Annonce

Southampton - Hapoel Be'er Sheva: (AH: +1,0) 2

Match center
8. december 2016 kl. 21:05 - Fodbold, Europa - Europa League
St. Mary's Stadium
2. maj. 2018 kl. 16:19 02/05
Kommentarer (3)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-X-2): 36-28-36%
Betvalue: 103,60%
Spilbar ned til odds: 2,00
Rigtig/forkert:
Unibet Spil nu hos Unibet
Igen overvurderes engelsk fodbold. Southampton skal være klar favorit imod Hapoel Be'er Sheva, bestemt, men odds-markedet virker (som vanligt med engelske EL-hold) lovligt skævt. Hapoel er ganske god - har slået Inter to gange.

DERFOR SKAL DU SPILLE DEN

 • Der hersker en never-ending overvurdering af engelske Europa League-mandskaber på odds-markedet, som ikke lader til at blive klogere.
 • Hapoel Be'er Sheva er ikke en hvilken som helst lille modstander. Klubben er klart bedst i Israel og har store europæiske ambitioner.
 • Det kan godt være, Inter er i krise, men man må alligevel anerkende, at Be'er Sheva vandt både ude og hjemme over den italienske storklub.
 • Hapoel Be'er Sheva har nul karantæner og nul skader at forholde sig til. Alle mand er fit for fight.

DET SKAL DU HOLDE ØJE MED

 • Southampton-træner Claude Puel har tidligere roteret i EL-kampene. Med den videre kvalifikation på spil, kommer det nok ikke til at ske i aften.
 • Hjemmebanen St. Mary's lader til at betyde en del for Southampton, det både i Premier League og i europæiske kampe.
 • Israelske klubber, herunder Hapoel Be'er Sheva, præsterer ligesom Southampton også typisk bedre hjemme, end de gør på udebane.
 • Er jeg for énøjet med min postulering af omfattende odds-overvurdering af engelske EL-klubber? Jeg tror det ikke, men markedet gør.

Argumenter i kursiv: De elementer som jeg mener odds-sætterne/markedet især overser/fejlvurderer.

Spil-form: Jeg har været meget i tvivl om linien, jeg skulle tage Hapoel Be'er Sheva på, og jeg er endt med den tættest på 2,00-pejlemærket. Med valget således faldet på Hapoel Be'er Sheva på Asian Handicap +1 er udbetalingen (gevinst/tab) enkel. Undgår Hapoel Be'er Sheva nederlag, bliver det til fuld odds-gevinst. Slutter kampen med Southampton-sejr med ét mål, kommer indskuddet tilbage. Vinder Southampton med to eller flere, er indskudder tabt.

Jeg har på fornemmelsen, at lang-langt de fleste er uenige med mig i dette bet - flertallet er formentlig på Southampton til at vinde med mindst to mål - men sådan er det praktisk taget hver gang, vi har med engelske Europa League-mandskaber at gøre, så det tillader jeg mig at være kold over for. Bortset fra det, kan man også spekulere i Hapoel Be'er Sheva på f.eks. +1,5-linien. Odds er stadigt godkendte efter min mening, og her får man også fuld gevist i tilfælde af Southampton-sejr med én.

Afsluttende bemærker man, at Hapoel Be’er Sheva-oddsene generelt er højere hos de europæiske bookmakere, end man kan få dem i Asien. Trust me, det er ikke tilfældigt.

Odds-udvikling: Der er blevet trippet lidt frem og tilbage med oddsene i dette opgør. Hapoel Be'er Sheva-priserne har været højere, men også lavere. Jeg er lidt i tvivl om, hvad vi kan forvente os af udvikling frem mod kamp-start, men vil ikke blive overrasket, hvis Hapoel Be'er Sheva-oddsene (indtil omtrentligt en time før kamp-start) kommer til at stige. De mange - men rigtigt mange(!) - bække små-princippet.

Bedste betaling for Hapoel Be'er Sheva på Asian Handicap +1: Odds 2,10 hos Unibet, 2,05 hos Bet365.

Alternativ spil-form: Hapoel Be'er Sheva på Asian Handicap +1,5 (odds 1,61 Unibet, 1,57 JetBull).

