Annonce

Standard Liège - Ajax: 1

Match center
8. december 2016 kl. 21:05 - Fodbold, Europa - Europa League
Stade Maurice Dufrasne
2. maj. 2018 kl. 16:19 02/05
Kommentarer (9)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-X-2): 56-24-20%
Betvalue: 102,48%
Spilbar ned til odds: 1,79
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365
Er belgisk klub-fodbold dårligere end hollandsk? Jeg er ikke sikker, men sikkert er det, at klub-navnet Ajax lyder mere 'sexet' end Standard Liège = indflydelse på odds. Ajax har ikke tabt i 16 kampe, men har i aften ikke noget reelt at spille for.

DERFOR SKAL DU SPILLE DEN

 • Standard skal har alt at spille for - de skal matche Celta Vigos resultat ude mod Panathinaikos - mens Ajax allerede er sikker på førstepladsen.
 • Generelt synes jeg, at Standard Liège bliver odds-undervurderet i denne gruppe, hvor de indtil videre kun har tabt udekampen til Ajax.
 • Omvendt synes jeg, at Ajax Amsterdam rent odds-tiltro-mæssigt ofte 'får lige lidt for meget'. Ajax er mere appellerende for punterne end Standard.
 • Ajax-træner Peter Bosz pønser tilsyneladende på at lave noget rotation (omend man ikke skal regne med et reserve-hold fra Ajax' side).

DET SKAL DU HOLDE ØJE MED

 • Hvor meget betyder den formodede motivations-forskel egentlig? Uden den ville Standard Liège ikke have været så store favoritter på odds-markedet.
 • Ajax Amsterdam er i forrygende form. Ingen nederlag i nu 16 kampe i træk (13 sejre, tre uafgjorte).
 • Standard Liège slås med nogle irriterende karantæne- og skades-fravær. Fire stamspillere er ude.
 • Der er især fraværet af den kreative midtbanespiller Mathieu Dossevi, der gør potentielt ondt (han manglede dog også mod Celta Vigo).

Argumenter i kursiv: De elementer som jeg mener odds-sætterne/markedet især overser/fejlvurderer.

Spil-form: Jeg er i min officielle BetXpert-anbefaling hoppet på Standard Liège på det helt almindelige 1-tal, omend jeg var stærkt fristet af en Asian Handicap -0,75-linie på belgierne (Standard skal matche Celta Vigos resultat ude mod Panathinaikos, hvad end det måtte blive). Oddset på Standard Liège på Asian Handicap -0,75 er naturligvis højere, men ved en Standard-sejr med blot én pind bliver det naturligvis lavere... (doh! :-). Lidt et spørgsmål om smag her, og udslagsgivende (for min officielle anbefaling) blev det, at Bet365's 1-tals-odds 1,83 var et par ’klik' højere, end hvad man på Asian-markedet kunne få den almindelige Standard-sejr til.

Odds-udvikling: Standard Liège 1-tallet åbnede for snart to uger siden oprindeligt, tro det eller ej, i hele 2,20 hos Bet365, og det ville selvfølgeligt have være rart, hvis man havde været opmærksom, tidligt ude og alt det der, og var hoppet på det. Sådan er livet imidlertid ikke, men jeg stiller mig trods støt dalende Standard-odds tilfreds med de 1,83, man kan få nu. Odds-udviklingen resten af dagen...? - det er tricky, meget tricky endda! Jeg kan nemlig se gode argumenter for movements både den ene og den anden vej, så jeg vil holde mig i skindet med spådomme her.

Bedste betaling for 1-tallet på sejr til Standard Liège: Odds 1,83 hos Bet365 (1,80 hos Sportingbet).

Alternativ spil-form: Standard Liège på  Asian Handicap -0,75 (odds 2,12 hos førende Asian-bookies, 2,10 hos Bet365, 1,98 hos JetBull).

(bemærk venligst, at BetXpert som udgangspunkt ikke kan yde assistance, hvis der opstår problemer med en licensløs bookmaker)

Mine procenter for 1X2:

1: 56 %

X: 24 %

2: 20 %

Mine procenter for 1X2 på H 0-1:

1: 31 %

X: 25 %

2: 44 %

Europa League, gruppe G: To ting er afgjort før denne sidste spillerunde torsdag - Ajax Amsterdam er med 13 point for fem kampe videre til forårets sekstendedelsfinaler og er også sikker på at slutte på gruppens førstepads, og Panathinaikos er med kun et point uden chance for noget som helst. Men det betyder ikke, at der ikke er spænding. Den er der derimod masser af, når det kommer til kampen om andenpladsen, som står mellem Standard Liège og Celta Vigo, for det kan næsten ikke blive mere lige mellem de to. Både Standard Liège og Celta Vigo har seks point, og indbyrdes er det også helt lige, da det både i Belgien og Spanien sluttede uafgjort 1-1 i de to klubbers indbyrdes møder. Så må man sige, at det ligner at være lidt mere tilllokkende at møde Panathinaikos, end det gør at skulle op imod Ajax, men til gengæld kan Standard Liège så glæde sig over at være på hjemmebane, mens Celta Vigo skal en tur til Grækenland.

