18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Seongnam - Inter: Over 2,75 Mål

Match center
15. december 2010 kl. 18:00 - Fodbold, FIFA Club World Cup
Zayed Sport City Stadium
13. dec. 2010 kl. 18:47 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 13/12
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (18)
Chance (over-præcis-under): 37-23-40%
Betvalue: 78,50%
Spilbar ned til odds: 2,08
Rigtig/forkert:
Pinnacle Spil nu hos Pinnacle
Odds-markedet, både 1X2 og Asian Handicaps, har lagt sig i et leje, hvor jeg har vanskeligt ved at spotte værdi hverken den ene eller anden vej på på Inter eller Seongnam Ilhwa Chunma i denne VM-semifinale, men heldigvis er der ét væddemål, som i min optik næsten skriger til himlen, nemlig spil på mange scoringer.

Historikken/statistikken i disse VM for klubhold-turneringer taler for det, og det gør nok så væsentligt også Seongnam Ilhwa Chunmas spillestil. Sydkoreanerne vil frem på banen, og de er oven i købet farlige på kontra og på dødbolde. Inter vil som favorit nok også komme frem over isen, så det meste taler for en målrig affære.

Spil-form: Det naturlige ”over/under-spil” er normalt med skille-linien 2,5 mål, men Asian-markederne lægger sig ofte på 2,25 eller som her 2,75, alt afhængig af, hvordan chancerne for mange/få mål vurderes. Det uanset kan man naturligvis vælge en normal 2,5-linie masser af steder, og der er ikke noget galt med den, blot tror jeg i dette opgør, at chancerne for mange mål, også fire af slagsen eller flere, er så gode, at jeg ikke har de store betænkeligheder ved at gå efter den højere 2,75-linie. De 2,75 skal forstås således, at der skal falde minimum scoringer i kampen, før det fulde odds kommer til udbetaling, men det er ikke sådan, at der ikke er gevinst ved tre mål. I så fald bliver gevinsten blot til det ”halve” odds 1,49.

Drop 1X2-spekulationerne: Der er lidt uenighed på markedet her, hvad angår 1X2-chancevurderingen i denne VM for klubhold-kvartfinale, hvilket man måske kan spekulere lidt i, men ét bet forekommer helt og aldeles logisk – nemlig at der bliver scoret pænt med mål.

Udover at konstatere, at Inter – naturligvis – er berrettiget storfavorit i denne kamp, men at spille sig videre til finalen muligvis ikke bliver helt så simpelt, som italienerne forestiller sig, så virker et spil på en målrig affære logisk.

Inter, som først træder ind her i semifinalen i dette VM for klubhold i Abu Dhabi, kender de fleste, så jeg vil bruge det meste af krudtet i denne analyse på at kigge på Seongnam Ilhwa Chunma.

Typisk sydkoreansk hold: Med det samme må jeg indrømme, at jeg bortset fra highlights fra sidste sæsons Asian Champions League kun har førstehånds-kendskab til Seongnam Ilhwa Chunma fra holdets kvartfinale mod Al Wahda, en kamp som sydkoreanerne vandt fortjent 4-1. Hvad jeg så i mødet med mesterholdet fra De Forenede Arabiske Emirater stemte imidlertid meget godt overens med, hvad jeg havde været i stand til at analysere mig frem til om Seongnam Ilhwa Chunma, og hvad jeg havde af opfattelse af holdet på forhånd.

Seongnam Ilhwa Chunma er et absolut kapabelt internationalt tempo-mandskab, som præsterer stort løbe-arbejde, presspil på to tredjedele af banen, og som virker gennembruds-farlige fra mange kanter. Holdet er ikke baseret på en eller to stjerne-spillere (skulle man nævne en eller to, ville det være den australske anfører Sasa Ognenovski samt colombianeren Mauricio Molina), men på godt og gedigent hold-arbejde.

Ikke bare tidligere tiders "løbe-raket-fodbold": Som man så i kampen mod Al Wahda mestrer Seongnam Ilhwa Chunma det moderne fodboldspils facetter, og det er ikke et af de tidligere typiske ”løbe-raket-hold” fra Sydkorea eller Japan, som man har kunnet opleve det gennem de seneste 10-20 år, for godt nok arbejder Seongnam Ilhwa Chunma-spillerne stenhårdt, men det er ikke uden taktisk sans eller evne for, hvornår og hvordan fodbold-kampe afgøres. Fodbold-spillet har udviklet sig, og det har det også i Sydkorea.