Mine procenter for 1X2:

1: 62 %

X: 24 %

2: 14 %

Mine procenter for 1X2 på H 0-1:

1: 36 %

X: 28 %

2: 36 %

Mine procenter for 1X2 på H 0-2:

1: 17 %

X: 19 %

2: 62 %

Europa League, gruppe K: Der havde været fine penge at score sig, hvis man havde kunnet gætte udviklingen i denne ganske stærkt udséende gruppe K. Forhånds-favoritten Inter er sidst og uden chance for videre avancement, mens Sparta Prag topper og før sidste spillerunde ikke kun har sikret sig adgang til forårets sekstendedelsfinaler, men også er sikker på at vinde gruppen. Andepladsen er et anliggende mellem velkendte Southampton fra den engelske Premier League og det noget mindre kendte israelske mesterhold Hapoel Be'er Sheva. Begge klubber har syv point  (Sparta Prag har 12, Inter tre), og dette møde er således en direkte finale om at følge Sparta Prag til forårets cup-fase. Det første møde i Israel mellem de to klubber sluttede uafgjort 0-0, hvilket betyder, at Hapoel Be'er Sheva vil være bedre end Southampton indbyrdes, hvis det i England lykkes dem at præstere en uafgjort med scoring. Skulle kampen slutte 0-0, bliver det Southampton, der går videre, da englændernes samlede målscore i gruppen er to mål bedre end Hapoel Be'er Shevas.

Mine tanker & vurdering: Så er vi ved rosinen i pølseenden, hvad angår mine anbefalinger til denne Europa League-torsdag. Og der er i denne min afsluttende anbefaling ikke tale om et motivations-væddemål, men en vurdering af, at odds-markedet grundlæggende er skævt på den. Mere præcist formuleret, så lider odds-markedet (atter engang) af en overvurdering af engelske Euriopa League-mandskaber. Og da West Ham i EL-kvalifikationen røg ud til dengang ekstremt kriseramte Astra Giurgiu (gæt, hvem der var monster-favorit i dén matchning... ;-) så er der kun Southampton tilbage, så det må blive dem, det kommer til at gå ud over i min 'anti-England-analyse' :-)

'Heldigvis' står Southampton overfor én for den brede betting-befolkning ukendt modstander, som så naturligvis ikke bliver givet særlig respekt - israelske Hapoel Be'er Sheva. Ja, hvem er det?, vil mange sikkert spørge, men som man kan finde beskrevet andetsteds her i denne analyse, så er det ikke noget amatør-mandskab fra en lille israelsk flække, Hapoel Be'er Sheva er derimod nationens stærkeste internationale kort i disse år, og selvom de bliver berettigede underdogs på St. Mary's i Southampton, så er det et mandskab, det vil være direkte dumt at undervurdere.

Odds-markedet er, i hvad jeg anser som totalt vanlig 'engelsk stil', nærmest bare gået ud fra, at det bliver en formsag for Southampton. Og lad mig sige det med det samme - det kan snildt være, at Southamppton ender med at vinde denne her med f.eks. 2-0 eller 3-0, jeg tror bare ikke, det bliver så nemt, som oddsene afspejler.

Og mere langhalm behøver jeg sådan set ikke tærske på min personlige vurdering. Det er givet, at Southamtpon er stor og berettiget favorit i dette møde, men så stor en favorit, som odds-markedet har gjort englænderne til... sorry, den køber jeg bare ikke.

Situation - Southampton: Champions League-deltagelsen har bestemt kostet for Leicester (og formentligt også lidt for både Manchester City og Tottenham), og det er vel også fair nok at gætte på, at Southampon også ville have høstet lidt flere point i Premier League, hvis ikke de havde været belastet/belemret af Europa League. Kan det blive til den forventede hjemmesejr over Hapoel Be'er Sheva (en 0-0-uagjort vil endda gøre tricket), kan Southampton imidlertid booke billet ind til forårets EL-sekstendedelsfinaler, og med dem et godt stykke fremme i 2017-kalenderen det næste kommende lange stykke tid fokusere på den hjemlige liga.

I Premier League indtager Southampton en øjeblikkelig 12.plads, og holdet burde (især nu, når de europæiske turneringer holder vinter-pause) kunne gøre en en smule bedre.

Form & seneste resultater – Southampton: Resultaterne den seneste måned melder (i kronologisk rækkefølge) om følgende for Southamtpon: 0-0 hjemme med Liverpool, 0-1 ude til Sparta Prag (EL), 1-0 hjemme over Everton, 2-0 ude over Arsenal (Liga Cup), og i weekenden et 0-3-nederlag ude til Crystal Palace.

0-3-cifrene, Southampton måtte ned med mod Crystal Palace, var ikke helt efter fortjeneste eller retvisende, men Christian Bentele fik med to mål gang i sine scoringer igen for Palace, der til lejligheden også havde fået kittet sit forsvar godt til.