Skulle Standard Liège og Celta Vigo 'matche' hinandens resultater, så de slutter på lige antal point, bliver det deres samlede målscore i gruppen, som bliver afgørende. Her er Standard Liège lige nu på '+2' med målscoren 7-5, mens Celta Vigo er på '+1' med 8-7. Sagde jeg, at det næsten ikke kunne blive mere lige? Jups, det gjorde jeg.

Mine tanker & vurdering: Det gode spørgsmål i mange kampe i denne afsluttende Europa League-gruppespilsrunde er, hvor meget skal kan tillægge motivation? - slår holdenes overordnede styrker som regel ikke igennem alligevel?

Uden at ville bevæge mig for meget ind på motivations-forskellen her mellem Standard Liège og Ajax Amsterdam, idet det er oplagt, at Standard Liége har alt at spille for, mens Ajax Amsterdam modsat intet har på spil (og derfor har jeg i min chance-vurdering da også lagt vægt på den formodede motivations-forskel), så har jeg på fornemmelsen, at hvis de to hold motivations-mæssigt var 'lige', ja så ville jeg stadig finde værdi Standard Liège-vejen (idet odds på markedet ville være noget anderledes, forstås).

Ajax Amsterdam er et af de hold, der lyder 'sexet', og med mindre de støder ind i mandskaber fra de rigtigt store europæiske ligaer, så er der typisk minus-værdi at finde i indskud på Ajax-drengene. Nu kan man hævde, at det har været begrænset med denne minus-værdi, da Ajax har præsteret fremragende resultater på det seneste, men det menes og skal forstås over længere tid. For samme gruppe af puntere lyder Standard Liege derimod ikke særskilt sexet, så tendensen skulle være til at spotte.

Jeg skal tilstå, at jeg har været på Ajax to gange i dette gruppespil, nemlig i begge hollændernes møder med Celta Vigo, men det er fordi Celta i EL-sammenhæng har fået endnu mere 'odds-tiltro' end Ajax. Og på den baggrund har jeg faktisk været imod Celta Vigo snart sagt hele vejen i dette gruppespil, hvilket der har været fin værdi i.

Men tilbage til det med fornemmelsen, når det gælder odds i et møde mellem Standard Liège og Ajax Amsterdam. Pga. motivations-forskellen er Standard blevet gjort til relativ klar favorit, men - og dette er min tese - ikke til stor nok(!) favorit, da jeg tror, odds-udgangspunktet (var de to hold, lad os sige lige motiverede) på belgierne var for højt. Med andre ord: Stiller man Standard Liège og Ajax Amsterdam op overfor hinanden, så tror jeg markedet generelt overvurderer Ajax og undervurderer Standard. Og i øvrigt - stiller man hollandsk klubfodbold over for belgisk klubfodbold, så tror jeg ligeledes, at markedet generelt overvurderer hollandsk klubfodbold og undervurderer belgisk. Vanetænkning spiller formentligt en rolle, og så er det også som om, markedet typisk synes hollandske hold, og Ajax Amsterdam især, er lidt mere 'sexede' end belgiske ;-)

Jeg har haft det fint med spil på Standard Liège hele vejen i denne Europa League-gruppe, og jeg har det forsat fiint med spil på dem. Med den motivations-forskel, der trods alt må være, og den fine opbakning de altid får hjemme på Sclessin, inkorporeret, så finder jeg endnu engang værdi i spil på belgierne. 

Situation - Standard Liège: Jeg har tidligere i EL-analyser skrevet, at de belgiske hold er fuldt konkurrence-dygtige, når det kommer til Europa League-niveau (i den stærkere Champions League stiller det sig lidt anderledes), og det beviste Standard Liège i seneste spillerunde, da de tog uafgjort 1-1 med sig hjem fra besøget hos Celta Vigo. Og da de 1-1 var kilometer bedre end 0-0, har Standard stadig pæne muligheder for at komme videre fra gruppen.

I den belgiske First Division A, som den bedste række nu hedder officielt, går det knapt så godt, men der er dog stadig tid til at redde sæsonen, hvilket vil primært sige kvalificere sig til det seks hold store mesterskabs-slutspil. Lige nu er Standard Liège at finde på syvende-pladsen med fem point op til en slutspils-plads, men der er masser af kampe tilbage at spille, og med Europa League (uanset om Standard Liège går videre eller ej) på stand-still efter denne torsdag, kommer de nødvendige point måske, og der er for Standard begrundet håb om, at et par af de foranliggende, her tænker jeg på især Charleroi og Oostende, måske ikke vil være i stand til at stå distancen.

