klubben selv i optakten til kampen. BetXperts matchcenter har registreret dem som ude til primo juni, og de kan altså være på vej tilbage. Under alle omstændigheder har alle tre fravær været ude siden Bundesligaen blev genoptaget, og de er som sådan ikke at betragte som nye fravær.

Kilder

Bundesliga.at, de to holds respektive hjemmesider, FotMob, soccerstats, soccerway og transfermarkt.

 • Tidlige odds
 • Stort udbud af over/under
 • Stærk app

Kommentarer

Feedback