Kommende søndag i Premier League tager Southampton imod Middlesbrough.

Situation – Hapoel Be'er Sheva: Det nye storhold i Israel hedder Hapoel Be'er Sheva. Man er, jeg er i hvert fald, vant til at tænke på Maccabi Tel Aviv som Israels flagskib på klub-fronten, men den tid er forbi. Efter to andenpladser på stribe i 2013/14 og 2014/15 tog Hapoel Be'er Sheva sig sidste sæson af mesterskabet, og alt tyder på, at klubben får held med ambitionerne om at sætte sig fast på tronen i Ligat Ha'al. Med knapt halvdelen af sæsonen spillet har Hapoel Be'er Sheva skaffet sig 10 points forspring ned til Maccabi Haifa, som indtager andenpladsen.

Begge de to israelske klubber er i Europa League-gruppespillet forsat med i kampen om at nå frem til forårets cup-fase, men begge skal i sidste spillerunde bruge resultater. For Hapoel Be'er Shevas vedkommende er en scoring i Southampton nødvendig (Maccabi Tel Aviv skal vinde hjemme over Dundalk og så håbe, AZ Alkmaar ikke besejrer gruppens foreløbige 'maxist' Zenit St. Petersborg), og lykkes det for Be'er Sheva at garne på St. Mary's nede på den engelske sydkyst, kan de nøjes med uafgjort. Uanset resultatet af Europe League-gruppespillets sidste spillerunde må man sige, at Hapoel Be'er Shevas indsats, med bl.a. sejr over den italienske storklub Inter både ude og hjemme, har været fuldt godkendt.

Form & seneste resultater – Hapoel Be'er Sheva: Ser vi behændigt bort fra de to nederlag til denne EL-gruppes vinder Sparta Prag har Hapoel Be'er Sheva ikke tabt i 13 kampe i træk, og med Sparta Prag-kampene indregnet melder statistikken for Hapoel Be'er Shevas 15 seneste kampe om 10-3-2 (heriblandt to EL-sejre over Inter + en hjemmebane-uafgjort med Southampton). Resultaterne den seneste måned er vanskelige at sætte en finger på: 5-1 hjemme over Hapoel Haifa, 3-2 hjemme over Inter (EL), 2-0 ude over Hapoel Kfar Saba, 2-1 hjemme over hårdeste konkurrent på den hjemlige scene, Maccabi Haifa (Liga Cup), og så i den forgangne weekend 5-0 hjemme over Ashdod.

Mandag i Ligat Ha'al spiller Hapoel Be'er Sheva ude imod Beitar Jerusalem.

Trupnyt – Southampton: Skades-situationen er stort set uændret, altså som den har været det i længe tid i Southampton. Træner Claude Puel må som vanligt se bort fra reserve-målmand Alex McCarthy, ideal-11'er-forsvaren Florin Gardos, forsvars-reserven Matt Targett, ideal-11'er-midtbanemanden Jeremy Pied, og ideal-11'er-angriberen Dusan Tadic.

Claude Puel har i tidliigere kampe i dette Europa League-gruppespil valgt at rotere, men med den videre kvalifikation til afgørelse i aften, gætter jeg på, at det ikke bliver tilfældet mod Hapoel Be'er Sheva, det i hvert fald ikke omfattende.

Trupnyt – Hapoel Be'er Sheva: Den blot 37-årige træner Bachar Barak, der har stået bag de seneste halvandet succes-år i Hapoel Be'er Sheva, har lige præcist nul mandskabs-hovedbrud. Ingen er ude med karantæner eller skader hos Hapoel Be'er Sheva, som ganske enkelt har samtlige mand i spillertruppen fit for fight, hvilket er lidt af et særsyn i vore dages moderne fodbold.

Holdene: Mit bud på de sandsynlige start-opstillinger:

Southampton: Fraser Forster; Rhu-endly Martina, Maya Yoshida, Virgil van Dijk, Sam McQueen, Jordy Clasie, Oriol Romeu, Steven Davis, Josh Sims, Shane Long og Sofiane Boufal.

Hapoel Be'er Sheva: David Goresh; Ben Bitton, Loal Taha, Shir Tzedek, Mihaly Korhut, Miguel Vitor, Maor Buzaglo, Mahran Radi, John Ogu, Anthony Nwakaeme og Lucio Maranhao.

Kilder: Diverse engelske medier, SoccerWay og Southamptons hjemmeside. 

 • Stort udvalg af sportsgrene
 • Ofte fokus på Skandinavien/DK
 • Stærk mobil platform

Kommentarer

Feedback