Således så man mod Al Wahda efter en første halvleg med intensivt pres fra sydkoreanernes side et anderledes taktisk indstillet hold efter pausen, som med 2-1-føringen i ryggen havde trukket sig længere tilbage på banen ventende på at straffe modstanderen på hurtigt gennemførte kontra-angreb. Samtidtigt bemærkede man, at to af Seongnams mål blev sat ind på dødbolde, hvor holdet virker ganske farligt.

Gigant-forskel på modstanden, klart: Seongnam kunne snildt have vundet opgøret mod Al Wahda større end 4-1, men det i sig selv beviser selvfølgelig ikke det store alt den stund, at der er mildest talt mega-forskel fra det niveau, Al Wahda og modstanderen i semifinalen, Inter, befinder sig på.

Dette er imidlerid ikke et væddemål på, om Seongnam Ilwa Chunma kan spille lige op med eller eventuelt vinde over Inter, men om der falder minimum tre mål i kampen. Det tror jeg, der er gode chancer for (ellers ville jeg nok heller ikke have anbefalet væddemålet), og det er der flere årsager til.

Spillestilen: Det første årsag eller argument er spillestilen hos de to hold, primært Seongnam Ilwa Chunma. Hvad Inter angårn så er italienerne klare forhånds-favoritter, og man skal ikke været bekymret for, om de europæiske Champions League-vindere vil komme frem på banen, for det vil de helt sikkert. Pointen er mere, at en normal underhund i et sådant opgør måske vil have tendens til at orientere sig mere defensivt end vanligt, hvilket alt andet lige vil sætte den samlede mål-scoring ned, men det tror jeg ikke, der er den store grund til ængstelse for, når det kommer til Seongnam Ilwa Chunma. Det sydkoreanske hold spiller notorisk fremadrettet, og der bringes typisk mange folk frem på banen, når Seongnam har bolden. Ligeledes virker Chunma-mandskabet ganske skarpt både i kontra-fasen og på dødbolde, så det er langtfra usandsynligt, at vi vil få en scoring at se fra sydkoreanernes side.

Og får vi det, så begynder væddemålet at ligne noget.

Mere defensiv af respekt? - næppe: Det er selvfølgelig et åbent spørgsmål, om Seongnam Ilwa Chunma af respekt for Inter pludseligt vil begynde at spille med en mere defensiv tilgang end ellers, men det er der ikke meget, der tyder på, det vil i hvert fald ikke være normalt udfra sydkoreansk fodbold-temperament eller -tradition. Ikke, hvis stillingen er uafgjort, eller Seongnam er bagud i hvert fald. Hvis Seongnam skulle komme foran, ja så vil det være naturligt, at sydkoreanerne vil trække sig længere tilbage, men det vil ikke nødvendigvis føre til færre mål, og desuden så vil et sådant scenarie (efter f.eks. en Seongnam-scoring i første halvleg) næppe være negativt for væddemålet, tværtimod.

Historikken/statistikken: Et andet argument for et over-spil er historikken i disse klub-VM-turneringer. Kigger man tilbage, dog væsentligt undtaget finalerne, der indtil nu altid har stået mellem betydeligt bedre matchede europæiske og sydamerikanske mandskaber, så viser kampe i disse VM-turneringer udpræget tendens henimod ”over 2,5 mål”. En hurtig sammentælling (igen med finalerne undtaget) viser faktisk, at der historisk skal være tæt på to tredjedeles chance for mere end to mål og kun lige godt én tredjedel for to mål eller færre. Det er signifikant og indikerere værdi, såfremt ”over-oddset” ikke bevæger sig alt for langt under de to gange pengene.

Odds-overvejelser: Dette væddemål, som er på ”over 2,75 mål” og ikke kun ”over 2,5” ville odds-mæssigt være mere på kanten, end godt var, hvis vi talte om en fodbold-kamp på højt niveau under normale omstændigheder. Her det er imidlertid vigtigt, at omstændigheden af, at Seongnam Ilwa Chunma-mandskabet er et energisk normalt meget mål-søgende hold kombineret med, at Inter snildt kan vise sig at indfri deres store favorit-status og selv alene score det nødvendige antal mål, der skal til, for at væddemålet skal gå hjem, taler til fordel for, at chancerne er med bettet.

Under/over-spil er af natur altid en smule tricky, men jeg ser fin værdi i bettet, og for egen rulle har jeg høvlet tre af fem mulige units afsted efter det. Skal jeg komme med et bud fra hoften på kampens udfald, bliver det noget à la 3-1 til Inter.

For yderligere omtale af VM-turneringen og de to hold se optaks-artiklen til turneringen ”VM for klubhold: Optakt og tips”:

http://www.betxpert.com/artikel/vm-for-klubhold-optakt-og-tips

  • Markedets højeste odds
  • Ingen personlige limits
  • Mange asian handicap spil

Kommentarer

Feedback