Form & seneste resultater – Standard Liège: Resultaterne den seneste måned melder (i kronologisk rækkefølge) om følgende: 1-2 ude til Mechelen, 1-1 ude med Celta Vigo (EL), og så for halvanden uge siden en 4-1-sejr hjemme over Zulte/Waregem. Weekendens berammede udekamp mod Charleroi blev udsat (hvilket næppe trækker ned for Standard-chancerne til mødet med Ajax).

Seneste 4-1-sejr over tabel-duks Zulte/Waregem var ikke kun nødvendig og på papiret fin, den var super-fortjent. Standard Liège spillede en af sine bedste kampe hele sæsonen og var dominerende i alle spillets facetter (og vi kan da også lige tage med, at danske Alexander Scholtz scorede åbnings-målet).

Søndag tager Standard på hjemmebane imod First Division A's bundprop Westerlo. Ikke et opgør, der bør tage alt for megen fokus væk fra Europa League-mødet med Ajax.

Situation – Ajax Amsterdam: Der er indtil videre tale om en fin sæson for Ajax Amsterdam, omend det dog nok var lidt skuffende i Champions League-kvalifikationens playoff-runde at ryge ud til russiske FK Rostov. I Europa League-gruppespillet har Ajax bortset fra en uafgjort ude mod Celta Vigo vundet rub og stub, og i den hollandske Æresdivision ligger Ajax på en delt førsteplads med Feyenoord med den anden evige konkurrent PSV Eindhoven haltende seks point efter.

Form & seneste resultater – Ajax Amsterdam: Det er en fantastisk form, Ajax Amsterdam holder. Seneste nederlag daterer sig helt tilbage til august, hvor Ajax i Champions League-kvalifikationen tabte 1-4 ude til russiske FK Rostov. Siden da er det (i alle turneringer) blevet til 13 sejre og tre uafgjorte. Den seneste måned viser resultaterne følgende: 5-0 hjemme over Nijmegen, 2-0 hjemme over Panathinaikos (EL), 1-0 ude over Heerenveen, og så i den forgangne weekend 2-0 hjemme over Groningen.

Søndag spiller Ajax i Æresdivisionen ude mod Twente.

Trupnyt – Standard Liège: Den serbiske træner Aleksandar Jankovic har været i Standard Liège siden september, og det ser efter et ellers ikke alt for godt efterår mere og mere ud til, at han er ved at få styr på sit mandskabs spil, og trods irriterende skades-fravær så har Standard Liège de seneste halvanden måneds tid virket som om, de er på vej til at blive bedre og bedre spillende.

Til mødet med Ajax må Jankovic imidlertid se bort fra fire bestemt ikke uvæsentlige spillere. Ude med karantæne er forsvareren Collins Fai og angriberen Ishak Belfodil, og dertil kommer skader til endnu en forsvarer, Darwin Andrade, samt holdets kreative midtbanemand Mathieu Dossevi.

Trupnyt – Ajax Amsterdam: Peter Bosz, der overtog tøjlerne i Ajax denne sommer, har annonceret, at der vil blive set bort fra et par spillere, som ellers nok havde været i start-opstillingen, hvis Ajax havde haft vigtige point på spil.

Følgende spillere ellers omkring start-11'eren er ude, enten fordi de er skadet, eller fordi træner Bosz sparer dem: Centerforsvareren Davinson Sanchez, på midtbanen Daley Sinkgraven, Nemanja Gudelj og Riechedly Bazoer, danske Lasse Schöne på den kreative/offensive midt samt angriberen Bertrand Traore.

Det meste tyder på, at Peter Bosz pønser på at praktisere noget rotation, men der bliver efter alt at dømme næppe tale om noget 'whole sale', hvad angår Ajax' start-opstilling.

Holdene: Mit bud på de sandsynlige start-opstillinger:

Standard Liège: Guilaume Gilbert; Alexander Scholz, Konstantinos Laifis, Corentin Fiore, Uwa Echiejile, Adrien Trebel, Ibrahima Cisse, Isaac Mbenza, William, Edmilson Junior og Orlando Sa.

Ajax Amsterdam: André Onana; Joel Veltman, Jairo Riedewald, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Hakim Ziyech, Anwar El Ghazi, Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Kasper Dolberg og Amin Younes.

Kilder: Diverse hollandske og belgiske medier, Soccerway og klubbernes hjemmesider.

 • Stort udvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting

Kommentarer

Feedback